Jump to content

Seat arosa 1.7 sdi nu porneste dimineata


chitulescu
 Share

Postare recomandată

Nu porneste dupa cateva ore oprita .Trag mufa senzor temperatura si porneste dupa care o introduc si nu mai sunt problemeDDiagnosticat .rezultat senzor temperatura defect- scurt B+sau fir intrerupt. Ma puteti ajuta su schema ecu seat arosa 1.8 sdi 2001?Multumesc.Am schimbat senzor de 3 ori dar la fel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ţi-am ataşat schema de la Lupo 1.7sdi că de la Arosa nu am găsit, dar este la fel. Am mai ataşat şi dispunerea pinilor într-o mufă pt. EDC 15P (cea cu 120 pini). Ca să scoţi mufa tragi cu simţ de răspundere, dar nu de mufă ci de elementele marcate de mine în a doua schemă. la montare după ce aşezi mufele împingi spre mufă cele două elemente.

Practic trebuie să ai continuitate între pinii 1 şi 3 de la mufa ECT (senzor temperatură lichid răcire, presupun că la el te-ai referit, are 4 pini) şi pinii 104, respectiv 112 din mufă. Dacă înţepi firele şi măsori tensiunile trebuie să ai tensiunile din schema a doua la aceşti pini.

Pentru orice eventualitate ţi-am ataşat şi rezistenţa pe care trebuie să o aibă ECT între pinii 1-3 respectiv 2-4 în funcţie de temperatură. Mi se pare cam ciudată treaba la tine: dacă este de la cablaj scurt sau întrerupt nu ar trebui să aibă treabă cu băgatul/scosul mufei. Sau să fie o problemă la mufă când o introduci să facă scurt sau să se întrerupă.

Deci ar trebui să procedezi cam aşa:

  1.  verificat rezistenţa senzorului la rece
  2. scos mufa şi de la ECU şi de la senzor şi verificat dacă este scurt între 104-112
  3. tot cu mufele scoase dacă ai continuitate între 1-104 şi 3-112

Te aşteptăm cu rezultatele sau alte întrebări:)

schema AKU.pdf

EDC 15P.pdf

valori ECT.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

Am si eu un lupo 1,7sdi, nu porneste. La solenoidul de pe pompa daca ii dau +12v porneste. Solenoidil este alimentat din calculator direct sau mai are siguranta/releu?

 

banuiesc ca este y12 pe schema, deci vine direct de la ecu.

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vine direct din ECU, dar prin pinul 8 al mufei de lângă pompă şi ajunge la pinul 120 din ECU. Ar trebui verificată continuitatea

N109.thumb.JPG.dce35e6f48dd4ee902c8226f99e72410.JPG

 

Mufa arată cam aşa în partea de mufă cu cablaj

1207824170_10-4-20222-27-15PM.thumb.jpg.1ef76996eac2f092b82b1970c65c1622.jpg

Cred că cel mai probabil problema se învârte în jurul mufei de lângă pompă

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pt raspuns.

Eu ma gandeam la releul 109 de alimentare a ECU

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar putea fi şi ăla, dar asta se poate vedea repede. În primul rând dacă este bulit releul nu se aprinde martorul de bujii la punerea contactului şi în al doilea nu se conectează diagnoza pe engine. Eu zic să pui şi vcds-ul să vezi ce erori sunt  stocate. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A fost releul, nu se aprindea spirala.

Multumesc!

Am refacut lipiturile si a pornit.

Cum se ajunge la releul asta intr-un mod mai omenesc, ca eu am desfacut din suruburi tabloul de sigurante, l-am lasat un pic in jos si l-am scos/bagat cu un patent cu vf lungi... am injurat toti proiectantii

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu plăcere. Nu prea ai cum. Și eu când am înlocuit releul de la ștergătoarele am zis că îi dau foc. Am incercat după manual, dar tabloul de sigurante nu se da bătut așa cu arată in manual. Am mai pățit așa una de pomina când am schimbat rezistenta de la aeroterma. In manual arata că trebuie să demontezi tunelul central va sa poți demonta torpedoul in spatele căruia este aeroterma, că sa constatat după vreo două ore de munca că nu trebuia demontat nimic. Era suficient sa scot izolația aia de sub torpedou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!