Jump to content

Seat Ateca 1.5TSI DSG 4Drive Style


TheMailman

Postare recomandată

Dupa 13 luni de asteptare a venit si momentul mult asteptat. Am dat comanda in 30 ianuarie 2018 si la inceputul lunii martie am primit-o. Pt mine a fost prima optiune din cauza pretului - urmatoarea pe lista fiind un Forester second cu maxim 20-30k km rulaj in cazul in care nu mai rezistam sa astept. Asteptarea a fost mai grea incepind cu luna decembrie pt ca am luat-o cu gindul sa ma folosesc de ea in aceasta iarna. Voiam benzinar, automata si 4x4 astfel incit optiunile n-au fost prea multe la un buget fortat la 27k euro. Bineinteles ca l-am depasit putin dar nu atit incit sa ma gindesc la o versiune superioara sau chiar alt model. Pe linga minusurile asteptarii si a cresterii cursului valutar din ianuarie, au fost si avantaje printre care cea mai semnificativa financiar e Navigatia pe care am primit-o impreuna cu optiunea ecranului de 8inch. Nu e ceva ce voiam neaparat dar daca tot am primit-o, da bine la moral. Am comandat varianta Style 1.4/1.5 TSI, DSG, 4Drive pe care am pus: ACC, ecran 8inch, Full Link, pachetul confort drive in special pt sensorul de ploaie, pachetul enjoy style pt scaunele incalzite pt doamna - pachet care include si alarma, black exterior si park assist. Am mai pus roata de rezerva, SEAT driving profile pt partea de zapada si am pregatit-o pt carlig de remorcare. In plus am mai dat niste bani pt a schimba culoarea aia albastra standard si am facut-o alba. Trecerea de la Astra H la Ateca s-a simtit la parcari in primele zile si asta m-a facut sa apreciez foarte mult Park Assistul :) Probabil nu o sa-l folosesc prea des pt ca dureaza mai mult pina ajungem de comun acord unde sa parcam dar cel putin la inceput m-a impresionat ca o parcheaza drept si la distanta egala de celelalte masini. Eu, avind alte repere in Astra, tot strimba o parcam la inceput. In plus sint obisnuit sa deschid usa sa ma asigur ca sint paralel cu linia iar Ateca se opreste cind deschid usa ;)
Am observat ca farurile de zi sint diferite fata de modelul anterior, acum ledurile sint intr-un colt sub forma de triunghi(sau poate asa e la farurile standard?). Imi place ca nu are parti cromate, n-am fost niciodata fanul lor. Nu stiu daca e din cauza pachetului black exterior sau doar pt ca e Style. Revin cu pareri despre consum, comportament pe drumuri diferite cind voi avea o parere obiectiva. Deocamdata e clar ca trecerea de la o Astra 1.6 aspirat, sedan de 10 ani, manuala are doar avantaje.

20190312_141027_mici.jpg

20190312_141037_mici.jpg

20190312_141047_cr_mici.jpg

20190312_141059_mici.jpg

20190312_143248_cr_mici.jpg

20190312_223010_mici.jpg

Mai adaug si citeva poze pentru cei interesati de anumite detalii din interior dar care nu se prea gasesc in prezentari: marimea tunelului din spate necesar pt 4Drive, cum arata tapiteria Style, marimea portbagajului.

20190323_081731_mici.jpg

20190323_081808_mici.jpg

20190323_082436_mici.jpg

20190323_082458_mici.jpg

20190323_082615_mici.jpg

Modificat de TheMailman
update info
Link către comentariu

Sa-l folosești sănătos! Arată bine! Triunghiul  LED de la DRL este asa fiindcă farurile sunt cu halogen, nu cu LED. 

Drumuri bune! 

Link către comentariu

Lunga asteptarea, dar bine macar ca esti incantat de masina! Sa te poarte sanatos, fara probleme!

Link către comentariu

Intr-un final s-a rezolvat si livrarea.

Iti urez multi km fara incidente. Sa te bucuri de ea.

Sper sa nu ajung la performanta ta. Inca am nervii tari, mai ales ca am o saptamana teoretica de productie.

Sa ne lasi date despre consum. Chiar sunt curios de cifre la 1.5 tsi cuplat la dsg7 umed si 4 motion.

Legat de spatiul din portbagaj voi face o comparatie cu leonul1p al sotiei pentru ca erau voci care spuneau ca ateca 4motion+ roata de rezerva are un portbagaj identic cu leonul.

