Jump to content

Discounturi la cumparare


Toma Aurelian
 Share

Postare recomandată

Hai sa va zic si eu ceva: In decembrie am fost La Ford sa vad o oferta, convins sa-mi cumpar masina. Am negociat cu dealur la sange si stiti ce mi-a oferit? Vopsea metalizata, alarma auto, covorase fata/spate si prima revizie gratis. Per total un discount de ~ 700 Euro la un pret CIP de 13240 Euro. Stiti ce am facut cu banii? Am trecut de la benzina la diesel. Din cauza unor probleme am amanat achizitionarea masinii pna in ianuarie. Am aflat de oferta la Jetta si am vorbit la telefon cat si mailuri atat la Pbn, Midocar si Pbv. In total 3 telefoane si 2 mailuri, fara ca nimeni sa nu-mi raspunda. Am scris la Porsche Romania si abia atunci m-a sunat cineva care si-a cerut scuze cu promisiunea ca ma va suna un reprezentant de vanzari. In 10 minute, 2 m-au sunat, de data asta foarte draguti. Sunt insa in dilema daca sa apelez la ei, gandindu-ma ca daca acum cand vreau sa-mi cumpar ma trateaza asa, dar daca am vreo problema cu masina, un service, ceva, cum o sa fie? Daca ma poate convinge cineva sau ceva sa-mi iau Jetta in fata lui Focus atunci cred ca atitudinea dealerilor o va face, inclusiv un discount, ceva, asta datorita faptului ca am vazut ca la altii se poate sa fii si dragut. Daca voi fi tratat asa cum am fost la telefon, adica cu indiferenta, renunt la VW, oricat de mult mi-ar placea.

Joi o sa merg la ei si o sa vad cum sta treaba, iar vineri am sa va spun daca e Jetta sau Focus. Acum masina este Jetta dar dealerii? Pentru mine asta conteaza mai mult decat o alarma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Diesel

    10

  • rifflections

    8

  • kadett

    7

  • Toma Aurelian

    7

Si eu am facut acelasi lucru

Mi-au facut oferta la seat leon sport pt ca era in showroom de 2 luni si am luat-o la pretul de reference

convenabil

am castigat aproape 1100 E

:)

Fratilor am o intrebare?

este posibil la Brady sa-ti spuna ca daca duci banii in EURO iei ii schimba in lei si apoi in readuc in EUro LA CURSUL DUPA CARE LUCREAZA EI!!!

Eu am ramas timp cand am auzit asta!!!

Asta e am luat-o!

sa sti ca ai luat teapa din moment ce moneda nationala e leu iar factura este in lei

asta e inveti din greseli :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Azi am indraznit sa intreb de oaresce discount la PoRo si ce raspuns credeti ca am primit:

Desi nu este anuntat, el exista, pentru ca masina are un alt pret (mai mic, normal) fata de data la care s-a lansat!

Am ramas :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Traim intr-o tara cu mentalitati balcanoide … si cu multi agenti de vanzari cu comportament de antropoid neevoluat.

Principalul criteriu al multor dealeri mai este inca ... clientul nostru = fraierul nostru.

Un dealer poate acorda un discount destul de important daca vrea ... daca nu, incearca sa-si bata joc de clienti uitand ca piata e in extindere si ca totusi concurenta functioneaza.

Clientii pot opta si pentru alti comercianti si pentru alte marci, iar Maria Sa agentul de vanzari o sa invete si aceste lucruri dar ... traim inca in Romania si ne este mai greu sa iesim din ea decat sa intram in Europa ... :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aici tot de la client pleaca, daca el a auzit ca X masina e "betonnnn" accepta si sa fie bip bip de dealer si tot ia masina. Asa-i romanuuuu....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DragosR , mergi la alt dealer (midocar de ex sunt mult mai ok)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am treaba cu midocarul :D

iar la poro intrebasem numai de forma pt ca aici am gasit ce ma interesa pe mine.

cind un dealer iti zice dupa primele vb la telefon ca te asteapta la o cafea si cind mergi acolo se ocupa profi de tine (deja ma plictisisem eu de cit am stat :) ) tre sa fii masochist sa vii la poro...........

