Jump to content

Felicia - caz disperat


its_snoopdog
 Share

Postare recomandată

Salut pe toti care au skoda felicia..si ii felicit pe cei care beneficiaza de ea in varianta utilizabila.

Din pacate desi am considerat-o o masina buna si deci o alegere echilibrata chiar si pentru o masina second-hand...se pare ca nu am avut prea mult noroc.

Am cumparat acum vreo 2 ani o skoda felicia model Facelif 1999 1.6MPI 55kW 75CP fara A.C.

Am ceva probleme cu ea si nu stiu de la ce provin. Am sa incerc sa descriu simptomele:

- uneori la relanti incepe sa fluctueze turatia, motoru sa mearga sacadat (parca in 3 pistoane) si de cele mai multe ori totul se termina cu motor oprit si leduri aprinse pe bord (ce leduri? cele care se aprind si cand pui contactul)

- in timpul mersului (atunci cand o apuca nebunia) merge parca "infranata". De ce zic asta? Pentru ca daca incerci sa o fortezi, dupa ce te zguduie bine de tot de parca ar fi inecata simti la un moment dat ca isi da drumul si merge perfect..adica turatia urca la cat trebuie...motorul trage masina de nu-i adevarat si toata lumea e fericita.

Numai eu nu..pentru ca mereu mi se intampla faza asta..parca e inecata...parca nu ar fi alimentata periodic cu benzina..intreruperi...

In cazul de mai sus poti tine piciorul pe pedala de acceleratie (sa zicem treapta 3 de viteza un 60-70km/h) si turatia sta pe la 2-3mii...piciorul fix..masina da sa scada din turatie...si viteza..piciorul ramane fix pe acceleratie..masina iar incearca sa urce peste 2-3mii..iar scade..te zguduie...ca si cum s-ar ineca..si intr-un final dc ai noroc..isi da drumul si se duce in 4000-5000 ture..linistita...la viteza normala ..

Buun...am dus-o la doctor:

1. BradyTrade

Astia au doar un ditamai calculatorul care este fix...si nu am putut sa vedem mai nimic pe el..pentru ca problemele de mai sus se manifesta cand si cand..iar simtomele expuse la punctul 2 nu se pot vedea decat in mers.

Am curatat totusi clapeta de acceleratie+reglat pe calc...dar la fel comportamentul.

2. un tip care a lucrat la porche si brady-trade.

A pus laptop-ul pe ea...a facut ceva probleme (nu f.f. ca parca e capcauna), dar tipul tot nu si-a dat seama ce are.. A banuit ceva de aprindere.

Am dus-o la mecanic:

- am curatat injectoarele

- am scos pompa de benzina (care are o carcasa de plastic care era putin crapata). Am lipit-o cu poxipol (cu care se lipesc si rezervoare de benzina) si am pus-o la loc.

Dupa acest ultim eveniment simptomele s-au schimbat putin..in sensul ca acum din cand in cand ..parca ramane fara benzina deloc..adica nu te mai zguduie cum am zis mai sus...te lasa fara benzina linistit:))

Apesi pedala de acceleratie si ...nimic...parca nu e conectata niciunde..Tot insistand sa apesi e posibil sa mearga..la un moment dat.

Alt simptom mai nou: desi becul ce indica nivelul de benzina functiona, dar nu era arpins am ramas cu masina in drum. Dadeam la cheie..pornea..(parca mai greu)..mergea la relantie...sa o duci si in 5000 ture..dar daca bagai a I-a sa pleci de pe loc..murea in primii 10cm de drum...isi dadea in nas si murea motoru..Am stat 1-2 min..apoi totul a fost ok.

Dupa expunerea facuta pare pompa de benzina..cel putin asa cred eu.

Intrebarile sunt:

- poate sa fie clapeta de acceleratie?

- de ce se taie curentul? se da scanteia unde nu trebuie?

- poate fi scanteia prea slaba si sa fie totusi bobina de inductie?

