Jump to content

Atentie la Szabi-Car , Ungaria


SAlex
 Share

Postare recomandată

Mai jos redau ce i-au facut unui prieten niste oameni de bine care actioneaza in Ungaria, Austria, Cehia, ...

"Atentie la Szabi-Car , Ungaria !

Va cer sa aveti rabdare si sa cititi aceste randuri .
Acum o saptamana am plecat intr-un circuit prin Ungaria , Austria , Cehia si Slovacia .
La plecare am alimentat la Mol in  Arad cu motorina ( vreo 40 de litri  ) , statie de unde am luat si vigneta pentru Ungaria .
Toate bune si frumoase pana in apropriere de Budapesta , cand am simtit ceva suturi si trepidatii . Am intrat in Shell-ul de la jonctiunea M0 , am alimentat cu vreo zece litri si dupa telefoane si consultari cu mecanicul de acasa am plecat mai departe , prima oprire trebuind sa fie in Viena pentru 2 nopti .
Am ajuns la Parndorf , si am parcat pentru vreo 2 ore . Cand am dat cheie , ghinion maxim , trepidatii si mai puternice , parca ar fi fost in trei cilindri .
Am plecat pe avarii , pana la statia OMV de pe pasarela , la 31 de km de Viena .
Acolo il intreb pe pompist daca stie vreun service prin apropriere . Mare greseala !
Nu aveam asigurare ADAC , asa ca se ofera sa-mi faca legatura telefonic cu o platforma pentru service . Am vorbit cu soferul  si a stabilit ca ma costa 260 de euro tractatul pana la service .
Dupa vreo trei sfeturi de ora apare platforma , urca masina si dai bataie la service , inapoi spre Ungaria , la Gyor .  
"- Daca stii vreun service deschis la ora asta si care sa-ti repare masina , mergem acolo , daca nu ai incredere ca se rezolva . " mi-a spus
  Bun , imi fac calculele si gandesc ca tot ajung eu in Viena in acea seara .
La Gyor iesim de pe autostrada , spre Gyorujbarat , intr-un sat unde poposim intr-un service intr-un cimitir de masini .

Au urcat masina pe elevator si dai si cauta la mana cauza. Dupa vreo jumate de ora se gandesc sa faca o diagnoza unde se vede ca aveam probleme la un injector , sporadic .
Imi spun ca asta e tot pentru acea seara  , si ca ne vedem maine dimineata . I-am spus patronului ca maine dimineata , pe roti sau pe platforma plecam de acolo . Am primit un zambet smecheresc .
Ne-am cazat la acel service cu 50 de euro pe noapte intr-o camera cum erau vagoanele de dormit pe santiere . Nu miscam de la acel etaj , service-ul se inchidea , se cupla sistemul de alarma si ramaneai blocat pana a doua zi la ora 9 dimineata .
Asa am intrat in contact cu alta familie , sotul de origine romana , care avea aceeasi problema ca a noastra - a alimentat in Cehia , si pe celebra autostrada Praga-Brno motorul  a cedat , si a fost adus pe platforma tocmai din Cehia .Avea deja 5 nopti de stat si mai avea de stat . Era cu sotia si trei copii mici , de la 2 la 10 ani . Mancau de la un supermarket , au cumparat si o cafetiera . Copii nu aveau voie sa coboare din bucataria comuna de la etaj . Muncitorii si patronul , Szabi , nu dadeau nici o explicatie  , lucrau o jumatate de ora si in fiecare zi ii mai aduceau o piesa . Pana in acel moment piesele il ajungeau 2000 de euro . Nu se putea plati cu cardul , doar cash .
A doua zi , s-au apucat si de masina mea , cate 10 minute la fiecare jumatate de ora . Ei spun ca nu vorbesc romaneste ,nu vorbesc engleza , nu vorbesc nimic, dar de inteles inteleg aproape tot . Au desfacut injectorul , filtru de ulei si au dat-o ca este metal in motor , motor kaput si motor over . Le-am spus sa inchida lucrarea , si sa scoata masina afara, deoarece trebuie sa vina o platforma de la Arad . Service-ul este intr-o curte cu un gard metalic de vreo 3 metri  si mai exista si o bariera .
Scoate masina afara si dau sa platesc ce s-a facut pana atunci . 150 de euro - 50 de euro cazare si 100 euro diagnoza . Initial a vrut euro apoi s-a sucit si a vrut lei  dar la cursul stabilit de ei- 830 ron. 
Am platit , am primit cheia , mi-a ridicat bariera, am pornit motorul care mergea rotund si dus am fost 2200 km fara nici o problema. Am pus dintr-un Tesco 2 bidoane de aditiv ( in benzinariile din Ungaria si Austria nu am gasit ) si mi-am continuat vacanta .

