Jump to content

Motor distrus ca urmare a cedarii simeringului axei cu came


R19/16V
 Share

Postare recomandată

Garantia era inclusa, daca plateam pentru ea, stiam de ea, nu asteptam sa o descopar la traducerea contractului.

Garantie pe bani nu au vrut sa-mi vanda, pentru ca era valabila numai in Germania.

Cu gandirea de acum, trebuia sa o iau si p-aia, si toate belele aparute cu masina le observam, in mod surprinzator, in vizite in Germania.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuia aflata cauza exacta ,ce faci daca mai cade odata dupa ce iese din garantie ???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bbogdanmircea

Da, de asta zic si eu, eu am luat masina din De ptr De ca locuiesc aici, si am platit ptr ceva garantie 1 an la 300 de euro, dar si aia era cu cantec, iti platea doar o parte din reparatie in functie de km masinii bla bla . Pana la urma tot asa m-am dus peste dealer, si a facut-o pe banii lui si n-a mai apelat la garantia aia ... nush din ce motive ... de asta eram curios cum arata garantia aia de 1 an pe care ai tradus-o din contract ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Bogdan, nu mai stiu sa-ti spun exact, iti pot atasa cateva poze, cand ajung la contract.

@EEXCALADE, la ridicarea masinii dealerul a zis ca au mai exista cateva masini cu problema asta, deci incidenta nu poate fi prea mare. Oricum, eu ma gandesc ca, daca pe internet nu mai gasesti un alt caz, neamtu' zice c-au fost 10-12 altele, care-s sansele sa mai crape tot la mine un amarat de simering?...

Si, dupa cum am mai spus, dealerul a fost cel putin scarbos, chiar de la inceput, cand eu ma rugam de el sa-i dau o palarie de bani... n-am avut ce discuta cu el dupa ce am primit masina inapoi. Din nou, ma gandesc ca sotia clujeanca are ceva de a face cu atitudinea lui fata de noi :) 

Noroc ca-mi place de ea, ca ma gandeam serios s-o vand...

vwp.png

Modificat de R19/16V
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare! Sincer imi parare rau pentru cele intamplate, dar bine ca s-a rezolvat intr-un final. Luni sau marti ma duc sa-mi ridic masina de la Ploiesti, are 97400km, 2.0 TDI, 150 CP highline, cod motor CRLB. Scuip in san acum si intreb cu jumatete de gura, ce ti s-a intamplat tie se poate generaliza la acest motor sau a fost un caz izolat? Masina mai are garantie de producator pana in martie 2019 si pana in octombrie 2019 garantia Das Welt...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

VW Romania au fost complet indiferenti la problema deci, daca voi mai intalni vreodata o situatie asemanatoare, nici nu imi voi mai pune mintea cu romanii.

Neamtul a mentionat ca au mai fost cateva cazuri, avand in vedere ca google nu releva nimic pe tema asta, n-as considera-o o problema des intalnita.

Enjoy your ride!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

ieri am fost cu varul meu sa cumparam un b8, dar avea eroare senzor presiune ulei permanent, avea schimbata distributia la 130 mii si pe semiaripi erau zone cu un strat consistent de ulei/antigel/praf (unde nu a intrat jetul de apa de la spalatoria).  Dupa cateva sute de metri s-a aprins spitala, omul a oprit masina, a coborat, s-a facut ca sterge senzorul ACC (nu era murdar), ulterior pornind motorul fara ca spirala sa se mai aprinda. Bineinteles ca nu am putut sa digeram o asemenea gogoasa, mai ales ca anuntul prevedea jante de aluminiu si masina avea de tabla, dar pretul ramanea acelasi. Practic s-a intalnit hotu cu prostu. 

Ce sa se fi intamplat? Din cauza presiunii scazute, mecanicul lui a scos mufa de la senzorul presiune ulei ca sa ne pacaleasca pe noi? Observ ca si initiatorul topicului zice ceva presiune de ulei asociata cu ACC... cam acelasi lucru ne aburea ala de 12600€

Modificat de yuk
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca este fix aceasi problema descrisa in acest topic, dar senzor presiune ulei aprins in permanenta inseamna clar o problema majora in motor, care deja s-a produs sau e iminenta.

In asemena situatii, sistemele de asistenta la condus (gen pilot automat, ACC etc.) inceteaza sa mai functioneze pentru ca soferul trebuie sa acorde atentie erorilor din bord si sa actioneze in consecinta.

Off-topic:  cum poate cineva sa incerce sa vanda o masina intr-o asemenea stare?

Iar din experienta proprie, dupa aprox. 10 Passat-uri similare vazute si verificate inainte de a o cumpara pe a mea luna trecuta, pot sa spun ca un B8 serios (2.0 TDI 150 cp) incepe cam de la 14 mii eur (+ sau - cateva sute de euro). Tot ce este in acest moment sub acest pret, se afla intr-o stare jalnica. Dar asta e doar parerea mea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

ceau,

de vreo 2 zile la pornire, daca o las de pe o zi pe alta, se aprind 2 martori in bord si imi afiseaza mesaj error start-stop sistem. am observat ca nici nu mai trage de pe la vreo 2500 de ture in sus. dupa ce o opresc si o pornesc din nou erorile dispar si motorul merge normal.

am dat o diagnoza... si nu apare nici o eroare... nivelul la ulei e putin peste jumatate( referitor la ce a patit colegul in primul comment)

are cineva idee ce ar putea fii?

71EC4816-DF43-43CA-8C84-F56BC2FD0913.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am avut aceias problema am inlocuit electrovalva de la vacum (sau turbina)  250 lei la piesa de origine

Modificat de Manuel N.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!