Jump to content

Herrauto Expert SRL (Robot) Baia Mare


florin71
 Share

Postare recomandată

In mun.Baia Mare, pe Bd.Independentei nr.59,  exista de mai multi ani, dealerul SC.Robot SRL, pentru produsele VAG.

Cred ca ar fi binevenite opiniile obiective, pozitive sau negative  ale  celor care au apelat mai ales la serviciile tehnice, de reparatii ale S.C.Robot SRL.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am sunat ieri la Robot pentru un manual de utilizare la Golf 7 Variant 4Motion, in lb romana.Credeam ca exista un manual de utilizare, general, pentru VW Golf 7.Stiu ca pe net gasesc in lb engleza manual de utilizare insa doream unul in lb romana.

Azi am fost resunat de un lucrator de la Robot  si anuntat ca un asemenea manual costa 280 lei si va ajunge la reprezentanta, in circa 30 de zile.Mi s-a spus ca aceasta reprezentanta nu are manuale de utilizare pe stoc si ca fiecare masina, in functie de configuratia sa tehnica, are un manual de utilizare diferit.

Mi se pare foarte mult suma de 280 lei pentru un manual de utilizare in lb romana. Mai mult de 50 lei nu as da pe un asemenea manual.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai contactat telefonic o reprezentanta VW din alt judet de unde am primit un raspuns aproape identic cu cel de la Robot.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am fost cu autoturismul la o verificare generala la Robot, atat pe parte mecanica, inclusiv tinichingerie cat si electrica sau electronica.Oficial, timpul alocat pentru o asemenea verificare este de 2 ore asa ca totul a durat 2 ore. Timpul alocat verificarii tehnice, inclusiv a condusului in trafic pentru a vedea cum se prezinta masina,  a fost de o ora.Cealalta ora a fost folosita, circa 25 de minute pentru completarea documentelor de verificare, introducerii masinii in hala, sosirii mecanicului iar celelalte minute ramase...L-am intrebat pe angajatul reprezentantei daca acel timp mort, folosit de el pentru a se ocupa de altceva, la birou, este necesar pentru a justifica cele 2 ore pe care le-am platit.Evident a respins aceasta intrebare, politicos, afirmand ca trebuie sa asteptam pana ce mecanicul scoate afara din hala de verificare, autoturismul meu.

Reeprezentanta de la Baia Mare s-a rebranduit.Acum se numeste Herrauto Expert SRL.

PS:Rog frumos un moderator auto sa schimbe titlul acestui topic, mentionand in paranteza, Robot, care este denumirea de pana acum a acestui dealer auto care doar si-a schimbat denumirea.Nu si proprietarul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt din Baia Mare si am fost la Robot de 2 ori. De fiecare data dezamagire totala, am si scris asta la momentul acela 2013-2014 pe topicul masinii mele.  Au spus ca trebuie sa schimb ambreiaj  total la o simpla apasare cu piciorul pe pedala de ambreiaj, nici macar test drive, nici macar nu era pornit motorul. S-a dovedit a fi pompa ce face vace de pe cutia de viteza, cred ca ii zice cilindru receptor. Ambreiajul a mai mers 80.000km de atunci si inca mai merge.

 

Urmeaza sa revin in tara ca trebuie sa fac itp-ul si sa fac si o revizie in reteaua VW, ca sa apara in istoric. Dar din motive de inteles, am sa aleg reprezentanta Skoda Baia Mare, e fix lambda Robot.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am vorbit dejeaba. Am avut azi de la ora 8 programare pt schimb ulei și filtre plus inspecția tehnică. 

 

La 8:20 au băgat mașina la mecanic după ce au făcut o constatare de combustibil, km, defecte.

 

La ora 10 -45 am primit mașina, mi s-au prezentat rezultatele inspecției, am primit filtrele in portbagaj cât și restul de ulei ramas din sticla de 5 l. Per total mulțumit, cel mai important prețul, comparativ cu București e super mic.

