Jump to content

Zgomot motor in habitaclu


shady.
 Share

Postare recomandată

Salutare. De curand am fost cu masina la un nene, mi-a schimbat aripa dreapta fata, vopist-o, vopsit bari, usa dreapta fata respectiv stanga spate. Imediat dupa ce am luat masina, am observat ca in habitaclu, in partea dreapta fata mai exact, ajunge mult zgomot din compartimentul motor, zgomot ce nu se auzea inainte. M-am tot gandit la ce ar putea fi dar degeaba. Are cineva vreo idee despre ce ar putea fi? Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos locked şi unlocked this topic

Salut. Vezi ca in stalpul dreapta pe care e prinsa usa din fata, daca te uiti din interiorul masinii in sus se vad niste gauri. In gaurile alea ar trebui sa aibe niste saculeti de plastic cu un fel de bureti insonorizanti. Poate i-au miscat de la locul lor. Nu cred ca poti sa vezi, doar daca bagi mana si pipai putin o sa iti dai seama. Cred ca trebuie sa dai jos si protectia de sub torpedou.  E prinsa cu 2 suruburi de plastic.  Succes

Modificat de catalist
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok, multumesc mult. O sa ma apuc in weekend sa umblu pe acolo

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salut! Ma vad nevoit sa reinvii acest topic, rugandu-va sa imi ziceti daca si ale voastre fac ca amea! Este vorba despre un Touran din 2006,motor de 1,9 (bkc) care la o turatie a motorului de 2600-2700 ture, intra in rezonanta motorul cu caroseria. La turatia aia cu a6a am 120km/h,viteza mea normala de deplasare. Daca merg cu 110 sau cu 130km/h,nu se mai aude zgomotul ala. Masina nu a fost lovita si i-am schimbat urmatoarele:ambreiaj complet nou(sachs), tampon cutie viteze, bucsele de la bieleta antibasculare si nu mi-a mai ramas decat tamponul la motor. Nu este huruit de rulmenti, ci intra motorul in rezonanta. Multumesc! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Normal ar fi ca tampoanele sa le schimbi amandoua deodata. Schimba si tamponul celalalt de pe motor. Eu am avut trepidatii la plecarea de pe loc si am schimbat si bucsele rotunde antibalans din jugul de jos ( sunt 2 si se schimba foarte greu cu presa) Trepidatiile au disparut. Am pus Lemforder, nu altceva. Cam astea ar trebui schimbate in prima faza si apoi mai vezi daca mai rezoneaza. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

am schimbat tot ce inseamna tampon+ cele enumerate mai sus. Masina mea este fabricata la sfarsitul lui 2005 si ce am observat ca ar fi ciudat,este faptul ca are filtru de particule montat. Motorul este de 1,9 cod motor BKC. Nu ar trebui sa aiba filtru motorul asta. Este montat exact sub schimbatorul de viteze ci are codul 1K0131723F. Din cautarile mele cica ar fi universal. Dar ce rost are un filtru ca asta,fara sonde sau alte sisteme de a-l controla?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este un filtru deschis montat aftermarket, chestie care s-a intimplat in Germania in anii respectivi pentru ceva beneficii fiscale/taxe de acces in orase.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina mea este adusa din Olanda! Maine il exclud din circuit! Voi reveni cu pareri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am dat jos filtrul ala de particule si acum nu mai am zgomotul ala de rezonanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!