Jump to content

Silver Arrow - Skoda Octavia 1.5 TSI


BeciAcustic

Postare recomandată

Primele 3 sunt noi.

Sunt curios de prima cum arata pentru un plus de "imagine" si de a 3-a ca sa nu mai stau sa apas 2 butoane la urcarea in masina: butonul de start engine si apoi butonul de strat/stop(deja o rutina).

Screenshot_20210221-203417_OBDeleven.jpg

Link către comentariu

Macar  3-a as activa-o si eu, se-ntampla sa ma grabesc si uit, dar la primul semafor o rezolv.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Well, DLA ala, din ce citesc, face aceeasi chestie pe care farurile led deja o fac: autoreglare sus-jos (sau joc de lumini, cum vreti sa ii ziceti). Ele nu se misca si in lateral (stanga-dreapta) pentru ca nu au posibilitatea asta. Cand ma mai jucam la faruri prin obd, am setat sa se miste si stanga-dreapta. Si, de atunci am o eroare permanenta de care nu reusesc sa scap. Farurile functioneaza bine-mersi, isi fac autoleveling-ul, insa cand intru in Obd si scanez masina, eroarea persista. Precizez ca respectiva eroare nu apare pe ecranele masinii, doar in Obd.

 

Si, ca tot vorbeam de bateria telecomenzii, vinerea trecuta, pe 12, am ramas fara baterie, in benzinarie fiind. Noroc cu un alt skodar care mi-a dat bateria lui si am reusit sa pornesc masina. Citisem in manual, dar nu memorasem: cand ramai fara baterie la telecomanda, apasa pe butonul de pornire (asa cum avem noi) cu telecomanda.

Modificat de Crs.Vag
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Masina a ajuns si la pragul de 20000km si m-a anuntat ca se apropie inspectia tehnica.

In acelasi timp am si un consum pe ultimii 4000+km, un consum mai mult decat decent.

IMG-20210321-WA0000.jpg

IMG-20210321-WA0002.jpg

IMG-20210321-WA0002.jpg

Link către comentariu

Notificare azi!

Arunci cand te simti inutil si masina se prograneaza singura la revizie :))

Screenshot_20210322-130732_Connect LITE.jpg

Link către comentariu
36 minutes ago, BeciAcustic said:

Notificare azi!

Arunci cand te simti inutil si masina se prograneaza singura la revizie :))

Screenshot_20210322-130732_Connect LITE.jpg

Posteaza te rog, dupa revizie, varianta de soft daca ti se va face update-ul, eu inca nu am reusit sa ajung la inspectie.

 

Ulei de care pui, tot din ala de la prima revizie, sau treci pe 0w20?

 

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Saptamana asta ma intalnesc cu un prieten care are 1.5tsi, a facut revizia luna trecuta si este foarte incantat de noul soft. Ideea este ca el avea versiunea 5xxx din fabrica si de aceea totul este wow. O sa ma conectez pe obd sa vad exact ce soft are, 9692 cum avem toti sau ceva mai nou. Daca e ceva mai nou clar o sa cer si eu la revizie asa ceva. Bineinteles voi face si o proba de drum cu masina prietenului pentru a vedea diferente.

Despre ulei cred ca o sa trec pe 0w20, inca nu sunt decis. Masina merge foarte bine si cu 5w30, pe GPF incarcarea este 0g iar ulei nu papa. 

Link către comentariu

Am revenit cu impresii si verificare obd. Prietenul are 1.5TSI fara GPF si vad ca i-a fost pus soft cu 9622 fata de 9692 ceea ce am eu la 1.5TSI cu GPF. Diferenta de soft sa fie legata strict de GPF sau alte motive, inca nu stiu.... 

Ca idee, masina se conduce fix ca a mea acum, nu mai topaie la fiecare plecare.

Screenshot_20210327-154146_OBDeleven.jpg

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Dilema!

Am fost sunat de cei de la reprezentanta pentru a confirma data si ora pentru revizie. Am intrebat de ulei, a cautat in recomandarea producatorului si mi-a comunicat ca se poate pune 0w20 sau 5w30 pentru acest motor dar ei recomanda 5w30 pentru ca la 0w20 il papa mai repede si se gaseste greu spre deloc de cumparat pentru completare si este alegeream mea pe ce ulei sa merg. 

Voi ce recomandati? 😤🤦‍♂️

Link către comentariu

Daca ai fost multumit pana acum de cum s-a comportat masina, ramai la ce ai avut din fabrica. Daca vrei sa faci experimente... e alegerea dar si raspunderea ta :)

 

Dar avem multe topic-uri unde se discuta despre ce ulei sa folosim. Numa' zic... 

Link către comentariu

La revizie platesti 5 litri si iti raman 0.7l pentru completare. Poate au marja de profit mai buna la 5w30, dar nu as schimba nimic fata de ce a pus fabrica.

