Jump to content

Sfat achiziție mașină nouă în buget de 20.000 €


ionutMK4
 Share

Postare recomandată

Bună ziua! Intenționez să cumpăr o mașină nouă, în leasing, având un buget limitat de doar 20.000 € +/- câteva mii pentru opționale. Ca și motorizare vreau neapărat benzină, aspirat sau turbo, cutie manuală/automată( dacă se incadrează în buget) și ca dotări aș vrea keyless-go, tempomat, climatronic, navigație, climatronic, scaune încălzite și să fie spațioasă. Momentan dețin un VW Golf 4 1.6, deci saltul o să fie destul de mare însă nu mai vreau hatchback, caut ceva mai mare interior/exterior.   

Până în prezent nu am făcut nici un test drive, aștept să mai reduc din variante. Am configurat  online până acum:

Dacia Duster 2 motor 1.3 150 cai, varianta full

Hyundai Tucson motor 1.6 varianta mai cheală

Renault kadjar mai slab configurat

Skoda octavia

VW T-roc  motor 1.0 

Seat Arona

Jeep Renegade 

Cam astea ar fi in bugetul meu, majoritatea sunt SUV, însă nu vreau clasa mică, medie gen hatchback, iar sedanurile mai bine echipate trec de 23.000 €, totodată mă interesează mai mult să fie cât mai bine echipate, de aceea aș merge pe Duster dar si pe Tucson pentru look si calitate mai bună.  Aștept alte propuneri pe care eu le-am omis sau să comentați care vă atrage din lista făcută de mine. Mulțumesc! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modificat de ionutMK4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din lista ta, ia linistit Duster! E cam cea mai inteleapta varianta de masina care sa nu fie hatchback (desi practic e :) ) si sa si aiba “de toate” in gama aia de pret. Daca nu ai nevoie de 4x4 poti sa iei chiar si automata si e ok! Asta daca nu ai probleme cu imaginea marcii. Una e sa te vada vecinii intr-o Octavia noua, chiar daca cheala, alta sa te vada intr-o Dacie, chiar daca mult mai ok si ca motor si ca dotari decat susmentionata Skoda.

Pentru toate celelalte din lista trebuie sa mai urci pretul ca sa iei ceva decent. Doar sa ai noroc de vreo mega reducere sa gasesti o Octavia 1.5 ceva mai ok in pretul ala...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Automată încă nu e pe Duster 1.3 TCe. Sau e?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Daca ai pus pe lista Jeep Renegate (foarte frumoasa dar cu portbagaj mic-de Golf-si de fapt este un Fiat), poti sa pui pe lista si Suzuky Vitara (tot cu portbagaj mic). Suzuky daca o cumperi din Ungaria o iei cu 2-3.000 euro mai ieftin decat la noi. (o iei fara TVA de 27% si platesti in Romania 19%). La bugetul tau poti lua un 1,4 turbo benzina nu un 1 T-Roc.

   Nici Dusterul nu este de aruncat. Motorul de 1,3 este identic cu cel pus pe Mercedes A180 care pleaca de la 27000 euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un coleg si-a cumparat un Peugeot 3008 4x2 1.6 turbo benzina 180 CP, CV automata in 8 trepte, display digital, cruise control adaptiv, incalzire scaune, etc, la pretul de 25.000 euro

poate se incadreaza in 20.000 euro intr-o echipare mai slaba sau putin rulat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am intrat in al 9-lea an ca posesor de Duster 1.5 dci, timp in care a parcurs vreo 110k km. Din astia, mai mult de 70% au fost facuti in oras, majoritar pe trasee scurte.

Tot ce au cerut masinile (caci vorbim de 2) au fost revizii (la 20 k km) si la actuala un set de discuri. Atat.

Daca insa te poti obisnui cu interiorul spartan (chiar si modelul nou e departe de anumiti concurenti) atunci masina nu aduce decat liniste posesorului.

Ca idee, masina personala a cerut intr-un an mai multi bani in intretinere decat cele mai sus mentionate in 9.

Ca sa nu mai vorbim de CASCO si toate cele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@vdragos nu am nimic împotrivă să fie puțin rulată. E o variantă foarte bună pe care o să o iau in calcul. Ideea e să rezolv cu achiziția prin leasing. 

