Jump to content

Consiliere achizitie si configurare


laduncaag
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Propun sa deschidem aria Polo mk 6 cu un topic de consiliere in vederea achizitiei si configurarii. Avem deja configurator pe Romania, deci material didactic este :) Spor !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Una din optiunile care mi-au sărit în ochi a fost cea de scaune sport și tapiterie ArtVelours. Din poza din configurator se vede o combinație stofa pe centru si piele (imitatie probabil) pe lateral; apoi iar stofa pe exteriorul scaunului. La fel și bancheta spate, cu locul din mijloc in piele. Pare că și cotiera fata e tot cu piele. Foarte interesant și fain arata.

Opțiunea vine și cu decorație de bord specială, Silver Silk, la un preț de 1050 euro.

Oare și partea din spate a scaunelor e din piele? Dar fetele ușilor? Ar fi o opțiune atractiva daca ar fi așa.

 

Modificat de laduncaag
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate ajuta ;)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Nu e doar optiunea de materiale. Este si diferenta de profil al scaunului. Are o forma ergonomica (nu ca variantele mai ieftine nu ar fi) dar asta are si o tenta sportiva - suport lateral pentru sezut si pentru spatar.

Si apropos de sportivitate - un motor de 1 L si 100 cp - nu are nimic in comun cu sportivitatea sau cu economia. Deocamdata asta e singurul motor disponibil in Romania. Probabil din ratiuni economice. Daca alegi varianta Highline care arata cat de cat decent + cutie automata (foarte utila in oras, unde va fi folosita aceasta masina), porneste de la 17k EURO. Mi se pare absolut ridicol acest pret.  OK - are ecrane si gizmos si electronica ... si e "frumoasa" (relativ) dar cred ca uitam care este scopul acestei masini: trebuie sa fie mica, ieftina la achizitie si ieftina la intretinere ca sa te misti prin oras.Daca faci o configurare minima: jante, vopsea, scaune incalzite clima si folie pe geamuri ajungi la fix 22.200 k EURO.

Ca sa fac o paralela:

  • in 2006 am luat un Clio nou dotat oarecum similar, care a costat fix 9800 EURO. Avea motor 1.5 dCi de 85 cp, clima, muzica si geamuri electrice
  • tot in 2006 am luat un Polo Happy nou 1.4 benzina - masina pe care o conduc si acum: are A/C, comp de bord si 80 cp. A costat 11.200 EURO 
  • in 2009 am luat un FORD FOCUS nou 1.8 tdci Titanium: jante, muzica made by SONY (decent) clima bi-zona 115 cp fantastici si o tinuta de drum incredibila. a fost 14.500 EURO

In 2017 - un Polo cu motor anemic si o cutie automata  costa 22k EURO - si ne mai miram de ce are atata succes DACIA in EUROPA. Ma uit la un SANDERO FULL echiparea PRESTIGE, care in 10.000 EURO iti ofera mai mult decat ai nevoie: navigatie, cruise control, clima, pozitii LED, ESP, 4 airbags, USB, BT, jante, etc. Singurul minus este o cutie automata decenta (ne facem ca nu stim de mizeria aia robotizata Easy-R). Dar am speranta ca in maxim 2 ani vom avea optiune de cutie EDC si pe Sandero - si atunci chiar ca nu mai am cuvinte,,, 

 

Scuze - m-a luat valul !!! 

Cum sa ceri 22k EURO pe un POLO !!!!!!!

Modificat de Dudu
Inteleg perfect ideea de baza, hai totusi sa pastram un nivel al conversatiei :) Mersi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intre timp a apărut și motorul de 115cp, tot 1.0, iar pe fiesta a venit deja 1.5 150cp, deci probabil in scurt timp vine și pe polo. Și da, preturile de lista sunt...interesante... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Cred ca e doar chestie de timp sa arunce in noi cu bonus de 2000 euro  pentru Polo. Asa cum fac si pentru noul Ibiza. 

Pana atunci cel mai bun sfat de achizitie Polo mk6 e sa va luati Golf 7.5.  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai  ca devine interesanta treaba, 1000 Euro discount pentru modelele din stoc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Noul model cam scump, daaaaaar, vine cu dotari standard precum hill hold, Front Assist si Autonomus Emergency Braking si Pedestrian monitoring. Pretul de pornire este de 13 055 euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

A intrat si Polo GTI in configurator de vreo saptamana. Incepe de la 21.800E si este doar DSG deocamdata. Manuala vine de la anul.

Modificat de fuscobal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Bun, din ce vad sunt primul de aici care si-a facut curaj sa comande noul Polo.

Ca sa elimin o parte din discutii vreau sa mentionez de la inceput faptul ca locuiesc in alta tara, iar aici configuratorul/ preturile sunt diferite fata de ro. 

Masina va fi in versiunea Highline, cu motorul de 1.0 (95cp) si transmisie automata. Highline aici (Olanda) are inclus ca dotare standard ACC si Aer conditionat automat, din ce vad in Ro acestea sunt dotari optionale (asta am obs din ce ma interesa)

Ce am ales ca extra:

Jante 16 "Las Minas"

Culoarea Deep Black

Park Assist+ Rear View

Pachet Executiv || Include sistem multimedia "Discover Media" / Navigatie Europa cu display 8" / App connect si Car - Net (36luni), plus alte rahaturi gen DAB+ si Volkswagen Media Control (asta nu stiu ce e)

Ce imi pare rau ca nu am putut pune pe masina (aproape imi venea sa renunt la ea) este pachetul LED care includea faruri si stopuri led, dar pentru motive care ma depasesc si pe care inca nu le pot intelege compania de leasing nu a vrut sa le treaca in lista de optionale desi pana la urma plateam pt el, nu era ca si cum ceream ceva moka. Astia aici au o politica cretina cu "echipare de lux" pana si AC automat e echipare de lux, de parca am fi in 1990 si lumea  abia pune AC pe masina.

Ma rog, inca ma amagesc cu gandul ca nu mai conduc atat de mult noaptea si ca oricum sunt luminate autostrazile, dar ar fi schimbat cu totul aspectul masinii + nu stii niciodata...

Livrarea dureaza cam 3 luni jumate (sapt 16), deci lunga asteptarea...

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare si felicitari pt noua achizitie!

Cateva intrebari, sfaturi:

- de ce nu scaune scaune incalzite, cred ca ar fi cazul in Olanda.

- de ce navigatie si app connect? sunt cam complementare; (daca iei oem ar face sens si un pas catre aid)

- cred ca ar da bine geamurile inchise la culoare pe spate;

 

Modificat de laduncaag
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, multumesc!

Sa le iau pe rand:

Scaune incalzite - de 3 ani de cand sunt aici cred ca pot numara pe degete de cate ori le-am pornit in masina curenta (laguna 3), nu simt deloc nevoia comparativ cu acasa, unde in fiecare iarna imi promiteam ca urmatoarea masina o sa le aiba obligatoriu. ^_^

Navigatie si app connect - da ai dreptate, eu am vrut navigatia si ecranul ala mai mare, iar restul a venit bagat pe gat cu pachetul ala (AID mi-a facut mult cu ochiul dar deja mi se pare prea mult pt o masina din clasa polo-ului, mai ales ca nu am deplasari atat de lungi si "complicate" incat sa vreau sa am toata informatia in dreptul volanului, daca era o masina pentru concedii... ar merita toti banii, asa pentru oras si drumuri de 2-300km ...)

Geamuri inchise spate - nu sunt fan, poate suna stupid dar... fiecare cu piticii lui. :)

Treaba e ca daca te arunci tare in optionale pretul masinii incepe sa creasca vazand cu ochii si deja nu mai merita pt o masina din clasa ei, iar pe langa asta aici astia au o taxa de 22% din valoarea masinii pe care trebuie sa o platesti din buzunar daca masina e luata in leasing pe persoana juridica si vrei sa faci km "privati".

