Jump to content

GPL pe TSI (TFSI, FSI)


dani_MK
 Share

Postare recomandată

Pai banuiesc ca daca mașina merge rau pe benzina, clar nu e de la gaz, ca banuiesc ca ai buton sa comuti doar pe benzină! Si cred ca iti poti da seama repede ce sa verifici! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pare simplu la prima vedere... Toată lumea zice a așa, chiar la injecție normală... Da pe benzină merge bine, e de la gaz... 

După ce te dai cu capul de pereți, vezi ca are o gaură prin evacuare, admisie, bujii nașpa, bobina pe ducă, distribuție deplasata etc... 

Daca la tigaile vechi îți mai da cu virgula, la kkturi le astea care au o lista de parametri de te plictisești numai sa faci scroll, ce crezi ca se întâmplă? 

Cine pm își da doctoratul în kkt VAG benzină? Eu unul am zis Pass... Si nu sunt unul care se lasă ușor... 

Dar nu se merită, sunt puține pe piață, documentație slaba spre deloc, diagnoza și ea după colț, de ce mi-aș baga nasul? Să-mi iau șuturi? Mi-am luat-o de 2 ori... Si nu din vina noastră... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In concluzie .. am zis si repet din nou.. nu merita gpl pe tsi sau fsi sh.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Salut. Am un leon 1.2 din 2010,105 cp, 100k, consum de 10 minim în București și vreau să îl folosesc în regim de taxi, dar nu știu ce să fac cu instalația de gpl, să pun, să nu pun, să vând mașina și să iau 1.0 90,95 cp cu km mai puțini, etc. Instalații am găsit la 5000 tomaseto, 7500 ron prins sau 2500 fratelli. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

 Buna ziua, ca deținător a unui vw golf 1.6 fsi ( injecție directa ) cu instalație pe gaz

va pot spune contrar părerilor dumneavoastră ca sunt foarte mulțumit de aceasta decizie a mea de a monta instalație de gaz pe injecție directa. Merge fără probleme .

am tot văzut pe aici păreri despre amortizare investiției .. va pot spune doar atât .. se simte la fiecare plin făcut 

consuma benzina doar dacă te dai la mașina!!  
O zii frumoasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Buna colegi, am passt 1.8 tsi 2009, instalatie AEB3000, 2700€ a costat in 2009 instalatia in IT, masina are 195000, merge ca ceasul dupa atatia km , deci sa le spun celor care isi dau cu parerea, ca renteaza % gpl pe tsi. Nu.i nici o diferenta la mers, merge si cu viteze mari fara probleme, consum mediu ex 8%, int intre 12-14%depinde de mers. Asa ca cei ce vor gpl pe tsi, montati.va ca n.o sa va para rau! O seara buna!

Modificat de Rave
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salutare, are cineva montata instalatie GPL montata pe 1.4 TSI? Eu la momentul actual am o instalatie pusa de 4 ani pe o Octavia cu motor 2.0 aspirat si sunt multumit si incantat de ea. Iau in calcul ca urmatorul motor sa fie 1.4 Tsi si sa ii pun GPL.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De mers merge, nu e problema, insa instalatiile GPL nu se impaca atat de bine cu motoarele pe injectie directa, cum sunt TSI-urile. Motorul tau, nu conteaza ca e aspirat, are injectie multipunct, care se preteaza mult mai bine la conversie pe GPL. Din punctul meu de vedere nu merita banii pe o instalatie GPL de 6000 RON (una de calitate), pe care o amortizezi in ani de zile, mai ales din cauza ca motoarele astea mai noi consuma sensibil mai putin comparativ cu vechile motoare aspirate din anii 90-2000.

Ca idee, eu pe 1.8TSI 180 cai, an 2014 am consum de 9.5-10L/100km iarna in Iasi la temperaturi de -5-5 grade. Mers normal, nu batraneste. In aceleasi conditii, un 1.9 TDI 105 cai (testat de mine) consuma 8-8.5L/100km. Ma astept ca un 1.4 TSI sa consume similar cu 1.9TDI-ul. Asa ca...din punctul meu de vedere, doar daca faci taximetrie/multi km in afara si vrei neaparat benzina, doar asa merita GPL pe motor benzina cu injectie directa, dar cu problemele de rigoare. 

Poti face un calcul simplu. Cat ar consuma pe benzina vs cat ar consuma pe gaz. Cati kilometri faci pe luna/an. Calculezi, vezi cat iti da. Daca iti convine, pune GPL.

Modificat de yeeeeman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum a zis și colegul, instalații scumpe, cele de calitate... Daca îți iei ceva nou după 2014 2015,si faci mulți km ar merita sa iei în considerație... 

Nu compara cu multipunct, și motorul și instalația e altă chestie... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!