Jump to content

tudy_cnu
 Share

Postare recomandată

numai kevapcici ... ; as scrie cevapcic , cevapcici

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin pe frecventa :D 

Sa vedem unde am ramas... Ieri dimineata am parasit Opatija si ne'am indreptat spre Torino. Cateva impresii:

  • Pe drum am ajuns cu GTD'ul la o cifra rotunda, pe care bineinteles ca am ratat'o, dar am reusit sa prind alta semirotunda :)) 
  • La astia cu apa calda avem informatii din trafic
  • Intre Slovenia si Italia am fost oprit de carabinieri si controlat la acte, timp de vreo 10-15 minute.
  • Traversarea Italiei de la Trieste la Torino a costat 46 de euro
  • In Torino nu am facut nimic, am stat acasa la unchiul meu si am vazut meciul. Mai bine, avand in vedere ce s'a intamplat in Plaza San Carlo la ei.

Pentru astazi, am schimbat putin traseul, avand in vedere ca unchiul meu a venit cu o propunere foarte interesanta.

A iesit cam asa: Torino - Forte di Bard (in Valle d'Aosta) - Aosta - Col du Grand Saint Bernard (2550 metri) - Martigny (CH) - Col de la Forclaz - Chamonix

  • Forte di Bard e un must see, dpmdv pentru cine ajunge pe langa Torino. E o fortificatie din sec XVIII-XiX, in stare aproape intacta, care gazduieste in varf muzee, vernisaje etc si de unde se poate admira o priveliste superba. In plus, la poale are un mic satuc vechi ce merita de asemenea a fi vizitat. Sus, am intrat la Museo delle Alpi, dragut dar cu informatii doar in italiana si franceza, si la o expozitie foto semnata Steve McCurry - Mountain Men.
  • Apoi am pornit spre Elvetia prin Col du Grand Saint Bernard. Ca impresie lasata, mi s'a parut un Transfagarasan la patrat, cel putin partea italiana fiind superba. Sus in varf (2550 metri) e un lac glaciar si un sanatoriu ce functioneaza de peste 100 de ani. Daca e cineva interesat, mare atentie sa nu intrati prin tunel. Pierdeti toata distractia si mai si platiti tunelul :D
  • Col de la Forclaz nu e cine stie ce, doar prima parte urcand accentuat pe coasta orasului Martigny.
  • La sfarsitul zilei am ajuns in Chamonix si am am noroc sa prind Mont Blanc'ul insorit pentru cateva minute. Din pacate maine s'ar anunta ploaie, dar sper totusi sa urc cu telecabina pana pe varful invecinat, Aiguille du Midi.

Maine dimineata mai vizitez ce e de vizitat pe aici si dupa pranz vom face un hei rup si ne vom muta la Innsbruck, pentru ultima parte a calatoriei. De acolo, vom calatori pe distante ceva mai mici si planul la momentul asta ar fi: Innsbruck - Hintertux - Viena - Budapesta-Sibiu

Si ceva poze:

 

italia7.JPG

italia8.JPG

italia9.JPG

italia1.JPG

italia2.JPG

italia3.JPG

italia4.JPG

italia5.JPG

italia6.JPG

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este poză frumoasă dacă nu se află maşina iubită acolo cel puțin asta este parerea mea. Mi.ai dat de gândit cu călătoria asta drum bun distracție plăcuta merci de idei si poze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In loc de Hintertux as alege Grossglockner pe drumul inapoi, merita cei 29 de euro ce se platesc pentru traseu la maxim. De acolo ajungi rapid la Salzburg si apoi pe drumul initial spre Viena.
In rest interesant :D . Noi idei si pentru mine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Aproape 5000 Km cu masina in 10 zile nu se poate numi vacanta. Este rupere de oase, munca grea, oboseala si nervi, nu te poti bucura de nimic. Eu personal nu m-as inhama la asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Aerofan merg la Hintertux cu un scop anume :)) am auzit ca's renumiti pentru zapada 365 zile/an, asa ca m'am pregatit temeinic :D 

@Ebi e parerea ta si ti'o respect. Dar la fel, permite'mi sa am alta parere. Mi'am propus concediul asta sa fac cate putin din toate: un pic de citybreak, un pic de mare, un pic de vizitat rude, un pic de drumuri si statiuni montane, un pic de ski etc Asta nu inseamna ca toti trebuie sa faca ca mine :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O părere corectă plus de asta decât să dau pe un sejur la români aceiaşi bani si sa vad acelasi jeg mai bine ma plimb in mai multe tari vad locuri noi si am de unde lua idei pt urmatoarele concedii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutari din Innsbruck! 

