Jump to content

T4 LWB camper wannabe


mad_kat

Postare recomandată

prin carti zice-se 800kg. 

probabil limitari de ambreiaj etc - nevasta zicea sa mai luam si niste pietris - nu am vrut sa exagerez, si asa cu peste ce scrie in carte am avut ceva emotii

Link către comentariu

Stiam de ce am pregatit busul - primul weekend de "libertate" plecat la tara la bicicleala. Puteam si inainte de 15, aveam ce scrie in declaratie, dar m-am simtit prost fata de cei care ar fi stat cuminti acasa.

Incredibil de bine se aude RCN-ul intr-o masina zgomotoasa cum este T4 - permite niste setari de sunet mai "grobiene" fata de Pioneer, astfel incat sa se auda bine muzica si la 130kmh (3000rpm adica).

Dar am gasit ceva care nu e tocmai ok - se vede ca s-a intervenit, ceea ce bine ca e mai solid cu suruburi decat cu sudura in puncte ca din fabrica (e un loc clasic unde cedeaza pedalierul) si mi-am comandat de la chinezi piesa de ranforsare inventata de englezi :)

IMG-3818.JPG

IMG-3822.JPG

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Cand o masina merge excelent, si nu iti mananca bani pe probleme vitale, te gandesti si la altele - de exemplu, acum 2 ani am schimbat stopul drept (crapat de cand am luat masina) cu un DEPO (care se tine admirabil) si recnditionat placa cu becuri; si a venit vremea sa fac la fel la cel stang - avea o fisura, si arata usor mai tern (da, stiu, pitici...) Si daca tot eram acolo era pacat sa nu schimb lampa de ceata, din care scoteam periodic forme de viata (neetansa, si matuita rau pe int si ext). Acum arata si mai ales lumineaza uniform. Mai este pragul de inox de pe bara. Manual nu se poate face, bara fiind usor curbata, si indoitura nu se poate realiza. Cautam, insa se gasesc al naibii de greu. Si, last but not least - piesa pentru pompa de ambreiaj.

Si, stand apoi in curte - mi-a placut o imagine, cu vag-urile din dotare.

IMG-3872.JPG

IMG-3874.JPG

IMG-3875.JPG

IMG-3876.JPG

IMG-3873.JPG

IMG-3877.JPG

Modificat de mad_kat
Link către comentariu
  • 1 month later...

Dupa vreo doua luni de asteptare a venit si protectia de prag spate - cea veche era groaznica, strica rau aspectul general. Cateva nituri si silicon - si acum spatele este complet.

Trebuie sa mai fac ceva la capetele evacuarii. Nici toba nu e in stare prea ok - posibil sa schimb cu totul cand crapa.

IMG-4093.JPG

IMG-4095.JPG

Link către comentariu

Ce inseamna sa ai ceva ani alaturi de tdi-uri :)  Intr-un weekend prelungit la tzara, cu bicicletele etc - la un moment dat tragea ceva mai prost (se vedea si pe ceas ca nu incarca turbina cum trebuie) si la o frana mai serioasa pedala beton... Concluzia evidenta vand in vedere tipul motorului, ceva vacuum lipsa.

Din nou invocam pe Sir Murphy, singurul furtunas pe care nu l-am schimbat cu siliconic acum aprox 2 ani a cedat :) Rezolvat in 5 minute, fara sa opresc motorul. Functioneaza totul perfect acum.

De fapt mint, mai este unul pe care nu l-am schimbat - o ciudatenie care duce in habitaclu, in bord, inca nu am studiat sa vad unde duce - ar fi sigurul punct slab ramas.

Link către comentariu
în urmă cu 12 ore, mad_kat a scris:

Rezolvat in 5 minute, fara sa opresc motorul.

:biggrin:, mai sa reusesti si asa ceva si esti profi :)) 

 

 

Link către comentariu

Aerofane, ti-as da sagetica daca n-ai fi moderator :)

N-am ajuns acolo - doar mergea motorul, nu eram in mers :D pentru ca daca e capota deschisa cine ar tine volanul nu vede drumul, nu ca nu s=ar putea ?

Link către comentariu
  • 5 months later...

Mai mult pentru fii-mea, ca eu nu prea sunt fan iarna si zapada, am zis sa cautam aceasta substanta (sau forma de agregare a apei) weekendul trecut.

Nu am ales ca toata pu... lumea valea prahovei, ci niste locuri foarte pitoresti, unde voiam de mult sa ajung.

 

Am gasit zapada, am gasit serpentine, si ceva drum mai dificil. Foarte frumos insa, si busul s-a dovedit, din nou, extrem de placut de condus si versatil.

 

De ce busul? pentru ca "jos" de unde am plecat, nu era aproape deloc zapada, si am putut sa ne dam cu bicicletele :)

IMG-5241.JPG

IMG-5251.JPG

IMG-5253.JPG

Link către comentariu

Valea Doftanei a fost un punct in traseu - am mers ceva mai departe.

Link către comentariu
  • 2 months later...

salut. foarte faina masina, la multi km cu ea.

spune-mi te rog, de unde ai comandat suportul pentru pedala de ambreiaj si in cat timp a venit.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Din nou un miniconcediu impreuna cu fii-mea - pe la tzara si imprejurimi - aka Rasnov. Si pentru ca biciclete si ceva bagaje si lucruri d-ale casei de dus/adus, a fost randul busului.

Nimic de reprosat, din contra, iar felul in care te zen-uieste in trafic pe orice drum este priceless.

 

Vreau insa volan 3 spite de Golf - nu am reusit inca sa gasesc faimoasa bucsa adaptoare... Posibil saptamana ce vine sa am drum prin zona PBN si arunc si acolo o intrebare - am codul scris pe undeva...

IMG_6323.JPG

IMG_6327.JPG

Link către comentariu
  • 7 months later...

Acum realizez de cand nu am mai postat in acest topic. S-au adaugat km, m-o ajutat mult cand m-am mutat, am ajutat si prieteni, si in continuare merge impecabil.

Si in aceasta seara, dupa o luna nepornita, s-a intors "acasa" pornind fara mari probleme. 

IMG-8393.JPG

Link către comentariu
  • 3 months later...

Busul merge, varta de 6+ ani rezista eroic, doar mai sunt mici chestii ce cad... Gen releul de semnalizare (aka butonul care contine si releul)

Rezolvat destul de repede... am de schimbat si manetele de la volan (problema clasica cu contactele imperfecte ce fumega) insa nu reusesc sa dau airbagul (implicit volanul) jos.

Se aduna oricum km

Link către comentariu

volanul nu se scoate "clasic" ?

rotit, bagat surubelnita sa declipsezi airbag apoi surubul central M12 desfacut

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

teoretic da. La 3 spite am facut de cateva ori operatiunea foarte usor si rapid. La asta in 4 nu reusesc sa desfac bolturile alea :(

Link către comentariu
  • 7 months later...

O etapa s-a incheiat, prioritatile in viata s-au schimbat, masina a plecat azi impreuna cu noul proprietar.

Omul pare ok, insa nu le are cu formuri etc, chiar daca este mai tanar decat mine.

 

Inlocuitorul nu este tot VAG... Raman insa pe aici cu Golful

Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!