Pe german/roman l-am lasat acolo indrumandu-l sa cheme o platforma si sa plece de acolo. Avea motorul scos de pe masina , inclusiv rotile date jos .Mai era un batran care astepta bani pentru "reparatii ", cazat tot acolo . La un BMW au reparat pana au blocat volanul  si a trebuit sa-l duca la reprezentanta sa rescrie softul . Unui neamt cu un Audi s-au oferit sa ii inchirieze o masina pentru vacanta...
Ar mai fi multe de spus despre cele traite acolo. Ne-au sugerat sa mancam la un restaurant vesnic inchis, in localitate era deschis doar un birt care semana cu cel din Las fierbinti, dar..... astea se mai povestesc la o bere .
Firma se numeste Szabi-Car , are multe platforme si opereaza pe autostrada spre Budapesta , inclusiv spre Cehia. Poate , si sunt sigur , ca opereaza si pe alte autostrazi .
Sfatul meu e sa-i ocoliti cat puteti si sa refuzati orice asazis ajutor de la ei. Deci feriti-va de Szabi-Car !"

Modificat de SAlex
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci stai sa inteleg. Tu suspectezi ca statia de peco, Moll in cazul asta, ar fi pus ceva in motorina?!!!!!!!!!! ca sa se strice masina? 

 

Specifica ce masina are "prietenul" asta al tau.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am alimentat de la MOL Arad și am ajuns în Viena fara probleme apoi Shell din Ungaria la întoarcere și tot fara probleme. 

Povestea pare prea trasă de păr și nu vreau sa te acuz pe tine de ceva dar as vrea sa nu mai lansam legende ( mai ales de stațiile peco )

Daca o luam obiectiv e strict vina prietenului pentru că:

- nu a verificat mașina înainte să plece ( presupun că era ceva mai veche pt că nu avea Casco și asistenta rutiera - foarte ieftină și care te scapă de eventuala situație spusă mai sus)

- nu a întrebat de prima oara unde îl duce, ce face daca nu e gata azi și alte detalii pe care orice individ care gândește logic ar întreba. Familia aia de care zici mai sus care au cumpărat și un aparat de făcut cafea :))) merita sa se mute acolo. Nu aș lăsa un mecanic strain dintr-un service de la marginea  unui oraș dintr-un cimitir auto sa îmi scoată motorul când eu știu că stau sechestrat in service până dimineata...

P.s. un card de asistenta rutiera este 70 lei pentru 15 sau 30 zile.  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atentionarea colegului se refara strict la firma de tractare, nu la benzinarii. Ca punctul de plecare al problemelor e posibil sa fii fost combustibilul e o treaba, dar nu are legatura deloc cu povestea colegului. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cei de la benzinariile din ungaria si aproape de granitele austria-ungaria si ungaria-romania sunt cei mai mari hoti posibili

caz concret anul trecut, tirist s-a intors acasa cu cursa pe romania, la benzinarie de la grantia austria-ungaria a luat vigneta...
n-a fost atent ca i-au dat vigneta de masina mica, desi el a dat toate datele si inclusiv certificatul cum se face de obicei.

la vama bors era un echipaj de politie care il astepta exact pe el, l-a tras deoparte si i-a zis ca amenda e 1300 euro pt ca are vigneta de masina mica
dupa ce s-a dat de ortul popii ca n-are bani, ca toti banii sunt pe carduri, l-au trimis peste granita in romania sa scoata banii...

pana la urma s-au intors si au zis ca pt 300 euro o sa stearga inregistrarile de pe camerele de vigneta, si poate pleca, altfel masina ramane acolo, iar el este liber sa plece in romania...

iar negociere si cu 200 euro spaga la politaiul ungar a trecut soferul de vama in Romania.
vina soferului ca nu s-a uitat pe vigneta cand a plecat de la benzinarie... 

deci mare grija cand va opriti la unguri, sunt cei mai penali, mai ales cand vad romani si alte natii..
eu am facut atatea drumuri pe vest.. niciodata nu opresc in ungaria, si daca opresc.. niciodata aproape de granite..

sunt specializati pe acolo, se lucreaza in echipa.. benzinarii, politaii, cei de service.. etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai e vina tiristului. Angajatul ala din benzinarie se uita doar la numar. El nu stie ca e Volvo face si Tir-uri.  Ia talonul, bate numarul , da vigneta si la revedere.