- a patit cineva ceva similar? si daca da, cum a rezolvat problema?

- cum pot diagnostica ce are?

In speranta ca e cineva priceput si la masina asta si ii da de cap va salut pe toti si va urez numai bine pentru week-endul ce urmeaza!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu vorbesc din punctul de vedere al unui expert....vorbesc din punctul de vedere al unuia care a patit EXACT acelasi lucru...cu parere de rau iti zic..Clapeta de acceleratie.Am auzit foarte multe chestii in legatura cu piesa asta...printre care si multe metode de a o pacalii cu scotch lipit cu reset din computer..sau manual...sfatul meu pentru asemenea piese...si pentru multe altele...pune lucru nou.

In legatura cu intrebare 3....nu pot sa ma pronunt ..inainte sa schimb clapeta de acceleratie cu 3 luni ...a murit masina si numai pornea ...de unde a rezultat o vizita la skoda si inlocuirea bobinei de inductie...preturile nu le stiu exact dar ..daca te ajuta cu ceva caut prin facturi.Salut si sper sa iti rezolvi mai repede problema.

Modificat de Ionutz82
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, confirm si eu varianta clapetei de acceleratie, la fosta mea Felicia Combi 1.3MPI 50kW am patit acelasi lucru, alimentand o data cu benzina f. proasta. Am schimbat-o! Apoi toate au reintrat in normal. Am platit ceva de genul 100$ parca pt manopera, pretul piesei (~4-500$) l-au suportat cei de la Compexit Cluj, masina era inca in garantie. Stai linistit, inafara de asta si de toba finala, nu am mai schimbat nimic la ea in 40.000km si 5 ani de intrebuintare! :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog

Dap..se pare ca de ce imi era teama mai mult nu am scapat.

Ca si preturi am sunat la dealer Skoda si preurile au fost:

- pompa benzina: 11.800.000 lei

- bobina inductie: 6.123.000 lei

M-am intereseata de piesele astea sa vad cu ce as incepe...apeland la varianta prin eliminare.

Evident totusi ca nu as putea risca un 12mil pentru pompa de benzina.

Treaba e destul de serioasa..ca am fost in acest week-end pana la Caciulata..si la intoarecere..pe serpentinele de la Dealu Negru mi-a taiat benzina si curentul de 2 ori..adica no brakes..no wheel..

a fost destul de neplacut sa stau cu okii pe bord sa vad cand se aprinde becul si sa tot dau la cheie sa porneasca in loc sa ma concentrez la curbele alea (si cine a trecut pe-acolo stie despre ce vb.).

Oricum nici datul la cheie nu era o varianta buna..ca nu intotdeauan pornea la prima cheie..

O sa sun astazi sa intreb cat costa o clapeta de acceleratie si ce intra in costul ei: manopera, reglaj pe calc..etc..sa vad la ce pret se ajunge.

Va multumesc la toti, daca mai sunt sugestii am sa le urmaresc si sper sa rezolv si eu cu ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi la ca PoRo exista oferta "piese noi contra cele vechi" pt masina ta. Incearca sa-i contactezi sa vezi ce discount primesti !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in legatura cu bobina incearca aici bobina inductie felicia iar in legatura cu pompa de benzina o sa vezi ca preturile sunt mai mult decat satisfacatoare...iar clapeta de acceleratie nu imi amintesc exact..undeva pe la 250eur parca m'a costat pe mine la Skoda Cta.

:offtopic: In constanta la reprezentanta Skoda este de aproximativ 5-6luni o promotie ceva de genul piese originale pentru masina ta....si anume in promotie este Felicia Fun si inca 2 modele parca..la care ai reducere 15% la piesele comandate prin ei...poti intreba si de lucrul acesta.Salutari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog

Va salut pe toti! Situatia a evoluat in urmatoarea directie:

- Brady Trade:

- clapeta acceleratie: 13.500.000 lei

- pompa benzina: 11.800.000 lei

- bobina inductie: 6.123.000 lei

- Porche Romania:

- cam aceleasi preturi (clapeta acceleratie): 13.069.000 lei (numai la comanda)

Nu fac discount la asemenea piesa (ma asteptam oarecum) ci numai la ansamble intregi, volante, motoare..etc.

- Gradinariu:

preturi f. bune comparativ cu cele de la dealerii Skoda, insa nu au clapeta de acceleratie, nu au avut-o niciodata si nici nu o vor aduce vreodata (n-as putea sa zic de ce...dar raspunsul a fost NU).

Am sunat ieri la Brady Trade (TORB se numesc acum cei de le b-dul Timisoara, desi fac parte din Brady Group cu cei de pe Iuliu Maniu):

- mi-a recomandat curatare injectoare (already done, plus ca erau ok)

- mi-a recomandat curatarea clapetei (already done, chiar la ei..acelasi simtom, nimik schimbat).

A sugerat urmatoarele in ordinea:

1. "o modificare la clapeta" (adica treaba cu scociul).

2. resciere software (cam riscanta zicea el si nu e sigur ca merge pe modelul meu din '99).

3. schimbarea clapetei.

Am citit ce mi-ai recomandat, Ionutz82. Totusi la 500.000 lei prima varianta mi se pare cat de cat ok.

Am inteles ca ii astupa nu's ce gauri pe unde trage aer fals (eu vad mereu bujiile inegrite, banuiesc ca amestecul este deosebit de prost).

Stau si ma intreb si eu..bun..le astupi..dar nu puteau sa faca si cei de la Skoda asta direct din fabrica sau care e ideia? Gaurile alea nu folosesc la nimic? Nu e nici-o schimbare in performanta..sau ceva..daca ii "suturez" aerisirea aia? Evident nu eu o fac ci un mecanic de la Brady Trade care a spus ca a mai facut asta si la alte masini si n-au mai avut nici-o problema legata de asta.

Io va multumesc inca odata la toti si astept sfaturile, parerile, sugestiile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da-mi te rog prin MP numele mecanicului de la Brady care ti-a propus asta...cu cine altcineva ai mai vorbit acolo inainte? Ai mai cerut si alta parere? :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog
Da-mi te rog prin MP numele mecanicului de la Brady care ti-a propus asta...cu cine altcineva ai mai vorbit acolo inainte? Ai mai cerut si alta parere? :blink:

Din pacate numele tipului nu l-am retinut, dar cu siguranta am sa-l notez ca o sa ma gaseasca dupa programare. El si-a notat numarul masinii mele, eu o sa ma duc acolo si o sa-l intalnesc..ca sunt la el programat.

De cerut alta parere nu stiu..asa cum am spus si mai sus am mai fost la Brady Trade odata..dar nu si-au exprimat nici-o parere in nici-un fel..doar referitor la sonda lambda ca e prea lenta..asta a fost singura obs.

Nu shtiu daca de atunci si pana acum n-o fi murit de tot..:) (era cam acum 1 an treaba).

Am mai fost la un tip care mi-a pus laptop-ul pe ea si s-a tot uitat in ecran de s-a plictisit, dar degeaba.

A suspectat ca ar fi bobina...ceva de aprindere..atat.

Tu ce ma indrumi sa fac? Ai mai fost la Brady Trade de m-ai intrebat cum il cheama? Imi recomanzi pe cineva acolo?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog

Citind despre astfel de cazuri pe internet la noi..afara...am constatat ca multi se plang de turatie ridicata.

Adica masina sta in 2000 de ture..sau ceva similar dupa care scade.

Eu nu prea am patit chestia asta..sa scap oare de faza cu clapeta?

Sa fie cumva doar sonda lambda, sau pompa..sau bobina de inductie?:P

Si mai dramatic e altceva..ca n-am gasit nici-unde sa scrie: da! am rezolvat=o asa. Din contra au schimbat jumatate de masina si ..degeaba :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog

Am fost cu masina in service (BT)...a pus calc. pe masina (era un windows 2000 cu nu's ce program pe el)

VAS 5052..Nu shtiu dc va spune voua ceva.Mie mai nimic..:D

In fine..aveam turatia la relantie pe la 900-1000rpm-uri..dar asta ca era motoru mai rece cred.

