Jump to content

Distributie motor 1.0 AUC


sk100it
 Share

Postare recomandată

Va salut cu respect.As dori sa inlocuiesc kitul de distributie la acest motor AUC.

Din pacate nu am diapaz de verificare a intinderii curelei si as dori sa aflu daca acest tip de motor are rola intinzatoare cu reglaj automat al intinderii curelei.

Sau daca cineva imi poate da niste detalii despre tensiunea de intindere si de unde as putea achizitiona un frenventmetru sau diapaz mi-ar fi de mare ajutor.

Va multumesc anticipat si sper sa nu fi deschis un topic nou despre aceeasi problema.

Stima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ai nevoie de sculele alea, rola este cu reglaj semiautomat. Ţi-am ataşat nişte doc care descriu exact procedura de montare a curelei şi de întindere

AUC DISTRIB.pdf 1-AUC - distrib..pdf 2-AUC-distrib-demontare.pdf 3-AUC-distrib-montare curea.pdf 4-AUC-verificare intindere curea.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult de informatii.

Singura treaba ce am dubii este aceea la verificarea intinderii.Adica trebuie sa imping cureaua in acea fanta,iar daca ajunge acolo este ok,iar daca nu ajunge nu este suficient intinsa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred că nu ai înţeles cum este descris în doc nr. 3. Încerc să îţi explic din ce am înţeles eu şi ce am văzut când mi-a schimbat mie distribuţia (eu cu mâna mea nu am schimbat niciodată).

În primul rând rola are o tăbliţă cu două decupaje (unul mai mare unde trebuie să se vadă şurubul 2 şi unul mai mic unde trebuie să se alinieze indicatorul) şi un indicator.

55428.jpg

Se montează rola şi se strânge la mână şurubul de fixare astfel încât şurubul nr. 2 din desen să se vadă prin decupajul mare al tăbliţei de la rolă. Apoi cu un imbus îndoit se tensionează rola în sensul acelor de ceasornic până când indicatorul vine undeva pe la jumătatea decupajului mic din tăbliţă. După asta se strânge şurubul de fixare al rolei la 20Nm. Învârţi arborele cotit de două ori în sensul de rotaţie până vine din nou la TDC cu cilindrul 1 şi verifici dacă poziţia curelei este ok şi a indicatorul rolei este cum l-ai fixat. Nu scrie acolo, dar parcă am citit undeva că dacă din greşeală strângi prea tare şi indicatorul depăşeşte fanta trebuie să demontezi rola şi să o iei de la capăt, nu este permis să o detensionezi din imbusul ăla învârtind invers.

Practic dacă respecţi modul de strângere ai garanţia că ai cureaua întinsă în parametri.

Ce este în pdf nr. 4 este verificarea funcţionării întinzătorului, adică dacă apeşi pe curea indicatorul rolei trebuie să se deplaseze şi apoi să revină la locul iniţial

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult,gata ,am priceput.

Recunosc,imi place sa-mi bag manutele in masini,chiar daca meseria mea de baza este cu totul alta.

Sincer,la motoarele cu lant de distributie mi se pare mult mai usor de schimbat,chiar daca este mai mult de munca,cu datul baii de ulei,al capacului distributiei,etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...
Laptes Florin

Pt schimbat distribuția la același tip de motor îmi recomandă cineva un chit de la o firmă mai bună?Eventual dacă sânteți în temă același cu care a venit mașina echipată.Vreau să nu demontez în fiecare an.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!