Dar la prima vedere pare mult mai mare.

Link către comentariu

Felicitari si aici pentru masina si pentru rabdarea de care ai dat dovada. Pana ai ridicat tu masina eu eram proprietarul de Ateca cu cel mai mare timp de livrare, 10 luni.

Sunt curios de combinatia aleasa, eu am 1.4 TSI DSG6 4Drive, in principiu masina ta ar trebui sa fie mai economica decat a mea.

Imi place cum arata Ateca alba, o sa ai totusi o problema cu mizeria, se murdareste foarte repede.

Link către comentariu

Felicitari pentru rabdarea avuta in primul rand si apoi pentru masina, sper sa fi meritat asteptarea :). Inca putin si asteptarea de  pe vremuri a unei Dacii o sa fie ceva placut . Mi se pare aberant in societatea asta de consum sa astepti 13 luni dupa o masina de volum, intelegeam daca vorbeam de Bugatti(dupa asta asteapta lumea si 2-3 ani ca nu se duc la paine cu ea :) ), eu nu as fi putut face un asemenea compromis, totusi ai de unde alege o masina in ziua de azi.

Modificat de mik15
Link către comentariu

Dupa cum au spus si colegii mai inainte, felicitari in primul rand pentru rabdare. Este alb (bila white) sau metalizat (nevada white)? Oricum contrastul intre culoarea masinii si ornamente, bandouri si bari longitudinale este ok. E chestiune de gusturi dar, cred ca arata mai bine asa decat cu crom. 

Link către comentariu

Asteptarea a meritat, ramine de vazut in timp cit e de fiabila. E prea multa electronica in masini in zilele astea dar nici nu mai gasesti altfel. Am putini emotii cu motorul pt ca e relativ nou, mai am si filtru de particule .... Eu am mizat pe faptul ca am dat comanda la inceputul anului si ca poate se grabesc sa livreze inainte sa vina WLTPul peste ei. De altfel prima estimare era Mai 2018. In contract oricum aveam trecut 10 luni ceea ce inca era bine pt ca mi-ar fi placut sa o am la inceputul iernii.  Pt nevoile mele Ateca era cel mai bun compromis cind am dat comanda. Bugetul era intins la maxim la 27k, nu aveam de unde sa mai plusez si oricum mi se pare foarte mult pt o masina. Chiar nu am gasit altceva mai bun la banii astia. Voiam un benzinar pt ca majoritatea drumurilor sint prin oras, maxim 10 km si m-am gindit ca dieselul e mai chinuit la drumuri scurte. In plus am avut un Corsa Diesel si daca il porneam in curte trebuia sa inchid geamurile la casa ca se simtea imediat miros. Nu merg atitia km incit sa fie rentabil un Diesel si atunci de ce sa poluez inutil. N-am vrut nici un motor mai mare care sa ma rupa la consum in oras unde fac cam 10k/an. Pe afara merg inca 5k si motorul asta de 1.5 ar trebui sa fie suficient pt o viteza decenta pe autostrada. Am vrut automata pt ca dupa multi ani de lucrat in domeniu am zis ca-mi permit si eu sa am asa ceva nu doar sa lucrez pt altii . Intr-un fel de pe urma ei imi cistig si eu piinea. Am vrut sa fie cu garda mai inalta dar nu exagerat de mare ca volum pt ca intr-un oras aglomerat e greu sa gasesti un loc de parcare. Si daca tot e SUV, iar eu mai ies cu familia la ski, la munte cu cortul, de ce sa nu fie si 4x4 fie si doar pt 2-3 situatii/an cind e nevoie de el. La cerintele astea, eu n-am gasit ceva mai bun.

Legat de consum, o sa revin cu cifre cind am o situatie cit de cit obiectiva. Primele zile m-am tot jucat cu modurile, ala Sport mi se pare cel mai apropiat de momentul in care as schimba eu daca ar fi manuala doar ca eu nu as tine-o la fel de turata la mersul constant. De citeva zile m-am axat pe modul ECO sa vad consumul. Dimineata la 8 cu dus copiii la scoala, trafic gen 10km in 35 de minute consumul e undeva intre 11.5-12 litri. La intoarcere reusesc sa-l duc la 10l/100km. La plecarea de pe loc se simte ca are inertie mare. Daca o calc pleaca bine, nu pot sa ma pling dar daca merg la consum o simt ca e grea. Start/Stopul il tin in general dezactivat.

Culoarea e alba(bila white). Nu mi-a placut culoarea standard,albastru. Celelalte culori sint frumoase toate dar niciuna nu pot sa zic ca m-a atras asa mult incit sa dau 400euro in plus. Am preferat sa pun altceva pe masina de banii aia. In plus masina actuala e inchisa la culoare si m-am gindit sa incerc sa vad cum e cu o culoare deschisa. Chiar ieri le-am spalat pe amindoua si astept sa vad evolutia. A si picurat putin asta seara, numa bine pot sa compar miine cum arata picaturile pe praful adunat peste zi.  La prima vedere pe alb se vede mai repede mizeria in primele zile, orice mina murdara se vede deja pe usi, dar dupa 2-3 zile cred ca albul va arata mai bine cu praf pe el decit masina mai inchisa. Eu oricum nu sint genul care sa ingrijesc masina prea mult la cit praf e prin oras. Acuma o spal mai des ca e noua  dar in general pe cea veche o tineam cam 2-3 saptamini pina sa o spal.

PS: covorasele le-am luat in urma recomandarilor voastre de pe topicul Ateca cind am aflat ca a ajuns masina in Curtici.

 

Modificat de TheMailman
acord gramatical
Link către comentariu

Culoarea e ceva peste 600 euro, asa a fost de la inceput (618 euro in oct '16)

Eco nu cred sa aiba mari influente asupra consumului, mai degraba la drum intins sa vezi vreo diferenta, in oras oricum ai multe plecari/opriri, nu vei simti diferente la consum, ci doar la dinamica. Eu testasem in drivetest'ul de 2 zile in 2017, n'am vazut nici o diferenta de consum fata de Normal si, oricum, dupa ce m'am jucat 2-3 zile, de'atunci masina e pe invididual (toate pe normal, motor pe sport)

Link către comentariu

La culoare am mentionat 400 ca diferenta pt ca am platit vreo 200 pt Bila White. Nu puteam sa ramin la albastrul ala standard.

@andrei0241 de ce ai ales motorul pe sport? raspunde mai bine la accelerari? 

Link către comentariu

Eram convins ca si albul era gratuit, nu doar bleumarin.

Da, pe Sport reactioneaza mai bine motorul. Chiar o sa mai fac o proba, sa il trec pe Normal sa vad cum se simte acum, cand am trecut pe Individual abia avea cateva sute de km masina

Link către comentariu

Dupa o saptamina de la spalarea masinilor pot sa confirm ca "albul" pare mai curat decit bleumarinul de la Opel.

20190330_142644_mic1.jpg

20190330_142742_mic1.jpg

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

 Consum 11.2% in oras.

Am fost Simbata sa testez daca intra in functiune si tractiunea spate. :)  

20190413_170238_mici.jpg

20190413_170253_mici.jpg

Link către comentariu
  • 2 months later...

I-am pus folie solara saptamina trecuta (80% transparenta pe fata, 20% pe spate)

20190629_125724_mic2.jpg

Link către comentariu
  • 2 months later...

Masina are DSG DQ200 (ambreiaj uscat) sau DQ381 (ambreiaj umed)?  

Stiu ca tot ce sub 250nm vine cu DSG DQ200, doar ca citisem pe net ca la variantele 4drive se face exceptie de la regula si se pune cutia DQ381.

Link către comentariu

1.4 TSI 4Drive vine cu dq250, care e DSG6 cu ulei, cutia veche, clasica in grupul Vag.

Dq381 vine cu 1.5TSI 4Drive.

Link către comentariu
  • 4 months later...

Am gasit pe cineva care nu parcheaza linga orice masina. ?  Sau ca mine, sa fie sigur ca nu-l loveste cineva.

20200105_171919-1008x756.jpg

Link către comentariu

Am zis ca ai gasit'o pe a mea, aceeasi culoare si aceleasi jante de iarna, dar e doar o geamana din celalalt colt al tarii :)

Drumuri bune si parcari goale! 

Link către comentariu
  • 2 months later...
  • 3 years later...

Cam asta a fost povestea mea cu Ateca. Am vindut-o anul asta. A dat-o cu parere de rau. Am primit in familie o masina de firma de gabarit asemanator si nu avea sens sa o chinui doar prin oras.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!