Iar la partea politia sa zica "Merci" ,ca daca era in alta tara mai la vest, nu mai statea nimeni sa negocieze.

Modificat de V A L I
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca i'au luat banii ptr vigneta de TIR, atunci e vina celui de la benzinarie. Soferul probabil ar fi remarcat daca ii cerea bani de masina mica ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

soferul plateste cu card DKV, nu are niciodata bani pe mana... nu s-a uitat la vigneta cand i-au dat-o.. vina lui

dar oricum e inselatorie, sa dai certificatul celui de la benzinarie, sa vada mare si alb ca masina are 40 de tone si sa o treaca la masina mica... 
iar apoi vamesii sa-l astepte si sa se uite direct la vigneta... 

eu de cate ori am trecut prin ungaria, nu s-au uitat vamesii sau politaii la vigneta niciodata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

în urmă cu 1 oră, trust_24 a scris:

sunt cei mai penali, mai ales cand vad romani si alte natii..

ne miram? chiar ne miram? ne facem reclama singuri cu stilul cocalaresc si cu aere de cine-s eu. Nu mai vorbesc de cati romani tranziteaza Ungaria si cati se opresc pe la benzinarii si cate furturi se intampla si mai stiu eu ce. Asta este, trebuie sa ne ducem povara. Oricum soferul trebuia sa spuna ce masina conduce, cel de la casa nu e obligat sa se uite in talon sa vada ca masina are 40 sau 100 de tone, si daca-mi aduc bine aminte la unguri se cere numai numarul de inmatriculare si atat, obligatia sa spuna pe ce fel de Masina vrea vigneta ii revine celui ce comanda vigneta.. In Austria numai spui pe cate zile vrei si ce masina e, fara numar fara nimic.

Off topic: Numai cand ajungi in Ro stai 20 de minute pentru o vigneta ca le trebuie talon, buletin, pasaport si carnetul de conducere. apoi scoate o foaie A4 la imprimanta care o stampileaza cu 200 de stampile, merge si face 10 copii si le pune in dosare, una-ti da tie si dupa 20 de minute de stat si dat cu semnaturi peste tot, reusesti sa pleci daca le merge POS-ul si nu mai trebuie sa stai sa te chinui sa platesti in numerar pentru ca nu au case sa le afiseze restul direct, mai tre sa stai sa calculeze cat sa-ti dea rest. Serios, parca suntem in evul mediu si nu vrem sa evoluam. Intr-un deceniu unde digitalizarea e la maxim noi inca umblam cu hartii dupa noi si cu formulare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar macar eu in romania n-am auzit de bezinari care lucreaza in echipa cu service-uri dubioase, sau cu politisti de frontiera

la unguri am auzit din astea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Benzinari in echipa cu service'uri nu o cred, ar pierde clienții locali f repede

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius_antonio

eu sunt patitul , SAlex e bunul meu prieten .

greselile mi le asum , dar ...

masina e un passat 1,9 tdi de 130 din 2003 , e a mea din 2005 . e intretinuta si verificata periodic , schimb ulei si filtre , frane si distributie schimbate cu o saptamana inainte de plecare . in 13 ani nu am ramas 1 minut pe marginea drumului . nu am casco si nici card de asistenta . 

pompist !? nu ma refeream la statia in sine , ci la persoana care pune combustibil in masina . 

asistenta pe casco ? , esti indrumat la Szabi-Car . cel cu masina desfacuta , pe Casco a ajuns acolo . Si altii ca el . greseala mare este ca nu mi-am facut o asigurare ADAC , dar daca stiam ca masina e in regula , am zis ca nu e cazul . 

Recenzia nu e despre mine , este o atentionare la adresa Szabi-Car . Eu am invatat si stiu ce am de facut la urmatoarele iesiri din tara .  Puteti cauta recenziile la Szabi-Car pe google si o sa vedeti ce si cum 

Se poate tine cont de recenzia mea sau se poate ignora , e alegerea fiecaruia . Daca exista intrebari , in masura in care pot , va raspund cu placere .

Modificat de marius_antonio
completare
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu stiu doar un lucru... in general pana nu ti se intampla nu crezi in nimic :)

eu sunt mai pragmatic si mai suspicios de fire, in general daca imi zice cineva ca in centrul orasului se da bere gratis... ma gandesc la formatie.. nu la bautura :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are nimeni nimic cu povestea. Dar ați povestit ca și cum nu din cauza injectorului s a defectat mașina ci că s ar fi înțeles ăla de la service cu ditamai statia moll sa va puna ceva in motorina.