 

Singurele chestii pe care chiar le vroiam si pe care nu le-am putut lua din cauza companiei de leasing cu care am lucrat, au fost farurile cu led si keyless entry&go cu care m-am obisnuit de la laguna si care probabil o sa-mi lipseasca cel mai mult (asta chiar cred ca ar treb sa fie o dotare standard :icon_cheesygrin:)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Ma bate gandul sa achizitionez un Polo, musai motorul 1.0 tsi de 95cp si CL.Am gasit versiunea Comfortline.In plus mai are pachetul de iarna, Composition Media cu ecranul de 20,3 , oglinzile rabatabile electric, pe stoc.Oricum, chiar cu programul rabla, nu coboara pretul sub 13.500 euro.Deja ajungem la pretul unei compacte...Oricum, din clasa ei, ca finisare interioara sta super...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Si da, il conduc, e al meu...Primele impresii sunt foarte bune.Am facut td inainte cu competitorii directi si l-am ales pe el.Dupa prima suta de km pot spune ca-si merita banii cu prisosinta.Vorbesc de tinuta de drum, stabilitate , siguranta comparata cu cei de teapa lui...Credeti-ma, ma dau jos din Passat b8 si ma urc in el...vad diferenta de 2 clase....Dar, comparat cu cei mici, segmentul B, e castiator clar!Motorasul de 95 cp e vioi, reprizele sunt bune.Ma intreb cum o trage cel de 75cp...Filtarea denivelarilor e buna.Dar e o masina de oras, sau de deplasari de cativa zeci de km...Am varianta CL cu motorul 1.0 tsi.

 

Modificat de raducut123
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poze aici sau faci "jurnal de bord" ? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aveti idee ce anume inseamna optionala Drive Net? Se adauga automat la selectarea pachetului Comfort. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce am inteles e ceva cartela cu net pe care il poti folosi in masina, citisem undeva ca ar fi 10GB pe luna... Nu sunt foarte sigur

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc, pare destul de logic, o sa aflam cand vine masina. Ma asteptam ca "specialistul" vanzari sa stie dar a recunoscut foarte senin ca habar nu are.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Cam care ar fi consumul urban si extra urban ptr  motorizarea 1.0 tsi 95 hp?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-as putea sa-ti dau un consum exact inca, eu abia am primit masina de cateva zile si am doar ~300Km, maj in regim de autostrada. Dar din ce am obs la 100km/h ia undeva intre 4.5/5l %.

Poate sunt alti useri care au mers mai mult si iti pot oferi mai multe detalii, desi din ce observ suntem doar doi mai activi aici momentan si cred ca nici unul n-a terminat rodajul inca, deci...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La viteze de 100 km/h consumul instantaneu e sub 5.La mers 20% extra si 80% urban, viteza medie 26km/h, consumul iese 7,5.Dar cand am ales masina nu m-am gandit nici o clipa la consum...Altele au fost criteriile alegerii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va mulțumesc. Răspunsurile voastre m-au ajutat sa imi fac o idee asupra consumului pe care il are motorul. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

merita Polo echipare Trendline?

Din pacate am cam pierdut programul rabla de anul asta,dar as dorii sa mi fac o idee.

A condus cineva masina "cheala" ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut, 

 

Am eu masina "cheala" si cu inca vreo 2-3 dotari optionale, sistemul media plus, cel de 8inch si oglinzi electrice si incalzite, 75CP, trendline. Masina mi se pare super! 

Modificat de NuCeTaNu
nu mai abuzati de functia "quote"
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Oferta rabla sept.2018. 14800 euro , 1.0 TSI DSG, 95 CP/70 KW. Are dotari standard, fara navigatie, scaune sau parbriz incalzit.

Merita achizitia?

Nu am avut decat diesel, dar asa prezentare mi-a facut dealerul de m-a innebunit de cap.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!