Jump to content

Probleme de asamblare Superb 3


75NOR
 Share

Postare recomandată

Mi-a ajuns si mie masina...

Ma urc in ea la Avia in Pantelimon, plec sa alimentez pe centrua langa A2. Pe drum, zbanggg...eroare lichid de racire. ( futuiiii)

Opresc in benzinarie, ridic capota...canci antigel, ud capitonajul de  sub capota, ud capacul motor. Analizez problema, un furtun de sub vas a iesit. A venit un domn de la Skoda si l-a bagat la loc / completat cu antigel. Sper sa se fi spart ghinionul si sa nu mai am altceva.

Oricum, este un mare " - " pt skoda legat de procedurile de verificare si calitate.

Drumuri usoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Masina noua (MY2017 stat pe stoc la dealer) avea 10km cand am ridicat-o. Am tras o fuga pana in Grecia si la 1081km in bord imi apare:

  • Eroare: Start/Stop;
  • Eroare: Asistent pornire in rampa;
  • Eroare: Cutie de viteze. Continuare deplasare posibila;
  • Defectiune: frana de parcare electrica;
  • Eroare: ParkPilot

Au stat erorile asa o zi dupa aceea au disparut, au reaparut in romania cand masina avea 2084km.

Dusa in service la Brady s-a constatat ca era geometria incorecta, si o eroare de necomunicare intre levierul de schimare viteze si calculatorul cutiei de viteza (eroare pasiva aparand o singura data). S-a concluzionat ca am luat niste gropi si am descentrat geometria.

Mentionez ca am inca o Octavia 2 din 2007 (cu care am ajuns la 246 000km) cu care nu am intampinat asemenea incidente (abuzata pe drumuri forestiere).

Dupa efectuarea geometriei am mai rulat inca aproape 1000 de km fara incidente.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica si bateria. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 7/23/2018 at 10:14 PM, Clrandrei said:

ps: ai luat asa gropi mari??

Am trecut prin Bulgaria, dar in opinia mea nu au fost asa de mari. Comparativ cu Octavia care a vazut la propiu off-road (scutul de la PDG indoit, smulse protectii de plastic din spatele scutului motor).

Aceasta patanie o pun pe seama electronicii mult mai abundente in superb versus octavia. De vandut nu o vand, este exact ce imi trebuie mie pentru o masina de familie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Treaba cu geometria e discutabilă. Ai plătit pentru ea? Intreb pt ca imposibil să strici geometria nu e, o poti face si in 100 km la o masina noua, dar nu vad legatura intre asta si erorile din bord.

Am o vagă bănuiala ca problema e una electronică, foarte posibil bateria cu probleme (dacă a stat 1 an si ceva in showroom). Iar treaba cu geometria ti-au bagat-o pe gât ca sa iti ia ceva bani (niste jigodii dacă asta au făcut).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
On 7/28/2018 at 8:46 PM, RzzV said:

Treaba cu geometria e discutabilă. Ai plătit pentru ea? 

Nu am platit nimic. Am mai facut 2500 de km fara incidente.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
On 4/23/2018 at 2:18 PM, 75NOR said:

Intr-un final...se pare ca am reusit sa o dovedim...

Cu ocazia reviziei (pentru ca peste iarna masina a stat) s-a dat jos scutul de plastic care acopera toata podeaua masinii pe partea dreapta. S-au inspectat furtunele/conductele de benzina, pentru ca existau informatii de la O3 RS ca pot intra in rezonanta. Furtunele respectiva sunt bagate prin lonjeron :rolleyes: S-a aplicat in toate gaurile tehnice din lonjeron umplerea cu un material fonoabsorbant care si fixeaza furtunele in pozitie.

De 2000km e liniste... fingers crossed sa fi fost asta.

Dupa 7.5k rulati de la efectuarea operatiunii problema nu s-a mai manifestat - ceea ce inseamna ca rezonanta era de la conductele de benzina.

