Jump to content

Revizii (Tiguan AD1)


RoC
 Share

Postare recomandată

Multumesc de atentionare. Te rog sa muti unde ii e locul daca ai suficient timp. Nu mi-am dat seama, am mers pe tipul de masina dar cu timpul incep sa asociez componente identice pe tipuri de masini diferite. 

Nu mai cita inutil postul anterior - last warning!

Modificat de Vizitator
Quote inutil
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Tiguan 2019 2.0 150cp. Fac 2 ani in februarie si am cam 18k km insa CB imi arata schimbul de ulei in 11k km sau 24 zile. Pt a nu fi probleme cu garanita trenuie sa ma prezint in intervalul indicat de CB? Sau se aplica doar regula 2ani/30k km? Nu e diferenta mare (doar 2 luni) dar as vrea sa stiu cum ma programez. Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce nu suni la reprezentanta sa intrebi ? Oricum la cati km ai facut, eu nu as mai merge un km in plus cu uleiul ala, mai ales ca banuiesc ca masina o ai de noua. 

Modificat de adrian001
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E nevoie sa faci revizia la 2 ani de la cumparare sau pana in 30.000 de km (nr. de km scade in functie de modul de folosire).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@razvan.ac Eu am observat ca la ultimele modelele din grup nu mai scade numarul de km in functie de modul de folosire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am auzit si fost sfatuit sa las uleiul pana ma notifica masina pentru ca "recunoate" modul de folosire, dar nu mi s-ar parut ca e reala treaba, cel putin in cazul meu. Am facut 15K, l-am schimbat la un alt service pentru ca la reprezentata o tineau cu intervalul flexibil si uleiul long life, iar apoi am mai facut vreo 13k si CB era cam precis, mai arata vreo 2000 km de facut pana la revizie. Daca nu as fi facut schimbul intermediar, m-ar fi dus 30k cu acelasi ulei, desi circul zilnic si prin oras, deci nu e vreun regim de naveta si autostrada.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La dealer le ceri pur si simplu sa te mute pe interval fix de 15k, degeaba o tin ei cu flexibilul.

La modul de exploatare, e mai prietenoasă utilizarea in extern, orasul dă uzură mai mare.

La bitdi fac revizii la 15k (ulei Longlife) pentru ca asa am cerut eu la prima revizie, evident că dealerul nu s-a supărat. :))

Modificat de ct_act
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

 Tiguan 2019 2.0 150cp prima revizie facuta la VW Apan Braila. 18k km.

Inspectie + schimb ulei, filtru ulei = 768 lei. Ce vad este ca au pus ulei VW LL cod GS55545M2, nu castrol ca la alte reprezentante. cam 90 lei bidonul de 1L (la autokarma e 36 lei vad :D) 

Filtrele de aer si de polen le-am schimbat eu in 5 min. Am mers pe mann la amandoua. Ambele m-au ajuns 99 lei. La reprezentata as fi dat cam 400 lei (conform deviz). Cel de aer din fabrica este mann (identic cu ce am luat), cel de polen este Valeo (tot pe acolo ca si calitate). Doar ca VW recomanda schimbul la 90k km/ 6ani la filtrul de aer 😲

 

O problema sesizata este manerul din plafon de la sofer care nu mai urca (are arcul sarit/rupt). Va fi schimbat pe garantie.

 

In schimb am intebat cand se face revizia la trapa culisanta si mi-au spus ca nu le apare in sistem acest lucru.

In maintenance manual de la VW vad urmatoarele:

 

image.thumb.png.7ee8e2ee180fe53e45a3419c2e86fcb7.png

 

Voi cum ati procedat? vi s-a curatat/gresat sina la cerere sau asa era cerut? Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mentenanta la Trapa se face anual la toate modelele , de obicei este la cerere ( zic  "de obicei" pentru ca am auzit si de cazuri rare in care se anunta )  .  Nu prea esti anuntat de astfel de interventii "secundare" in general .  

Operatia nu consta doar in curatarea si lubrifierea sinei , chederele de asemenea au procedura de mentenanta. 

