Jump to content

Problema cutie/timonerie


EmilianPop
 Share

Postare recomandată

Salut colegii,

Help! Nu de mult am intampinat o problema si nu ii stiu cauza. Totul a inceput cand la un drum lung, a inceput sa imi 'cârâie' cutia cand bagam in treapta 3. Ca schimbam din 2 in 3 sau retrogadam din 4 in 3. Tot la fel facea. Alte probleme nu aveam. Ambreiajul se simtea la fel. Schbarea treptelor la fel.. Atat doar ca scotea sunetul ala ciudat chiar cand schimbam treapta. Bun ajung acasa. Ies in oras la o intalnire auto. Cand sa plec nu mai intra in marsarier. Nici cum!!! Am deschis capota, am pus pe cineva sa bage in treapta 1 si in timp ce tine apasat pe frana sa lase de ambreiaj. Am observat ca motorul se misca destul de tare.. am zis ok, probabil ca un suport e pe duca.(Suportii sunt noi toti, au undeva la 2 luni de cand i-am pus) Bun, plec acasa iar pe drum nu mai puteam sa schimb viteza!!! Blocat in treapta 1. Am incercat sa o schimb si cu motorul oprit. Degeaba! Am dus-o direct la un service care era la doua strazi de mine. (Ca norocul) 

 

Azi la mecanic se uita sub ea si culmea suportii par toti ok.. 

Bun acuma intrebarea mea este. Sa fie cutia? Sa fie timoneria? Sa fie ambele? Sa fie suportii totusi si mecanicul sa nu se fi uitat cum trebuie?  Sa fie ambreiajul care oricum era pe duca? (Patina). In 3 zile imi vine kitul de la intarit din ungaria.. SI o sa dau cutia jos... 

Masina e un Superb Awx. Am postat aici deoarece este un topic mult mai popular ca cel din aria Superb.

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca e crapat soarele din placa de presiune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut , am o problema cu un passat b5 1.9 ajm , cu cutia de viteza longitudinala , am plecat de pe loc ,cu ea am ajuns la semafor, am pus-o pe liber, apoi am ajuns in intersectie si cand sa dau in a 2-a nu a  intrat, am dat sa bag a -1a nimic, nu carait,nici  macar un zgomot diferit fara de obicei, pur si simplu miscam schimbatorul in voie, cu motorul pornit si fara sa  apas ambreajul miscam schimbatorul in orice viteza,  stie cineva de la ce e? sau ce ar putea fi? pana merg la mecanic  sa verific exact? macar ceva  informativ sa stiu cam ce si cum :D ambreajul era exact ca de obicei si nu sa aprins nimic in bord.

Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre asa ceva :D

Modificat de C o s m i n
mutat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aveai joc in timonerie? suna a ceva rupt/desprins la timonerie, sau mecanismul de actionare a furcilor din cutie (mai putin probabil)

Pentru timonerie exista kit de reparatie.

https://www.autokarma.ro/piese-auto-vw-passat-variant-3b6-2000-2005-2-0-tdi-100-kw/cutie-viteze-auto-set-reparatie?name_filter=Set reparatie levier c.v.

sper sa nu fie considerata reclama

 

Si putin extra, pentru jocul vertical al schimbatorului:  

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ok . problema care a fost era una  extrem de  banala,  mi-a iesit un capat de planetara din siguranta , si esp-ul era dezactivat din cauza unui senzor abs, si normal ca  masina  nu mai pleca de pe loc.  am schimbat capul de planetara si totul e ok . 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Buna seara colegii,am un passat b5 variant 101 cp 2003 5 trepte si de astazi nu mai imi intra in marsarier? de parca ar tine.o ceva(maneta)wi nu vrea deloc...,pana acum a intrat cam greu de o saptamana,dar astazi nu mai vrea deloc.aceeasi problema o am tot de o saptamana cu treapta intai,plec de pe loc cu a doua si la ea ma chinui sa o bag in viteza,trag cu doua maini,fac mai multe pedale de ambreiaj dar degeaba,nu caraie nu face zgomot doar ca întaia nu mai intra,doar ff greu,a doua intra dar greu,a 5 a intra dar la fel de greu ca a doua si marsarier nu mai intra deloc.cu a treia si a patra nu am probleme.dati.mi o idee ce ar putea fi ,tinand cont ca akum un an am schimbat disc ambreiaj placa de presiune si cutie de viteze ...toate de la second.va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu motorul oprit cum intră?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

