Jump to content

Preturi autoturisme Skoda 2019


Diesel
 Share

Postare recomandată

 

M-am uitat azi pe configuratorul Skoda si m-am crucit...preturile sunt mult marite fata de preturile de acum 2-3 ani:

https://configurator.skoda.ro/cc-ro/ro_RO_SKODA/C/models

 

Exemple:

Fabia incepand de la 13000 euro (TVA inclus). M-am uitat sa vad ce i-au facut de au scumpit-o in halul asta ( Acum un an incepea de la 9000 euro). Au scos motorizarile MPI si echiparile de baza, acum au doar TSI si Ambition ca nivel de baza.

Acelasi lucru la Fabia Combi incepand de la 13700 euro. Asta incepea de 12000 euro la lansarea ei.

 

De Scala nu ma leg ca e model nou. Incepe de la 15500 euro.

 

Octavia e mai convenabila. Incepe de 14650 euro. Nu comentez e oarecum normal.

Dar Octavia combi cu acelasi motor incepe de la 17600 euro! Wtf...?

 

Superb Limuzina incepe de la 30500 Euro. Cum a reusit sa sara de la 22000 euro acolo sus? Simplu, i-au eliminat motorizarile de baza pe benzina, are doar tractiune integrala si cutie automata la benzina...WTF?

 

Kodiaq incepe de la 25200 euro, la lansare acu cativa ani incepea de la 21000 euro.

Karoq incepe de la 20500 euro , la lansare era vreo 18500 euro.

 

Concluzia. WLTP-ul a lasat Skoda fara multe motorizari in oferta lor. Preturile sunt mult mai mari (deja marca Toyota e mai interesanta financiar decat Skoda). Probabil dealerii Skoda o sa cam someze in perioada urmatoare...

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Anual este cel putin o indexare de pret in gama VAG (uneori chiar doua), inclusiv la Seat (asteptand 10 luni pentru Ateca) am observat o crestere a pretului de aproape 2000 euro la o  masina de 27 000 euro. Acum Ateca Xcellence porneste de la 26 100 euro, pe cand in 2017 cand am plasat comanda incepea de la sub 24 000 euro, deci cu optionale diferenta totala acum ar fi si mai mare, ca nici astea nu au ramas la acelasi pret

Posibilitatea de configurare face insa ca pentru multi tot VAG'urile sa fie mai atragatoare, la asiatice ai doar nivele de dotari, vrei dotarea X, faci upgrade al nivelului de dotare.

Probabil daca am face o analiza si la alti producatori, nici la ei preturile nu au ramas pe loc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna observatia cu indexarea anuala dar aceea era redusa, de exemplu o masina lansata cu 12000 euro avea pretul in anul urmator 12200 euro.

M-am uitat la VW. Skoda le sufla in ceafa cu preturile...Iar Passatul e masina de buget fata de Superb.

https://configurator.volkswagen.ro/cc-ro/ro_RO_VW/V/models

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 

Pai te si avertieaza cand intrii pe configurator :

"Oferta comerciala este in curs de actualizare din cauza trecerii la Procedura de Testare a Vehiculelor Ușoare Armonizatã la Nivel Mondial (WLTP), procedura caracteristica intregii industrii auto la nivel european. Modelele si motorizarile vor fi deschise treptat, in configurator, de indata ce procesul de omologare pentru acestea se va fi finalizat. Pentru mai multe informatii privind oferta comerciala, va rugam sa va adresati unuia dintre distribuitorii autorizati Volkswagen.""

Indexarea de pret o au toate marcile , sa zicem in medie 300E pe model, dar totusi si mie cresterile mi se par foarte mari. Acum 4 ani puteai sa iti iei o Octavia Ambition la aproximativ 16.000 E Tva inclus (cu dotari de bun simt) iar acum  iti iei Fabia de banii aia (motorizare / putere si dotari similare). Putina exagerata comparatia dar +/- 1000 E tot pe acolo. 

 

Modificat de V A L I
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

27 minutes ago, Diesel said:

Buna observatia cu indexarea anuala dar aceea era redusa, de exemplu o masina lansata cu 12000 euro avea pretul in anul urmator 12200 euro.

Cresterea aia de pret mentionata de mine a fost in perioada martie 2017 - ianuarie 2018. Prima indexare de pret a avut loc prin mai 2017 (asta am suportat'o integral) , iar ce'a de'a doua in ianuarie 2018 (p'asta am evitat'o, intrucat intervenise dupa ce masina mea fusese deja trimisa in tara).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De asta ziceam ca la tine a fost o scumpire mai "ampla" decat indexarea anuala care parca citisem undeva ca e 1.5% din pret.

@V A L I

Corecta observatia ta dar credeam ca povestea cu omologarea WLTP se termina odata cu anul 2018. Se pare ca se prelungeste. Inevitabil cred eu vanzarile sunt afectate.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Actualizarea aia face referire mai degraba la faptul ca multa vreme anumite motorizari/combinatii nu au fost disponibile, maririle de preturi sunt "pe alta linie"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E clar ca toate costurile sunt "aruncate" pe cumparator. Adaptarea la o norma de poluare noua implica bani cheltuiti. Masina in sine nu e mai performanta , dimpotriva.  Eu cel putin ma gandeam sa cumpar acum o masina noua (chiar o Skoda Fabia automata, deci m-a nimerit topicul la fix :)) dar urmarind cum se duc preturile am fost "nevoit" sa iau altceva. 

Pe langa indexari de preturi si trecerea la WLTP . preturile au mai sarit si de cat s-au bagat (pe gat) ca standard niste dotari considerate optionale in trecut : start&stop , Frana de stationare electronica, front assist, airbag genunchi etc. Unora poate nu le erau asa de folos sau se puteau lipsi de ele, dar daca asta este trendul..ce sa faci .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Preturile umflate de pe configurator nu au nici o legatura cu preturile pe care le primesti cand te duci la dealer. La dealer sunt preturile mai mici. Mai primesti actiune smart -1500 euro, actiune Remat - 1400 euro, reducere dealer -600 euro, oferta rabla -800 euro. Daca chiar vrei sa cumperi, te deplasezi la dealer. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!