Jump to content

Zgomote interior "greierasi" - Golf 7


sergiu_88
 Share

Postare recomandată

catalinpopa1982

 mrz23 La mine, Golf 7.5 variant, problema a fost un furtun care atarna undeva in zona rotii din dreapta spate. Am reusit sa-l imping cumva sub scutul masinii si de atunci a disparut si zgomotul care era foarte enervant si se auzea de parca batea metal pe metal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
TheBeast_onu

Salutare !  A mai avut cineva acest sunet, aceasta problema ?  Cand accelerez de la 1800 - 2000 RPM in vitezele 3 (mai incet) 4 5 6 se aude un sunet foarte ciudat pe partea dreapta. Nu bate in volan nu se simte in directie, accelereaza normal nu tremura doar ca sunetul este extrem de enervant (se poate observa la finalul clipului mai bine).... am incercat sa inchid si aerul dar tot lafel face...     Ceva pareri ? 

 

Modificat de TheBeast_onu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am avut si eu acel zgomot, zdranganeala, ce aparea in momentul in care acceleram. Sper sa nu confund eu zgomotul, insa tot asa se manifesta si la mine: in acceleratie, pe la 2200-2400 de ture, ceva de genu, incepea si suna. Dupa ce treceam de turele respective, disparea. Deci era cumva o plaja de turatii de fiecare data bine determinata. 

Eu am gasit o oarecare rezolvare ducand masina la un dealer si dupa ce au facut aia munca de detectivi, am scapat de zgomote. Am detaliat pe topiul masinii mele cum a decurs la mine toata povestea, nu o sa reiau, dar cert este ca din ce tin minte, mi-au zis la momentul respectiv ca au mai strans ceva clipsuri, suriburi, prinderi pe la protectiile termice de pe peretele de foc, prin zona dreapta fata. Cel putin la mine, zgomotele de acolo se auzeau, acolo intra parca in rezonanta ceva. 

E treaba de investigat. Citeam pe forumurile straineze, ca si altii aveau asemena probleme si in unele situatii erau ceva coliere de pe tevaraia instalatiei de clima, in zona aia a peretelui de foc din partea dreapta. Altii au gasit rezolvare in fixarea mai bine a conductelor de combustibil, care vin pe undeva intre podea si scuturile alea de plastic si ceva coturi de unde pleaca spre motor frecau sau bateau pe caroserie si intra zgomotul in rezonanta.

Cred ca singura varianta la fazele astea e sa fie masina ridicata pe elevator, cineva sa o accelereze si sa atinga turele alea cand incepe sa zbarnaie/sa se auda zgomotul si sa te bagi sub masina si sa tot pipai diferitele componente si poate de undeva se eleminia zgomotul.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Buna ziua, sunt posesor de g7 variant 1.6 tdi facelift de aproximativ o saptamana, masina luata din germania de la un privat in stare foarte buna. Am observat la ultimul drum ca am un greier in usa stanga spate, cand se incalzeste masina, ca si 2 doze de bere goale ce se ating. Se aude pe denivelari, drum rugos sau acceleratii puternice. AM fost la un mecanic si culmea nu s-a manifestat nicicum, maine zi am avut un drum de 900 de km si a cantat tot timpul, se aude mai tare din zona pasagerului fata. 

Mai este un greier in zona din fata a bordului, parbrizului, la pasager, nu im dau seama daca vine din stalp, tweeter sau bord. 

 

A mai patit cineva? vreun sfat pentru a rezolva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de greierasii din zona pasager dreapta fata e destul de posibil sa fie de la acel ornament de plastic (triunghi) ce vine la gemuletul acela custode de la stalp. 

Am avut si eu problema asta, descoperisem un topic pe forumurile straine, unde am aflat ca ar fi vorba de un defect de proiectare a caroseriei in acea zona. Adica ar lipsi de pe acolo ceva mica ureche, nervura, tesitura, a tablei (ceea ce in partea stanga nu lipseste), si astfel acel triunghi de plastic nu ar sta super bine clipsat sau ma rog, mai vibreaza, naiba stie. E problema comuna la G7.

Solutia: dat jos capitonajul de pe stalp, scos acel ornament, pe dosul acestuia pusa banda din aia textila, pe toate zonele unde culca pe tabla caroseriei si ai rezolvat problema.

Detaliile astea le-am gasit si eu, am facut operatiunea respectiva, am rezolvat problema.

 

La usa, pana nu desfaci capitonajul si poate investighezi ce zornaie, dai si usa de vizitare jos, sa te uiti in interiorul usii daca ai ceva probleme, nu o sa iti dai seama ce poate fi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok mulțumesc. E ciudat că face doar in anumite regimuri de funcționare, la un drum mai lung, când mașina e calda și drumul mai rugos sau cu denivelări. Nu face tot timpul. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Am reusit sa surprind pe filmare rontaitul metalic la relanti, in viteza 1, de exemplu in parcare inchisa, cand caut loc de parcare. Se aude doar din exterior sau cand am geamul coborat. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Golf 7 Tdi facelift manual. 

 

 

Un alt zgomot sesizat, dupa ce parcurg un drum mai lung, am observat cand las acceleratia, un fel de zgomot de grierer, in partea dreapta in zona imbinari bordrului cu parbrizul, poate chiar din compartimentul motor din zona acea, nu mi-am dat seama. 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!