Jump to content

Sfaturi achizitie Golf 7 SH


catalindarius
 Share

Postare recomandată

Salutare grup! Sunt nou pe aici. Am de gand să achizitionez un Golf 7 în curând si as avea nevoie de cateva sfaturi de la voi, cei care le conduceți deja. Vreau sa fie DSG, nu manuală si aici am câteva nelamuriri. Am citit de mi a iesit pe nas despre cele două cutii de viteze, cea uscată și cea umedă, însă nu pot lua o decizie. La cea umeda am inteles ca daca ii faci schimbul de ulei la timp, poate avea o viata mai lunga chiar si decat o manuala. Acum, majoritatea golfurilor puse la vanzare, care se încadrează în bugetul meu si sunt vândute de firme (pentru ca va fi un leasing) au motor 1.6tdi, care vine cu celebra DQ200, despre care am citit ca ar avea si nu ar mai avea probleme. Ambreiaje schimbate la timp si totul e bine. Sunt constient ca întreținerea unei cutii DSG este mai costisitoare decât a unei cutii manuale. Insa lucrul de care vreau sa fiu sigur este ca nu va trebui sa schimb toată cutia dupa un anumit număr de km. Masina va face maxim 25000km pe an 80% in Bucuresti. Astept parerile si sfaturile voastre. Spre care dintre cele două cutii sa ma îndrept?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DQ250 daca bugetul permite. Ce buget ai? la un Polo TSI nou cu rabla nu te incadrezi? noul Polo e destul de mare ca si masina, ai patru ani garantie si pare ok pentru estimarea ta de 80% urban.

On 1/30/2019 at 1:40 AM, Criiix said:

Insa lucrul de care vreau sa fiu sigur este ca nu va trebui sa schimb toată cutia dupa un anumit număr de km.

De lucrul asta nu poti fi sigur la niciuna din cele doua cutii. Fa un cost estimativ pe 4-5 ani cu Polo nou vs Golf 7 DSG SH si vezi unde iesi cu banii si incadrarea in buget. (pret masina, taxe, asigurare, consum, revizii, estimat cost reparatii si valoare de revanzare dupa 4-5 ani)

Modificat de Iulian M
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca o masina de scoala la vanzare. Daca o vedeti careva pe olx si sunteti in cautare de Golf 7, puteti sa o evitati. Este vorba de urmatorul anunt:

https://www.olx.ro/oferta/vw-golf-7-1-6-tdi-IDc2AJi.html

Samsaru foarte vorbaret pe mesageria de la olx, dupa ce l-am abordat ca a acoperit butoanele alea de scoala din zona scrumierei, s-a apucat sa imi explice el cat e de buna masina si ca revizii si ca draci, laci si imi trimite si poza de mai jos:

image_0.thumb.jpg.ffdc30879c68f9e8a505c10c1ec2ee29.jpg

Si uitandu-ma atent, observ ca pe masina ce o vinde el, suportii de nr au ceva texte acolo in germana, insa scrie ceva mai mult decat pe suportii de nr ai masinii din poza :) si in acelasi timp, la ce vinde el, masina are senzori de parcare asistata, aia din poza nu :) Pe urma o dat-o cu capacele, sa ma uit atent, ca alea imi confirma tot ce vreau ?. Mda....si in acelasi timp ce vinde el nu are pilot automat, desi samsaru sustine sus si tare ca are. Deci, evitati pe cat posibil anuntul asta, oricat de tentanta ar parea masina la prima vedere cuiva interesat.

Update :)

Desteptu asta mi-a trimis poza de la cealalta masina pe care am gasit-o zilele trecute (am postat mai sus legat si de aia). Practic sunt 2 baietasi, unul are anuntul pus pe Roman (Neamt) si celalalt ceva localitate din jurul Roman-ului. Practic, aia ce ii la vanzare la 9900 euro, a fost luata in jurul sumei de 8500 ?

Modificat de LUFY
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare,

 

sunt interesat sa cumpar un Golf 7.5 din 2017 la ca. 30k de km si m-am oprit la cele doua motorizari.

1.5TSI (150cp) DSG 7 trepte

2.0TDI (150cp) DSG 7 trepte

Desi in mod normal as inclina clar spre varianta pe benzina, am retineri in legatura cu DGS-ul uscat de pe aceasta motorizare.

Legat de TDI, am vazut ca vine cu un DSG de 7 trepe in loc de cel cu 6. Cum este varianta mai noua cu 7 trepte? banuiesc ca e tot pe ulei?!

 

Mai tin sa precizez ca masina va fi folosita cu preponderenta in oras (80%) si nu cred ca va face mai mult de 15k pe an.

 

Orice pareri sunt binevenite.

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La modul in care va fi folosita masina clar benzina. La DSG poti sa ii faci o resoftare care sa tina cutia mai turata in treptele 1-2 si scapi de uzura prematura a ambreiajelor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiam de varianta de resoftare, in rest cam asa ma gandeam si eu, avand in vedere ca va folosita mai mult in oras, ar trebui sa iau benzina, insa totusi m-am cam speriat de povestile despre DQ200 si am zis sa cer niste pareri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare oameni buni! Sunt hotarat sa cumpar un golf 7 1.6 2014 105cp. Urmeaza sa merg cu el la reprezentata din Ploiesti pentru o verificare. 

