Jump to content

Discounturi la cumparare


Toma Aurelian
 Share

Postare recomandată

Eu zic sa negociati la sange.

Din punctul meu de vedere cea mai puternica motivatie pt ei este "strecurarea" in contextul discutiei a unor informatii de genul:

Dealer-ul X are nu stiu ce oferta voi ce aveti ?

De la dealerul Y am luat x% discount.

Studiati piata in prealabil la mai multi dealeri si vedeti ce promotii au in perioada in care vreti sa faceti comanda.

Nu va limitati la un singur dealer chiar daca nu e din zona geografica. Au posibilitatea sa va trimita masina "la scara" indiferent unde locuiti, probabil doar cu intarzierea de rigoare a transportului 2-3zile(din cate am inteles).

Interesul lor este sa vanda, si castigul dealerului cred ca este destul de mare. Am inteles ca la VAG s-a restrans marja de discount pe care o aveau dealerii (ceea ce poate sa fie o informatie eronata, ei incercand sa vanda cat mai scump).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Diesel

    10

  • rifflections

    8

  • kadett

    7

  • Toma Aurelian

    7

Eu cand am fost sa o iau si ma interesam nu aveau nici unii nimic in plus: nici Porsche, nici alto syncro...fix aceeasi oferta si nu cedau si nu ofereau nimik in plus. Am fost chiar de mai multe ori si tot aia ziceau. Nu au incercat sa faca nimic sa ma convinga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:D ... pai tu trebuie sa-i convingi ... ca n-au alta solutie dacat sa-ti vanda ...

Reciteste ce spune johnny7577, am sustinut si eu aceleasi idei. Sunt de obicei foarte constructive. :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am negociat cu toti cei trei dealeri Seat din Bucuresti pentru viitorul meu Leon.Cu exceptia PoRo, care nu au fost foarte doritori sa ma convinga sa cumpar de la ei, mai ales prin atitudinea total superioara, ceilalti au sarit cu discount-uri de la prima discutie. Pana la urma am primit si un discount si accesorii. Sunt foarte multumit de ce am obtinut, pacat ca trebuie sa astept atat de mult pana cand vine masina :beerchug:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Iceman, ce ai obtinut pana la urma? Si cat discount?

Crezi ca are vreo importanta pretul masinii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Discount-ul este confidential, cel putin deocamdata, mai ales ca masina inca nu a sosit. Probabil ca pretul masinii conteaza, mai ales ca am ales echiparea de top pentru modelul respectiv plus ceva optionale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Discounturi se obtin pana la urma insa cred ca valoarea masinii are o importanta destu de mare.

Din experienta personala: la primul contact cu dealerul, interesat fiind de masina din semnatura, raspunsul lui la solicitarea unui discount a fost, citez, "Noi vindem masini, nu discounturi!". Nu comentez sarcasmul si aroganta din ton... :P

Vreo doua luni mai tarziu am ajuns cu un prieten bun, interesat la randul lui de o masina scumpa (un Allroad), la Dealerul X. Acolo cunostea bine pe cineva care, "din prietenie" mi-a acordat un discount de 5% fara pic de negociere. Pasul urmator a fost sa prezint altui dealer oferta cu discount si, influentat in plus de SIAB-ul care tocmai incepuse si de oferta principalului competitor (punctul meu de vedere la vremea aceea - Volvo S40, care avea 10% discount) am obtinut intr-un final un discount frumusel de vreo 8%, materializat o parte in reducere din pretul masinii (vreo 85%) si o parte intr-o optionala suplimentara.

In toata negocierea am mai retinut un aspect totusi, a fost punctul de vedere al Dealerului X atunci cand am fortat nota si, cu oferta Dealerului Y, am incercat sa obtin si mai mult: "Sunteti la primul Audi, daca va dam discount mai mare, cat veti pretinde la urmatoarea masina?" Corect totusi, nu? :huh:

Unul din clientii mei din tara este dealer Ford. La una din lungile discutii am aflat, asa cum mai spunea cineva cateva posturi mai sus, ca nu din vanzarea masinii castiga dealerii ci din service, marja cu care se pot juca la vanzare fiind destul de mica...

In fine, concluzia e ca se poate!

Sfatul meu este sa va urmariti interesul, in cel mai rau caz ar putea sa va refuze un discount, nu sa refuze vanzarea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:wub: Mie mi-au refuzat...

Totusi, pana la urma, ma gandesc ca nu prea negociezi cand iti iei un coputer, un TV mai smecher sau altceva mai scump... poate daca il iei SH.

Asa ca nu prea vad de ce ti-ar oferi ei ceva in plus. Prefer sa nu primesc nimic acum, la vanzare dar sa fie OK la service sau la alte solicitari ulterioare.