Mi-a pus scoci la clapeta..si a ajuns pe la 760rpm-uri..Merge ceva mai frumos masina.

Totusi dupa ce am plecat dintr-un loc cu ea (motoru era rece). Am lasat-o la relantie...si tot vb. cu cineva..La un moment dat, brust s-a oprit...fara..nici-o avertizare.

Am repornit-o, a fost ok. Sper ca dc se mai intampla sa fie numai cand e motoru rece..

IN rest..nici-un defect pe calculator..doar sonda lambda...se pare ca nimeni nu shtie sa rezolve astfel de masina :D((

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Permite'mi sa te contrazic in legatura cu "rezolvatul"

Am masina de 13 luni ...am facturi cu piese schimbate la ea de peste 45mil si nu exagerez (pot face dovada scanandu'le , daca exista sceptici) si toate tin de mecanica.

Daca schimbi clapeta de acceleratie garantat se rezolva problema ..asta am dedus din manifestarile pe care le'ai descris..ca ar fi sigur de acolo.Daca SCHIMBI nu CARPESTI o sa vezi ca o sa fie alta masina.Sunt mai multe vorbe de genul...suntem prea saraci sa ne permitem lucru prost sau dai un ban dar stai in fata...poate sunt offtopic..dar eu sunt de parere ca daca schimbi piesele la timp masina va "presta" comform asteptarilor.Azi am fost la Skoda si am terminat cu tot ce tine de mecanica am schimbat de la bucse amortizoare arcuri timonerie clapeta flanse pivot flanse...etc etc.Masina merge STAS nu bate nu troncane nu are joc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog

Pai peste 45mil..inseamna undeva la peste 1200E..O skoda felicia mai noua..sa zicem un 2000 cu un motor mai bun sa zicem un 1.6MPI VW (nu 1.3 carbuartie skoda) nu trece in cea mai buna stare de 3.500E.

Daca mai si bagi banii astia in ea e evident ca nu ii mai scoti niciodata. Daca iti place f.f.f. mult masina ok..ii bagi si asta e. Dc te gandesti ca e depasita moral destul de rau (si se vede forma pe sosea in comparatie cu altele, nu mai zic de performante si consum) nu iti vine sa faci un astfel de gest si incerci sa minimizezi costurile.

E adevarat insa ceea ce spui ca o piesa schimbata la timp e un lucru f. sanatos pentru masina. La timpul respectiv (si nimic nu s-a schimbat pana astazi) am fost cu masina in service si nimeni nu stie ce are.

Trebuie sa recunosc ca si masina e incapatanata pana la refuz. In ziua cand o duc in service nu vrea sa faca nici-o problema, sa vada si mecanicii aia aberatiile care le face..sa scuipe ceva in calculator..o eroare ceva.

Concluzia cand plec de acolo: merge domne masina, motoru e ok, merge linistit, pe calculator nu da nimic, sonda lambda da erori "spradic" (termenul afisat de VAS).

Ce sa fac? Sa cred intr-o conspiratie?:) masina nu vrea sa faca urat cand o duc in service? in cale imi ies cei mai prosti mecanici? nu shtiu ce sa cred.

Nici pana astazi nu e clar ce are masina. Dupa simptome zici tu ar fi clapeta. Io acum nu pot sa dau 13mil sa fac un experiment e evident. Pe calculator nu mi-a dat nici-o eroare la potentiometru, dc ar fi fost uzura, asta s-ar fi indreptat cu acel scoci, ca am vazut practic ceea ce face acel scoci. Dar nici macar o zi n-a fost o schimbare sa zic..da! s-a schimbat ceva. N-a tinut mult ca deh, e carpeala...dar n-a mers nici macar o zi.

