Jump to content

Service-uri in Ploiesti


s_c
 Share

Postare recomandată

Saptamana trecuta am fost nevoit sa fac un drum pana in Buzau. La intoarcere, cum aveam de mai mult timp de gand sa-mi masor presiunea de benzina in rampa si era relativ tarziu s-o mai fac in Buc., am zis sa incerc in Ploiesti, ocazie cu care am avut "contacte" cu doua service-uri (ambele la iesirea din Ploiesti catre Buzau, oarecum vizavi de o benzinarie Mol - fosta Shell)

1. Service Bosch, sef un domn Mihailescu (sau pe-acolo)

Intru, il salut pe sef

- "Buna ziua, stiti, vreau sa masor presiunea in rampa"

- "De ce?" (acru)

- "Pai, stiti, am un tester si am citit o eroare care poate veni de la asta"

- "Mdeah. Ce tester" (si mai acru)

- "Eh, un program pe laptop cu un cablu OBD..."

- "Mdeah" (si dispare vreo 10 minute, dupa care se intoarce)

- "Va propun sa punem masina si pe testerul nostru" (condescendent)

- "Multumesc, stiti, nu e nevoie, stiu ce erori am, vreau doar sa masor presiunea ca eu n-am manometru"

- "Daaa? In cazul acesta va invit sa va gasiti alta solutie" (si-mi arata poarta)

Abia astept sa scriu luni si la Bosch Germania despre chestia asta - oricum, asa aroganta si mitocanie n-am mai vazut in cate service-uri am calcat.

2. 200m mai incolo, un alt service (nu stiu cum se cheama, sef un domn Catalin, pe la 40 de ani, cu mustata)

- "Buna ziua, stiti bla bla"

- "De ce?" (amabil)

- "Pai stiti, eroare, tester bla bla"

- "Domnule, bine, dar va propun sa va pun si un tester pe masina. Daca e ce spuneti, nu va iau nici un ban pe testare." (amabil)

- "Bine, domne', daca chiar tii neaparat..." (stiind f. bine ce erori am)

(Pune testerul, gaseste erorile, din pacate nu avea un filet pentru rampa mea, stam mult de vorba, imi zice ca ar putea fi si catalizatorul infundat, imi aeristeste franele, promite sa faca rost de filet, mai stam de vorba, testeaza si suspensia, mai stam de vorba... platiti cat vreti... dau 300k)

Pe ansamblu f. amabil, din pacate putin overloaded - mai avea vreo 2 masini si numai 2 mecanici, au fost si "intermezzo"-uri destul de lungi in care a trebuit sa astept. Posibil sa ma mai duc la el, mi-a lasat oricum o impresie buna. Ce am apreciat cel mai mult este ca a respectat faptul ca mai stiam si eu una-alta despre motorul meu si nu a incercat sa-mi bage nimic inutil pe gat. Om cu care puteti avea o discutie constructiva apropo de ce defectiune aveti si care sa nu va incarce aiurea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

despre Bosh si dl Mihailescu...sa nu aud.am avut si eu o problema cu vechea masina (un opel asta din 93)...nu tragea ....mergea in hopuri...s-a aprins becul cu defect la motor...etc...naspa.Ma duc cu surle si trimbite....prin cunostinte, la service....zice....aaa naspa trebuie sa o testam si lasa tu masina aici ca o facem noi.In disperare de cauza, las masina...plec pe jos....naveta la Bucuresti...etc.Cind revin a doua zi...surpriza....unu imi zice...a dumneata e domne masina asta...ca ne tot intrebam ce e cu ea si ne si incurca p'aci.In fine dupa un timp vine un nene si zice...e clar , sonda de temperatura si poate si sonda lambda....schimb sonda de temp...si plec....a doa zi dim aceeacsi problema....dar am renuntat sa ma mai duc la ei...si nici bu o sa mai calc veci.(era filtrul de benzina infundat - gheata....etc)

Modificat de buzud
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 years later...

Cunoaste cineva de pe forum, un service bun in Ploiesti unde imi pot curata geometria la turbina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salut. Trebuie sa inlocuiesc distributia la un motorul meu alh, am intrebat in 2 locuri daca ma pot ajuta si m-au asigurat ca sunt supercalificati, atat de buni incat nu mai este nevoie sa verifice avansul la injectie cu VAG COM, mecanicul "vede" el semnele... 

