Jump to content

Golf 7 Executive 2.0Tdi vs Tiguan Business 2.0 Tdi


MariusPD
 Share

Postare recomandată

Cerand sfaturi sub forma acestui topic, fiecare o sa aiba o parere subiectiva, intr-o mai mica sau mai mare masura. Si e foarte usor sa iti cumperi ceva sau sa propui pe banii altuia, sa ia altceva, ba sa ia din alta parte, ba sa cumpere cine stie ce.

Revenind la dilema ta, voi fi subiectiv, ca doar este o parere personala. Dintre cele 2 as alege Golf 100 %. Sa fiu in locul tau, si sa dispun de bugetul tau, da, as da peste 30.000 de euro pe un Golf, chiar daca nu e GTD, GTI sau mai stiu eu ce echipare cu leduri si pachete optice pe exterior etc etc.

De ce as alege Golf ? Pentru ca are o tinuta mai joasa, este mai stabila, consuma ceva mai putin decat un SUV, intretinerea este mai ieftina (ma gandesc la cauciucuri, parte de directie, franare - unde un SUV mereu uzeaza mai repede si mai tare tot). Personal, fiind un anti-suv-uri total, nu le vad rostul. De iesit pe off-road poate in 5% din ciclul de viata al unui SUV se ajunge....si zic offroad....drumuri cu pietris sau un pic de iarba. Pozitia la volan este inalta, fapt ce mie personal nu imi place deloc, iar ideea ca vezi mai bine in jur ? Pe bune ? Poate in urma cu 10-15 ani, cand senzorii de parcare erau cam scumpi, sa nu mai vorbim de sistemele de asistare a parcarii din prezent.

Si daca e sa o luam pe partea de pasiune, Golf-ul e Golf. Din seria, cine a fost primul, oul sau gaina, pai Golf-ul e ceva iconic. Sub orice forma ar fi el, a scris si scrie istorie. Restul sunt umpluturi din punctul meu de vedere, cu atat mai mult mania asta a SUV-urilor.

Cam astea ar fi parerile mele si ma repet, sa am bugetul tau, Golf all the way. Daca esti pasionat si esti fixat pe ceva, da, poti parea diliu in ochii altora. Dar pana la urma fiecare e liber sa faca ce doreste, pe banii lui, nu pe banii altora.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

va mulțumesc tuturor pt  "ajutor"..pana la urma am fost si mi.am dat comanda la.. app. (nu mi.a trebuit casco)  va tin la curent cand masina ajunge...pana atunci se poate inchide! ms, ai pus punctul pe I @LUFY

Modificat de MariusPD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte de a inchide topicul, nu ne spui totusi si noua ce ai ales? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

8 hours ago, Razvan Constantin said:

@MariusPD

Iti recomand sa o iei din Romania, ai preturi mult mult mai mici decat in Italia. Daca ai rezidenta pe Italia, o pui frumos pe numele unui parinte si faci contract de comodat (50 euro).

Numai bine.

In tarile civilizate asigurarea se face pe persoana care conduce,nu pe mama si pe tata..chiar daca mama si tata sunt proprietarii masinii il declara pe fiu ca al 2 lea sofer/utilizator al masinii

Scuze ,nu m am putut abtine....oricum se va inchide

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Pentru ce ai tu nevoie (majoritar naveta), as alege Golf pentru ca are un consum mai bun si nu fortezi motorul miscand o masina grea. E suficient de spatios pentru 2 persoane si bagaje. Daca apare in peisaj un copil, nici Tiguan-ul nu-ti va fi mult mai util, pentru ca la un 4Motion volumul real al portbagajului e de fapt vreo 500l. Spun acestea fara a privi preturile (pt ca si mie imi pare ff scump Golf-ul la 33000, in conditiile in care la ~banii astia am luat Tiguan Highline 2.0tdi, DSG7, 4Mot + ceva optionale).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am 2 G7 si de o săptămână un Tiguan. Cel din urmă este din alt film. Poziția la volan si spatiu interior sunt peste Golf. Confortul este la fel, daca nu chiar superior la Golf. Tiguanul este mai lenes deși are 150cp si 4motion... fata de un G7 1.4tsi 125. In ceea ce priveste gabaritul si manevrele in oras, diferența nu e exagerată, adică nu am avut probleme de adaptare la trecerea de pe Golf pe Tiguan. 

Un golf SW ar fi calea de mijloc dpdv al portbagajului.  Bafta la alegere!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!