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DragosR , mergi la alt dealer (midocar de ex sunt mult mai ok)

Depinde, eu cand mi-am luat masina am primit enormul discount de 150 euro, cam cat faceau scaunele incalzite pe fata. Asta la o masina cu un pret DDP de 26.000 euro. Iar la scurt timp dupa ce am semnat contractul am mai mers cu un prieten la ei si l-am convins (de fata cu agentul) sa isi cumpere un B6 asemanator cu al meu (pentru care el a primit acelasi enorm discount ca si mine). Deci, pe langa masina cumparata de mine si care nu e chiar dintre cele mai ieftine, le-am mai adus inca un client care a luat, de asemenea, o masina scumpica. In total o frumoasa vanzare de vreo 50.000 euro. Motiv pentru care am indraznit sa sper si eu la ceva, sa sara si Midocaru' cu vreo reducere, macar covorasele sau umbrela sa mi le dea gratis. Dar ... neeee, ca tre sa mananca si gura lor ceva. De ce la o vanzare de 50.000 de euro sa faci si tu un discount de 6-700 pentru fraierul care ti-a facilitat acea afacere? Lasa tata, ca are balta peste. Asa cum spunea un coleg mai devreme, mentalitatile balcanoide ne conduc. Si atat timp cat clientii nu i-au nici un fel de atitudine, vorba aia, are balta peste. Cu alte cuvinte fraieri se gasesc. De ce sa dam noi cu discount-uri in toti?

Asa ca, atunci cand o sa-mi cumpar Touareg-ul pe care mi l-am propus, am mari indoieli ca-l voi lua de la Midocar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate am auzit eu niciun dealer vag nu face reduceri colosale , unei rude de ale mele la un passat de 27k ddp nu i am pus in calcul parbrizul preincalzit ( cel cu sistem de incalzire ca luneta ) acesta optiune fiind comandata ,ea nu vine in standard pe confortline, in fine respectiva persoana a fost multumita ( asta la Midocar ).

Modificat de xqzme
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut

poata sa-mi spuna si mie cineva daca pot da la avans un vw passat din 98 ptr un vw passat nou?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai mult ca sigur ca dealerul iti va spune asta

si daca o face o sa ti-o subevalueze

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate am auzit eu niciun dealer vag nu face reduceri colosale ,

Nici nu m-am asteptat si nici nu am avut pretentia, dar 150 de euro pentru o masina de 26.000 mi se pare ca suna a bacsis, nu a discount. Parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

poate cei ce si-au luat mai recent masini pot spune ce discounturi au primit.

Sunt foarte interesat de ce pot obtine maxim pt o O2.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa parerea mea discountul depinde si de valoarea autoturismului pe care vrei sa-l achizitionezi. Eu de exemplu am primit un discount de 600 euro la pretul cip, discount care s-a materializat in optionale: vopsea metalizata, covorase,bavete fata (aparatori noroi), cheie briceag, climatronic cu doua zone, jumbo box ( a mea fiind varianta Ambiente nu dispunea de acestea in standard).

Oricum totul tine de talentul tau de negociator si bineinteles de consilierul de vanzari. Oricum exceptand PoRo cam orice dealer iti ofera discounturi mai mari, sau mai mici. :somnmare:

Modificat de rdirectoru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Unii dealeri VAG au inteles faptul ca, printr-o politica abila de discount-uri + atitudine prietenoasa fata de potentialul client, poti obtine un profit brut mai mare vanzand mai multe unitati cu margine mai mica. Din pacate calitatea ireprosabila a serviciilor VW, indiferent de locatie, este o poveste fara acoperire. Daca iti iei masina din alta parte decat dealer-ul local, vei fi sicanat in perioada de garantie si nu numai; cunosc o multime de cazuri in acest sens.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost la dealer sa ma interesez de un Golf GTI. I-am zis in fata ca este o masina care se vinde greu, se da una la 2 luni nu chiar un polo happy :), si ma astept la un discount pt ca achizitionez o masina rara cash. Mi s-a zis ca pt ei e tot una daca o cumpar cash, leasing sau rate pt ca ei isi primesc banii instantaneu de la finantator, fie ca sunt eu sau o firma de leasing/banca. Pana acum nimic nou dar totusi mi s-a oferit un 3% din DDP "de la care mai putem discuta" (am citat). Cine si-a mai luat GTI cat a reusit sa smulga de la dealer?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

