Jump to content

Trepidații in mers (Touareg 7P)


touareg2011
 Share

Postare recomandată

touareg2011

Salutare !

S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema ?

Masina ruland la o viteza de aprox. 100-110km/ora a intrat intr-o vibratie destul de puternica,acul indicator de la turatie a inceput sa "joace " intr-o plaja destul de mare,nu a aparut nici o eroare la bordul masinii

Dupa un rulaj cu o viteza mai mica si-a revenit si nu a mai re-aparut vibratia ( deocamdata)

Sa fie EGR ?

Multumesc !

Mentionez ca este a doua oara cand m-i se intampla asta,la un interval de 1000km

Cand am fost cu ea la mecanic ,s-a uitat,a pus un tester,a condus-o si in final mi-a zis ca este posibil (atunci) sa fi prins ceva pe la discurile de frana,dar ue nu prea cred asta

Acum s-a intamplat a doua oara acelasi simptom...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai probabil e de la cardan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

touareg2011

Posibil,nu am apucat sa o pun pe Neutral position; poate asa imi dadeam seama daca e de la motor sau cutie transfer sau cutia de viteza

Dar daca e din cardan ar trebui sa faca asa tot timpul,nu?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cazul meu doar scotea zgomot (tot timpul). Dar mi-a povestit un posesor de Touareg ca avea trepidații puternice de la o anumite viteza in sus (evident, cauzate de cardan).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

touareg2011

Mersi Andrei !

Am sa pun di nou testerul pe ea si sa vad daca au aparut ceva erori

Deocamdata merge bine nu mai trepideaza;da,la mine trepidatia a aparut dupa 100km/h ,am redus ,si-a revenit si apoi a mers normal 

Cred ca va fi greu de depistat problema avand in vedere faptul ca apare la intervale neregulate de timp

Toate cele bune !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Bună ziua, sunt proprietarul unui Touareg 2 din 2010 3.0 TDI 240 cai si am o problemă, vibrații in timp ce accelerez.
Încep cu începutul, înainte de concediu am dus mașina să imi schimbe 2 cauciucuri pe față deoarece erau foarte uzate, cele de pe spate mai au in jur de 30% si am spus că le mai las pana la anu. Pe mașină aveam Roadstone allseason, si acum am achizitionat cele 2 noi de la Michelin Crosclimate plus suv tot allseason si le-am montat pe față. Dacă tot era mașina acolo le-am spus să ii regleze si direcția, nu că ar fi avut vreo problemă dar erau deja 4 ani de cand nu o reglam si m-am gândit ca e bine sa o fac. Până atunci masina nu avea apsolut nimic. De când am luat mașina,mi-am dat seama imediat ca ceva este în neregulă.. Tot timpul de la o viteză de 60/80 km/h in sus (de aici se simte mai tare, dar cel mai mult iți dai seama in autostradă la viteze mai mari) in timp ce accelerez, repet doar in timp ce accelerez, mașină vibrează si se aude un sunet de vibrație, nu tare, nu stiu cum să explic sunetul, ai impresia că ai avea urechile înfundate. Prima dată am crezut ca e de la cauciucurile Michelin căci au crestele foarte mari si bat pe asfalt, dar nu cred că este asta, pentru că, dacă iau piciorul de pe acceleratie imediat dispare totul si mașina rulează perfect. Sau dacă pun masina pe pilot la ori ce viteză chiar si viteze foarte mari , vibrează până atinge viteza respectivă si pe urmă gata. Vibrează toată mașina, roțile sunt echilibrate bine cred dearece volanul nu vibrează deloc.
Ce mai face uneori, este imediat după ce pornesc motorul si plec la drum, dacă conduc putin mai tare, in viraje in timp ce accelerez imi intra ESPul si ii taie gazul, dar asta cam după 1 minut de rulare dispare si nu mai am treabă ori cum ași conduce de violent până ce opresc si pornesc iar mașina.
Am auzit pe cineva că sar puntea sa fie un pic de diferență de marime in anvelope, ne fiind aceași marcă chiar dacă sunte aceleasi dimensiuni trecute pe anvelope, si sa forțeze in diferentiale sau pe undeva din cauza că rotile de pe puntea fata sau spate sunt mai mari sau mai mici decat celelate.. Țin să precizez că nu mă pricep foarte mult la mecanică. Dacă a mai patit cineva sau a auzit ceva de genu va rog sa imi spuneți si mie. Nu ași vrea sa merg la mecanici si sa bag o grămadă de bani pentru ca deja am trecut pe la ei așa in grabă dar nu am putut lăsa mașina momentan și au inceput sa imi spună ca din anvelope nu are cum si nici de la direcție, că ar fi o coincidență si ca poate fi cardanul, cutia de transfer, cutia de viteze..
Vă mulțumesc anticipat! O zi bună!

