Jump to content

Montare modul inchidere centralizata Skoda Felicia


 Share

Postare recomandată

Salutare. Vreau sa montez un modul pentru inchiderea centralizata deoarece telecomanda originala sa pierdut. Firele din usa care duc la actuator si sunt 5 la numar sunt cele din poza atasata, iar cele 13 fire sunt cele ale modulului. Precizez ca modulul este unul chinezesc ieftin. Am legat firele intre ele dupa indicatile gasite pe internet iar ce mi-a ramas sunt firele albe (alb simplu si alb cu dunga neagra). Am dat masa pe firul galben care duce la actuator iar masina se incuie, daca iau masa atunci masina se descuie. Firele albe ale modulului nu merg decat la firele galben si negru, daca ating firele alb, maro sau albastru atunci fac scurt. Am incercat legarea firelor alb simplu cu galben si alb cu dunga neagra cu firul negru, dar si invers intre ele, insa nu se intampla nimic din telecomanda. Este posibil sa fi ars modulul cand am facut scurt la fire, si anume am pus firele albe ale modulului la firele maro, albastru si alb de la actuator!?

1.jpg

2.jpg

Modificat de maryus2y
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina are buton de unde incui descui, sau merge din tamburus pe usa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are buton de deschidere/inchidere. Usile se deschid si se inchid din tija acea care duce la actuator (tamburus)

Modificat de maryus2y
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La modulul nou legi cum ti-am zis, galben si galben/negru legi la masa, apoi firul alb si alb/negru sunt pentru comanda inchiderii.

La masina, scoate mufa din poza, si incerci iar cu masa doar la firele subtiri, albastru si maro sunt pentru motoras-nu te intereseaza alea.

La firele subtiri ai o masa permanenta-nu te intereseaza aia, si o sa ramana 2 fire inchis si deschis, aici legi firele alb si alb/negru de la modulul cumparat.

Dupa ce ai identificat cele 2 fire pui mufa la loc, si firele trebuie intrerupte pe stalp unde ies din usa-doar cele 2 fire de inchis deschis.

Se descuia cand luai masa, pentru ca asa primea comanda din motorasul inchiderii, de aia trebuie intrerupte.

schema inchidere.jpg

Modificat de davidut5
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact asa am procedat. Am verificat cele trei fire subtiri si le-am probat pe fiecare in parte cu firele albe. Firele albe cu firele galben si negru se potrivesc, daca leg oricare din firele albe la firul alb subtire atunci face scurt. Deci banuiesc ca cele doua fire subtiri la care te referi sunt cele galben si negru. Le.am legat intre ele cum am spus si la inceputul topicului insa nu se intampla nimic. Este posibil sa se fi defectat modulul cand am atins firele albe la cele de tensiune si a facut scurt, sa fi intrat tensiune de 12v in modul? Daca incerc sa probez modulul alimentat doar de tensiune nu se aude click tot timpul cand apas pe butonul de deschidere, daca apas pe butonul de inchidere nu da nici un semn.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu trebuia sa probezi cu firele albe, doar puneai o masa de proba.

Bun, deci pe alb subtire ai plus, atunci inseamna ca lucreaza cu plus, pune pe rand firul alb la galben si negru vezi ce face. Atingi si tu putin, daca face scurt nu insista :) sau probeaza cu un bec/aparat de masura cum lucreaza acolo pe alea 3 fire.

Nu am gasit pe nicaieri o schema cu inchiderea, nici macar in elsawin manual de reparatie vag.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am probat initial cum ai spus, am dat masa la toate trei fire subtiri, dupa le-am verificat cu cele albe. Am incercat in dimineata asta firul alb cu dunga neagra la firul galben, iar din telecomanda cand apas pe inchidere masina se inchide si se deschide, dupa am verificat firul alb simplu cu cel galben iar din butonul de deschidere masina face la fel, se inchide si de deschide. Firele albe la cel negru vad ca nu dau nici un semn. Ori sa nu fie slaba bateria la telecomanda, pentru ca am observat ca uneori trebuie sa tin telecomanda mai aproape de modul. Daca nu are scapare situatia atunci am sa ii dau la unul de un suc si sa imi trimita diagrama electrica de la inchidere centralizata de la un manual Haynes. Ti-ar fi mai util o diagrama, ai nevoie doar de diagrama de la inchiderea centralizata? Este corecta o schema ca cea din imagine?

schema.jpg

Modificat de maryus2y
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aia este valabila pentru fabia si octavia, nu pentru felicia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca se inchide si se deschide singura imediat, ori nu ai intrerupt firele alea subtiri spre usa ori mai aveai vreo usa deschisa.

 

Am gasit ceva aici https://www.briskoda.net/forums/topic/185714-felicia-central-locking-problem/

Hai sa facem altceva si o rezolvam. La modul portocaliu si portocaliu/negru legi la plus, galben si galben/negru la masa, si alb cu alb/negru legi la firele groase maro si albastru. Asa dam comanda direct la motoras, care la randul lui o sa dea comanda catre celellalte usi, ca sa nu faca probleme cu modulul de inchidere, albastru si cu maro trebuie intrerupte, tu dai comanda direct la actuator.

Modificat de davidut5
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am procedat dupa cum ai spus si functioneaza cum trebuie, se incuie si se descuie toate portierele. Acum intrebarea mea este: care este diferenta dintre prima varianta care nu a functionat si aceasta varianta care este foarte simpla si functioneaza perfect, care este avantajul fiecarei variante?

Modificat de maryus2y
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Varianta 2 se aplica in cazul in care pui motorase aftermarket si le controlezi direct.

Era mai buna prima varianta ca nu ai curent mare pe fire, amperaj. In timp poate cauza releelor din modul care-s si alea chinezesti, dar la tine cu un motoras nu cred ca e problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles. Iar la semnalizare cu firele maro de la modul cum ma leg?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desfaci la maneta de semnalizare, si cu un bec probezi firele care da intermitent. Becul il legi la masa, si cu celalalt fir pui pe rand in mufa de la maneta, dai semnalizare stg apoi dr pana le gasesti, dupa legi la fiecare cate un fir maro, si cam asta e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult pentru timpul si informatile detaliate. Multa sanatate! :)  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!