@Rave nu am nimic cu marca Dacia, au evoluat mult, au prețuri foarte bune, ce mă îngrijorează foarte mult e antifonarea la ele. Am logan 2019 ca mașină de serviciu și după 90 km/h se aude vântul.  Recunosc că Logan nu mă tentează. Dusterul  însă e altă treabă, a fost prima variantă la care m-am gândit, în special cu apariția noului model, noul motor de 150 de cai și noile culori ce urmează să fie lansată si la noi, roșu și gri dar și dotările de luat in serios cum ar fi keyless-go, navigație mirror link, climatronic, cutie robotizată, camere 360, senzori, scaune încălzite și multe altele. Duster încă e in grafic. 

 @MyKe în configuratorul online nu apare nici automata, nici 4x4. Dar în viitor sigur o să fie disponibile. 

@Ebi Renegate arată bine și aș alege-o pentru brandul Jeep, care ar trebui să reprezinte calitate. Din păcate designul exterior/interior la Vitara nu mă atrage deloc, aleg oricând Dusterul.

@z e n i t h nou nu te apropii cu 20.000 de 3008. Poate doar rulat. Îmi place modelul. 

@cristi511 m-aș putea obișnuit cu interiorul mai spartan, atâta timp cât e full. Cel mai mult mă tem de insonorizarea mai slabă a Dusterului și de greierașii ce ar putea să apară după ceva timp.

Ideea e că mă pot întinde maxim până la 23.000 €, că na, sunt bugetar, am și credit prin prima casă și caut și rata la mașină să fie cât mai mică, un 300 de euro mi-ar surâde. 

De Hyundai Tucson ce părere aveți? 

 

Modificat de ionutMK4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu as lua Tucson cu 1.6-le aspirat. E mare, greu, consumul o sa fie enorm pentru ce poate livra masina... Modelul e ok, da, dar pana si 1.6-le TGDI se misca greut si are un consum maricel pentru ce ofera. Mai degraba Kadjar...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ionutMK4, Duster nu vine cu robotizată (Easy-R), ci cu automată cu dublu ambreiaj (EDC). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca insonorizarea e ce te opreste din a alege Duster, cu 3-400 euro ii faci tu insonorizare cu materiale dedicate (STP, SilentCoat etc). Materialele te costa 250 euro daca o antifonezi complet, iar daca te descurci tu cu manopera, iesi mai jos de suma spusa initial.

Stiu multe Duster trecute de 200k km care nu au avut probleme, si eu il luasem in calcul ca achizitie cand se nascuse copilul si aveam nevoie de spatiu mai mult, dar atunci am gasit SH masina pe care o doream la 1/2 din pretul unui Duster si am evitat ratele

Modificat de andrei0241
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut...

-Jeep Renegade: am detinut 2 ani Jeep Renegade 1.4T 140CP Limited transmisie manuala, tractiune fata, 24.000 Euro (redus de la 28.000) in 2015, garantie 4 ani. Nicio problema in 2 ani/ 15.000 km. Am vandut-o datorita portbagajului neincapator. 

-Renault Kadjar 1.2 Tce 130 CP Life manuala cumparata tatalui meu in 2017 cu 14.500 Euro + rabla de la AutoCobalcescu. Spatioasa, trage decent, dar comparativ cu Renegade are suspensia moale, cu ruliu pronuntat.

Sa incerci sa faci drive test cu cat mai multe!

Pe mine, in urma testului, m-a cucerit actuala masina Alfa Romeo Giulia 2.2D 180 RWD 8AT...

Multa bafta! 

Modificat de Azzuro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azzuro , in 2 ani si 15.000 de km numai masinile cu defecte de fabricatie au probleme

ari fi fost culmea sa fi avut un Jeep cu tractiune fata ...

Ionut , orice ai lua o sa apara greierasi daca mergi cu ea la noi

in rest , bugetar = meserie buna in ziua de azi , asa cum ai spus si tu = casa , masina , etc

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu ai golf. Vrei ceva mai mare si te gandeai la t-roc sau arona. 