A doua zi cand am calarit masina...mi-a facut toate mofturile posibile. Si ce ma seaca cel mai rau, ca de cand am fost si am suflat injectoarele si am scos pompa de benz si ne-am uitat la ea..acum la relantie..imi pica instant..fara avertisment..Pa benzina...adio frane, servo-directie...exact cand esti cu ea la relantie si cobori ca omu panta podu Grande..marfa..numai spre accidente ma indeamna..Drept sa spun o cam urasc si n-as da cei 1000E nici dc i-as gasi pe jos.

Vreau totusi sa stiu care este cauza....dar se pare..ca dc moare presedintele cu atatia doctori (off topic)...e o tara de profesionisti si in domeniu auto:) Si de ce-as avea eu atunci pretentii? Ce? eu sun presedintele?:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

steamroller

salut

vad ca esti destul de suparat pe masina si nu iti mai placede ea

asa ca vreau sa-ti propun o solutie

VINDE-mio mie !

scv@online.asconet.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog
salut

vad ca esti destul de suparat pe masina si nu iti mai placede ea

asa ca vreau sa-ti propun o solutie

VINDE-mio mie !

scv@online.asconet.ro

Pai sunt ca nu ii dau de cap..De vandut oricum o vand vara asta, indiferent ca o rezolva sau nu problema asta. Dupa cum ziceam, mie mi se pare cam invechit modelul. Totusi pentru cei care iubesc acest model cred ca va fi o oportunitate buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

steamroller

pai e deja vara dupa 1mai

astept pretul daca esti hotarat

oricum daca vrei sa o vinzi pana la urma cred ca e mai avantajos sa nu o repari...

ca investesti banii si daca e mai scumpa o vinzi mai greu

eu astept un pret

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Acum m-am inscris pe forum si am vazut problema ta. Sunt"fericitul" posesor al unei felicii 98 1.6mpi se pare identica cu a ta.

Am trecut prin multe belele cu masina asta si inca ma urmaresc.

Nu sunt mecanic dar am stat prin service-uri cat am inceput sa mai aflu si eu cate una cate alta.

Problemele mele legate de clapeta si pompa de benzina au inceput acum vreo 2 ani cand pe nesimtite asa a inceput usor sa piarda din forta la accelerare , acceleratia neconstanta etc pana acum vreo 3 luni cand dintr-o data abia daca ajungeam la 60kmh, iar in final nu a vrut sa se mai miste. Dai pedala si nimic. PLus ca se oprea in mers din 2 in 2 semafoare. Consum imens. 15-18%.

Mi-am luat inima in dinti si m-am dus la mecanicul meu care e super, a lucrat la avia de unde am luat masina si acum la porsche.

Schimbat pompa de benzina - 12mil

S-a rezolvat problema cu puterea, are forta, masina trage aproape la fel ca noua , aproape.

A ramas probl. cu opritul in mers, se opreste f des, si se pare ca nu scap fara clapeta de admisie.

de asemenea consumul s-a redus pe la vreo 11-12 in conditii de mers sportiv.

Sunt f dezamagit de masina asta si de asta nu cred ca o sa mai am vreodata skoda.

Sa mentionez totusi ca am fost nevoit sa segmentez motorul la 72k km pt ca imi manca 1l de ulei pe zi si 4 bujii pe saptamana.

M-a lasat bobina de aprindere la semafor in mif bucurestiului.

Am avut n probleme cu termostatul si termocupla.

Am schimbat simerigurile de supapa.

Esapamentul e practic distrus, cred ca e unul din cele mai proaste pe care le-am vazut.

Probleme mai sunt dar nu pot sa mi le aduc aminte pe toate.

In concluzie, da si eu am avut aceleasi probleme ca si tine, si inca mai am. Ne paste pe amandoi o clapeta de admisie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog

Da..se pare ca ceva similar am avut si eu.

Din putere pierde..dar nu f. mult..se simte totusi ca pierde. Am desfacut si eu pompa de benzina si ce am gasit acolo ...doar o "cutie" sa-i zic de plastic in care se afla un cilndru de metal (practic pompa).