 

Modificat de Manuel N.
Asteapta raspunsurile pe topicul de octavia! Nu posta in n locuri.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut, am o problema cu un vw passat b5.5, scoate un huruit in habitaclu, indiferent de viteza. Mecanicul mi-a spus ca e cutia defecta. Am schimbat cutia (dezmembrari) si face la fel. Sugestii? nu agata in nicio viteza, motorul suna liniar, ce sa fie? help

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ti-a schimbat si rulmentu  din arbore ptr priza cutiei ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salutare tuturor,

  am un Passat 1.9 TDI 130CP (an 2001) dotat cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte. Cu catva timp in urma, cca 2-3 ani a inceput sa se simta o mica vibratie si un zumzait metalic slab in viteza a 6-a doar cand ajungeam la 110-115 km/h. Acest lucru nu se intampla nici intr-o alta treapta sau in afara vitezelor specificate. Nu am dat prea multa atentie fiindca disconfortul era minim si am vazut ca nu se accentueaza cu trecerea timpului. In schimb in urma cu vreo 2 luni, a aparut un zumzait mult mai puternic atunci cand masina este in frana de motor. Daca accelerez si pe urma iau piciorul de pe acceleratie incepe acest zumzait continuu destul de deranjant pana cand masina ajunge in jur de 40-50 km/h. Daca accelerezi,  dispare imediat. Impreuna cu acest defect am observat ca s-a agravat si problema de dinainte nu ca si intensificare de zgomot sau vibratii, doar ca acum o face din cand in cand indiferent de teapta si viteza cu care ruleaza masina. Am fost indrumat sa schimb uleiul din cutia de viteze si asta am si facut, dar nu am notat efectiv nici o imbunatatire. Am pus uleiul specific pentru aceasta cutie de viteze. Inainte am desfacut busonul lateral si uleiul era la nivel. L-am golit intr-un vas curat ca sa vad daca sunt urme de uzura, dar uleiul nu era tulbure sau inchis la culoare si nu avea nici urme de pilitura. Aproape nu se facea diferenta intre cel nou si cel vechi. Am solicitat o consultanta la un service ce repara cutii de viteze si mi-a spus ca trebuie neaparat sa o demonteze de pe masina si sa o desfaca sa vada ce are si in functie de asta pot stabili pretul de reparatie. Chestia ca demontatul si expertiza sunt 700 ron si inainte sa ajung acolo am zis ca poate cineva a mai intalnit acest aspect si ma poate indruma ce trebuie facut
 

Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!!

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi să nu fie vreun rulment de roată. N-ai observat dacă în viraje se amplifică/diminuează sunetul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
On 29.06.2020 at 19:04, lupo_bv a scris:

Vezi să nu fie vreun rulment de roată. N-ai observat dacă în viraje se amplifică/diminuează sunetul?

Multumesc lupo_bv. Am testat si asta. Am scos-o din viteza in curbe ca sa elimin cutia si nu se aude nimic, nici stanga nici dreapta. Daca este in viteza si cu frana de motor la o viteza mai mare de 30-40 km/h se aude vajaitul acesta ca si cum ar freca ceva. Daca accelerezi, dispare. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salutare colegi,

