Jump to content

Fabia 3 - baterie descarcata?


amdo
 Share

Postare recomandată

Buna ziua,

Mi s-a intamplat de mai multe ori iarna asta, daca nu o pornesc 2-3 zile, sa imi dea mesaj "Baterie incarcata insuficient in timpul mersului". Mentionez ca am pornire pe buton.

Este ceva normal? A mai primit cineva acest mesaj dupa numai 2-3 zile fara pornire?

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici mie nu mi s-a intimplat deocamdata acest lucru (eu am pornire "la cheie"). Oricum, la mine, masina "sta" de vineri de la 16.00 pina luni dimineata (7.00) insa in timpul saptaminii fac minim 80km zilnic, incarcarea (zic eu) are suficient timp...

@amdo Cit mergi cu masina si ce consumatori folosesti in timpul mersului/stationarii? Ai camera video pornita cind stationeaza? Atunci cind apare acel mesaj, porneste? Oricum, primul pas la tine ar fi masurarea incarcarii. O incarcare -in limite- stiu ca este intre 13.8-14.4V. Daca gresesc, rog colegii sa ma corecteze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

amdo, lași mașina descuiată în timpul staționării? Cheia o lași în mașină în timpul staționării? Lași încărcătoare în priză în timpul staționării (chiar și fără să fie nimic cuplat la ele, am găsit unele care consumau 50mA din baterie fără să aibă vreun telefon la încărcat)?

Chiar dacă nu se aplică nimic din cele de mai sus, DA, poate apărea mesajul ăla, depinde de ultimile curse făcute. Adică pe distanțe relativ mici, faruri, dezaburire, încălzire habitaclu (dacă ai Diesel, PTC-ul) etc cuplate.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am consumatori. Doar o priza de incarcat telefonul, dar masina opreste automat alimentarea ei cand e oprit motorul. Priza are un martor led.

Masina are motor TSI de 90CP. Uneori folosesc incalzirea scaunului/scaunelor fata pe treapta mica de incalzire. Ascult muzica pe radio sau stick de memorie. In principiu nu am consumatori mari.

Un singur lucru ar putea da de gandit. In 16 luni am facut 6700 km cu ea. O pornesc cam 6-8 zile pe luna. Fac de obicei drumuri prin Bucuresti. Sa zicem cam 50KM/zi in medie, plus cateva drumuri pe DN-uri, iese o medie de 418 km/luna. Poate din cauza asta imi da mesaj acum iarna. Acum ca am vazut mesajul, am mers mai des cu ea, dar tot da mesajul daca sta 2-3 zile nepornita.

IMG_20180129_152210.jpg

IMG_20180202_115642.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Teoretic, dupa 30 de zile de mers numai in oras pe distante scurte, bateria trebuie redresata (sub 6-7 km nu apuca sa incarce curentul consumat la pornire). Incearca sa redresezi bateria si vezi cind apare din nou mesajul. Daca apare dupa 5-6 zile, e over. Daca sta peste o luna incarcata, e de vina in principal regimul de exploatare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vorbit la reprezentanta. Am verificat si manualul tehnic al masinii. Nu este nimic specificat despre km parcursi si incarcari lunare, daca se circula doar in oras.

Depinde si de oras, si de tara, si de sofer, si de km parcursi, inlcusiv cum sunt parcursi. Ca daca ii dau cheie si fac 7km cu un regim normal, ceva, ceva se va incarca. Apoi depinde si ce consumatori folosesc tot timpul, etc.

In tot cazul, regimul de utilizare al acestui vehicul (asta al meu, nu in general) impune probabil incarcari periodice, mai ales pe perioada de iarna.

Am achizitionat un incarcator, in 5h bateria a fost full, iar acum urmaresc sa vad cum se comporta. Revin saptamana viitoare cu noutati si multumesc tuturor pentru ajutor!

Modificat de amdo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

amdo, verifica aici, pagina 215:

https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/en/Fabia_NJ/11-2017/Manual/Fabia/A06_Fabia_OwnersManual.pdf?_ga=2.233324573.2006130086.1518530992-6108ebbd-7dd4-4b65-a275-7a7108698da5

The battery capacity decreases at low temperatures.

If the vehicle is not used for longer than 3 to 4 weeks, then disconnect the

negative terminal of the battery or charge the battery constantly with a very

low charging current

Ideea e ca nu se incarca suficient in trafic urban, alternatorul este controlat de catre calc motor si calc retea electrica functie de conditiile de exploatare. Parerea mea este ca e bine sa te adresezi unui service autorizat pentru o incarcare a bateriei si pentru un test de baterie. Poate, cine stie, s-a dus si nu mai primeste curent de incarcare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am incarcat bateria, am mers cu masina pana joi. De joi pana azi, marti, a stat nepornita. Cand am dat sa o pornesc, a dat iar mesajul. Maine merg la service sa vedem, intai bateria, apoi instalatia electrica. E posibil sa fie si cum zice VDragos, sa fi murit bateria, desi este frunstrant pentru mine. Din 2005 am avut in permanenta cate doua masini. Evident una a fost folosita mai rar, dar niciodata bateria nu a murit mai devreme de 6 ani. Oricum, nu e mare scofala. Daca e moarta, cumpar alta si pe viitor stiu ca trebuie incarcata din cand in cand.

