Jump to content

MarikZMR

Postare recomandată

Salutare colegi!

Din data de 1 Martie 2019 am devenit și eu membru oficial VWForum făcându-mi cadou un marțișor de 1.4 TSI 122 CP Highline manual ^_^.

Macinu' are în prezent 175+ k KM și următoarele dotări:

  • Piele Alcantara;
  • Încălzire scaune;
  • Volan multifuncțional;
  • Nagivație (RNS 510 fără modul de Bluetooth sub scaun pasager :();
  • Senzori parcare;
  • Park assist (am testat jucăria asta și parchează destul de bine sincer);
  • CB (alb cu negru, nu știu sigur dacă este CB+, când am cumpărat mașina am pus mașina pe tester doar că eu nu am știut să întreb ce tip de CB are);
  • Geamuri electrice;
  • Clima dual (nu știu cum îi spune);
  • Cotiera față/spate;

 

Câteva poze:

 

kGOma8h.jpg

Z2AhvMF.jpg

gjh8PLp.jpg

IQ6Q276.jpg

qKPuqUX.jpg

eAvLPL4.jpg

5DzGvEr.jpg

rhEgS0k.jpg

 

Viitoare modificări pe care vreau să le fac:

  • Să adaug pilot automat (am auzit că nu este așa scump);
  • Să cumpăr o altă nagivație sau să cumpăr modul de Bluetooth (încă nu știu ce să fac, aș dori sfaturi din partea voastră dacă se poate, dacă se merită RCD 330 G / plus sau să pun doar modul Bluetooth pe mașină + cablaj microfon etc, care s-ar merita mai bine din punct de vedere al costurilor);
  • După ce mă hotărăsc în legătură cu nagivația, mi-aș dori o cameră (dar să vedem ce costuri presupune);

Iar în viitor când vor curge bănuții din cer cu găleata (DOAMNE AJUTA CU MĂRIREA DE SALARIU ?):

  • Xenon;
  • Stopuri;
  • Bară față / spate;
  • Vopsire în altă culoare (îmi place mult pe Alb sau o culoare neortodoxă precum: purpuriu, turquoise și alte fantezii de copil :D (fac 22 de ani la sfârșit de martie abia dar mândru de prima mea mașină din bănuții mei ^_^);
  • Senzori lumini / ploaie;

Eu am condus până acum ca și mașină personala un Logan MCV 2007 diesel 1.5 65 CP, iar trecerea la această mașină.... pentru mine e.. enormă. Motorul este destul de puternic pentru mine și își face treaba super BLANA.

Aș dori să primesc sfaturi vă rog frumos în legătură cu:

  • Distribuția
  • Filtre / ulei etc

Benzină până acum i-am băgat doar 99+ și o "calc" doar când apa ajunge la 90 de grade.

Filtrele și uleiul le voi schimba la sfârșit de martie.

 

În aprilie fac RAR-ul și înscrierea pe numele meu (asigurarea pe un an pe numele meu - 22 ani /4 ani de permis  m-a costat 847 de lei la Allianz - ironic dar da, cel mai ieftin).

Cam asta este scurta poveste despre macinu' meu și voi încerca pe parcurs să actualizez toate datele despre ea. Aștept cu mare drag de la voi sfaturi ^_^!

 

Link către comentariu

Faina masina, dotata cu tot ce trebuie si ai ales mai mult decat ok motorizarea. Sfatul meu si probabil si alti membri de pe forum ar fi de acord cu mine, pana la bari, xenoane, stopuri etc etc, fa-i distributia sa fii tu linistit. Daca ai istoric la masina, probabil la km aia deja un schimb al distributiei s-a cam facut si s-ar preta urmatorul. Urmareste topicul dedicat motorului tau pe forum, gasesti info despre ultimele versiuni de distributie (ca si cod de piesa ma refer) care cica ar fi mai reusite, si chiar nu ar trebui sa ai alte probleme daca continui pe urma cu intretinerea corecta.

Printre retrofit-urile utile si nu foarte scumpe (pe langa tempomatul de care ai pomenit) eu as pune si lumini de avertizare in usi. In rest...sa ai noroc de masina :) Ca an de fabricatie e 2009 sau 2010 masina ta ? As avea o banuiala spre un an anume. Nu ca ar conta. Era o simpla curiozitate.

Link către comentariu

Salut @LUFY,

Multumesc frumos, din ce mi s-a zis distribuția nu a fost schimbată (am mai multe cărți în Germană, le voi deschide și voi încerca să descopăr dacă s-a făcut sau nu) dar m-a asigurat că nu voi avea probleme prea curând cu ea (și eu am fost foarte sceptic deoarece știu de problema motorului și na.. din ce am auzit 25 de milioane costă totul piese + montaj.. sunt ceva bănuți). Mă aștept oricum să schimb distribuția curând.