:D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. O masina e de cateva ori mai scumpa decat un televizor, oricat de smecher ar fi, iar discountul il obtii sau nu in functie de politica dealerului sau persoana de la care cumperi - daca-ti cumperi tv sau electrocasnica scumpa de la firma mica si negociezi direct cu patronul ai sanse mari sa obtii discount (eu am obtinut). Politica dealerilor auto se bazeaza mult pe discount dar trebuie sa-l lege in general de ceva: fidelitate, numar mare de masini comandate, modele foarte scumpe etc.

2. Daca tu crezi ca acceptarea unei masini la pretul de lista obliga dealerul sa-ti furnizeze servicii preferentiale in service... mai ai de asteptat :D Departamentul de vanzari si cel de service sunt diferite, nu vor sti niciodata cei din service ca tu ai fost baiat corect si ai lasat maximum de bani posibil dealerului. :D

3. Motive sa-ti ofere discount sunt multe. La masini e ca la telefoane: iti dau telefonul ieftin si apoi te rup la servicii/abonamente. Si aici importatorul castiga banii adevarati din service (manopera + adaos la piese, la unele marci chiar nesimtite!), din vanzarea masinii castiga producatorul. Mai mult de atat, obtinerea unui discount, corelata cu un grad ridicat de satisfactie in ceea ce priveste masina achizitionata (calitate masina, calitate service) te pot determina sa ramai pe brandul respectiv si pentru masina urmatoare, te... "fidelizeaza" (si iar are dealerul de castigat).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Koon are dreptate.

Chera, mai citeste odata topicul si o sa vezi ca se poate negocia simultan cu mai multi dealeri si ca exista concurenta intre dealerii aceleiasi marci ... nu descuraja. :D

Modificat de razdan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

In anumite situatii, unii dealeri ofera cadouri cu care sa "agatze" clientii, sa-i faca sa cumpere de la ei in loc de concurenta. Cateva dintre aceste situatii sunt:

Dealerul este proaspat lansat si trebuie sa capete notorietate cat mai repede

SAU locatia dealerului este la honolulu si cine trece pragul lui o face mai mut din greseala

SAU dealerul este aproape de sfarsitul lunii/trimiestrului si nu si-a realizat inca planul de incasari (asta e mai greu de aflat).

Mergeti la genul asta de dealeri si aplicati strategiile "As vrea sa cumpar Mercedes dar la BMW mi-au oferit discount mai mare ;) " sau cand mergem la dealeri diferiti ai aceleiasi marci "dumneavoastra oferiti aceleasi discounturi ca si dealerul X? Sunt 90% hotarat sa cumpar dar nu stiu ce sa zic...".

Cand se comanda 2-3-5-10 masini se negociaza la sange ofertele si se poate ajunge usor si la 10% discount.

Cand vorbim despre modele de masini care nu sunt foarte populare cum ar fi Citroen C6 sau Alfa Romeo 166 se cer discounturi substantiale de pana la 15-20 % (mai ales daca este vorba si de o masina care a stat in show-room 1-2 ani).

Cam atat din experienta mea. Succese nebanuite :)

P.S. Inca ceva: nu uitati ca dealeri exista peste tot in RO - nu doar in orasul in care locuiti... Asa ca lansati si "campanii de mail" catre toti dealerii din RO cand va hotarati sa cumparati ca nu se stie de unde sare iepurele.

Modificat de LiviuLoto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am negociat cu ei ca in piata , la fel la inceput eu fost foarte duri ca ei nu vand discounturi ca cei de la renault de exemplu , le-am zis ca e ok si am fost mai dur ca ei , le-am zis scurt pe doi care e parerea mea , intr-un final au mai lasat si ei si eu si am primit discount asa cum mi-am dorit de fapt...adica 1250 de euro in total + covorase :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam acelasi lucru l-am facut si eu (negociere ca la piata), numai ca, dupa ce mi-a spus ca el nu vinde discounturi... si alte cateva poezii invatate papagaliceste la training am refuzat orice alt dialog cu nesimtitu' si arogantu' de la PBN.

In urma campaniei de negociere cu cativa dealeri din tara am achizitionat exact aceeasi masina (dar exact aceeasi, fara nimic in plus sau in minus, chiar si aceeasi culoare...) cu cea oferita initial de martafoiul mai sus amintit, insa cu un discount de 1200 eur la pretul cip...

Eu zic ca e ceva...iar drumul pana la Valcea chiar nu a mai contat (de fapt nu i-am lasat sa mi-o aduca ei la Bucuresti, nu mai aveam rabdare nici o ora dupa ce-am aflat ca vine masina...)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai papagalul ala cred ca nu avea nici o vina. Daca shefu zice.. dom'le orice discount il platesti din salariu, ce poti sa faci decat sa-l bagi undeva pe sef cu ideile lui tampite si sa faci ca el, sau sa te cari la cineva mai deschis la minte.