Modificat de Doomy
Viteze ilegale
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Anvelopele le poti elimina din ecuatie  :  le schimbi cu cele de iarna si vezi daca inca face  . 

Dar parerea mea este ca vibratia este cauzata de Cardan  sau de o planetara cu joc.  Ambele se pot verifica in service cu masina ridicata daca au joc. 

Le iei si tu prin eliminare de la ieftin la scump   : Anvelope ->planetare->cardan........ 

Am avut coleg cu Touareg 2012 si a avut problema cu suportul de la rulmetul cardanului  , avea simptome similare cu ale tale numai ca vibratia  lui era doar in accelerare/coasting de la orice viteza. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zilele astea o sa o duc si o las la service. Cauciucuri de iarnă nu am pentru ca folosesc cele allseason, deci nu pot sa fac proba. Dar problema cu ESPul poate fi legată de planetare sau cardan? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De planetara poate sa fie legata cu siguranta , de cardan nu stiu sa iti spun .  Oricum te rog sa postezi si raspunsul /rezolvarea pe care o vei primi din service. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Bună seara! După o perioadă lungă, în sfârșit am rezolvat. 

Am dus masina in service la reprezentanță, nu prea aveau timp așa că am lăsat mașina acolo cam vreo săptămână. Au verificat tot ce era posibil, cardan, planetare, suporți... Mi-au spus că mașina este perfectă.

Problema au fost anvelopele, deși era aceași dimensiune scrisă pe toate anvelope, se pare că cele două koreene de pe spate nu. Am luat 2 Michelin crossclimate ca cele de pe față si totul sa rezolvat, merge perfect, nu se mai simte absolut nimic. La mulți nu le venea să creadă căci 2 anvelope sa poată să provoace o asemenea vibrație, si doar in timp ce accelerezi.

O seară faină! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai ajuns acolo unde trebuia sa te afli de la inceput

Masina asta nu e pentru 2 anvelope noi si 2 uzate , e masina grea , merita 4 anvelope noi de calitate oricand e nevoie

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauciucurile de pe spate nu erau deloc uzate, mai aveau cam 50%, poate mai mult, tocmai din cauza asta am hotărât să cumpăr 2 noi pe față si să mai trag puțin de alea de pe spate.

Poate dacă cumpărăm 2 de același model cu cele de pe mașină nu aveam probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 10/22/2019 at 11:49 AM, Danybibi said:

Încep cu începutul, înainte de concediu am dus mașina să imi schimbe 2 cauciucuri pe față deoarece erau foarte uzate, cele de pe spate mai au in jur de 30%

 

3 hours ago, Danybibi said:

Cauciucurile de pe spate nu erau deloc uzate, mai aveau cam 50%, poate mai mult

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand am spus prima data 30% a fost părerea mea,  pe urmă la reprezentanță la prima vedere mi-au spus că ei exclud cauciucurile deoarece sunt cam la jumate si că arată bine. De asta nu dă una cu alta..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!