Eu ti-as zice sa te duci sa vezi masinile mai intai si mai ales spatiul disponibil in ele.

Daca vrei neaparat spatiu mai mare si masina noua in bugetul ala ai doar dusterul.

Dar si weltauto e o optiine buna pentru sh.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Configureaza si o kuga sau un sportage. Eu iti recomand sa o iei cu "0" km si stii o treaba. Nu te incurca cu cele cu rulaj mic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Azzuro din ce știu prin tabla nu poți să îți configurezi mașina nu? Sunt incluse doar modele cu motoare mici si slab configurate. O să renunț la Renegade pentru că e micuț, dar Kadjar rămåne în discuții. 

@Sop într-adevăr arona e mică, dar m-a atras că pot să îi pun cockpit virtual, st line, și multe alte dotări până în 20.000. Dar renunț la ea. 

T-roc e micuț, dar cu pachetul r-line și cockpit virtual arată bine. Încă rămâne în discuții.

Dusterul se pliază perfect pe bugetul și nevoile mele și imi place designul în varianta full.

Screen-Shot-2019-01-08-at-14_59.51-830x467.jpg.ff0b8fea6bb4a02f4136bb688359325d.jpg

@Planetara Kuga îmi place dar la bugetul meu e slab configurată. 

Sportage nu mă atrage, doar cu pachetul gt-line și depășesc bugetul. 

Momentan rămân Dacia Duster, Hyundai Tucson, Vw T-roc,  Renault kadjar, skoda octavia și seat leon st de pe weltauto, cu un an vechime. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti recomand sa te duci la ei sa iti configurezi ca au discounturi foarte mari. Eu pe focus am dat 14087 euro cu rabla si pretul de lista era 19800. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

octavia 4ever

Scriai ca te temi de greierasi la Duster, al meu din 2017 si 40.000 km nu are niciun greier. La Skoda dupa cateva luni si maxim 6-7-8 mii mi-au aparut ?

Pe partea de service, VAG mi se par mai profi si chiar mai ieftini. O revizie la Duster e 200E, nu stiu cat e la un T-ROC.

Ca o parere personala, as merge pe T-ROC e totusi altceva. Chiar daca poate e mai scumpa cu 4-5000 E, la motorizare si dotari asemanatoare, diferenta aia o sa se vada chiar si dupa 2-3 ani  (calitatea vopselei, tapiteriei,  franare, stabilitate).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu petarda aia de motor in 3 cil? Daaaa...super masina!

Sa fim seriosi, zic.

Din toate cele enumerate Dusterul e singurul pe care ti-l permiti in varianta "full", fara vreun compromis. De asemenea, dintre toate, aro-ul de la Mioveni isi va mentine valoarea in piata cel mai bine.

Cat priveste reviziile, pe mine la Pitesti ma costa 600 ron, in reprezentanta.

De asemenea, asta e o rugaminte personala, evita sa te legi de cliseul "sunt bugetar deci am salariu mic".:P

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Arată bine cu pachetul r-line. Am văzut una expusă într-un centru comercial, însă era varianta de bază și nu mi-a atras atenția. O să merg la dealer să văd cum stă la capitolul spațiu interior față de Duster. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masinile astea sunt facute sa-ti ia ochii pe exterior, insa la un test drive si la o inspectie mai atenta asupra materialelor, insonorizarii, tablei, ai sa vezi ce inseamna ieftin.

Ramai la Duster, ori alternativa de la alte firme gen Ford.

Duster 1.5 dci 4wd cu rabla a fost 15.200e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cristi511 într-adevăr motorul e mic și mașina e micuță. M-a atras mult designul și dotările. Ideală pentru oraș, dar eu merg mult înafara orașului, unde sunt nevoit să fac depășiri. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cristi511 imi place Ateca, dar nu am reușit să configurez una la bugetul meu. O să mai cercetez. 

Duster 1.3 150 cp, 2x4, manuală, cu toate opțiunile bifate, 19.000 € fără nici o reducere. Parcă aș aștepta pt 4x4 și automată pentru motorul asta. Screenshot_20190327-090246_Chrome.thumb.jpg.678adea28515dd21381ca3eaf81cc4f9.jpg

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!