a obtinut cineva vreun discount de la autogrup constanta in perioada asta? am inteles ca pretul unei o2 are deja un discount de vreo 1000euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu la Auto Grup am primit un discount de 120E cu chiu, cu vai, abia vineri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Polo Attractive 1.4 cu comp. bord, confort electric, mp3, airbag lateral. Optionalele, in afara de airbag, in cadou (300 si ceva de euro). Plus sampanie la ridicare. Un dealer micut, dar de treaba, dintr-un oras si mai mic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte sa achizitionez masina curenta-octavia tour sport, m-am interesat cu privire la preturi generale ale pietei, oferte, etc. Ajuns la autoworld(cluj) pt golf comfortline am obtinut discout 5% dupa o discutie de vreo jumate de ora. Iar dat fiind faptul ca urma sa iau 2 masini(asta am specificat dupa ce am obtinut discountul de 5%) acesta a sarit la 7% pentru fiecare masina. Insa pretul ridicat al masinilor(aprox 20000 euro pt fiecare-suma care este mai mare decat limita maxima pe care o aveam) m-a facut sa renunt la aceasta oferta. Deci se poate obtine discount, intrucat marja este destul de mare. Nu mai mentionez faptul ca deoarece am lasat numarul de telefon am fost sunat de cateva ori de catre reprezentantul de vanzari pentru a merge sa fac comanda la masina. Atitudine pozitiva din partea persoanei respective, care m-a impresionat placut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar numai chilipirul conteaza? Raportul pret/calitate nu vi se pare corect la VAG? Sa zicem ca poate la Audi se plateste si brand-ul (desi, fie vorba intre noi, si acolo merita fiecare banut - este totusi clasa Premium si se comporta ca atare). Preturile VW din Romania sunt mult mai mici decat in Europa de vest, nu pentru ca ar fi facute "pentru Romania" (cum vehiculeaza unii necunoscatori) ci deoarece Porsche Importator negociaza 30.000 de auto pe an (nu ca dealerii mici independenti de afara care cumpara 2-300 de bucati anual - normal, la un pret de fabrica mai ridicat).

La VW se deruleaza mai multe promotii - adica discounturi suportate de noi, de dealeri, nu de importator! Adica marja mica, foarte mica, infima. E simplu de evaluat valoarea acestora: iei un model de baza chel si te pui frumos si adaugi optionalele modelului de promotie - ai sa fii surprins cam cat te-ar costa la pret de lista! (incearca cu un Polo Attractive de ex..iei un Trendline si pune tot ce are Attractive in plus), sau la Golf Young (jante aliaj Hockenheim, alarma, climatronic, computer de bord, privacy glass, faruri de ceata, design VW Individual - oglinzi, manere, bare si bandouri in culoarea caroseriei, etc) la numai 14.012 eur ddp. Nu mai vorbesc de Polo Happy unde castigul e jenant...insa strangem din dinti si servim clientii cu zambetul pe buze.

Bine, sunt subiectiva, vorbesc din punctul de vedere al specialistului de vanzari ... ma arde direct la buzunar fiecare discount, insa, cel mai neplacut este momentul in care apare clientu' si hodoronc tronc, inainte de apuca sa stabilim macar despre ce model este vorba, motorizare sau echipare, sare cu intrebarea: ce discount imi dati?? La ce sa-ti dau? Si oricat va suparati (sper sa va treaca si sa ma intelegeti) prima mea intrebare ar fi (la fel de mirlaneasca) - cam ce discount ati vrea sa cumparati? ha ha..bine..tipii se blocheaza si dau in balbaiala..ca stiti..la Renault... Da, stiu la Renault..scrie mare 1200 Eur, 2000 eur..si ii intreb: dar ce au oare masinile alea ca trebuie amaratii sa dea discount?? Sunt defecte? Sunt vechi, ramase pe stoc?? sunt proaste? aaa...da..aveti dreptate. La piata marfa cu pret redus este oare chiar cea mai proaspata si de buna calitate? asa ca sa re-incepem discutia de la salut si de la "cu va putem ajuta"... e mai domneste.

Sunt dealeri care nu permit vanzatorilor discounturi decat in cazuri exceptionale (politica firmei). Nu acuzati vanzatorii de rea-vointa! In principiu, discounturile se acorda la achizitionare a mai mult de 1 bucata, si cresc direct proportional cu consistenta flotei. Fiecare model are marja lui indiferent de nivelul de echipare (deci nu mai veniti cu faze ca vreau un passat highline si ca atare vreau un discount % mai mare, sau vreau un Golf GTI si vreau x% (are marja % cat un Trendline de 1,4). Pacostea cea mai mare sunt clientii care fug de la un dealer la altul numai pentru discount, netinind cont de factorul uman, de modul cum a fost primit intr-un showroom, de atentia ce i-a fost acordata, de grija fata de client, de serviciile after-sales, etc. Da, mi-a placut cum v-ati purtat cu mine, m-ati resunat, m-ati dus in drive test, aveti service ok, dar dealerul x mi-a oferit telefonic x% discount! frumos, n-am ce zice. Spargatorii de piata! Vino frumos cu oferta scrisa si stampilata de la dealerul x sa vedem daca treburile stau chiar asa (sunt multe "barbi" la capitolul acesta).

