Jump to content

Banda de urgenta- pt cine e?


KRAKEN
 Share

Postare recomandată

Jetta20tdiHLDSG6
41 minutes ago, bgd_b92 said:

Omule, ai avut intentii bune probabil, dar daca vrei sa faci contestatie pt situatia de fata mai bine vino cu propuneri de schimbare a legilor inainte, pt ca altfel esti bun de plata. Ai prins curaj ca ai castigat doua procese dar fortezi nota dpmdv. Era la alegerea politistului daca sa te pasuiasca sau nu, dar daca ai avut aceeasi atitudine ca cea de aici, nu ma mira ca a ales sa nu o faca.

legea dispune numai pentru viitor cu exceptia legii penale mai favorabile. e bun de plata oricum indiferent de cum se schimba legea pe viitor :) asadar pentru situatia de fata "contestatia" se va judeca avand in vedere legile existente la momentul constatarii respectivei presupuse fapte contraventionale.

 

stiu ca nu se citeaza postul anterior. am vrut sa reliefez singurul punct al postului in care era ceva de mentionat. lu' kraken nu-i mai raspund ca cedez nervos :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  Bine, intelegem toti ca sanctiunea a fost data legal. Ce as vrea sa intreb este daca in Romania o contestatie poate fi rezolvata favorabil de catre judecator, adica daca judecatorul poate schimba sanctiunea in avertisment de exemplu chiar daca legal politistii au dat sanctiunea corect? (ca in SUA vedem din filme ca judecatorul daca-i bine dispus poate anula orice amenda oricat de beton ar fi cazul politiei). Adica are rost sa faca contestatie? Sa recunoasca fapta, dar sa explice ca nu a mers pe banda de urgenta ca un cocalar care vrea sa scape de aglomeratie, sa-i depaseasca pe toti, ci ca intentia lui a fost doar sa nu incurce traficul si ca apeleaza la clementa instantei.

Modificat de Ebi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jetta20tdiHLDSG6

Salut Ebi - judecatorul nu va putea judeca in spiritul legii decat in cazul in care litera legii va fi in mod vadit dovedita a fi contrara scopului ei general, interesul valorii ocrotite - asa cum a fost gandita de legiuitor.

Filmele sunt filme, mai ales cele din SUA - te asigur, neprofesand in SUA dar vazut cazuri si diversi colegi, de diverse specialitati juridice din SUA, ca nici acolo nu e cum vezi in filme. Am avut aceleasi intrebari la un moment dat si, din cate inteleg, rolul Holywood-ului e a arate ca cetateanul american iese bine...altfel e bullshit cat vezi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  Eu zic sa faca contestatie daca-i gratis si are timp. Nu se stie. Dar sa mearga smerit, cu caciula-n mana. (cumnata-mea in SUA a facut contestatie la amenda si judecatorul i-a dublat amenda data de politist + 50 $ cheltuieli de judecata).

Modificat de Ebi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jetta20tdiHLDSG6

In caz ca n-ai remarcat contestatie el oricum face. Chiar si fara sens, deci nu asta e problema. Problema e ca treaba cu "smerit" nu merge ca-n filme sau reality-show-urile alea cu judecatori. Absolut deloc si cu 0 relevanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O întrebare, de unde știm că mașina s a defectat, are presiune ulei slabă fix pe pod și nu a manifestat această problema și înainte să urce pe pod,.?

 

Daca mașina face așa la 25 grade cum se prezintă la 38-42 grade? Sau e doar mașina de iarna? Avem pretenții sa aplicam legea dar când vine vorba de noi apar semne de întrebare. Sau cum i a spus un coleg unei profesoare la un examen oral, l a întrebat dacă a copiat, iar el a răspuns hotul neprins negustor cinstit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu de ce suneti asa de vehementi totusi.