Era crapata cutia aia de plastic (semn ca si acolo a fost atinsa aceasta masina), am lipit-o cu poxipol (ca cica lipeste si rezervoare de benzina, deci e rezistent la benzina), si am pus-o la loc.

De atunci...mi se taie benzina instant.

Din operatia facuta de tine, reiese ca ar fi si pompa implicata. Totusi "tot un meserias" "a mirosit" cand mi-a facut figuri ca ar fi bobina de inductie...din pacate nu moare si la mine sa trebuiasca sa o schimb sa vad dc de la asta e problema..E posibil sa fie si asta..sa fie scanteia slaba..

Clapeta..chiar nu shtiu ce sa zic de ea..mie imi pare ok..dar dc asta e boala feliciei..cred ca o am si eu.

Despre eshapament...hmm.. Buna remarca..Un esapament mai prost decat avea dacia mea din 76 (inca o mai am si inca mai merge dc ii pun baterie si benzina. Pe testate!).

Da..a fost si este o masina proasta. Defapt scoda in general cred ca este o masina proasta...iar eu ma consideram un "fan" al masinilor germane. Consideram ca francezii tot ce fac ..fac prost..Acum sincer ma atrage un Megane 2 hatchback...negru..si cu cauciucuri late..arata de nota 10:) (skuze dc sunt un pic offtopic).

Ca sa revin totusi...am sa ma duc din nou in service. Cineva mi-a recomandat un fel de "tatal-lor"..si o sa fac aceasta ultima incercare. Indiferent (si cu asta dau un raspuns steamroller) masina o sa o vand vara asta. Expun aici toate problemele care sunt, nu ascund nimic ca n-are rost. Pretul o sa-l vedem atunci. Vreau doar sa dau un drum pana la mare cu masina sa fac si eu o baie ca tot omul. Estimez iunie-iulie dupa care....FOR SALE :)

La consum nu shtiu cat e..ca mereu ma intreaba lumea "cat consuma?", iar eu raspund "de cat am bani" :)

Normal, cat ii dai atata papa:)) Nu am calc. pe bord sa vad..iar sa stau sa fac plinuri si calcule ..nu ma ajuta.Oricum bag benzina decat am bani si asta e unica masina..deci mi-e totuna:)

Totusi parca opresc cam des pe la pompa..dar in fine.

Termostatul si termocupla:)) Iar suna cunoscut. Am vrut sa schimb termostatul, ca nu imi pornea electroventialtorul..Nu am reusit sa-l schimb ca unde am fost eu nu aveau piesa desi la tel. au zis ca o au. In fine...am plecat, iar cand am ajuns acasa..a inceput sa porneasca:) Care e regula la asta? Trebuie sa treaca temp. la apa de 60C?Cam asa porneste la mine...Totusi imi lasa impresia ca merge cand vrea el.:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hehe, cred ca daca noi 2 am face schimb de masini nici nu ne-am da seama :) amandoua merg la fel de prost :)

Treaba cu pornirea ventilatorului am patit-o vara si iarna trecuta. Nu ma intreba cum e sa iti dea apa afara din radiator vara la 35C in partea opusa a bucurestiului. Am ajuns in 2 ore acasa dupa ce mi-a dat apa afara de 2 ori si am completat cu apa plata cumparata de la buticurile din zona in care m-a lasat.

Deci, pornirea ventilatorului nu este controlata de termostat ci de termocupla. La fel facea si la mine, cand pornea ventialtorul, cand nu pornea. Se schimba f usor, daca vrei te invat cum si costa cam 300-400de mii una universala, nu e nevoie neaparat nevoie de una originala. Trebuie doar sa functioneze la aceleasi temperaturi cu cea veche.