Manopera schimb ulei, filtru ulei, filtru habitaclu, filtru aer motor, bușon golire baie pus de ei+ inspecția tehnică = 125 Ron tu TVA . Asemenea preț nu găsești nicăieri.

Comunicarea de nota zece +, i am contactat prin mail la care au răspuns instant, iar apoi am purtat o conversație la telefon. S a resetat și intervalul service și au completat și cartea service fara sa le cer eu.

 

Am sa mai revin. Recomand.

 

 

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Azi am vorbit la telefon cu cei de la Herrauto Expert pentru un schimb de ulei de motor și toate filtrele. M-a interesat doar costul manoperei deoarece uleiul de motor și filtrele le aduc eu. 

Cei de la Herrauto cer 250 lei, pentru asa ceva. Întrucât mi se pare mult, am renunțat la serviciul lor. Dacă ar fi costat 160 lei, as fi acceptat. Persoana cu care am vorbit a afirmat ca pentru marca VW, acesta este tariful(pentru marca Audi o fi cu siguranță mai mult) întrucât nomenclatorul prevede ca este nevoie de 1h30minute pentru acel schimb de consumabile,ceea ce ar fi adevărat dacă activitatea ar fi realizata de un începător. Știu ca reprezentantele trebuie sa câștige, însă nici sa te beleasca nu este ok. 

În mod normal, un bun meseriaș care știe ce are de făcut, și are și sculele de care are nevoie, în maxim o ora schimba acele consumabile. 

In aceasta situație voi apela la un service auto, autorizat, care ma taxează cu 130 lei pentru schimbul consumabilelor. 

In loc ca Herrauto  sa câștige niște bani, având un preț ceva mai mare, dar nu cu mult, fata de un service autorizat, asa nu câștiga deloc. Mai bine mai mulți clienți la un preț de 160 lei, manopera, pt schimbul consumabilelor decât foarte rar clienti(de regula cei care au mașinile în garanție). 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am afirmat ca nu spui adevărul ci doar am prezentat tariful pentru manopera care mi-a fost azi propus de reprezentantul Herrauto Expert. Omul a spus ca pentru VW atâta costa manopera la schimbul de filtre și ulei de motor. Pentru România, raportat la majoritatea veniturilor de aici mi se pare mult. 

La 250 lei, tarif pentru manopera, la schimbul de ulei de motor și filtre, pe mine nu o sa ma aibă de client. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si garantia? si kulanta?

 

Langa ei mai e o reprezentanta VAG.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am vorbit cu cei de la Herrauto. Din câte știu, este singura reprezentanta VW în Baia Mare. Știu ca motoarele la produsele Skoda, Seat, VW și Audi sunt identice însă nu am apelat la reprezentanta Skoda adică Merlin Auto. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Manopera difera, cel putin in Bucuresti, daca vii cu produsele tale-asta daca ti se accepta resp produse. Indiferent de cat de repede / incet se misca mecanicul, pretul taxat va fi acelasi-fabrica normeaza resp lucrare de intretinere. Ora de manopera difera de la brand la brand, precum si la tipul de masina, in cazul aceluiasi brand. Nu va fi de ex acelasi cost ptr un polo, ca ptr un passat, cum nici nu va fi la fel ptr phaeton vs passat.-difera ptr clasa la care sunt incadrate vehiculele respective.

Modificat de pronet
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai amandoi ne-am dus cu produsele noastre la acelasi service, si amandoi avem masini din aceasi clasa Golf versus Leon.

Diferenta e sigla de pe capota ?? asta inseamna ca eu am platit anul asta pt aceleasi servicii (filtre+ulei cu produsele mele) 125 ron iar el plateste pt aceleasi servicii 250 ron.

Te-ai gandit ca poate e mult mai accesibil totul la benzina fata de motorina? sau ca eu nu am filtru de motorina/benzina de schimbat? La tine trebuie facuta si amorsarea cu VCDS a filtrului de motorina. Zic si eu, e asa mare diferenta pentru tine?

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu ,traind in Viena,Austria, unde sunt alte preturi dar si salarii, ai alta perceptie a banilor.Cand la un service autorizat platesti pt acelasi lucru,130 lei iar daca apelezi la mecanici auto care fac un ban,in timpul liber, platesti 100 lei, atunci ai alta parere.Stiu ca intretinerea unui benzinar este mai ieftina ca la un diesel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La un Audi A6, 3.0TDI, an fabricație 2014, pentru manopera + schimbate  toate filtrele+uleiul de motor(Castrol 5w30) și de frână, în luna iulie 2019, la Herrauto, costa 2200 lei. Asta ca să își facă fiecare o părere despre preturile practicate la aceasta reprezentanta. 

La Herrauto, pentru un Audi A3, cu siguranță se plăteste mai mult pentru manopera  decât pt un Golf.  

Modificat de florin71
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Bună, băieți! Am fost de 3 zile la Herrauto Baia Mare pentru schimb de ulei și filtru de ulei pentru un Passat B8 2015 2.0 TDI 150 CP. Le-am schimbat de 6 luni dar am făcut peste 12000 Km între timp și m-am decis să le schimb. Mi s-a părut că am și ceva probleme tehnice din când în când, fără legătură cu ceva anume: ACC dă eroare din senin și se dezactivează. Își revine singur dacă opresc mașina și o pornesc din nou. - ceva problemă care pare a fi frecventă la noul Passat. În plus, mi se pare că atunci când întorc volanul spre stânga, se aude un huruit de la roata stângă dar fără deficiențe funcționale.

Am fost la un service foarte ok unde însă nu au putut recupera toate codurile de eroare sau nu au putut să-mi dea mai multe detalii cu VCDS sau VAG COM. Doar un senzor de ambreiaj care trebuie schimbat.

Pentru toate astea m-am programat la Herrauto: diagnoză totală și schimb ulei. Trebuia să aflu ce se petrece cu mașina. Am vorbit pe mail și pentru schimb ulei și filtru ulei - cumpărate de MINE și diagnoză cu test de drum -» 317 lei

Când am ajuns la ei, alt preț, aceleași condiții - 400 de lei. DUPĂ manoperă, după care am așteptat peste 2 ore - nu știu cât au lucrat propriu zis la mașină- un nou preț -416 lei. Ce e și mai rău e că nu mi-au prezentat niciun raport de diagnoză complet cum ar fi trebuit, starea tehnică a mașinii, să completeze în cartea de service... și în plus, mi-au spus doar de senzorul de ambreiaj de care știam deja! Absolut nimic în plus de celelalte probleme. Am dus peste 5 L de ulei (2 recipiente, unul de 4 L și altul desfăcut de câteva luni cu vreo 1,2-1,4 L) din care nu mi-au mai lăsat nimic în portbagaj.

Dezamăgire totală - prețuri exorbitante pentru minim de muncă și lucrări aproape inutile - Nu îmi voi mai face vreodată de lucru cu ei. M-au mai chemat pentru ceva update de firmware pentru Infotainment suportat de VW - ceva recall pentru modelul ăsta - de care mi-au spus că e absolut gratuit dar parcă văd că apare ceva pe banii mei...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Dorind sa imi schimb uleiul de motor, lichidul de frana+filtrele de ulei, aer+polen+motorina, am solicitat o oferta de pret atat la Merlin(reprezentanta Skoda) cat si la Herrauto, doar pentru manopera deoarece mi-am cumparat eu consumabilele.

Angajatul Merlin a inaintat suma de 300 lei iar cel de la Herrauto, 320 lei.In aceasta situatie, am apelat la un service auto autorizat unde am platit 80 lei.De regula, la service-urile autorizate, mai ales daca te limitezi doar la schimbul filtrelor si uleiului de motor, este intre 60-130 lei.Dar de la 130 lei la 320 lei, este o distanta mare, pentru destui.