Mie mi se pare un caz clar de aplicare a legii in litera si nu in spiritul ei. Bun, este interzisa circulatia pe banda de urgenta, dar totusi banda aia e facuta pentru urgente tehnice sau de alta natura care sa te ajute sa iesi din traficul autostrazii in siguranta. Ceea ce colegul a facut. Oricum, cand tragem pe banda de urgenta de la viteza legala de circulatie vom mai parcurge o oarecare distanta pana la oprirea totala, asta tot circulatie se numeste si primim amenda? Cati metri trebuie sa parcurgem pana la oprire pe banda ca sa se considere ca nu circulam pe ea? Sau incetinim pana la 5 kmh pe banda 1 si intram brusc pe secure?

Daca a tras pe banda de urgenta pe pod mai avea vreo 100 de metri pana la iesirea centura/Carrefour, decizia logica era sa inainteze pana acolo daca mai putea.

Echipajului de politie respectiv i-as recomanda sa se mute pe sensul celalalt, mai ales dupa 16:00, o sa aiba sute de clienti care depasesc coloana pe banda de urgenta si nu au nici o problema, nici tehnica, nici de sanatate, poate doar o durere in... fata de ceilalti si fata de lege... ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
On 6/2/2019 at 9:04 PM, deenman said:

O întrebare, de unde știm că mașina s a defectat, are presiune ulei slabă fix pe pod și nu a manifestat această problema și înainte să urce pe pod,.?Daca mașina face așa la 25 grade cum se prezintă la 38-42 grade? Sau e doar mașina de iarna? Avem pretenții sa aplicam legea dar când vine vorba de noi apar semne de întrebare.

Sau cum i a spus un coleg unei profesoare la un examen oral, l a întrebat dacă a copiat,

iar el a răspuns hotul neprins negustor cinstit.

Am zis- NU!!! fix pe pod ci IN URCARE.   Pana in varf adica. Si asta am specificat, doar nu era sa opresc PE pod.

A fost asa- am pus termostat, ca.. NU avea.. asa am luat'o.

Cand am pus termostatul, s'aaa :)  .. o garnitura -din capacul de la vasul de expansiune, a bufnit antigelul, ca nu mai era circuit presurizat. Am completat cu apa. care fierbe mai repede. Am stat in blocare(bine...am mers la pas :) ) cam trei sferturi de ora. apoi brusc, cand am ,,dat'' in autostrada, i'am dat talpa. Motoru' incins, uleiul.. vechi si ala.. (l'am schimbat intre timp..) si.. toate astea, plus sarcina- urcare si platforma... au declansat prin sonda de ulei, alarma.

NU mai facuse asa. A fost un complex de imprejurari- la care s'a adugat ca aia m'au oprit FIX la baza podului-pasajului, unde oricum faceam dreapta. Daca ma prindeam ca vin aia dupa mine, acceleram si mai tare, sa nu ma apuce.

 

Ultima ta remarca e interesanta!! si adevarata.

On 6/3/2019 at 7:14 AM, YRX said:

Nu stiu de ce suneti asa de vehementi totusi. 

 

Am patit deja, a ,,aplicat'' dar aiurea.. Dupa o tamponare (eram nevinovat) a venit un motopolitist si mi-a ordonat ca sa mut masina, avand roata BLOCATA de aripa indoita in accident..

Mi-a luat permisul pt... nerespectarea dispozitiilor.

In instanta am PROBAT ca NU aveam CUM, fizic, sa mut alea fara sa imi provoc daune, neacoperite de vre-un asigurator, nefiind din tamponare. AM CASTIGAT.

In cazul de fata, am avut de ales intre A OPRI PE POD, si.. a continua sa merg pana la parasirea caii de rulare, pe propia raspundere, daca se xx motorul. fix cam 100 de m. Cu AVARIILE in functiune, deci nu ,,la jmecherie''...fara.

Modificat de KRAKEN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 6/2/2019 at 8:18 PM, Jetta20tdiHLDSG6 said:

In caz ca n-ai remarcat contestatie el oricum face. Chiar si fara sens, deci nu asta e problema. 