Cat despre clapeta daca uneori ai la relanti turatie variabila sau daca la luarea piciorului de pe acceleratie (in mers) da sa moara sau daca ti se opreste motorul in mers fara nici un fel de explicatie inseamna ca incepi sa ai probleme. Se pot rezolva in primele faze aceste probleme doar curatind-o (daca vrei te invat si asta cum sa o faci), dar cu trecerea timpului nu mai merge si ajungi ca mine, stau cu o mana pe volan cu una pe schimbator si cu una pe cheia de contact. La 2 semafoare mai dau la cheie.

Nu cred ca ai rezolvat problema cu pompa de benzina, ai pacalit-o putin dar nu scapi, iti zic sigur.

Problema cu bobina de inductie la mine s-a manifestat prin faptul ca pur si simplu am vrut sa plec cu masina si dadeam la cheie si nu se intampla nimic, nici electromotor, nimic. Cand am scos-o se vedea ca e umflata si crapata, probabil de la caldura si uzura. Nu cred ca "meseriasul" tau a mirosit bine. Nu cred ca iti da un avertisment inainte. Crapa si gata.

edit: aa era sa uit. Acum cand dau talpa la acceleratie cand revine da niste rateuri de zici ca e wartburg.

Modificat de gabyte00
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

LaGrandeMafia
- in timpul mersului (atunci cand o apuca nebunia) merge parca "infranata". De ce zic asta? Pentru ca daca incerci sa o fortezi, dupa ce te zguduie bine de tot de parca ar fi inecata simti la un moment dat ca isi da drumul si merge perfect..adica turatia urca la cat trebuie...motorul trage masina de nu-i adevarat si toata lumea e fericita.

Numai eu nu..pentru ca mereu mi se intampla faza asta..parca e inecata...parca nu ar fi alimentata periodic cu benzina..intreruperi...

In cazul de mai sus poti tine piciorul pe pedala de acceleratie (sa zicem treapta 3 de viteza un 60-70km/h) si turatia sta pe la 2-3mii...piciorul fix..masina da sa scada din turatie...si viteza..piciorul ramane fix pe acceleratie..masina iar incearca sa urce peste 2-3mii..iar scade..te zguduie...ca si cum s-ar ineca..si intr-un final dc ai noroc..isi da drumul si se duce in 4000-5000 ture..linistita...la viteza normala ..

Salut. Alternatorul a fost verificat vreodata? Daca nu, te rog sa faci asta. Simptomele pe care le descrii imi par a fi de la alternator. Mai precis, pare sa fie de vina rulmentul ala din jurul axului alternatorului. Ar mai fi de verificat cureaua, sa nu fie slabita. Stiu ca e "a long shot" dar merita verificat daca inca nu ai facut-o. Daca se dovedeste ca e busit gasesti unul pe la dezmembrari cu 100-150 E. Nu merita sa-l iei nou, pt ca nu e consumabila. Sa ne anunti daca apar vesti noi. Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Citind acest topic vreau sa spun in legatura cu TORB MOTOR fostul sediu Brady ca este super ok din punct de vedere pret\calitate, am fost la brady cu skoda octavia (modelul vechi)1.9 tdi 90 cp a sotiei si m-au programat a 2-a zi, ideea este ca nu aveam sub nicio forma cum sa vin cand ma programasera... am dat telefonon la torb si au spun ca ma asteapta m-am dus acolo si ma costat si mai putin decat prevazusem, tin sa mentionez ca masina cu care m-am dus era iesita din garantie deci am putut opta pentru alt service.

So... go check torb imo, desigur daca masina este iesita din garantie ca alfel nu se gaba din cate stiu si am inteles.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

its_snoopdog

Salutare,

Nu am fost in week-end cu masina in service ca imi trebuia sa fac programarea de joi-vineri, iar zilele alea am fost extrem de prins cu jobu..asa incat saptamana asta voi suna pentru programare la service din nou.

Am mers in schimb cu masina prin buc...si am vazut cu ochii cum se duce benzina. Nu stiu sa estimez cat ar fi fost consumul, dar mult mai mare decat de obicei. In plus...cand acul se apropia de zona rosie...incepea sa mi se opreasca motorul inexplicabil. Nu tu un led galben (cel de benzina), nimic..dar motoru..poc..se oprea. Si dai la cheie..si mergi si dai la cheie si tot asa. Am pus benzina..totul a fost ok.