Mașina este din 2009, am uitat să precizez :(.

Sunt foarte interesante și acele lumini de avertizare în uși ?

Link către comentariu

Bine ai venit si felicitari! Pe parte audio, pentru ca inca mai poti lua ceva banuti pe RNS-ul tau, ti-as recomanda un Composition Media. E ceva mai scump dar merita! Daca e prea scump atunci ramai la 330, AndroidAuto / CarPlay merita! :) 

Link către comentariu

Salut, cred ca ti-ai facut temele dinainte sa cumperi masina cu ce costuri de intretinere are nevoie imediat dupa achizitie. Doua mici remarci, alcantara nu este piele si nu are nici o treaba cu pielea, si incearca sa nu mai folosesti diminitivul banuti (observ multa lume care foloseste cuvantul asta asa) suna foarte ciudat.

Link către comentariu

Deci banuiam bine vis-a-vis de anul de fabricatie :) la partea de distributie, cine te-a asigurat si sub ce forma cu privire la acest aspect e o chestie relativa, daca nu a fost distributia facuta, fa din asta prioritate nr 1 in perioada urmatoare. Cat o fi atata o fi. Dar o faci si cat o sa ai masina de acuma incolo, nu mai ai treaba cu ea.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos, sa te bucuri de ea! De curiozitate, cat a costat masina si daca ai luat-o direct din DE sau de la intermediar? Si eu am cautat tot G6, 1.4 TSI atat in RO , cat si in DE si m-am panicat..

Imi poti spune in privat..

Link către comentariu

Mulțumesc @Rave, se pare că este mai scumpuț, dar cred că RCD 330 G-ul e oki pentru mine.

Mulțtumesc @deenman, am făcut ceva calcule pentru mașina asta și am ales-o pentru că simt că pot să o întrețin singur financiar. Am făcut și eu puțin research despre această "piele" și ai mare dreptate, o nouă chestie învățată pe ziua de azi, legat de diminutiv.. pai așa mi-a venit ? :D.

@LUFY, voi face să fie pe primul loc!

Mulțumesc @16MAW, nu pot să-ți trimit mesaj privat deoarece încă nu am drepturi dar îți voi spune aici, mașina a fost adusă prin intermediar (băiatul stă în Brasov), iar prețul mașinii a fost de 6500 Euro. Știu că de banii ăștia puteam să găsesc altele cu mai multe dotări pe motorină doar că.. am vrut benzina ?. Cam ăstea sunt prețurile și în DE și în RO pentru benzină (bine cred că în DE puțin mai ieftin că na.. A trebuit și băiatul ăsta să iasă în câștig, nu?)

 

Link către comentariu

Pai cam asta este pretul in DE +/ 200-300 E. Acum nu mai conteaza, sa te bucuri de ea..si schimba-i distributia asa cum ti-au recomandat si colegii.

Link către comentariu

Bună dimineața colegi,

Aseara mi-a lovit cineva mașina și a fugit... Acțiunea s-a întâmplat în parcare la LIDL (Ziduri Între Vii 24 Sector 2). Am fost să fac și eu cumpărături și după ce am venit bang... mașina zgâriată și făptașul pauză..

Câteva poze:

HJlgHGq.jpg

rWFfPbS.jpg

GG5cR1U.jpg

Am pus degetul puțin să focalizeze.

Am fost la poliție să declar accidentul (în gândul meu speram că se vor uita pe camere la LIDL sa vadă ce și cum..) și mi-au dat o autorizare de reparații.

Unde aș putea să repar și eu totul? Și cam la ce bănuți?

Văd că mi-a zgâriat bara, senzorul, spălătorul de far, proiectorul.

Multumesc ?

Link către comentariu

vorbeste la lidl, poate au camere video care filmeaza zona unde ai parcat masina.

Link către comentariu

@Muale, au camere, doar că ei mă trimit la poliție.. iar poliția mi-au dat doar autorizație de reparare..

Link către comentariu

pai probabil procedura lild nu ii lasa sa dea imagini fara solicitare de la politie.

mergi la politie si cere, spune ca sunt camere acolo care au filmat accidentul.

bine, intai mergi si vezi unde erai parcat si unde "bat" camerele, ca daca zona nu e acoperita , degeaba pierzi timpul la politie.