In plus când mergi la un service inainte de a face orice se face o constatare și se discuta despre preț.

Nu zic că ăla nu face bani de pe urma turiștilor ce tranzitează Ungaria dar nu cred că se strica mașinile din cauza carburantului.  Chestia asta e mai probabilă în Bulgaria, nu in Ungaria.

In plus te întreb din 2005 până în 2018 de cate ori ai schimbat ceva la injectoare? Șaibe, șuruburi, reglaj? Un log in mers ai făcut vreodată în ultimii 1-2 ani? Eu am fost tepuit in București că mi au schimbat piese în service mai multe decât era necesar, gen in loc de 2 rulmenți mi au schimbat 4 și tot așa, însă e vina mea că eram acolo și mi am dat acordul.

In plus cine baga mii de lei că reparație Intr un b5.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trust_24 haide sa nu dezinformam. Ungaria spre deosebire de Austria si Slovenia unde primesti un abtibild vigneta pe care-l lipesti in parbriz, are vigneta pe numar de inmatriculare(si ia ghici la intrarea in Ungaria ii trag pe dreapta pe cei ce nu au vigneta, vazut cu ochii mei). Daca te uiti atent pe drumurile lor nationale si autostrazi o sa vezi zeci de camere de supraveghere trafic, care verifica si vigneta. plus masini mici cu camere pe ele care verifica vigneta. Normal ca l-au asteptat pe el, daca a venit de la granita austro-ungara pana la cea romana, au avut timp sa semnaleze ca are altfel de vigneta, nu crezi? eu nu as da-o in teoria conspiratiei cu asteptatul exact pe el. pe drumul de la Berettyoujfalu sau cum s-o scrie pana la Bors sunt cateva echipaje de politie tot timpul pt vigneta, viteza etc. Intotdeauna in Ungaria ma intreaba ce fel de vigneta imi trebuie si zic Auto si 10 zile. Confirma in cetificat nr de inmatriculare si apoi imi cere sa confirm pe POS daca e corect. Ca se uita si la tip de masina sau nu, asta nu mai stiu. Poate fi si o greseala a angajatului de la benzinarie, nu neaparat ceva intentionat...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius_antonio

motorul se poate strica din cauza carburantului . cu injectorul ala defect si cu metalen in motoren si cu motor kaput  mi-am facut vacanta in continuare ,  fara nici cea mai mica problema . acum sunt acasa , cu acelasi injector si acelasi motor . am log in mers cel putin o data la 6 luni , facut asa pentru ca , pentru mine , e la indemana , am scanari facute tot asa de trecerea timpului la o bere in curte .

Baza lui Szabi-Car este la Gyorujbarat in acel service .

despre pret nu vroiau sa spuna nimic . a ramas pentru a doua zi dimineata , si asa cum am spus , cu masina facuta sau nu , plecam de acolo , pe roti sau pe platforma . 

alimentarea am facut-o in Arad . si da , eu bag bani in intretinere in passat . 

Modificat de marius_antonio
completare
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai avut ghinion ca ti s-a stricat masina si ghinion si mai mare ca ai dat de excrocii aia.

O asigurare ADAC eu stiu ca trebuie sa o faci pe un an intreg, nu merge pe 1 saptamana.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Știi de ce îți merge mașina? Că au desfăcut injectorul, injectoarele și când le au pus le au și reglat.

 

Să nu îmi zici că ai golit plinul de motorina și că nu ai mers cu el. Daca motorina era rea nu mergea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu contest veridicitatea spuselor tale, insa banuiesc ca daca reparatiile lor au fost o gluma si daca nu ai avut deloc incredere in ei, avand in vedere ca ti-au desfacut la motor, injector, etc, cand ai venit in tara ai schimbat totul din nou, nu? (oringuri, suruburi, reglaje refacute, etc)...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius_antonio

au scos injectorul , l-au sters cu o carpa , l-au montat ,fara nici un reglaj ( nu sunt mecanic , dar stiu ce inseamna un reglaj la o piesa , am asistat ) . nu au pornit motorul , nu au facut diagnoza . au scos filtrul de ulei , l-au sters cu o carpa , s-au uitat in soare si cu o lanterna  , au vazut span , metal ( mi-au aratat , n-am vazut ) in filtru si in ulei , l-au pus la loc . au pus capacul si asta a fost tot . apoi Szabi mi-a spus ca motor over , motor kaput , metalen in motor . Piston spart .  Big problem, long term pentru rezolvare . Asa ca  -  Sictir , scoate masina afara !