Link către comentariu

Functii noi:

- informatii offroad 

- al 3-lea stop aprins cand deschizi haionul(destul de util)

- ora de vara automata 

 

IMG-20210413-WA0006.jpg

IMG-20210413-WA0004.jpg

IMG-20210413-WA0005.jpg

Link către comentariu
On 3/22/2021 at 1:12 PM, BeciAcustic said:

Notificare azi!

Arunci cand te simti inutil si masina se prograneaza singura la revizie :))

 

Eu am doar Skoda Connect, ca n-am apucat (iar saptamana trecuta la revizie am uitat pur si simplu) sa iau mufa pentru Connect Lite. 

Si nici macar nu m-a anuntat masina, m-au sunat direct de la Avia ca au fost anuntati de masina ca "vrea" programare :) 

 

LE. Daca avei ios, as fi facut o recomandare pentru https://re-stream.se/product/wireless-carplay-dongle/. Desi eu inca nu am luat, ca tot stau sa ma gandesc ca la drum lung carplay wifi ar insemna sa consum masiv din bateria telefonului. Doar daca as instala si incarcarea wireless in consola...

Modificat de SwatKat
Link către comentariu

Am vazut jucariile acelea, sunt si pentru android si m-a batut gandul sa cumpar dar nimeni nu zice 100% ca functioneaza si mai este un aspect punctat si de tine, bateria care se consuma la un drum mai lung dar util la drumuri scurte. Intre timp eu am gasit o alta solutie, o sa pun cateva poze mai tarziu.

Link către comentariu

@BeciAcustic al treilea stop pe frana aprins cu haionul deschis poate fi vazut de ceilalti participanti la trafic ? Adica e un gimmick sau chiar este util?

Link către comentariu

Este util noaptea, si din ce am testat in parcarea subterana te face mai vizibil. Mi se pare util. 

Link către comentariu

Cand deschizi haionul si il lasi in pozitia ridicata, unde este stopul?

Mai bine codezi sa se aprinda stopurile cand e deschis haionul, stopurile stau pe loc. 😁

Link către comentariu

Asta este solutia mea.

- Am pus un adaptor de la USB la USB-C(protejeaza si mufa masinii la atata scos si bagat cablu)

- Un cablu USB-C la USB-C magnetic tras frumos pe jos pe sub plastice si adus in suportul de telefon din spatele franei de mana

In momentul cand ma urc in masina doar bag telefonul in suport si magnetul de pe cablu se conecteaza cu magnetul de pe telefon. 

Acelasi cablu am si in casa pentru a ma conecta rapid si fara sa mai scot partea magnetica USB-C din telefon astfel protejand si mufa de incarcare a telefonului.

Mi se pare cea mai practica, rapida si utila varianta pentru a avea si performanta si incarcare. 

IMG-20210413-WA0011.jpg

IMG-20210413-WA0012.jpg

IMG-20210413-WA0010.jpg

Link către comentariu

Ingenios!

Singurul lucru pe care nu il inteleg si il regret la carplay e ca imi dispare posibilitatea de a initia apeluri folosind doar butoanele de pe volan. Adica nu mai apare pe maxidot lista de apeluri recenta si trebuie sa fac totul butonand infotainmentul... 

 

Legat de jucariile astea, nisi eu nu am fost foarte convins, ti-am dat linlul acela ca din ce am mai citit ar fi printre "cei buni" adica nu chinezarii... dar, la fel, functionalitatea nu m-a convins 100%.

Link către comentariu
în urmă cu 7 ore, BeciAcustic a scris:

Este util noaptea, si din ce am testat in parcarea subterana te face mai vizibil. Mi se pare util. 

 

Nu prea e util, ca haionul va fi ridicat si, implicit si al treilea bec de frana. Profita de ledurile de pe pozitii spate si activeaza functia pe ele. Eu asa am setat-o, o incantare noaptea sa vezi conturul stopurilor aprinse atunci cand deschizi portbagajul :)

Modificat de Crs.Vag
Link către comentariu

Cand am aflat ca Octavia vine cu geamuri sunset pe spate m-am bucurat ca nu mai e nevoie de folie, in prima vara doar eu si sotia a fost ok, nu ne-a deranjat. Vara trecuta cu bebe de 2 luni si tinut in scoica cu parasolar iar nu ne-a deranjat dar acum, de cateva zile la plimbarile pe soare bebe care sta RF in scaun a "cerut" intuneric si bineinteles ca s-a executat :)). 

Azi am montat folii autorizate R.A.R cu transparenta 5%. Prima impresie, fara bebe in masina este ca pe infotaiment totul se vede muuuult mai bine. Maine urmeaza o tura cu bebe sa "isi spuna" si el parerea.

IMG-20210415-WA0041.jpg

IMG-20210415-WA0042.jpg

IMG-20210415-WA0043.jpg

IMG-20210415-WA0044.jpg

IMG-20210415-WA0038.jpg

IMG-20210415-WA0039.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!