Jump to content

Event Data Recorder (Tiguan AD1)


blue_eyed
 Share

Postare recomandată

Buna seara!

Nu stiu daca am voie aici sa pun un link catre un forum german(daca nu rog un moderator sa stearga) insa acolo am gasit o chestie intetesanta pe care nu o stiam.

Se pare ca masinile noastre sunt dotate din fabrica cu un sistem de inregistrare a datelor in cazul produceri unui accident. Viteza, forta de apasare a pedalei de frana, daca mergeai cu acc-ul(daca acesta si-a facut treaba corect) daca aveai lane asist si front asist activ, samd..., nu face insa inregistrari video sau audio, doar date din computerul masini in momentul producerii accidentului!

http://://www.motor-talk.de/forum/hat-der-tiguan-einen-uds-t6288181.html

Am sa incerc maine sa gasesc in meniul sistemului, se pare ca este in submeniul setari de fabrica.

Stie cineva de asa ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

I-mi raspund singur.

Asa este, dupa ce am citit astazi un pic mai atent thread-ul m-am dumirit unde gasesc asta, in "manualul utiluzatorului". Undeva spre sfarsitul acestuia la informatii pt client(nu stiu daca exact asa este scris in romana, manualul meu este in germana), se specifica acest lucru. 

Mai ramane doar sa fac un drum pana la asigurator sa vad cu cat pot sa mai dau jos din asigurare, am inteles ca in D se mai reduce din prima de asigurare in cazul existentei acestui sistem!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Autovehiculul este echipat cu un dispozitiv care are funcție de recorder pentru date privind eventuale accidente (denumit în continuare simplu „EDR“). Scopul principal al dispozitivului EDR este acela de a înregistra date relevante în timpul unui accident sau a altui eveniment excepțional din trafic (denumit în continua- re doar „accidentl“), eveniment la care se activează sistemul de fixare.
Dispozitivul EDR înregistrează într-un timp foarte scurt accidentul (aproximativ în 10 s), spre exemplu următoarele informații:
▶ funcționarea anumitor sisteme ale autovehiculului,
▶ starea centurilor de siguranță în cazul șoferului și al pasagerului față, ▶ acționarea pedalei de frână și accelerație,
▶ viteza autovehiculului la momentul accidentului.
Datele înregistrate sprijină analiza care urmărește cum s-au comportat siste- mele autovehiculului chiar înainte de accident, în timpul accidentului și imediat după acesta și asigură astfel o mai bună perspectivă asupra împrejurărilor în ca- re a avut loc accidentul în urma căruia s-au produs daune materiale și posibile vătămări corporale.
Se înregistrează totodată și date privind sistemele de asistență ale autovehicu- lului. Pe lângă informațiile care spun dacă sistemele afectate au fost pornite sau oprite la momentul respectiv, dacă erau doar parțial disponibile sau erau inactive, există și posibilitatea de a verifica dacă aceste funcții gestionau, acce- lerau sau frânau autovehiculul la momentul accidentului. Conform echipării au- tovehiculului, printre aceste funcții se numără de ex.:
▶ Reglarea automată a distanței (ACC)
▶ Sistemul de asistență pentru menținerea benzii (Lane Assist) ▶ Sistemul de asistență direcție la parcare (Park Assist)
▶ Asistentul la parcare
▶ Funcția frânei de urgență (Front Assist)
Date EDR sunt colectate numai dacă a survenit un accident cu activarea siste- melor de fixare. În condiții normale de deplasare nu sunt înregistrate date și nu se realizează nicio înregistrare audio sau video din interiorul autovehiculului sau din exteriorul său. Date personale precum nume, vârstă sau locul în care s-a în- tâmplat accidentul nu sunt nici ele înregistrate în dispozitivul EDR. Autoritățile
de aplicare a legii pot de exemplu corobora prin resurse specifice informațiile EDR cu alte surse de informare și pot determina în cadrul cercetării cauzelor accidentului datele de identificare a unor persoane implicate în accident.
Pentru citirea datelor EDR este necesar un echipament separat cu permis spe- cial de acces, o mufă de diagnosticare prevăzută prin lege („On-Board- Diagnostics“) și contactul cuplat.
Compania ŠKODA AUTO nu poate citi sau procesa în vreun fel date din dispo- zitivul EDR cu privire la accident, decât în măsura în care există autorizare din partea proprietarului sau a unei persoane autorizate să utilizeze autovehiculul. Excepțiile sunt convenite prin contract sau sunt incluse în normele general va- labile.
În baza prevederilor legale, compania ŠKODA AUTO este obligată să monitori- zeze calitatea și siguranța produselor sale și astfel poate utiliza date din dispo- zitivul EDR numai în scopul monitorizării produsului de pe piață în vederea cer- cetării și dezvoltării calității sistemelor de siguranță ale autovehiculului. În sco- pul cercetării și dezvoltării produsului, compania ŠKODA AUTO poate pune la dispoziție aceste date și unor terți. Acest lucru are loc numai într-o formă ano- nimă, respectiv fără o legătură directă cu autovehiculul concret, cu proprietarul acestuia sau cu un alt utilizator autorizat al autovehiculului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa ne anunti si pe noi daca e valabil si la noi chestia cu asigurarea redusa 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Din lipsa timpului nu am reusit pana ieri sa merg la asigurare pt a vedea daca se scade ceva. Pot sa confirm doar ca in D(masina este inmatriculata in D) la ADAC cel putin se da 4% reducere pt auto dotate cu acest sistem si nu este nevoie sa te "tiganesti" tu pt asta cu ei, in momentul in care-ti introduc VIN-ul in calculator sistemul lor "recunoaste" automat. Mi-a facut o simulare cu un Tiguan I. Diferenta lunara a fost de 3,7€/luna cca 45€/an... la masina din semnatura

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!