Are 155.933 km dar ceva uzura asupra volanului, cotiera sofer. Am verificat vin mașinii si nu am gasit mari informatii despre ea.

Vânzătorul a câștigat-o la licitație, are multe facturi la service făcute în Germania cu km trecuti pe hârtie.

Ce sfat imi dati sa verific la ea mai amănunțit pentru a stabili dacă km sunt reali?

Screenshot_20190311-014432_Gallery.jpg

Screenshot_20190311-014508_Gallery.jpg

Modificat de Alexgrozea
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiti cumva ce DSG are Golf-ul 7.5 de 2.0 TDI , am vazut ca e in 7 trepte?!

Mersi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

E o masina de aproape 4 ani, diesel si manuala, care se vinde cu aproape 50% din valoarea de achizitie. Asta e deprecierea normala la un Golf! Alte marci pierd 50% in 2 ani, nu in 4...

Ca sunt km putini si dotari peste medie nu influenteaza chiar atat de mult pretul.

Urmeaza traseul clasic pentru a cumpara o masina SH, verificare VIN, eventual o verificare mecanica a masinii daca cea a VIN-ului este curata etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am varianta cu tapiterie textil+"piele", totusi la 137.000 km, partea din "piele" de la scaunul soferului dinspre usa, nu are nici o urma/cuta inca. cel putin din poze imi pare un pic uzat scaunul sofer pentu 50k km.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate verifica foarte usor. Eu inclin sa cred ca are km reali si ca este pretul corect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Buna ziua,

 

Ce parere aveti de https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-golf-vii-ID7Gxo3x.html#77c4cfd72a

Pretul mi se pare destul de mic, desi masina se vede ca nu a fost menajata. A avut cineva contact cu Madison Operational , dealer-ul care o vinde ?

Modificat de Hellbittz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa, la prima vedere, masina nu are faruri led, are xenon; nu are parbriz incalzit (nu electric cel putin) si nu vad nicaieri camerele de lane assist. Mai multe nu pot sa ma pronunt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca te intereseaza serios, poti plati si un raport de pe vin info, ca dupa seria de sasiu pare ca ii gaseste ceva incident in istoric.

+ fata de descrierea din anunt e fabricatie 2014, dar e euro 6 ( asta din ce iti ofera aplicatia rar dupa seria sasiu)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci de info!  O sa vad diseara si cu raportul, care e natura daunelor. Daca nu e ceva important imi recomandati un service unde sa pot face o verificare generala completa ? PBN e o varianta (sunt langa munca) ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Buna ziua

Sunt in Germania si am gasit un g7 150k km motor 2.0 140cp an 2013/3

Cum este acest motor in comparatie cu 1.6

Cutie manuala. 

Multumesc! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare baieti, dupa 4-5 ani de dorinta in sfarsit am ajuns in punctul achizitionarii unui golf 7. Bugetul e undeva la 10-11k iar anul nu mai tarziu de 2013-2014.

Ce ati recomanda din experientele voastre? Am observat ca pe piata sunt foarte putine benzinare in banii astia, personal as fii preferat un 1.4tsi, nu am prea reusit sa strang prea multe informatii despre un 1.2 tsi si despre fiabilitatea lui in timp. 

Cele mai multe modele gasite sunt 1.6 tdi, despre care am citit ca ar avea mai multe probleme, acum ma gandesc ca la orice masina iti trebuie un pic de noroc.

Mai jos va las cateva anunturi pe care le-am gasit.

https://www.olx.ro/oferta/vw-golf-7-an-2014-tdi-1-6-full-led-navi-xenon-park-distributie-noua-IDcBsSh.html

https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-golf-vii-ID7GySHb.html#xtor=SEC-81 - e singurul 1.4tsi ce l-am gasit, din pacate culoarea nu ma preaa incanta :(.

https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-golf-vii-ID7GyEP2.html?requestFromAd=1&track[message_sent]=1&id_at=16926890

https://www.olx.ro/oferta/led-fata-spate-bixenon-parkassist-navi-discover-110cp-6-1trepte-IDcHlHt.html#15dbdb439f

Credeti ca ar trebui sa ma uit si de un 1.2 tsi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu te-as indruma spre 1.4 tsi sau 2.0 tdi, in functie de nevoile tale. Daca iti place, te poti uita si la leon 5F.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

e de vanzare unul aici pe forum , aproape de bugetul tau , cu motorul de 2.0 tdi :

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parere personala : Tara de origine Franta => nu mi-as lua.    Apoi jantele de 18 cu cauciucurile Michelin PS4 , te pot duce cu gandul ca masina a fost a unui tanar care nu a menajat-o .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tara de origine Franta nu inseamna ca masina e terminata. Inca un lucru care e total subiectiv e cel referitor la jantele pe 18. Poate asa a fost configurata masina de noua. Iar faptul ca are PS4 inseamna ca cineva a investit in lucruri de calitate in masina nu neaparat ca nu a menajat-o. Nu toata lumea are jante pe 16. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si ce dealer e firma aia ?

Pare un samsarel , nicidecum dealer

Deci incredere 100% ca e serios ( pe mine a incercat Nurvil Weltauto sa ma pacaleasca , iti inchipui samsarasii astia cum sunt ... )

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!