Pentru ca mecanicul care s-a ocupat de masina mea este meserias, totul a decurs foarte repede.Sub 150 minute, tot.

Cred ca angajatii de la reprezentante nu incearca sa fie atractivi pentru clienti, prin preturi decente care sa atraga clienti.Pe ei nu ii intereseaza daca au sau nu clienti.Cand nu le convine situatia, isi schimba locul de munca.Cand i-am spus celui de la Merlin ca este foarte mult cat cere el si ca un pret foarte mare ma determina sa nu merg la ei, a zis DA, DA, DA, si cand i-am spus ca un pret mai mic, sub 200 lei, pentru manopera, le-ar aduce mai multi clienti, mi-a raspuns automat, Sigur, Sigur, Sigur.O atitudine de om sictirit care ignora cu desavarsire clientul.

Stiu ca angajatul nu face ce vrea el de capul sau insa poate sa atraga clienti, daca este interesat, prin preturi nu foarte mari de cele oferite de serviceurile auto autorizate din zona.

Foarte multe reprezentante se multumesc cu banii pe care ii castiga din intretinerea masinilor vandute de ele, aflate inca in garantie.In unele situatii, exista si contracte de service cu anumite firme.

On 10/20/2019 at 12:13 PM, ADI_T said:

 

Când am ajuns la ei, alt preț, aceleași condiții - 400 de lei. DUPĂ manoperă, după care am așteptat peste 2 ore - nu știu cât au lucrat propriu zis la mașină- un nou preț -416 lei

In luna iunie am fost si eu la Herrauto  pentru o verificare tehnica.Am fost taxat pentru 2 ore , desi practic, pe masina mea s-a lucrat doar 2 ore.Ma rog, o ora verificarea tehnica propriu zisa iar  ora , intocmire documente de intrare si iesire din service+timp mort de asteptare.Nu hulesc sau denigrez ci doar spun starea de fapt reala.

Modificat de florin71
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
On 10.11.2019 at 12:25, florin71 a scris:

In aceasta situatie, am apelat la un service auto autorizat unde am platit 80 lei.

Pentru ca mecanicul care s-a ocupat de masina mea este meserias, totul a decurs foarte repede.Sub 150 minute, tot.

 

Salut! Îmi poți spune despre meseriașul la care ai fost pentru schimburile făcute? M-ar interesa o alternativă fiabilă la Herrauto, în Baia Mare, cu prețuri domestice... Mersi!

Update: am fost pentru actualizarea de firmware care nu a schimbat nimic la interfață sau comportamentul mașinii dar parcă eroarea de ACC nu s-a mai produs așa de des. De fapt, s-a produs de 2 ori de atunci, când în mod normal, în intervalul ăsta de timp ar fi apărut de peste 7-8 ori. Toată treaba a durat din nou câteva ore dar nu m-au taxat nimic fiind recall de la VW.

Le-am pomenit că problema pentru care am venit prima dată, cea cu zgomotul de la roată, nu s-a rezolvat, și persistă. L-am luat pe unul din angajați cu mine și a văzut exact care e problema. Nu e ceva de finețe. E clar că se aude și nu are nevoie de condiții speciale pentru a se declanșa.

Mi-au spus că mă vor contacta rapid să stabilim când au locuri libere, să revin pentru problema pentru care am fost prima dată și am plătit deja, dar au trecut câteva săptămâni  bune de atunci și nimic, cu toate că și-a trecut ceva notițe să nu uite de mine. Poate că mă aștept la prea multe, să fiu contactat eu de ei și nu invers, dar mi s-a părut că i s-a schimbat fața atunci când i-am spus cât se poate de politicos că totuși, am dat o grămadă de bani prima dată să vadă care e problema cu zgomotul ăla, și acum să revin pentru aceiași problema, pe banii mei, să se mai uite la mașină odată.

