Jump to content

 Funcționarea acestui site este susținută de cele 3-4 firme ce afișează bannere între posturi. Ar fi o plăcere pentru noi dacă ar fi adăugat site-ul nostru în lista de excepții ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult susținerea acestei comunități. Promitem și veți vedea că nu avem reclame intruzive și nici deranjante. Mulțumim! :) 

Sergiulikk

Pornire dificila

63 postări în acest subiect de discuţie

vik71

da ,multumesc 

m am lamurit dupa ce am citit topicul dedicat ,,pornirii greoaie 2.0tdi,,) 

incerc sa ajut pe cineva care e absolut zero la tot ce tine de masina , respectiv o doamnă

bujii fara erori ,baterie premium bosch s5, electromotor fara probleme,

o luam cu oringuri ,pompa tandem și o mai vedea .o sa o las 2 nopti cu fata in jos sa vedem cum se comporta ,aici ma refer la pompa tandem diagnostic ... absolut antigel nu se completeaza 

de doua luni de cand stiu masina i a pornit la sfert si mers zi de zi .

 

Modificat de vik71

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
marsale

Salut. 

 

O problema ciudata, in general la rece, turometrul oscileza de la 500 la 1500, dupa care moare motorul. Daca ii pun contactul de 3  ori, cateodata porneste normal. 

vreun sfat ce ar putea fi? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n

Erori stocate ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
marsale

Nici o eroare. Am incercat diagnoza cu vcds si Delphi s150. 

Modificat de ForceTurbo
Quote la postul anterior. Atentie, se sanctioneaza!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristi81

Banuiesc ca e vorba de un motor CR si nu TDI.

Daca e asa o simpla scanare nu o sa te ajute/trebuie sa verifici niste parametrii.

Modificat de Cristi81

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
marsale

Da, 1.6 cr. CAYC. Am verificat valorile injectoarelor si unul baga Mai mult. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristi81

Inj.pompa toate trebuie verificate, autoscanul/diagnoza simpla nu ajuta la motoarele aste.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fiestax

Salutare.Un A3 din 2000 motor 1.8 are probleme la pornire in sensul ca porneste doar daca tin pedala de acceleratie aprox 20% apasata.Aveti idee de la ce ar putea fi?erori nu are care sa influenteze pornirea.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sebisebi

Nustiu sigur cum e la voi, eu am aceasi problema pe 2.0tdi, am incercat si eu multe, la mine cu mufa de la senzor temp lichid racire scoasa imi porneste ok. Se pare ca la mine este vorba despre softul scris in ecu, rezolvarea se face prin resoftare.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
victortb
Publicat (modificat)

 Buna ziua, am un AUDI A 3  1,6 l, an fabricatie 2003

       Dupa cca 6 luni de stationare , am pus o baterie noua incarcata. 

fara cheie in contact : au pornit stergatoarele si ventilatorul, 

introducand cheia si incercand pornirea am auzit solenoidul si atat.

acum 6 luni era in perfecta stare de functionare.

multumesc pentru ajutor, as duce`o la un service dar momentan nu`mi pot permite.

Modificat de victortb

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Muale

daca imediat cum ai pus bateria au pornit alea, gandeste-te la o problema cu niste cabluri (roase de soareci sau in scurt in mufa de la apa).

depinde cum a fost parcata masina, in ce conditii. vezi si la butuc contact, stergatoarele pornesc pe acc, nu pe zero.

tot la service ajungi, sau la cineva priceput. nu pare ceva atat de simplu incat sa o rezolvam din 2 vorbe.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
ViBogdan
Publicat (modificat)

Salutari. Masina in cauza este un Audi A3 8P din 2009, 2.0 TDI CBAB cu DSG6. 

Cu cativa metri inainte sa ajung acasa in aceasta seara, motorul s-a oprit in mers la 20km/h. Dupa asta a refuzat sa mai porneasca. Mentionez ca este cu revizia la zi, si nu prezenta nici o problema sau sindrom. Pana in momentul in care s-a oprit, a mers fara probleme, ca in fiecare zi.

Cand incerc sa o pornesc, se aude cum invarte de doua ori, urca la 200-300 rpm si apoi se opreste, chiar daca eu tin de cheie.  Am facut un mic video: 

Urmeaza maine sa vorbesc cu mecanicul pentru a trimite o platforma, dar is curios daca ma puteti ajuta cu o parere asupra ce ar putea fi. Eu banuiesc ceva pe partea de alimentare, pompa cel mai probabil.

Multumesc!

Modificat de ViBogdan

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
caseac

Sergiu... pana la urma care a fost rexolvarea?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri