Jump to content

MAȘINA - Golf 7 SW


zorro79

Postare recomandată

Initial voiam Clima Air si doar pe fata. Din fericire nu am mai dat comanda (trebuia sa mi le trimită cineva din UK) si am luat Team Heko fata si spate. Sunt foarte stilate, pun mâine poze si detaliez ca acum e noapte ?

Link către comentariu

Si pentru ca neuronul meu, ala liber se plictisea, azi am mai bricolat ceva.

Inca nu pot sa-mi dau seama daca imi place sau displace. :scratch:

1489094345426.jpg

Link către comentariu

Nu-mi dau seama care e rolul lor... Oricum, alte culori nu mai erau? Gen Gri din ala metalizat cum e si masina? ? Altfel spus, da-le jos! Părerea mea. Asta daca mă întrebi pe mine ?

LE: Ti-am dat si like ptr ca ai fost haios maxim cu textul. M-ai facut sa rad copios ?

Modificat de Liviu_sbn
later dit
Link către comentariu

Tre sa vad cum arata si la lumină naturală. Hmm... Poate nu ar arăta rau cu un negru metal.  

Daca o sa arunce lumea cu oua in masina, o sa imi dau seama ca sunt penibil si o sa le dezlipesc :P

Pana atunci ma gândesc sa o antifonez... macar usile si haionul, iar daca nu o sa fiu mulțumit o sa fac si podeaua.... maybe.

Link către comentariu

Stai ca m-ai pierdut: cum adica s-o antifonezi? Pai ea nu e antifonata din fabrica? Sau te referi la altceva?

Link către comentariu

Sa ii imbunatatesc antifoanarea. Sa reduc zgomotul din exterior de la motor, roti si vant. Față de Golf 6 mi se pare putin mai zgomotoasă. 

Link către comentariu

Mda... Pai si risti sa desfaci toata masina asa? Nu e mai simplu sa-ti iei direct un Passat? ?

Eu zic s-o lasi asa ca e foarte bine antifonata. Ei fac asemenea lucrari pe masini care au antifonare zero. Masini vechi de 40 de ani sau care necesita reconstruite de la zero. Probabil pe una din asta de generatie noua nu o sa fie nicio diferenta dupa antifonare.

In plus de asta, daca tu vrei sa antifonezi doar usile si haionul, efectul o sa fie zero. Nivelul de zgomot va intra peste tot mai putin pe acolo. Nu poti spune ca va intra mai putin zgomot si o sa fie mai liniste. Nivelul sunetului/zgomotului in cazul nostru se masoara in Decibeli si nu in cantitatea de zgomot care intra fiindca sunetul nu se măsoară in cantitate. Prin exemplu, chiar daca antifonezi masina 100%, e de ajuns sa intre-deschizi putin geamul astfel încât deschiderea sa reprezinte sub 1% din totalul suprafetei antifonate iar zgomotul va intra in masina ca la el acasa. Think about it ?

Link către comentariu

Salut, singurii ce vor spune ca nu merita antifonare suplimentara sunt cei care nu au mers cu o masina antifonata....atat.....nu ai cum sa pierzi ...dar ...alege cu atentie materialele .

Bituminosul cu aluminiu are mai mult rol de rigidizare (si de atenuare a zgomotelor dar nu asa de puternic) , peste el trebuie sa mai pui un burete (sunt bureti speciali  ) ce are rol in a taia zgomotele produse in timpul rulajului....sunt materiale care au si bituminos si burete in acelasi pachet .... mergi direct pe unul din asta daca vrei sa fie mai usor  (vezi firme gen soundskins sau dynamat care au mixul direct) .

Sa faci si podeaua portbagajului (mai ales unde vine roata de rezerva) .....

 

Link către comentariu

@Liviu_sbn Ultimii 10 ani din viata i-am petrecut tot prin fabrici de masini si asta ma face sa cred ca am mai invatat cateceva despere ele.    Cele mai imputite teste pe care tre sa le mai fac sunt cele de zgomot, in rulare. Pentru o vibatie care se aude doar pe piatra cubica si doar intre 40 si 50 km/h am facut zeci de km de teste inghesuit in portbagaj incercand sa gasesc contramasuri pentru a suprima zgomotul. Adevarul ca ca nicodata nu am fost implicat in proiecte de izolare fonica totala a masinii, dar pot sa imi fac o idee despre eficienta unui simplu burete de "baie" pozitionat in stalpul masinii.

@motanelul Thank's a lot man!  :cheers:  Chiar asta cautam ! M-am gandit si la podeaua portbagajului, dar la Golf 7 are deja o mocheta... o sa vad daca e usor de scos. Cam ce feeling ai in Golful tau dupa antifonarea aditionala ?

 

   

Link către comentariu

:scratch:, chiar vrei sa desfaci toata masina, interiorul sa pui antifonare? Daca vrei masina fara zgomot, recomand benzina si cauciucuri bune cu zgomot de rulaj mic. La mine in masina sincer nu prea aud zgomote decat cand merg cu viteza pe autostrada. In rest pana in 100 la ora e silentioasa, la inceput chiar aveam probleme, credeam ca nu-mi merge motorul. Asta comparand cu G4-le.


Off: Ce fac reclamatiile pentru zgomote din om. Credeam ca Peugeot baga reclamatii la greu cu pielea nu cu zgomotele... sau a ajuns sa fluture pielea pe volane si face zgomot? :))))))

Link către comentariu

Mai avem si alte piese in afara de volane. Dar si acolo am avut zgomote. Asa am condus prima oara Citroen DS5 ca cica freca pielea pe garnitura coloana directie. La fel si l;a KIA Ceed, un cablu montat NOK in backcover facea galagie... si al dracului ca numai la rulare. 

@Aerofan - tu n-ai bagat test drive in Trollhattan? ;)

Modificat de zorro79
Link către comentariu

@zorro79 diferenta este considerabila , am facut usile fata si am mers cu masina , au scazut zgomotele ....deoarece zgomotul din fata scazuse am crezut ca am portbagajul deschis(era un zgomot destul de debalansat acum) , dupa ce am facut si portbagajul deja e mult mai liniste in masina .Ma bucur ca mai sunt si alti care stiu cu ce se mananca conceptia auto ( si eu tot in automotive sunt ) si realizeaza ca ce iese pe poarta fabricii este de obicei un amestec de "cea mai buna oferta la pret " combinat cu "cea mai rapida modalitate de asamblare".

@Aerofan dupa ce vei merge cu o masina cu tratament de sunet in ea , o sa te uiti daca ai usi /geamuri deschise cand te intorci la una normala ......oricum g6/g7 stau binisor la sunete inauntru ....dar ...se poate mai bine 

Link către comentariu

N-as fi ghicit vreodată ca se mai face antifonare ca si upgrade. Dar daca tot ai timp si cunostintele necesare, go for it. ?

Link către comentariu

Frumos intretinuta masina, imi place :icon_thumleft:

 

Confirm ca diferentele sunt notabile in materie de zgomot(aproximez ca am adus leonul din semnatura, undeva peste un G6-ambele benzinare... diferenta mare am simtit-o la zgomotul produs din zona portbagajului-bancheta). Eu mi-am pus intrebarea urmatoare, ce se intampla cu balamalele usilor in urma greutatii suplimentare? Trecand peste, odata ce simti gustul... vrei din ce in ce mai mult, eu mai am de facut stalpii B si podeaua.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Azi a venit iepurasul la mezina familiei (normal). Acum, la sfarsit de sezon, am primit capace la rotile de iarna. :rolleyes:

 

20170325_221753-1448x1448.jpg

Modificat de zorro79
Poor gramar :(
Link către comentariu
  • 5 weeks later...

La soare te poti uita, dar la Xenon Ultima ba !!!  :)) 

Si la Polo sotiei din dotare am pus azi Philips Xtreme vision, dar nu am facut poze doarece eram prea nervos ca am rupt un suport de la farul din stanga. FML :banghead: Si acuma tot nervos sunt pentru ca si ea a mai rupt azi si clema de blocare / prindere a parasolarului sofer.

In concluzie cred ca ne mutam in Teleorman si ne luam o caruta... macar la aia o fi usor cu retrofitu'

20170424_131129-720x1280.jpg

20170424_170515-1280x720.jpg

Link către comentariu

Te bucuri de lumina, din pacate se ard repede becurile. Clipsul se schimba iar suportul poate reusesti sa-l lipesti cu lipici bicomponent. Deci muncesti, so look at the bright side :D

Link către comentariu

Arata bine golfuletul! Mult succes la urmatoarele retrofituri! :D 

Care becuri ti se pare mai puternice, philipsurile sau cele ring?

Link către comentariu

Merci... uite acum  am intrat in casa de la testdrive. Mai puternice mi se par ... adica clar sunt Ring-urile.

In timpul test drive-ului am lovit o PISICA NEAGRA cu Polo-ul si am mai crapat un plastc / fusta neagra din fata rotii. L-am rupt de tot... ca mai mult avea rost de design acolo. In stanga era deja rupt, asa ca am facut-o simetrica.

Sper ca am lovit pisica ce imi murdareste masina. Ieri seara le-am spalat ambele (Rapid si Polo) azi dimineata numai urme de labute de pisica, cu noroi. :banghead: Nu mai #rezist!!!

++++ Am descoperit ca imi roade antenele de pe masina!!! am studiat 2 saptamani pana m-am prins ca sunt urme de colti de pisica. Revin maine cu poze. 

@Aerofan - felicitari pentru promovare... O sa incerc sa prind urechea aia cu bicomponent, dar nu-s foarte optimist... sunt ceva tensiuni destul de mari in zona aia. Momentan am pus niste SICO :) 

 

LE: Nu am omorat-o ca m-am intors si nu mai era acolo. Nu stiu daca sa ma bucur sau nu. :unsure:

Modificat de zorro79
For PETA activists
Link către comentariu

Tu ai probleme cu pisicile, eu cu porumbeii. Am un copac in fata curtii si cred ca e casa tuturor porumbeilor. Fi-mea e fixista, i-am explicat la început ca ataca vopseaua si acum daca vede ca si-a facut nevoile un porumbel pe geamuri mă pune in mijlocul traficului sa opresc si nu se simte bine pana nu sterg cu servetel umed ? Am invatat-o bine, prea bine din păcate ?

Modificat de Liviu_sbn
Link către comentariu

Esti sigur ca sunt pisici si nu niste "dihori" albi? In DE sunt renumite aceste animale pentru stricaciunile care le fac in deosebi in compartimentul motor. Mie mi-au zgariat parbrizul, fie incercand sa ajunga, fie sa coboare de la antena, masina fiind un LT inalt de 2.7m.

Link către comentariu

Da.. sigur ca e pisica. Dupa episodul cu accidentul, azi am gasit masina iar murdara si cu urină lângă antenă. 

Drept urmare am imbibat antena in motorină. Daca nici asta nu rezolvă problema, imi cumpăr pușcă. :251:

20170425_073956-1080x1920.jpg

Si una de sus cu my little runaway.

 

20170426_145621-1280x720.jpg

Modificat de zorro79
Link către comentariu
  • 1 month later...

Cred ca am mai facut vro 300 de km doar pe aici prin zona. In 3 iulie ma duc cu ea la service sa ii fac prima revizie din viata ei. O sa aibe in jur de 23.000 km. La sf lunii iulie plecam in excursie cu ea in Romania. Poate trec si prin BV pe la AMC. 

Ca retrofit, i-am mai comandat cu 2 euro o husa de silicon la a 2-a cheie :P. Si 1 l de Castrol Edge professional parca.

Modificat de zorro79
Poor gramar
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Ieri am facut prima revizie la reprezentanta la 21.929 km. I-au schimbat uleilul, filtru de ulei si busonul de la baie.

De asemenea aveam un plastic cover sub masina ce s-a desfacut... si mi l-au reparat si ala. Cost total 239 euro. 

Masina a trecut prin actiunea recall 46G7 Crit 02, am inteles ca era ceva legat de frana automata si park hold, dar nu am vazut nici o diferenta before / after.

Mai am garantie la ea pana in 09.2017,  cred ca nu mai rezist cu aia 105 cp - peste 2 saptamani ma duc cu ea la AMC.

Link către comentariu
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!