 

In medie dupa 2->3 ani de apar deja primele semne de deteriorare iremediabila la chedere daca nu a fost facuta mentenanta.  Pentru ei e mai profitabil sa schimbe un cheder/sau chedere  dupa garantie decat sa recomande mentenantele periodice. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare, 4 ani de service si alte interventii, nu prea am vazut facturi pe grup asa ca las si eu astea aici pt cine e interesat de preturi si interventii service la Porsche Nord Buc., la ultimul service am refuzat schimbul placutelor fata spate si discuri spate pt un deviz de aproape 4000 de lei , desi am mers mereu la ei este ultima data, cu 1500 stim cu totii ca pui piese superioare in aceleasi conditii de service . 

20201222_212912.jpg

20201222_212941.jpg

20201222_212819.jpg

20201222_212849.jpg

20201222_212638.jpg

20201222_212749.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Revizia 2, ITP, schimbare roti. uleiuri motor+filtre aduse de mine cu facturi de la augsburg si bardy. masina inca in garantie.

in final peste 1600 roni.

neutru revizie-itp-roti 1.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...
Cătălin Tomita

Salutare ce ulei recomandați la un Tiguan 2.0 diesel din 2017?

Ulei Volkswagen 0w30 sau

Castrol 5w30?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!
Despre uleiuri, exista topic in care poți găsi informații suficiente.

Pe scurt, Castrol este un ulei mediocru, in cel mai bun caz. Uleiurile OE sunt superioare uleiului Castrol dar exista si alte variante la fel de bune sau mai bune decât uleiul OE.
De avut in vedere, mult mai importanta decât folosirea unui ulei foarte scump este frecventa cu care se schimba uleiul.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

A2a revizie la 51k km (3ani si 6 luni)

1.4 benzina, manuala, 4x4

 

WhatsApp Image 2021-10-04 at 15.04.13.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Vlad_1 lichidul de haldex l-ai cerut tu la 51k sau l-au bagat ei  la scadenta de 3 ani ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi-au propus ei.

 

Nu ma pricep. Tineam minte de ceva discutie pe forum, dar nu mai stiam sensul ei. Daca trebuie sa le ceri tu sau ti-l baga sa te fraiereasca :))

A trebuit sa decid pe loc, si am zis ca mai bine schimb decat sa imi para rau ca nu am schimbat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,tocmai am făcut și au revizia mare(Tiguan 2019) la 52k la Avia Motors Pantelimon.

Schimbat ulei motor+filtre,schimbat ulei dsg(filtrul am văzut ca doar la curățat mecanicul) plus schimbat ulei haldex și lichidul de frana.

4036 de lei toate operațiunile astea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu da quote la postul anterior , este impotriva regulamentului !

 

Este,dar ce sa faci dacă masina este în garanție,la porsche ar fi fost mai mult,și asa pe garanție e greu sa iti schimbe ceva...am un sunet la motor și nu îmi mai răspundeau la telefon,a trebuit sa ma duc acolo și mi-a zis atunci sa las masina și azi o sa ma duc și eu sa asist la pornire,tare îmi e sila când platesti revizii de 4000 de lei și cand ai o problema trebuie sa tragi de ei sa te rezolve...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti defalca operatiunile conform facturii? Sa vedem de unde reiese suma de mai sus?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu mi se pare nici scump, dar nici ieftin. Masina este pregatita pentru multi ani si multe zeci de mii de kilometri, cel putin din punctul de vedere al cutiei de viteza si al diferentialului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate nu mentioneaza nimic de diferentiale , doar de haldex ,  ca si in cazul colegului @Vlad_1 care a postat detalierea facturii , doar lichidul de haldex este schimbat , iar in manopera acestuia de ~100 ron nu intra si curatarea pompei mai specific operatia necesara pentru gen5 haldex.

 

Schimbarea doar a lichidului haldex nu ajuta atat de mult , conteaza foarte mult curatarea sitei in caz contrar , lichidul nou este contaminat de rezidurile din sita . 

Va recomand acest topic pentru informare :   

 

De mentionat ca la Gen 5 , cum este Tiguan AD1 , in absenta filtrului din generatia Anterioara Gen4 , toate rezidurile se strang in sita pompei , care va lucra din ce in ce mai mult si intr-un finaal va ceda , iar in unele cazuri "trage" dupa ea si alte componente cum este calculatorul de haldex datorita rezistentelor ridicate. 

