Jump to content

Skoda Octavia 3 FL 2.0 TSI 190CP DSG7 4x4


tetea

Postare recomandată

Sa mai ștergem praful pe aici. Mașina luna viitoare face doi ani și in momentul de față are 39k km iar în curând voi face a treia revizie.
În toți acești km consumul este 9.2 conform Spritmonitor, în ultima perioadă circulând mai mult în oraș.

Până în momentul de față nu am avut nici o problema cu mașina. Uleiul pe joja a rămas întodeauna aproape de maxim așa cum a fost lăsat la schimbul de ulei.
Antigel am completat o singură dată pe la 35k km, aprox. 150 ml, era aproape de minim.

Ca și noutăți de la ultima postarea avem așa:

- camera video Bluelens 24/7
Am ales această cameră pentru ca are un aspect ascuns, montată sub oglinda retrovizoare, legată la tabloul de siguranțe, fără fire la vedere și își face treaba fără intervenția mea. Calitatea video este decentă, probabil în acest buget sunt altele cu o calitate video mai bună.


- cameră video marșarier
Inițial am cerut oferte de la toate reprezentanțele din București și am primit același răspuns, nu este posibil pentru mașina mea sau producătorul nu oferă kit de instalare pentru cameră... 
Nu am înțeles care a fost treaba, nu aveau nevoie de bani sau era prea complicat pentru ei sa comande piesele...

Imi doream această cameră deoarece am atins puțin bara spate iar senzorii nu au piuit la momentul respectiv. Așa că am apelat la @sabinx (căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale) și totul s-a rezolvat în câteva ore cu piese originale, inclusiv cu spălător.


- navigație Amundsen
Tot cu @sabinx am rezolvat și cu navigația, a fost necesar doar înlocuirea unității Bolero din torpedou cu una Amundsen + codarea necesară, ecranul rămânând același nefiind necesar schimbarea lui. 

Dupa doi ani pot sa spun ca sunt foarte mulțumit de achiziție, încă mă bucur de fiecare dată când o conduc, mai ales cu această motorizare este ce trebuie, poate consuma și 5% dar poate consuma și 14%.


20210305_202005.jpg

20210305_201755.jpg

20210305_201654.jpg

20210305_200938.jpg

20210305_200724.jpg

20210305_200250.jpg

20210305_200136.jpg

VideoCapture_20210305-201307.jpg

20210305_082638.jpg

Link către comentariu
  • 1 month later...

Dupa ce ai schimbat unitatea din torpedo din bolero in Amundsen s-a schimbat cu ceva sunetul sau este acelas??? Eu am rezolvat sonorizarea cu un procesor de sunet plug and play si un subwoofer mic in portbagaj alimentat de la priza ... fara probleme in 2 ani de zile si sunet este mult superior ... statia avand decat 10A

Link către comentariu

@Alex_cjr88 Amudsen (Discovery Media) este mai rapid decat Bolero (Composition Media). Si are harti. Si e fun sa le folosesti pe AID.

Pentru sunet, indiferent ca e Bolero/Amudsen/Columbus, exitta o parametrizare care modifica (schimba total) sunetul din boxe.

Poate doar Canton sa se auda mai bine :)

 

Bine... cand conduci 2.0 TSI peste 4500rpm... nu mai ai nevoie de boxe :)) Chiar si cu OPF. 

 

@sabinx stie mai bine ce si cum :)

Modificat de zidanne
Link către comentariu
  • 11 months later...

Si a mai trecut un an, mașina a făcut 3 ani si 52k km, fără nici o problema in tot acest timp.

Multe noutăți nu prea sunt, mașina nu a circulat foarte mult in ultimul an. Cateva iesiri din oras, in rest drumuri scurte pe langa casa.

De curând am făcut al patrulea schimb de ulei si filtre. A trecut exact 1 an si 13k km de la ultimul schimb iar in tot acest timp, ca de fiecare data, uleiul a ramas in aceeasi pozitie pe joja. Am mers tot pe Mobil1 0-w20, bidon de 1l.

 

Filtrul de aer si polen am ales sa le schimb eu de data asta, îi mulțumesc lui @zidanne pentru ca m-a bătut la cap sa le schimb eu, a durat maxim 10 minute. Chiar nu ma uitasem pana acum cât costa in magazin. Amândouă filtrele au fost in total 118 lei la epiesa, exact aceleași filtre care erau puse de reprezentanta pe mașina. In total am economisit aprox 350 lei.
Apropo de prețuri la reprezentanta, la mașina mea un schimb de plăcute frâna+discuri, fata+spate+manopera, costa aprox 4500 lei, varianta OEM. Stiam ca sunt scumpi dar in halul asta?

Odată cu schimbarea uleiului am schimbat si uleiul la Haldex + garnituri + curățat pompa (am pus poze aici). Producatorul recomanda mai nou schimbarea la 120k km sau 3 ani.
Tot atunci am schimbat lichidul de frâna si plăcuțele fata, fiind foarte uzate. Aveam de ales între varianta OEM 780 lei (fără manopera) sau ATE cu 420 lei, am ales ATE. Discurile fata încă sunt ok iar la următorul schimb de plăcute voi schimba si discurile cu ceva mult mai bun sper. Pe spate încă sunt ok placutele si discurile.

 

Am mai schimbat suport cablu abs stanga spate, care nu stiu cum s-a rupt. O chestie mica din plastic cu doua urechi, pe care sta cblul abs fixat in spatele discului. Cost piesa 5 lei, cost manopera 42 lei. Adica a infipt-o acolo si atat. Am postat AICI factura cu toate preturile.


A ramas de schimbat uleiul la DSG in perioada urmatoare chiar daca ei spun 120k km.

De cateva luni am schimbat tabăra, de la Android Auto la Car Play, pentru ca ma saturasem de mufa USB-C care se deconecta la fiecare curba, la fiecare frâna, la fiecare atingere. Am schimbat nu știu câte telefoane si cabluri, inclusiv cablurile de la VW si Skoda… Aceeași problema, de la mufa care intra in telefon.
Cu iOS am scăpat de problema asta + ca se mișcă si arată mult mai bine.

 

Cam atat pentru azi, asteptam concediile si sper sa fac mai multi km anul asta fata de ultimul an, inca imi place sa o conduc si ma bucur de fiecare iesire la drum lung. Las si cateva poze mai jos...

1.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Link către comentariu
  • 1 year later...

Frumos de tot arata jantele negre pe masina. Asta cu schimbatul uleiului la 120k este tare aiurea, probabil ca interesul lor este sa schimbi uleiulul cu tot cu cutie..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!