Ideea e ca masina merge perfect. Poate este calculatorul socat. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Well nu dispera - garantia de fabrica la baterie e 2 ani si au mai fost cazuri de baterii crapate. In cel mai rau caz iei una aftermarket si aia e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, confirm și o posibilă problemă de baterie. Au fost cazuri pe Fabia3 baterie EFB, mergi la service și reclamă descărcarea foarte repede, inclusiv faptul că folosești totuși un redresor.

Procedura implică:

-testare baterie cu tester specific; dacă testerul confirmă baterie descărcată e posibil să ți se ceară să lași mașina pentru încărcare pe redresor original și retestare

-verificare istoric baterie in controller

-test generator/incarcare

-test consumatori în gol

E foarte posibil ca in urma testelor să fie chiar bateria defectă și atunci se achimbă în garanție.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au testat bateria. Au incarcat-o. Au verificat instalatia electrica. Totul e OK. Incarcarea e face numai pe incarcatoare speciale cu management al incarcarii.

Am condus zi de zi, 20-60 km/zi, dar totusi ceva nu e ok. A disparut mesajul cu bateria slab incarcata in timpul mersului, dar sistemul start/stop nu functioneaza.

In plus, la Info, se primeste measajul ca start/stop este dezactivat deoarece "necesarul energetic al autovehiculului este ridicat".

Din punctul meu de vedere ceva nu se leaga. Fabia e masina de oras, nu e VW Sharan. Deci nu putem avea pretentia de a merge cu ea zilnic sute de km. Dar daca asa a fost proiectata, sa mearga doar vara, sa nu ii ajunga curentul niciodata iarna daca o folosesti doar in oras, eu ce sa zic? Asa o fi ok.

Inafara de mesajele primite, masina nu a avut totusi niciun fault, a functionat perfect, a pornit imediat, a dus toti consumatorii. Probabil este si computerul un pic stresat, in sensul ca e prea strict si asta ajuta la protejarea sistemelor electrice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

amdo o serie sasiu de la fabia poti sa-mi trimiti PM?

Danke.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am lasat sa treaca timp, am lasat sa vina vara si treaba sta asa:

- Maina luata in septembrie 2016, in primul an a pornit sistemul start stop imediat dupa parcurgea a 2-4 km la fiecare drum.

In Decembrie 2017 sustemul start-stop a murit. Am fost in februarie parca la service, au veificat bateria, incarecarea, consumul si au afirmat ca totul este ok. Au incarcat bateria dar cand am plecat cu masina din service, dupa 25km sistemul start stop nu a functionat, desi bateria a fost incrcata.

Asa cum am mai zis, am facut 5000 km intr-un an. Asa cum este normal, Fabia nu este o masina e croaziera, este un biet vehicul de mers prin oras, servici-acasa, acasa-servici. In martie cu totul intamplator, dup un drum de 30-40km prin oras, intr-un tarziu a repornit sistemul start-stop (nu dupa 2-4 km asa cum facea automobilul in primul an de la achizitie).

Azi 26.04.2018 in Bucuresti sunt 30°C si sistemul start-stop a pornit dupa un drum de 42km de la cheie.

Concluzia mea este ca proiectul Fabia este gresit d.p.d.v al sistemului start-stop, sistemul electric al masinii corelat cu destinatia acestui vehicul fiind total incompatibile. In plus grupul Porsche refuza sa schimbe in garnatie bateria care nu mai face fata marelui consum al motorului. Afisajul de bord indica in permanenta "consumul energetic al autovehiculului este unul ridicat" in conditiile in care nimic nu este pornit inafara motorului.

Sistemul start-stop este de asemenea unul costisitor, bateria fiind cel putin dublu la pret fata de una fara management, incarcatorul costa pe putin 1000 de lei, iar pornirile repetate pot distruge electromotorul si bendixul prematur, fara niciun beneficiu pentru client. Singurul beneficiu, in cazul functionarii normale a vehiculului, poate fi reducerea noxelor.

Personal daca s-ar putea modifica, as renunta la acest sistem, as pune o baterie normala pe Fabia mea, un alternator normal fara management si as fi fericit.

Modificat de amdo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

La Fabia cu start-stop e suficient sa schimbi bateria ca sistemul se dezactiveaza si se activeaza separat (manual) nu automat ca la alte modele/brand-uri.

Oricum la Compexit/Skoda iti trantesc aia niste sume pt o baterie varta start-stop de o iei la fuga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

peste tot bateriile AGM sunt scumpe. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!