Avertisment verbal pentru limbaj. Cu mai multa diplomatie, pe viitor, te rog!!

Modificat de mariusc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Politica de discount-uri nu o face consilierul sau reprezentantul de vanzari, ci compania, managementul. Daca managerul tau iti spune "nu da sub nici o forma discount", atunci nu ai ce face, pentru ca risti sa ramai pe drumuri. Asta nu inseamna ca respectivul consilier e martafoi/papagal/mitocan. Omul se conformeaza politicii, nu are nici o vina. Exista o vorba la americani: "don't hate the player, hate the game".

Aaa, da, daca respectivul consilier are o atitudine aroganta, superioara, mitocaneasca si trateaza clientul de sus cu vorbe gen "nu dam discount-uri, dam masini", da, atunci e o problema si respectivul merita injurat.

Insa, ca o regula generala, va spun sincer: discount-uri mari de genul 5-10% nu le dau decat dealer-ii care vor neaparat sa-si castige clientela si prefera sa-si sacrifice marja de castig pe imagine (e cu doua taisuri, pentru ca lumea s-ar putea declara nemultumita in momentul in care respectivul dealer ar inceta sa mai dea discount-uri) sau importatorii/dealerii care au masini pe stoc de foarte mult timp si vor sa scape de ele cu orice pret ca sa-si reinnoiasca sotcul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

... dupa 6 luni am reusit sa comand masina :somnmare: ... am renuntat la a cere ceva firmei Dona ...pur si simplu dupa ce am scapat de megane m-am dus la Dona cu punga ..si am platit masina.. nu am cerut nimic si nu am nici o pretentie. Consilierul de la firma este super de treaba ... am vb cu el pe mail mult si ma sfatuit excelent plus ca nu mi-au bagat pe gat nimic... am luat numai ce am vrut eu am facut masina exact cum am vrut eu. Sunt super entuziasmat de alegerea facuta mai am 2 luni pana vine masina... m-am certat initial putin cu ei ..dar sincer au fost de nota 10 in tot ce au facut. Sunt mult peste tot ce inseamna reprezentanta Renault...asta la vanzari ..mai departe in service o sa vedem... Imi cer scuze cu aceasta ocazie pt ca practic m-am enervat degeaba... masina merita pretul ala.... nu are rost sa te mai tiganesti pt 100 euro...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

:beerchug:

Fratilor am o intrebare?

este posibil la Brady sa-ti spuna ca daca duci banii in EURO iei ii schimba in lei si apoi in readuc in EUro LA CURSUL DUPA CARE LUCREAZA EI!!!

Eu am ramas timp cand am auzit asta!!!

Asta e am luat-o!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:)

Fratilor am o intrebare?

este posibil la Brady sa-ti spuna ca daca duci banii in EURO iei ii schimba in lei si apoi in readuc in EUro LA CURSUL DUPA CARE LUCREAZA EI!!!

Eu am ramas timp cand am auzit asta!!!

Asta e am luat-o!

Categoric!

Factura este in lei (ca doar firma care ti-o vinde e in Romania) si cursul este cel al bancii cu care lucreaza compania.

Nu e teapa... puteai sa mergi sa schimbi in lei oriunde, nu cred ca te-au obligat ei sa schimbi acolo...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu liniute :D

- discount la o masina ieftina sau careia ii e deja adresata o promotie ai sanse foarte mici sa obtii; daca totusi reusesti, o sa fie de fapt putin praf in ochi de genul 100 de euro sau un set de covorase

-posibilul discount poate creste odata cu avansarea la un nivel superior de echipare al masinii

-cu siguranta cea mai buna reducere o vei avea la o masina aflata spre sfarsitul productiei, pt o masina recent lansata preturile scad treptat

-un angajat PoRo n-o sa fie niciodata afectat de faptul ca voi aveti o oferta mai buna pe Ford, sunt astfel "educati" incat sa-si faca bine treaba in ograda lor, fara sa priveasca peste gard

Ar mai fi cateva liniute da' m-a luat somnul :D

Va intreb si eu ceva: stiti cumva vreun vanzator care a avansat in cariera lui sau vreo firma care a ajuns lider de piata vanzand ieftin? Parerea mea e ca in 80% din cazuri (adica nu mereu) in spatele acelor cateva sute de euro se ascund slabiciuni ale dealerului respectiv. Nu ai motive sa oferi discount daca serviciile tale sunt cele mai bune si cele mai complete din piata.

