Jump to content

JACK–OF–ALL–TRADES Touran


T.J.

Postare recomandată

Salutare!

De cateva luni caut o masina spatioasa, sigura si cat mai ieftin de intretinut.

M-am inspirat din mai multe surse si am facut un fisier excel cu costuri medii reale ale masinii pentru ~5 ani, fie ca e SH sau noua...  Initial am decis ca investitia in prima masina personala sa fie minima (considerente personale) iar necesitatea de a detine un autoturism este relativ noua, pana acum am avut masini de la serviciu.

Dupa ce am testat cateva masini noi (plan achizitie prin program rabla) - Toledo, Rapid, Octavia cu motoare mici am hotarat sa caut ceva mai accesibil pentru o prima masina. Am vazut apoi cateva masini SH in bugetul 6-8K euro dar lipsa de seriozitate/credibilitate a vânzatorilor m-a facut foarte reticent... pur si simplu, in trei luni nu am gasit un proprietar decent. Cautarile le-am facut in Bucuresti si in jurul Galatiului. Dupa ce am vorbit cu un mecanic ce ne repara masinile la serviciu, aflu ca fiabilitatea motoarelor euro 3 este legendara (comparativ cu cele de acum), motoarele euro 4 (cel putin benzina) sunt decente iar motoarele euro 5 sunt mai slabe calitativ decat 4 sau 3. Tin sa mentionez ca mecanicul prefera masini din grupul VAG si repara atat R8 cat si Beetle; este genul de "meserias" ce cauta sa iti remedieze problema desi timpul alocat depaseste cu mult cotatia de pret finala. Pur si simplu este pasionat si vrea sa o scoata la capat.

Pe scurt, am incercat sa apelez la serviciile domnului Dan Babu dar nu ne-am sincronizat. De asemenea, pentru cineva cu experienta zero in piata auto SH am invatat destule si de pe https://www.vezicatface.ro/ (au multe unelte ajutatoare). Am ajuns sa limitez cautarile la cateva modele si cumva aleator am dat de domnul David Costel, davos de aici ce mi-a vandut Touran-ul 1.9 TDI din 2003 la 264K km pe data de 12.05.2017.

Ca proaspat posesor, i-am gasit multe lucruri marunte de remediat dar sunt si recunoscator pentru faptul ca masina a fost intretinuta decent pentru vârsta ei. Motor, cutie, turbina si multe altele nu am nimic de reprosat.

 

Problemele pe care le doresc rezolvate ar fi:

1. aripa spate stanga/dreapta puncte rugina

2. inchidere portbagaj 2 puncte rugina

3. crom fata partial desprins

4. far stanga fata matuit

5. diverse plastice bord matuite/crapate

6. maner exterior usa sofer luft 2 mm

7. boxe portiera dreapta spate nu merg

8. senzor temp. ulei -60 - de schimbat

9. senzor habitaclu ambiental +40 - de schimbat

10. pompa umeda - de desfacut, curatat e.t.c.

11. baterie in garantie (achizitionata 2016) incarcare baterie 13.7 in loc de 14

12. kit Webasto existent dar nefunctional de cativa ani

13. folie geamuri/luneta lateral si spate

De asemenea, se adauga  incuietor usa spate dreapta ce se inchide doar manual... am aflat dupa ce am ajuns in Galati cu masina. Poate trebuie doar degresat.

 

Deschid acest topic in incercarea de a relata viitoarele experiente cu masina si interventiile ce se vor efectua pentru remedierea celor de mai sus.

Daca aveti sfaturi legate de cele de mai sus, le astept/accept cu placere, nu am gasit nimic legat de desfacerea macaralei geam spate la Touran . :)

 

Revin cu alte detalii cand mai am timp, drumuri bune va urez!

 

 

VW Touran 1.jpg

VW Touran 2.jpg

Link către comentariu

Am fost miercuri 17.05.2017 la Stecon Auto Service in Galati pentru a afla cat costa folia Llumar si manopera. Am pus 15% pe tot mai putin geamuri fata/parbriz si a costat 450 RON. De asemenea, daca tot au desfacut tapiteria, am cumparat si boxa usa spate originala 150 RON si broasca spate dreapta (cea de pe masina nu mergea nici dupa curatare) dar am luat compatibila noua la 225 RON. In total aproximativ 900 RON.

Daca puteti recomanda tinichigerii decente (indiferent de localitate), m-ar interesa sa stiu experienta voastra cu diversi vopsitori.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Rugina aripi spate

aripa-spate-dreapta.jpg

aripa-spate-stanga.jpg

aripa-spate-stanga1.jpg

aripa-spate-stanga2.jpg

puncte rugina portiere spate

portiera-dreapta-spate.jpg

portiera-stanga-spate.jpg

puncte rugina portbagaj

portbagaj.jpg

portbagaj1.jpg

portbagaj2.jpg

Link către comentariu

Faina culoarea, spor la rezolvat micile probleme.Drumuri bune!

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!