NU ai dreptate. NU sunt chiar (asa :) ) prost. Daca nu am cum proba, nu fac nicio contestatie.

Treaba e ca avand categoriile  A B C  cam stiu ce e corect si ce nu, si respect ce trebuie (biiine, uneori la limita  :) )  

In cazul de fata e AVERTISMENT. A vazut ca am papagal si stiu legea. 

Dar, ca tot ai remarcat, o sa fac o solicitare la Udriste, BPR, ca sa intreb- ei ce... recomanda in cazul asta?? oPRIT pe pod CU remorca atasata sau.. continuarea drumului, cu atentie marita??? pana la eliberarea caii de rulare?

Si.. va spun ce-a zis.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Lasand aplicarea legii ad literam de catre agent imi permit sa iti dau dreptate. Poate multi dintre noi am fi procedat la fel.

Si eu m-as fi gandit daca sa opresc sau nu pe bamda de urgenta sau sa ies rapid de pe autostrada pentru a nu perturba traficul.

Si pentru toti cei care au ceva cu initiatorul topicului as vrea sa va zic ca nu poate fi comparata situatia lui cu dementii care fac depasiri pe banda de urgenta si alte prostii.

Ca si parere personala cred ca a procedat corect chiar daca legea nu specifica exact situatiile de acest gen.

Daca o aplici ad literam e clar ca e vinovat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Update- am tot strans info si o sa fac asa- lacramatie scrisa catre seful de la Udriste

...solicit justificarea in baza legala, a studiilor tehnice pe care agentii isi bazeaza opiniile,

 si dau exemplu cazul castigat in instanta- cand dupa o tamponare la platforma ''ala''(agentul papurica ) a zis ca sa trag cu masina platforma cu o broasca pe ea, avand roata platformei BLOCATA de aripa indoita.. motiv pt care mi-a luat permisul ca...,,n'am respectat indicatiile agentului si n'am eliberat CAND A ZIS EL carosabilul''' ..fara sa-l intereseze ca fizic NU puteam muta (sau rrrupeam naibii masina, transmisia, alte chestii p'acolo..)

apoi dau cazul asta- cum ,,apreciaza ei dpdv tehnic'' ca o masina la care piuie sistemele de avertizare si licare becuri de ulei si apa, oprita sau circulanta.. ca... ,,nu e justificata ''...  Circulatia pe banda ,,de urgenta'' sau  oprirea... ca ,,aceeasi motvatie'' poate fi aplicata oricum!! ca opresti PE POD (unde scrie CLAR la lege ca e interzis... ca poti lasa naibii masina la vale sa alunece)  sau circuli pe banda de urgenta desi soseaua e goala, deci n'ai   ,,facut o jmekerie  ca sa depasesti vreo coloana'''

Deci pe scurt solicit baza studiilor tehnice in urma carora agentii fac aprecieri ... si eventual, sa imi explice ce cale aveam de ales, fiind cu auto cu platforma agatata (sa las PE pod cu platforma??pana vine vreo platforma care..nu are carlig SI pt luat platforma??sa inrosesc telefonul cautand o platforma CU carlig??si sofer cu categorie? saau sa las masina sa curga pana la iesirea de pe pod, eliberand carosabilul... Saaau  sa NU merg pe banda ,,de urgenta'' ci pe banda UNU si sa mi se opresca IN MERS motorul , ramanand fara frana si directie la COBORAREA de pe pod????

 

Altfel,  se pare ca sunt incidente prev art 297 din NCPP

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jetta20tdiHLDSG6

vezi c-ai incurcat codul penal cu codul de procedura penala...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aici??nu-i bai... multi vede putini cunoaste...:Driver:

oricum, nu scriu acolo fix ce-am scris aici... si-s pe fuga aici...:)

Modificat de Dudu
Nu mai folosi Quote pentru mesajul anterior. Multumesc!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@KRAKEN ca sa nu mai primesti REPORT-uri ca dai QUOTE la nesfarsit, poti insera in REPLY-ul tau numele user-ului, cu @ inainte, astfel incat se va sti cui te adresezi, si nu mai trebuie sa dai QUOTE. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Mare atentie pe unde depasiti si ce depasiti,se poate lua puscarie....2ani si 3 luni 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jetta20tdiHLDSG6

Citand din Mugur Mihaescu, alias un politist, Vacanta Mare, album 1996: "Si care-i legatura?" - "Nu e, te oftici?" ?

@rayn multumim, circula postul pe fb de cel putin o luna. legatura cu problema topicului e inexistenta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

în urmă cu 23 ore, Rave a scris:

@rayn Și legătură cu banda de urgenta este ca... ce?! 

Cu scuzele de rigoare ,am cautat o arie potrivita dar din pacate nu am gasit.Daca stiti unde este va rog a  muta/sterge postul.Mea Culpa.

@Jetta20tdiHLDSG6 Nu am Facebook asa ca nu stiam ca subiectul este deja ''rece''.Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

ON TOPIC- REGRET AMAR CA NU am facut contestatie ATUNCI.. Aveam cum sa merg la service si sa imi dea o 'constatare defect'- cu ulei veechi, apa in loc de antigel.. care a declansat alarma masinii... si cu aia, in instanta, DOVEDEAM ca actiunea mea a fost justificata, si am fost NEVOIT ca sa merg pe banda de urgenta DOAR pe coama pasajului -vreo 50m-, intrucat la urcare si coborare SUNT benzi dedicate. Si DOVEDEAM ABUZUL. Mai ales ca am mers asa cand NU ERA NIMENI pe pasaj, adica nu am facut ''manevra'' ca sa ii depasesc pe aia care inaintau incet.

Deci PASAJUL ERA GOOL...

TREBUIA.. pt ca vad ca mi s'a intamplat din nou... Am plecat de acasa, cu centura PUSA si dupa 20 m ma opreste si dupa ce imi ia actele cica ma sanctioneaza ca... nu purtam centura.. i-am aratat-o pusa- UITE DOMNE!!!  el cica ,,nu ma intereseaza comentariile dvs.'.

La plecare tocmai ma despartisem de un cunoscut, mai in varsta care m'a vazut ca am pus centura. Care a mers cu mine in masina stie ca o pun intotdeauna si-i pun si pe pasageri s'o puna.

Vad ca NU sunt singurul patit, pt mine e a nustiu cata oara cand incearca sa ma arda aiurea. Vad ca si pe altii ii frige tot asa- la Gara de Nord, ii arde ca...,,n'au acordat prioritate la pieton''- daaar pietonii erau PE scuarul dintre sensuri!! Si agentul STIE ca soferul, singur de obicei, NU POATE sa probeze in instanta. IN fata mea a incercat sa il arda pe unul- si i-am zis in fata- pai nu eram langa tine AICI?? am vazut TOT... Ala s'a facut ca vb la statie si a plecat repede. E,  chestia se intampla ZILNIC acolo.

 

Concluzia- NU TREBUIE LASATI asa!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Concluzie, dacă tot pățești chestii de genul asta, ia o camera "de taxi", adică una care filmează în același timp și în fata și în interiorul mașinii, cu care sa și poți proba chestii de genul pentru ca știm toți cât de bine funcționează "cuvântul meu împotriva cuvântului polițistului"... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Rave  AAAM... decat ca fix atunci n'o luasem...:banghead:   dar... am martor... si.. sa vedem. Aduc cati martori vor ei, ca dovada ca eu MEREU pun centura.. pt MINE nu de frica lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Auzi, poti posta si tu aici niste scan-uri sau poze facute acestor avertismente/amenzi? Desigur, blurand numele tau si alte date personale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scopul fiind? 

Intreg topicul este o aberatie, nu te scuteste nimeni de amenzi invocind propria culpa. Sau cumva sunt altii vinovati pentru starea tehnica a masinii? Topicul se inchide iar incercarile similare se vor sanctiona drastic. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!