Ziua de azi a fost ceva mai lunga, cu un drum de aproximativ 600 de kilometri, in care am traversat Elvetia, dar a fost o zi fascinanta. Astazi chiar am condus de placere, avand in vedere ce peisaje s'au perindat prin fata ochilor. 

Traseul a fost cam asa: Chamonix - Martigny - Berna - Lucerna - Obersee - Walensee - Liechtenstein - Innsbruck

Observatiile zilei:

  • Vremea mi'a distrus toate planurile din Chamonix. Dimineata a plouat si era o ceata de nu se vedea la 100 de metri, apoi ploaia s'a oprit dar plafonul de nori era foarte jos si foarte solid. Am scos si ultimul as din maneca si m'am uitat pe webcams, sperand ca la 3800 de metri sa fie deasupra plafonului de nori, dar ghinion. As fi vrut sa urc pe Aiguille du Midi, apoi sa mergem la Mer de Glace, o plimbare cu un trenulet, pana la un ghetar din apropiere.
  • Nemaiavand ce face in Chamonix, ne'am facut bagajele si am decis sa plecam. Pe drum am vazut un indicator spre Finhaut - Emosson si imediat mi s'au aprins beculetele :)) Anul trecut a fost o etapa in Turul Frantei ce s'a terminat acolo, asa ca nu m'am putut abtine. Sus de tot (1950m) e un lac artificial, stavilit de barajul Emosson. Urcarea are vreo 7-8 km cu pante destul de serioase si inca se mai vedeau mesajele de incurajare scrise pe asfalt anul trecut.
  • Drumul prin Elvetia absolut superb, nu te plictisesti absolut deloc si chiar nu am simtit cand au trecut aprox 500 km.
  • Referitor la viteze si amenzi, nu stiu care e smecheria, dar foarte multi soferi nu respectau acea limita de 120/100 km/h, dar nici nu exagerau cu viteze de peste 140 km/h. M'am mai luat si eu dupa unu altu, mai ales pe limitele de 100.
  • Ce masini am vazut azi, doar la intoarcerea de la mare de 1 Mai, pe A2, am mai vazut. Ce pot sa zic... Elvetienii au gusturi bune si aleg cam cele mai potente motoare pe masinile lor. Ca sa enumar pe scurt: GT-R, Maserati, 4 SQ5 pe numarate, vreo 5 S3 si 2 RS3, un SQ7, Mercedesuri C, E 350 4 matic, 2 Golf R etc :)) In Liechtenstein, nici nu mai zic, acolo m'am imbolnavit, numai masini noi de super fita au aia. 
  • Autostrada Liechtenstein - Innsbruck e o lectie pe care ar trebui sa o primeasca si autoritatile noastre. Cum sa te iei la tranta cu muntele si sa faci o autostrada. Au facut astia tuneluri de nspe kilometri si noi nu reusim sa trecem niste amarati de Fagarasi. Bonus, era inchis tunelul Arlberg, asa ca am fost redirectat pe sus, prin trecatoare, prin statiunile St Cristoph si St Anton. Super!

In noaptea asta am oprit in Innsbruck. Mi'a placut orasul asta de cand l'am vazut de pe autostrada, in drumul spre Solden, si am zis ca neaparat trebuie sa il vizitez. Carnati buni, bere buna, pacat ca nu am gasit si germknodel.

Maine vizitam ce avem de vazut pe aici si apoi dupa amiaza mutam baza la Hintertux. Miercuri e o zi speciala! :D 

liechtenstein.JPG

emosson.JPG

emosson2.JPG

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nice, numai cam pustiu acolo la ski :D . Numai tu si natura sau cum? La Krimmler ajunsesem si eu la un moment dat tot asa ca si tine din greseala. Ai avut pofta pe gernknodel, sa vezi ce pofta am eu pe un un fel de apfelstrudel cu spuma de ou glazurata. Nu mai stiu cum il cheama si nu-l gasesc pe net conform descrierii mele. Am mancat tot in Austria pe munte sus..... tocmai am udat tastatura :biggrin:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De dimineata au mai fost sportivi care se antrenau acolo sus, dar dupa 12 deja a devenit pustiu, cred ca eram maxim 30 de persoane pe tot ghetarul.