Vanzatorul de masini eu zic ca ar trebui sa fie un consilier, nu un om disperat sa vanda. El trebuie sa te ajute sa gasesti exact produsul de care ai nevoie, daca face treaba asta pretul platit de tine o sa fie cel corect. Cel mai recent exemplu care sustine cuvintele mele: patania d-lui Toma Aurelian :eek:

Gata, am obosit....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cine lucreaza in domeniul vanzarilor de masini stie ca o masina se vinde relativ usor in Romania - piata nefiind inca saturata - si de aceea discouturile date la achizitia masinii sunt niste praf in ochi : ce-i aia discount 2 % , 5 % din valoarea masinii ?Parerea mea ca este o jignire adresata clientului . Sau se mai zice " va dam covorase interioare , alarma, RCD etc " gratis la achizitionare. Dar v-ati gandit de fapt ca de fapt voi platiti si discountul cat si castigul lui .

Ideea este ca in Romania masinile sunt mai ieftine - nu cu mult , cam cu 10 - 15 % fata de alea vandute de noi in Vest - si de aceea discounturile la vanzare sunt ca si inexistente .

Asa ca mai ganditi-va .....

Nu veti vedea niciodata vanzatori adevarati stand la biroul lui si asteptand clientii Aia care realmente se numesc vanzatori - si cei pentru care am un mare respect - merg cu servieta in mana si masina de drive test dupa ei si bat la tot felul de usi ca sa vanda masinile lor . Si credeti-ma ca nu e deloc usor .

Discounturi adevarate obtii la alte produse in Romania - mobila , calculatoare , telefoane - nu la masini . Astept cu un mare interes sa se satureze piata de masini noi si SH si atunci sa vezi vanzari de masini :anunta numai ca vrei sa iti schimbi masina si o sa te caute de o sa innebuneasca sa cumperi de la ei - cu 30 % mai ieftin chiar - , o sa te pupe si pe talpi sa le cumperi masina . Nu-ti va trebui mai mult de un calculator cu acces la internet se cumperi o masina . Acte pentru credite si leasing dupa care alergi de -ti ies ochii din cap ? Vor fi doar amintiri . Ti le vor face baietasii in doi timpi si trei miscari . Iti aduc masina si in curte , ti-o iau de acasa pentru service - evident cu primele 3 revizii gratuite nu?

Ei bine in acel moment , vanzatorul CHIAR te va servi ca sa-ti vanda masina , si nu te vei mai ploconi tu , cum faci acum .

Modificat de ARDEI_IUTE
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnul Ardei, o sa-ti pui in cap consilierii de vinzari :beer: si nu te vad bine :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si vorba colegului de mai inainte :la noi la romani , nu a castigat nimeni vanzand ieftin .

Domnul Ardei, o sa-ti pui in cap consilierii de vinzari :D si nu te vad bine :P

Da ce treaba am eu cu ei nenea Vlad?I-am deranjat eu pe ei ?Le-am facut ceva ?

MSRP...de ei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnul Ardei, o sa-ti pui in cap consilierii de vinzari :D si nu te vad bine :P

Poate nu o sa fie chiar asa dar in mare are dreptate!

Deocamdata, pentru Romania exista prea putina competitie in ceea ce priveste piata auto si de aici rezulta comportamentul dealer-ului fata de tine...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nenea Ardei Iute zicea ca "Nu veti vedea niciodata vanzatori adevarati stand la biroul lui si asteptand clientii Aia care realmente se numesc vanzatori - si cei pentru care am un mare respect - merg cu servieta in mana si masina de drive test dupa ei si bat la tot felul de usi ca sa vanda masinile lor . "

Nu prea sunt de acord. Nu confunda un Specialist Vanzari Auto cu un vanzator de biscuiti (nu vreau sa jignesc, dar diferenta intre ei ar trebui cel putin sa fie mare). Masinile nu se vand alergand cu servieta in mana, ca sa vinzi o masina iti e de ajuns sa fii bun profesionist si sa ai o anumita prestanta. Masini se mai vand si cum zici tu,da' cam 1% din total. Nici macar flotele nu se vand asa! Unele marfuri se vand cu multa alergatura,masinile le vinzi cu mult cap. Cel putin asta e parerea mea.

"Si vorba colegului de mai inainte :la noi la romani , nu a castigat nimeni vanzand ieftin ." - nu e vorba doar de Romania, e vorba de vanzari in general, in toata lumea in top sunt firmele care NU vand ieftin. De ce cumperi Sony si nu televizoare chinezesti de 20 de euro?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreptate !Dar gandeste-te ca va veni - inevitabil - o perioada cand vanzarile de masini vor scadea mult de tot . Si atunci se vor diferentia vanzatorii adevarati . Si atunci sa vezi discounturi la cumpararea masinilor noi ,.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!