Link către comentariu

@Muale, am verificat aseară cu șeful de magazin LIDL să văd dacă bat camerele spre mașina mea, ar fi 2 care ar bătea, dar el nu a vrut să verifice măcar să vadă el care-i treaba.. M-a trimis la poliție la secția 7, am fost acolo, le-am explicat iar ei m-au trimis la Accidente ușoare pe Splai, iar domnii de aici.. mi-au dat doar autorizația asta și mi-au zis să astept până seara pe 7 (adică azi) să vadă dacă vine cineva să raporteze că mi-a lovit mașina. Și mi-a zis că dacă nu vine nimeni.. aia e o repar eu..

Polițistul: "ce.. crezi tu că se văd numerele pe camerele lu' aia?'

Link către comentariu

Politia Romana... Stai linistit, eu am fost la accidente usoare dupa ce un nene taximetrist nu s-a asigurat cand a dat cu spatele si m-a lovit usor..pagube bara putin zgariata. Am atasat CD cu filmarea incidentului (am camera) , numerele vinovatului, declaratie, etc. De aproape 1 an jumate, nu m-a mai chemat nimeni.

Restul detaliilor in acest filmulet (sper ca nu se considera reclama) , recomand vizionare cu sunet :)) :

https://www.trafictube.ro/taximetrist-surd/

Restul le deduci tu, nu cred ca merita efortul..mergi si fa-o tu..vezi in aria Prestari Servicii, sunt cativa baieti care vopsesc ok

Modificat de 16MAW
Link către comentariu
36 minutes ago, MarikZMR said:

 ar fi 2 care ar bătea, dar el nu a vrut să verifice măcar să vadă el care-i treaba.. Pentru ca, am zis mai sus.

Polițistul: "ce.. crezi tu că se văd numerele pe camerele lu' aia?' "Da, domnu Politist se vad, verificati ca eu in declaratie v-am spus ca tamponarea este filmata"

Dar mai departe, faci cum crezi ca e mai bine pt tine

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Salutare,

Astăzi am schimbat distribuția la mașină și am făcut și revizia.

KM: 176122

Listă cu piesele schimbate:

Egmaz9R.jpg

Preț aproximativ: 6300 LEI.

@LUFY până la urmă am ascultat de sfatul tău :D!

Legat de poliție și de juliturile de pe mașină.. nu am reușit să rezolv nimic cu poliția, m-au tot amânat.. O să o repar zilele ăstea eu.. alți bani, altă distractie :(

Link către comentariu

@16MAW, da :D piese originale și montaj.. cam atât m-a costat pe mine.. :(

Posibil că m-ar fi costat mai puțin dacă nu puneam și regulator arbore, dar am făcut-o pe toată ca să nu mai am probleme de acum încolo :D

Link către comentariu

Mulțumesc frumos @16MAW :D. aceiași urare tuturor!

Acum trebuie să mă apuc de celelalte chestii:

- Pilot automat (am apucat să vorbesc puțin cu @F l o r i n și mi-a făcut un preț bun, acum aștept să strâng bănuții);

- Apoi vreau să schimb navigația cu 330 G PLUS (eventual poate pun și cameră pe spate);

- Să fac research pentru o cameră bună de bord (data viitoare nu mai vreau să îi iert pe cei care mă lovesc..);

- Să repar juliturile de pe bară (o să fac ceva acasa cu un prieten, în viitor am în plan schimbarea acesteia);

- Să-mi reglez hayonul.. Am aflat de la service că mașina mea a fost până la urmă lovită în spate ușor și am hayonul mai lăsat puțin, trebuie reglat (sper să nu schimb balamalele), tot odată cu operația asta trebuie să îndrept și un stop să fie poziționat corect;

- Luminile de avertizare pomenite de @LUFY , chiar sunt o idee bună.

Am testat Park Assist-ul, funcționează perfect :D

Am văzut că pot să modific puțin semnalizările de la oglinzi și să le fac să aibă alt mod de semnalizare (cred că Audi style?), este legal așa ceva? :D

Link către comentariu

Bună seara colegi,

În seara aceasta vin cu o veste rea.. din nou.. :(

Macinu a fost lovit din nou în parcare:

WhaYJj6.jpg

1fQbIF0.jpg

lW66lDR.jpg

Mașina a fost pacată frumos corespunzător, loc în spate și în față o grămadă pentru cei care voiau să parcheze lângă mine.. și până la urmă tot m-au pocnit..Și ca să fie treaba bună.. a fugit de la fața locului

Ce camere video față + spate recomandați?

 

Link către comentariu

Pfff..incredibil cat ghinion ai :(

Legat de camera, eu folosesc doar pt fata : xiaomi yi (e action camera, dar am folosit o ca dashcam). Exista si varianta dashcam. Sunt foarte multumit de ea

Link către comentariu
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!