În plus, când am fost prima dată la ei, după ce mi-au spus noul cost - 400 lei (care nu va rămâne la fel, că am dat la final 416), m-au întrebat dacă vreau suport de numere cu Herauto, că sunt gratis. Nu trebuie să plătesc nimic. Probabil ceva chestie de primă vizită... M-am gândit că și așa crescuseră prețul fără justificare de la 317 pe mail, la 400 față în față - cum să nu vreau ceva în plus?! A bifat frumos pe foaia cu chestii de făcut pentru mașină și că schimbă suportul de numere. Ia ghici! Am tot același suport. După 2 vizite. Nu au schimbat nimic.

Asta mă face sceptic să cred că au făcut și toate celelalte chestii pentru care am fost taxat. Nu raport de diagnoză, nu schimbat suport numere și nu în ultimul rând, nu rezolvat problema de bază pentru care m-am prezentat - descrisă clar și foarte ușor de reprodus. Mă gândesc să mă duc la ANPC.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
On 11/24/2019 at 5:08 PM, ADI_T said:

Salut! Îmi poți spune despre meseriașul la care ai fost pentru schimburile făcute? M-ar interesa o alternativă fiabilă la Herrauto, în Baia Mare, cu prețuri domestice... Mersi!

Update: am fost pentru actualizarea de firmware care nu a schimbat nimic la interfață sau comportamentul mașinii dar parcă eroarea de ACC nu s-a mai produs așa de des. De fapt, s-a produs de 2 ori de atunci, când în mod normal, în intervalul ăsta de timp ar fi apărut de peste 7-8 ori. Toată treaba a durat din nou câteva ore dar nu m-au taxat nimic fiind recall de la VW.

Le-am pomenit că problema pentru care am venit prima dată, cea cu zgomotul de la roată, nu s-a rezolvat, și persistă. L-am luat pe unul din angajați cu mine și a văzut exact care e problema. Nu e ceva de finețe. E clar că se aude și nu are nevoie de condiții speciale pentru a se declanșa.

Mi-au spus că mă vor contacta rapid să stabilim când au locuri libere, să revin pentru problema pentru care am fost prima dată și am plătit deja, dar au trecut câteva săptămâni  bune de atunci și nimic, cu toate că și-a trecut ceva notițe să nu uite de mine. Poate că mă aștept la prea multe, să fiu contactat eu de ei și nu invers, dar mi s-a părut că i s-a schimbat fața atunci când i-am spus cât se poate de politicos că totuși, am dat o grămadă de bani prima dată să vadă care e problema cu zgomotul ăla, și acum să revin pentru aceiași problema, pe banii mei, să se mai uite la mașină odată.

În plus, când am fost prima dată la ei, după ce mi-au spus noul cost - 400 lei (care nu va rămâne la fel, că am dat la final 416), m-au întrebat dacă vreau suport de numere cu Herauto, că sunt gratis. Nu trebuie să plătesc nimic. Probabil ceva chestie de primă vizită... M-am gândit că și așa crescuseră prețul fără justificare de la 317 pe mail, la 400 față în față - cum să nu vreau ceva în plus?! A bifat frumos pe foaia cu chestii de făcut pentru mașină și că schimbă suportul de numere. Ia ghici! Am tot același suport. După 2 vizite. Nu au schimbat nimic.

Asta mă face sceptic să cred că au făcut și toate celelalte chestii pentru care am fost taxat. Nu raport de diagnoză, nu schimbat suport numere și nu în ultimul rând, nu rezolvat problema de bază pentru care m-am prezentat - descrisă clar și foarte ușor de reprodus. Mă gândesc să mă duc la ANPC.

Acum este tarziu sa ti-l recomand pe acel meserias.Eu m-am orientat spre reprezentanta Skoda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!