Postez aici in ideea ca poate ajuta colegii cu 2.0 TSI in cazul in care se manifesta rezonanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut si eu o problema cu o vibratie, m-a terminat cei 4K km facuti in Grecia. Se manifesta la 1800 RPM si facea destul de rau. Am zis ca e de la cardul cazut in bord, am reusit sa-l scot singur acasa si tot aveam acea vibratie. Pana la urma s-a dovedit ca era un fix de 10 secunde, la piciorul drept al soferului e un capacel care acopera surubul care prinde plasticul de la tunelul median.Acea bucata de palstic nu statea in cleme si vibra urat de tot.

Poate mai are cineva problema asta la diesel.

Modificat de darksun
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...
On 03.09.2018 at 10:29, 75NOR a scris:

Dupa 7.5k rulati de la efectuarea operatiunii problema nu s-a mai manifestat - ceea ce inseamna ca rezonanta era de la conductele de benzina.

Postez aici in ideea ca poate ajuta colegii cu 2.0 TSI in cazul in care se manifesta rezonanta.

Salutare tuturor!

De 1 luna sunt posesorul unei Superb 3, cumpărată de nouă de la dealer-ul din orașul în care locuiesc. Motorizare: 2.0 TSI, 272 CP.

Azi "am împlinit" cu ea 4000 km. Din păcate nu mă pot (încă) bucura de acest motor deoarece mi-am propus să fac cu ea măcar 5000 km cu mers mai potolit și apoi să văd pe ceea ce am dat o cârcă de bani. După 3000 km am urcat-o, de vreo două ori, și pe la 5000 rpm. Și zboară, nu altceva!

Tot azi am observat, pentru prima dată, că se aude ca o rezonanță (bâzâit) în ușa dreapta față. Cred că pe la 2200-2500 rpm. Mai ales in modul Sport, dar si în Normal (mai puțin). Chiar și la ralanti (dacă o turez foarte puțin).

Îmi amintisem că, înainte s-o cumpăr, am citit aici despre această problemă. Am căutat și l-am gasit pe d-ul 75NOR care a avut aceleași simptome la mașină.

Este pentru prima dată când m-am înscris într-un forum și nu știu cum se procedează (de supărat ce sunt nu am mai stat să citesc regulamente). Întrebarea mea este: cum credeți că aș putea lua legătura cu acest utilizator 75NOR? Aș vrea să știu exact ce să le spun celor de la service, căci sunt sigur că ei NU or să știe (nu cred că vreun mecanic de acolo e trecut de 25 de ani, din câte am văzut).

Îmi cer scuze dacă acest text l-am scris unde nu trebuie și vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și pentru înțelegere. 

Toate cele bune!

 

Modificat de FloRabiAlex
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vă mulțumesc, d-le Dragoș! (cred că l-ați anunțat pe d-ul 75NOR, așa interpretez eu acest mesaj al dvs.)

Repet, nu știu ce înseamnă un forum, nu știu cum se procedează în diverse situații (îmi cer scuze), dar știu că am o problemă la mașină și sunt negru de supărare. 

O zi bună.

Renunta la Quote! E interzis de Regulament!

Modificat de vdragos
Citare absolut inutila
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@FloRabiAlex: Salut,

Ai exact simptomatologia pe care am avut-o si eu. 

La fel si la mine, de pe la vreo 3k rulaj am inceput sa aud zbarnaitul respectiv.

Rezolvarea ti-am oferit-o la postul meu de mai sus, din 23 Aprilie 2018. Este remediul final, dupa adresarea problemei in felul descris, nu a mai aparut zgomotul, am peste 10k rulati de atunci.

Cat despre service...greu de spus. In principiu ar fi trebuit sa stie de asta: e o problema aparuta la 2.0TSI inclusiv la Octavia RS, cat si la Superb cu motorizarea asta.

Daca ii vezi ca habar nu au, nu ii lasa sa iti demoleze jumatate de masina, ca nu are sens. Rezolvarea e simpla si facila. Daca ai acces la un elevator si ceva indemanare o poti rezolva chiar tu, dar e treaba de 3 oameni: unul desface suruburile scuturilor, ceilalti 2 tin ce scuturi. Trebuie date jos integral scuturile de pe partea pasagerului a "burtii" masinii. Sunt lungi si se prind prin clipsare de cele mici, frontal si posterior, de asta e nevoie de 3 oameni. Material fonoabsorbant gen "pasla" se gaseste si in comert. Ideea e ca trebuie introdus prin toate gaurile tehnice ale structurii de rezistenta fata-spate a masinii. E ca un dreptunghi prin care trec conductele de benzina, care nu sunt fixate suficient, motiv pentru care dau rezonanta aia idioata. 

Daca nu vrei in regie proprie si nu sunt in stare cei de la Ploiesti sa se bage la asa ceva, faci o programare si un drum la reprezentanta Bv. Aici oamenii din service sunt suficient de pasionati si interesati de subiect si au mai avut cateva cazuri, pe langa al meu. Sa zicem ca am deschis drumul pe speta asta, iar oamenii sunt profi, nu am primit eterna placa de service cu "nu se confirma" aka "asa face toate" pe care o auzi prin unele service-uri.

Mai departe...te descurci :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua,

 

Va multumesc mult pentru raspuns!

Cred ca cea mai buna solutie este sa sun la Delcar BV, decat sa-i las pe cei de aici sa faca experimente pe masina mea...

Vad ca de vreo 3 zile nu a mai aparut acel zgomot. Banuiesc ca o sa apara, din moment ce "s-a spart gheata".

Inca odata, mii de multumiri!

Multa sanatate!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Salutare!

am de 3 luni skoda superb 2.0 TSI 272 CP fabricata martie 2019!

ma zapaceste zgomotul ala in usa. Am fost la brady au desfacut usa si normal ca nu a mers. Cica au strans suruburile de la macaraua de geam :))

stiam de pb asta de cand aveam skoda 2.0 diesel acum 1 an jumate...

nu stiu unde sa ma duc sa o repar....ca singur......e aiurea.

e si pe leasing operational

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti sa incepi prin a scrie corect romaneste, avem un pasaj foarte explicit in Regulament despre asta. Iar “ zgomotul ala”  nu cred ca il cunoaste cineva, asa ca pina ne lamurim, o sa primesti doar dat cu parerea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Ma refer la zgomotul in usa dreapta identic cu cel al lui 75NOR!

Am crezut ca la asta se refera topicul si de aceea nu am mai zis.

Legat de gramatica, cred ca te referi la multe ..... folosite :)

O zi usoara

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Topicul se numeste Probleme de asamblare iar colegul 75NOR si-a rezolvat de mult problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salutare ! La un superb 3v  2016, vreau sa desfac fata de usa pe dreapta fata la pasager si nu stiu cum sa desfac. Nu imi dau seama in ce se tine in partea de sus si imi este frica sa nu rup trimul daca trag de el. Are cineva un manual sau vreo idee? Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut, usa soferului mi se pare ca se inchide mai greu decat toate celelalte usi ale masinii. Adica e singura cu care trebuie sa dau mai tare sa se inchida. Stiu ca patisem ceva asemanator la octavia dar dupa multi km si au facut tipii din service ceva si se inchide perfect. 

As putea sa o reglez eu, fara sa merg la service? Daca da, cum?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Salutare!

Pun aici felul în care am  remediat o defecțiune care a apărut la grila de ventilație spate la Superb III, poate mai este de folos cuiva.

Dacă este in aria nepotrivita îmi cer scuze și rog un moderator sa mute postarea in locul potrivit ( nu am găsit tutorial reparație superb 3).

Mulțumesc colegului sabinx pentru îndrumări la demontarea grilei.reparatie grila superb.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Cumva la mine usa si-a revenit,poate era chederul nou... 

Am un zgomot care am crezut ca vine de la comutatorul de lumini undeva in stanga jos dar pana la urma m-am lamurit ca vine de la plasticul din zona aceea. Practic cand apas pe plasticul acela zgomotul dispare. Nu este de la spatiul acela de depozitare de sub comutator, pare ca sunt ceva prinderi care nu stau fixe acolo. 

A mai patit cineva? Se poate schimba cumva prinderea sau baga ceva sa nu mai faca? Pare ca este o bucata cu tot ce vine sub volan si nu imi dau seama daca am acces in zona dinspre usa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!