Inteleg si punctul de vedere al clientului - are buget limitat, se gandeste la costurile de inmatriculare, impozite, etc (mai ales la cash) - conteaza modul de abordare al problemei, tonul, sinceritatea.

Jur, cu mana pe inima, ca am dat discounturi din simpatie unor clienti fara ca macar acestia sa pomeneasca despre ele (ok..nu foarte des :), dar am facut-o.

Puneti-va si in postura noastra, a vanzatorilor: salariile de baza sunt mici si traim efectiv dintr-un procent din marja ramasa dupa vanzare.

VW ofera calitate pura la preturi corecte. Sau nu sunteti de acord? atunci...de ce doriti sa cumparati un VW?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar m-a impresionat punctul de vedere, al unui vanzator. Dar unii prefera sa cumpere masina si nu serviciile . Adica prefera sa-l injure vanzatorul dar sa-i ofere un discount cat mai mare. Am vazut ca multi prefera sa cumpere masina de la 2-300km distanta pentru o diferenta de 2-300Euro. La mine nu a fost cazul pentru negocieri, dar probabil as fi preferat un dealer mai politicos in dauna unui potential discount.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inteleg si punctul de vedere al clientului - are buget limitat, se gandeste la costurile de inmatriculare, impozite, etc (mai ales la cash) - conteaza modul de abordare al problemei, tonul, sinceritatea. Jur, cu mana pe inima, ca am dat discounturi din simpatie unor clienti fara ca macar acestia sa pomeneasca despre ele (ok..nu foarte des :(, dar am facut-o.

Puneti-va si in postura noastra, a vanzatorilor: salariile de baza sunt mici si traim efectiv dintr-un procent din marja ramasa dupa vanzare.

VW ofera calitate pura la preturi corecte. Sau nu sunteti de acord? atunci...de ce doriti sa cumparati un VW?

Este adevarat si mi s-a intamplat si mie. Am fost la un dealer Seat, am discutat modelul, dotarile etc. Si cand am vrut sa deschid gura sa intreb si eu de discount (deh, e gratis sa ceri :D ), d-l director de vanzari s-a oferit singur sa-mi dea discount si inca unul maricel. Asta peste alarma cadou. Am fost foarte multumit de cum am fost tratat, dansul deplasandu-se pana la punctul respectiv de vanzare doar pt mine. Poate s-a vazut in tonul meu si in priviri ca sunt pasionat de marca si model si atunci a preferat sa-mi ofere el, pt a nu-mi oferi altii. Ceea ce am si facut, am cumparat masina de la ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
[...]Pacostea cea mai mare sunt clientii care fug de la un dealer la altul numai pentru discount, netinind cont de factorul uman, de modul cum a fost primit intr-un showroom, de atentia ce i-a fost acordata, de grija fata de client, de serviciile after-sales, etc. Da, mi-a placut cum v-ati purtat cu mine, m-ati resunat, m-ati dus in drive test, aveti service ok, dar dealerul x mi-a oferit telefonic x% discount! frumos, n-am ce zice. Spargatorii de piata! Vino frumos cu oferta scrisa si stampilata de la dealerul x sa vedem daca treburile stau chiar asa (sunt multe "barbi" la capitolul acesta). [...]

ma cam simt cu musca pe caciula, dar ma poate condamna cineva ca am ales un dealer care-mi dadea aceeasi configuratie cu 500E mai ieftina + ceva optionale cadou???

Ce ma durut f tare si am ceva remuscari e faptul ca atunci cand l-am anuntat ca am ales dealerul X in locul lui mi-a spus intr-un final "Felicitari pentru masina achizitionata!". M-a impresionat f tare...

Pacat ca suntem sub influenta banilor si aproape totul in jurul nostru se rezuma la bani, dar asta-i realitatea crunta...

my 2 cents...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

VW ofera calitate pura la preturi corecte. Sau nu sunteti de acord? atunci...de ce doriti sa cumparati un VW?

De acord cu ceea ce ai mai scris tu in postul pe care nu l-am mai citat in intregime ca era prea lung.

Dar cu fraza asta...m-ai facut sa zambesc... Ori cei de la training ti-au "spalat" foarte bine creierul ori tu nu realizezi ca tu esti totusi pe un forum si incerci sa ne vinzi noua ceva...

Calitate pura nu exista in domeniul auto... iar preturile corecte sunt intotdeauna discutabile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!