Motorina nu am scos-o ,  aveam deja mai bine de 20 de litri , bagati prin Ungaria si Austria . 

imi era frica , ca nu au strans suruburile , verificam uleiul zilnic si urmaream daca am vreo scurgere pe motor . n-a fost cazul. acasa s-a desfacut capacul , injectorul , s-a verificat , s-a reglat  .

Asigurarea ADAC  e pe un an si pe toata Europa ma costa , toata familia , full , vreo 109 euro maxim  

 

Modificat de marius_antonio
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Off Topic: ADAC pentru cei care nu au domiciliul in Germania nu se va mai putea face. Cei ce sunt deja inscrisi raman pana la sfarsitul anului si apoi nu li se mai prelungeste:
https://www.finanztrends.info/adac-wirft-60-000-versicherte-raus/

Se mai poate incerca la ACE numai ca am chestii nasoale cu aia si m-am reinscris la ADAC. Mi-a tractat o masina ADAC-ul si nu au vrut sa-mi deconteze desi ADAC-ul a spus ca se poate deconta. Cei la care le-am cerut sa-mi ia masina din fata casei nu aveau contract numai cu ADAC-ul. In fine.

Doar ca sa stiti sa nu va mai faceti sperante la ADAC.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, manfred said:

trust_24 haide sa nu dezinformam. Ungaria spre deosebire de Austria si Slovenia unde primesti un abtibild vigneta pe care-l lipesti in parbriz, are vigneta pe numar de inmatriculare(si ia ghici la intrarea in Ungaria ii trag pe dreapta pe cei ce nu au vigneta, vazut cu ochii mei). Daca te uiti atent pe drumurile lor nationale si autostrazi o sa vezi zeci de camere de supraveghere trafic, care verifica si vigneta. plus masini mici cu camere pe ele care verifica vigneta. Normal ca l-au asteptat pe el, daca a venit de la granita austro-ungara pana la cea romana, au avut timp sa semnaleze ca are altfel de vigneta, nu crezi? eu nu as da-o in teoria conspiratiei cu asteptatul exact pe el. pe drumul de la Berettyoujfalu sau cum s-o scrie pana la Bors sunt cateva echipaje de politie tot timpul pt vigneta, viteza etc. Intotdeauna in Ungaria ma intreaba ce fel de vigneta imi trebuie si zic Auto si 10 zile. Confirma in cetificat nr de inmatriculare si apoi imi cere sa confirm pe POS daca e corect. Ca se uita si la tip de masina sau nu, asta nu mai stiu. Poate fi si o greseala a angajatului de la benzinarie, nu neaparat ceva intentionat...

fix... de aia au cerut si obtinut spaga politatii unguri.. de corecti ce erau

sa fim seriosi, daca ramaneau tari in front si aplicau amenda ca legea era de partea lor.. mai cred ca nu a fost vreo inselatorie..

dar asa, greu sa crezi ca n-a fost ceva intentionat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

4 hours ago, Aerofan said:

Off Topic: ADAC pentru cei care nu au domiciliul in Germania nu se va mai putea face. Cei ce sunt deja inscrisi raman pana la sfarsitul anului si apoi nu li se mai prelungeste:
https://www.finanztrends.info/adac-wirft-60-000-versicherte-raus/

Se mai poate incerca la ACE numai ca am chestii nasoale cu aia si m-am reinscris la ADAC. Mi-a tractat o masina ADAC-ul si nu au vrut sa-mi deconteze desi ADAC-ul a spus ca se poate deconta. Cei la care le-am cerut sa-mi ia masina din fata casei nu aveau contract numai cu ADAC-ul. In fine.

Doar ca sa stiti sa nu va mai faceti sperante la ADAC.

tot offtopic:

dar la A24 are cineva ? https://www.a24assistance.ro/a24-shop/produse-si-servicii/c-1/

a apelat cineva la ei pe teritoriul tarii sau pe HU ?

nu pare a fi scumpe pachetele pt 12 luni
e ca un RCA sau Casco, sper sa nu-l folosesti vreodata, dar e bine ca exista acolo

Modificat de trust_24
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa nu mai continuam cu offtopicul aici va invit sa continuati discutiile in topicul dedicat

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • lupo_bv a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!