Cand ma duc in Tirol, imi recomanda medicul cel putin un germknodel pe zi :)) 

Ce mai era prin zona si as fi vrut sa vizitez, dar nu am mai apucat, este Schlegeis Stausee, un lac artificial. De la Mayrhofen, in loc de dreapta spre Hintertux, tinut tot inainte. Din pozele postate pe Google pare superb

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi poate recomanda cineva, va rog, o cazare de bun simt (curat, linistit si nu nesimtit de scump) in Slovenia pentru o noapte? De preferat, din propria experienta.
...la 150+ Euro/noapte e plin pe booking si trivago...
Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Slovenian House Vida , in Ljubljana. In jur de 130 euro am platit pentru 2 camere/1 noapte. Are reviewuri foarte bune si pe tripadvisor si pe booking. Lacul Bled este la 30 min cu masina, daca ai timp merita drumul! ;-)

Lake-Bled.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Slovenia este o minunăție de tara.ff curata și are un aer f proaspăt. .  O frumusețe. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aseara am ajuns intr'un final si acasa :))

Joi ne'am plimbat prin Viena, apoi am facut o oprire la Parndorf, sa vedem si noi minunea :)) si apoi am innoptat in Budapesta. Vineri, de dimineata, am plecat spre zona Sibiului, unde am stat 2 nopti la pensiunea Albota, pe care o recomand din suflet. 

Ieri m'a asteptat iar un drum lung: Albota - Brasov - Ploiesti - Slobozia, de unde am recuperat motanul :)) - Bucuresti.  

Total: 4852 km la un consum mediu de 5.7%. 

Ca epilog, pot sa zic ca a fost un drum cu de toate, cum ziceam mai sus: un pic de city break, un pic de vizitat rude, un pic de drumuri de munte, un pic de ski, iar la sfarsit, cu evenimentul de la Albota, un pic de dezvoltare personala/profesionala. Tipul asta de concediu ne'a placut foarte mult si este foarte posibil ca la anul sa repetam experienta, bineinteles nu pe acelasi traseu :D 

Va multumesc si voua pentru sugestiile interesante pe care mi le'ati oferit si care vor servi o baza excelenta pentru viitoare iesiri in Europa. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Astia care sunteti mai umblati prin Europa, respectiv Italia: cand intri in Slovenia dinspre Italia, cu masina, de unde e mai avantajos sa alimentezi?
...ma gandesc ca nu pe autostrada, ci trebuie sa iesi, insa unde dupa granita? La Ajdovscina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sunt în it. .de fiecare data când plec spre casa alimentez de pe autostrada de la omv... in Slovenia benzina si motorina sunt ieftine. .asa ca nu iti face griji..?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am alimentat pana la urma de la Ajdovscina la MOL. Benzina de 95 era €1.22/l. iar pe aurostrada, din ce am reusit eu sa vad, €1,35. Motorina nu stiu cat era.

Pe autostrazile din Slovenia e fain, insa gheretele alea unde verifica ei daca ai sau nu vigneta sunt foarte enervante. In plus, se lucreaza mult pe autostrazi iar ultima zona inainte de granita cu Ungaria, de la Maribor pana la Pince, e limitata la 110 km/h. ...ca toata lumea circula cu 130+, e partea a doua.

A fost destul de nasol la intrarea dinspre Slovenia in Ungaria ca nu am gasit nicio benzinarie, nimic, de unde sa iau vigneta. Am mers asa kilometri buni, pana am iesit la un moment dat de pe autostrada sa iau vigneta lu' peste, ca era stresant sa merg fara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Hai hui prin Europa am ajuns si in Tenerife :)
M-a impresionat foarte mult soseaua care duce catre farul din Punta de Teno, nu stiu cat de mult poate arata un film dar la fata locului peisajul este fabulos ... nu m-am putut abtine sa nu filmez o parte din traseu ...

i-NF9tM9f-X3.jpg

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Recomand Slovenija fara ezitare . Am fost in zona Portoroz - Piran si este de senzatie . Nu mi-am putut imagina ca litoralul sloven ( chiar daca are doar cca 40 km ) este atat de bine pus la punct , curat si de o incredibila calitate .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au  si plaja cu nisip . 

Modificat de sarbul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@sarbul: cred ca in romana se spune corect Slovenia, nu Slovenija; pentru acelasi motiv spunem si "Am fost in Finlanda/Germania/Slovacia", nu "Am fost in Suomi/Deutschland/Slovensko." ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!