 

 

Diferentialele fata + spate aveau un cost estimat de 800->1000 lei doar acestea doua  daca erau facute in reprezentanta. Sunt complet separate de shimbarea uleiului de haldex.  Daca nu ma insel sunt la 60k Km scadenta sau 3 ani .   Pentru colegul @B-B  nu i le-au recomandat ca masina inca nu avea cei 3 ani sau Km scadenti , dar nici colegului @Vlad_1 care are deja 3 ani si 6 luni nu i-au fost dati la schimbat . Amandoi colegii nu aveau limita de KM  -> 60K  si de aceea cred ca nu le-a fost recomandat.  Probabil la urmatoarea revizie cand se vor implini acest Km se va recomanda si aceasta operatie. 

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am trecut eu de 75k (3 ani) și nu s-a recomandat nimic pe diferențiale.

Nici nu pot sa stau sa ii întreb tot timpul dacă mai e ceva de facut... cu ani de zile în urma aveai scris în manual ce și cum, în ziua de azi scoți cu forcepsul cuvintele de la ei ca în manuale nu mai scrie decât lucruri pentru cei spălați pe creier... dar e progres!

Când am făcut a patra revizie (la 60k) cred ca a fost 5000lei, au dat și pompa jos, sita era ok, cred ca sunt poze pe topicul mașinii, filtrul la dsg nu s-a schimbat ca nu ajungeau la el iar uleiul era luat din oras de la piese, pentru prima data nu mai vedeam logo-ul vw pe bidonul de 1 litru.

Preturile la revizii la dealer sunt exagerate, ca mulți cumpăra masini sh și fac service pe unde apuca... nu e de mirare.

Astept cu interes revizia de 120k, la bitdi va fi aia de 60k plus minim distribuția... să vedem dacă ne apropiem de targetul celor 5 cifre.

Mai exista varianta sa faci revizii longlife la vw la 30k și încă una intermediară la un atelier mai mic. La interval fix de 15k cum sunt eu e cam risipă doar la dealer... dar cică ai teoretic o garanție care e mereu discutată când faci caz de ea.

Just my 2 cents...

Modificat de ct_act
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

în urmă cu 16 ore, Doomy a scris:

Din pacate nu mentioneaza nimic de diferentiale , doar de haldex ,  ca si in cazul colegului @Vlad_1 care a postat detalierea facturii , doar lichidul de haldex este schimbat , iar in manopera acestuia de ~100 ron nu intra si curatarea pompei mai specific operatia necesara pentru gen5 haldex.

 

 

 

 

 

Diferentialele fata + spate aveau un cost estimat de 800->1000 lei doar acestea doua  daca erau facute in reprezentanta. Sunt complet separate de shimbarea uleiului de haldex.  Daca nu ma insel sunt la 60k Km scadenta sau 3 ani .   Pentru colegul @B-B  nu i le-au recomandat ca masina inca nu avea cei 3 ani sau Km scadenti , dar nici colegului @Vlad_1 care are deja 3 ani si 6 luni nu i-au fost dati la schimbat . Amandoi colegii nu aveau limita de KM  -> 60K  si de aceea cred ca nu le-a fost recomandat.  Probabil la urmatoarea revizie cand se vor implini acest Km se va recomanda si aceasta operatie. 

 

 

 

Am fost întrebat dacă fac aceste operațiuni acum sau la 60k și am zis ca fac la 60k,dar sa știi ca am văzut ca a curățat ceva scos de acolo,ma uitam la el prin geam și curata lucruri,am citit postul cu haldex înainte și chiar ca ma gândeam ca mecanicul asta curata filtrul haldex,ce m-a deranjat ca un filtru,nu știu care,de ulei dsg sau uleiul motorului a fost curățat și pus înapoi,am văzut personal prin geam,imi pare rau ca am plecat de acolo fără sa întreb și acum stau cu inima îndoită...

 

Am pus și poze cu dovada plății...

20211008_125416_1024x576.jpg

20211008_125422_1024x576.jpg

în urmă cu 21 ore, acidone77 a scris:

Poti defalca operatiunile conform facturii? Sa vedem de unde reiese suma de mai sus?

Am atașat mai sus bonul,în factura îmi scrie doar suma exacta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!