Jump to content

Octavia scout - micul gigant


miliktsi

Postare recomandată

Salut, nu se vede poza.

 

Esti pe interval fix (15.000km) sau flexibil (30.000km)? 

Link către comentariu

20180823_182637.jpg

Pe 30. Cel putin asa arata info in bord. Imi scad zilele. Cand am luat-o arata 2 ani si 30k. Ma gandesc ca pe la 20k sa ii schimb uleiul... 

Link către comentariu

Fa-ti un mare bine si schimba uleiul si filtrul de aer de cabina mai devreme de 20k. Primul pentru sanatatea motorului si cel de al doilea pentru sanatatea ta.

Modificat de Doc Morelli
Link către comentariu

 

IMG-20180823-WA0001.jpg

M-am uitat la nivelul de ulei, e la locul lui. Am observat ca nu e ars cum e la diesel dupa 5k km.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Am trecut si eu in sfarsit pragul de 10.000 km. masina merge foarte bine, trage si se comporta foarte bine.  la 15.000 voi face schimbul de ulei. pana acum nu a consumat mai nimic, doar vreo 100 de ml de lichid de racire si benzina cat cuprinde... 

 

Link către comentariu

Si eu a trebuit sa completez lichidul de racire, o fi o chestie comuna motoarelor astea.
De curiozitate, Scout-ul are vre-un scut metalic pentru protectia motorului ?

Am intrebat si eu la service daca se poate pune un scut metalic pentru protectia cutiei si a baii de ulei si mi s-a spus ca nu este recomandat deoarece baia de ulei la motoarele astea noi pe benzina este din plastic si se incalzeste foarte tare avnd nevoie de aerisire pentru racire. poate ca asa o fi desi pe net am vazut de vanzare scuturi metalice pentru octavia 3, chiar benzinare.

Asa fara scut, sfatul primit  in caz de nevoie este ca mai bine iau bolovanii pe partea dreapta si sparg baia de ulei decat sa ii iau pe partea stanga si sa stric cutia de viteze :)

Link către comentariu

Se pare ca si scoutul are tot scuturi de plastic... intr-adevar... un plastic destul de rigid. eu am tinut masina pornita 30 de min si degaja o caldura de ma muta din loc. pe toata burta este plina de protectii de plastic.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ne pregatim incet de iarna... inca un set de jante originale. Urmeaza anvelopele...

20180920_223644.jpg

Link către comentariu
  • 6 months later...

Dupa mai bine de un an, toate sunt bune... aproape... am carat un dulap si a fost nevoie de rabatarea banchetelor spate. Problema rezultata a fost lovirea accidentala a clapetei de rabatare a spatarului si acum nu mai sta cum trebuie. Are cineva idee despre cum se poate remonta sau cine ar putes da o msna de ajutor? 

1902006298_Screenshot_20190420-012628_WPSOffice.thumb.jpg.671d81762e978859f7bcd532bb56c43c.jpg

Link către comentariu
  • 5 months later...

salutare dupa mult timp. 

masina se comporta exceptional dupa 25.000 km. doar niste zgomote neidentificate cand misc volanul, preponderent in stanga. sapt viitoare sper sa vad despre ce este vorba.

in alta ordine de idei, as vrea sa comand o protectie pentru bara spate, dar am gasit doar varianta pentru octavia rs. stiti cumva, se potrivesc si pe octavia scout? teoria ar spune ca da...

este vorba de http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-Combi-RS-Facelift-2017-rear-bumper-protective-panel-Martinek-Auto-VV-ALU-design

multumesc.

Link către comentariu

Sincer, nu recomand protecțiile metalice aftermarket.

Eu am tot de pe Superskoda pe asta: http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-Scout-massive-stainless-steel-rear-bumper-protective-panel-V2-best-fitment-ever

După iarnă nu arată deloc bine, tot cromul s-a pătat. Menționez că maşina stă în garaj, deci nu a fost expusă prea mult la zăpadă sau sare. În cazul în care vrei să vezi cum arată zi-mi şi când ajung pe la maşină fac o poză.

Dacă vrei doar pentru protecție, recomand folie. Dacă te interesează şi pentru look, aş merge mai degrabă pe o protecție de plastic.

 

Link către comentariu

Merci de raspuns. Mai sunt variantele din plastic care sunt pentru octavia normala... (scria in paranteza ca nu scout sau rs). Nu am inteles de ce. Pentru protectie mai mult, a inceput sa se zgarie si va urma partea cu carucior copil, bagaje, etc... atunci cred ca o sa pun ceva folie gen carbon.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!