caut si eu rezolvare la o problema a cutiei de viteze(6trepte) la Passat B5 cod motor ATJ. Mai exact, problema e ca nu mai intra in marsarier....deloc, si totul a aparut dupa schimbarea kitului de ambreiaj. Sper sa nu plictisesc, dar trebuie sa povestesc putin. Masina este descrisa aici pe site de cativa ani buni, atunci cand o foloseam eu personal, dar intre timp i-am dat-o tatalui meu stiind ca e o masina de incredere care nu-i poate face mari probleme daca ai grija de ea. Si asa a fost pana a inceput sa-i patineze ambreiajul. La peste 400.000km nu ne-am confruntat cu nimic senzational, doar cu  schimburile uzuale de consumabile, iar cand patinarea ambreiajului s-a accentuat, am cumparat un kit, second hand ce-i drept(dar ok), adica disc, placa de presiune si rulment pe care le-a montat un nene mecanic la care s-a dus tata. Ala a fost momentul din care nu a mai intrat in marsarier decat prin fortare excesiva a schimbatorului de viteze. Dupa cateva luni am decis sa-l ajut si intrucat el locuieste in zona rurala, i-am luat masina si am dus-o la un service in Ploiesti unde baietii i-au dat cutia jos cu intentia sa-i schimbe din nou ambreiajul caci sigur de ala e. Dupa aproape o luna de stat in service, au montat masina la loc cu ambreiajul vechi, intrucat cu kitul nou nu intra discul pe ax cand vor sa monteze cutia la loc. Ideea e ca azi masina e functionala dar nu mai intra in marsarier deloc si ma bate gandul sa-i iau o alta cutie, dar nu stiu de cod are cutia in 6 trepte de pe ATJ, sau daca merge de la alt model chiar in 5 trepte (nu l-ar deranja pe tata). Am uitat sa spun ca am verificat jocurile la timonerie si nu sunt de speriat. Parca nu as vrea sa-i pun cruce Passatului si ajunga voucher la rabla si din cauza asta incerc sa-l salvez...daca se poate.

Toate cele bune

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La cod motor ATJ sunt doar cv cu 6 tr,... ce le gatura are alta cutie cu 5tr? de AJM la care se intelege logic ca difera planetarele si butucii de la roti, la tine are 38 de dinti si la alta are 33.

Maneta intra oarecum fortat datorita unei timonerii obosite sau lovita cu tije strambe si bucse crapate unde sigur apare si ''carait'' la debraiere in marsarier fara sa comute treapta datorita arcului de la placa pinion rupt. piesa 42 016311859C ... mai degraba repari cutia ta decat sa cumperi alta la fel de stricata culmea la fel de veche din acceiasi generatie cu fix acceiasi problema nerezolvata. Spor!

 

arc.PNG

maneta.PNG

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

merci frumos...o sa caut pe cineva care se ocupa de cutii de viteaza. Stiu ca masina asta e deja destul de veche, dar sper sa mai gasesc pe cineva care accepta si " babute" la tratament nu numai "tinerele". Totusi, stie cineva care este codul la tipul asta de cutie? Am citit pe wiki...forumul UK..am cautat la anuturile de la vanzari, dar nu am gasit nimic. Nu am alta alternativa decat cand dau iarasi cutia jos...probabil la primavara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Am și eu o problema, cred, ca la cutia de viteze. 

Are un șuierat/fluierat exclusiv din treapta de a 3-a de viteze în sus, în momentul în care virez mașina, ușor sau total, oricand mașina este virata stânga. 

Dacă virez mașina dreapta sau merge drept, zgomotul nu se aude, deci exclud rulmenții pe fata. 

Planetara, de asemenea o exclud fiindcă am ridicat mașina pe cric și am verificat în treapta 1 și a 2-a, aceasta nefăcând zgomot. 

Nivel de ulei în cutie, normal. 

 

Doresc sa înlocuiesc cutia și as vrea sa știu dacă cineva s-a mai confruntat cu o problema asemănătoare. 

 

Mai trebuie înlocuit și altceva? Mecanicul la care doresc sa o schimb mi-a recomandat sa schimb și rulmentul de presiune, dar ambreiajul a fost schimbat acum 20-30k de km și nu știu dacă se impune acest lucru. 

 

Mașina, passat b5.5  MT 6 trepte 131 de CP, 370000 de km. 

Modificat de g1102
Completări și greșeli gramaticale.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salutari am achiziționat un pasat b5.5 19 tdi awf și am trepidații între 1800 și 2100 de ture doar atunci indiferent cămin mers cqi pe loc cu ambreiaj călcat nu contează cel mai tare trepideaza timoneria joc în ea nu are 1 suport la motor a fost schimbat și unul la cutie de fostul proprietar e posibil sa fie din suporti sau volant masina nu trepideaza nuscoate zgomote la plecarea de pe loc .pe tester valorile injectoarelor sunt sub 0,5 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!