Intr-un rarziu lucrurile au inceput sa se repete. Adica masina era ok, dar la relantie nu mai statea. Pica non-stop..Cum luam piciorul de pe acceleratie, cum poc..ledurile pe bord si motor oprit.

M-am enervat, am tras masina pe dreapta, si am scos scociul de l-a pus mecanicul saptamana trecuta.

Am dat la cheie si am lasat-o..la relantie oscila singura intre 1500-2000rpm.

A dura nu shtiu cat...vreo juma de ora de mers...si apoi totul a revenit la normal..adica turatie la relantie ok...stabila..800rpm..A mers masina..nu a mai dat simptome ca ramane fara benzina..si de data asta chiar mi s-a aprins intermitent ledul galben.

Oricum o sa o duc la service sapt asta, ca asa mi-am propus..dar stam si ma gandeam ce lucruri minunate fac acesti mecanici...

Citind acest topic vreau sa spun in legatura cu TORB MOTOR fostul sediu Brady ca este super ok din punct de vedere pret\calitate, am fost la brady cu skoda octavia (modelul vechi)1.9 tdi 90 cp a sotiei si m-au programat a 2-a zi, ideea este ca nu aveam sub nicio forma cum sa vin cand ma programasera... am dat telefonon la torb si au spun ca ma asteapta m-am dus acolo si ma costat si mai putin decat prevazusem, tin sa mentionez ca masina cu care m-am dus era iesita din garantie deci am putut opta pentru alt service.

So... go check torb imo, desigur daca masina este iesita din garantie ca alfel nu se gaba din cate stiu si am inteles.

Pai la torb am fost de m-au rezolvat cu scociul ala..Ba mai mult, usa-fata dreapta nu se mai deschidea...are 2 nivele de deschidere..Se deschideau ok amandoua in gol, dar in sarcina doar primul nivel.

A venit "meseriasu" si a zis ca tre sa imi demonteze toata usa..sa imi faca din nou reglaje..etc..si nu a fost multumit cu cat i-am propus eu, dar nici el nu voia sa propuna o suma care i s-ar parea ok.

A venit altu si cu un varf de shurubelnita a indreptat in 2 sec un plastic (pe care recunosc canu l-am observat ca fiind un pic exfoliat) si gata.. Merge usa impecabil..

Niste meseriasi peste tot unde te duci, d-aia si imi am simtomele astea la masina:))

Evident din ton se vede ca sunt suparat, dar cred ca am dreptate. Poate la schimbat rulmenti sau mai shtiu eu ce..toti sunt meseriasi, dar la chestii de finete....lasa de dorit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei sa-ti dau un nr de tel al mecanicului meu, da-mi un PM.

Omul a lucrat la avia, acum e la poro, dar are clientii lui particulari.

A si pregateste-te de o clapeta. Am intrebat eu la volksparts si e 800ron pana acum e cea mai ieftina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Evident din ton se vede ca sunt suparat, dar cred ca am dreptate. Poate la schimbat rulmenti sau mai shtiu eu ce..toti sunt meseriasi, dar la chestii de finete....lasa de dorit.

Nici nu stii cata dreptate ai. Daca unii chair stiu ceva meserie, sunt putini aceia care cunosc fineturile la automobile. Din pacate. Asa ca eu am inceput sa invat aceste fineturi la masina mea...iti recomand la fel.

Daca vrei sa-ti dau un nr de tel al mecanicului meu, da-mi un PM.

Omul a lucrat la avia, acum e la poro, dar are clientii lui particulari.

O intrebare, de curiozitate: initialele lui sunt C.M. ? Sau il cheama Tavi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tavi il cheama, pana acum am avut de-a face cu cativa mecanici, il stiu de mult timp si pt masina mea e cel mai bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!