Intrebarea mea este: puteti sa-mi recomandati un service cu preturi decente in ploiesti care are VAG COM? Exceptie vestitii Cardinal motors sau Mobel... preferabil ar fi poate un mecanic particular sau un service mic dar cu mecanici serosi.

Va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cauta harry (dezmembrari) din BUCOV.  sau Lecarro. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, referitor la subiect. La Bucov n-am fost, inca, dar am fost la Lecaro sa intreb despre schimbat distributie la motorul meu alh, mi-au SPUS ca mecanicul foloseste semnele existente pe ax came pompa etc, NU este nevoie de alte reglaje..am fost si la alt service care au VAG COM pe post de mobilier, mecanicii nu stiu sa-l utilizeze. Cunoasteti, din experienta personala, un atelier, garaj, service autorizat etc care sa poata inlocui corect distributia? Fara faza de "mecanic clarvazator", undeva unde voi ati mers si s-a inlocui distributia la alh corect, fara sa cereti voi tester. Undeva unde ti se spune ca este nevoie de VAG COM obligatoriu fara sa intrbi tu nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Harry tot cam aşa este. Am schimbat eu acolo, mecanicul a procedat conform manualului, dar nu a pus vagcom, a spus că nu are încredere în el sau aşa ceva, nici nu l-am bătut la cap. M-am uitat acasă şi a pus-o fix cum a fost înainte... adică retardată. În rest nu am avut ce să-i reproşez, am stat lângă el şi mi-a plăcut cum a lucrat, meticulos, atent. Nu m-am mai dus înapoi pt. că ştiu că cu avansul ăla maşina porneşte bine în orice situaţie şi funcţionează ok, dar probabil că în alte situaţii nu ar fi aşa de ok.

Dacă găseşti pe cineva care "Undeva unde ti se spune ca este nevoie de VAG COM obligatoriu fara sa intrebi tu nimic" să dai un semnal aici că mă interesează şi pe mine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Până la urmă, nici un service serios în orasul asta mare, numit Ploiești ??? Rog, cine cunoaște un meseriaș care să-mi schimbe bujiile fara sa le rupă in motor, postati aici. Prefer service ptr că o bujie dacă se rupe in chiulasa, bănuiesc că răspunde acel service, nu ?? Dacă greșesc, rog a ma corecta/sfătui. Mulțumesc anticipat.

Modificat de rata
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu o să răspundă nici un service pentru ce vrei tu pentru că asta depinde foarte mult de cine ţi-a strâns bujiile înainte. Dacă nu a respectat cuplul scris pe cutia bujiei ai şanse mari să  ai surprize neplăcute. Eventual un service serios va avea mecanici pricepuţi şi sculele necesare să remedieze această problemă în cazul în care apare şi vor strânge noile bujii la cuplul recomandat cu cheia dinamometrică nu la mână.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ms Lupo_bv ptr raspuns, ideea e ca de 6ani de când am mașina, bujiile nu au fost schimbate niciodată, și este posibil sa nu fi fost schimbate niciodată în 11 ani, de aceea caut un service serios cu scule adecvate și oameni pricepuți și isteți. Bănuiesc că orice meseriaș priceput are tertipurile lui și știe cum să desfacă o bujie. E ușor să pui cheia pe bujie și să tragi ca nebunul de ea......Mi se pare normal ca un service serios, cu scule adecvate, sa-si asume orice dauna provocata din neștiință sau neatentie la o masina (ex.:dacă chem un instalator să-mi schimbe un robinet și îmi sparge teava, își ia sculele și pleacă și tot eu plătesc dauna ?? De aceea există meseriasi și e bine sa apelezi la ei). Eu așa văd lucrurile normal, poate greșesc sau poate confund Tara sau mentalitatea ?Poate exista vreun coleg de forum, care din experienta proprie, știe vreun astfel de service serios și capabil in Ploiești.

Modificat de rata
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am fost la ambele service-uri recomandate de mine, ani la rand cu multe masini..si am fost multumit. inclusiv cu masini modificate pt chetsii...de finete. 

scule au si cei de la darius..si pricepere. vointa...sa aiba. si tu buzunar. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bogdan_wrc, bine punctată treaba cu buzunarul, la Darius sigur voi fi jumulit ptr că jumătate din prețul devizului este sigla VW? Mă indreptasem spre MotorMania dar au închis/inventar până pe 09.01... Conform testerului am toate bujiile arse/nefuncționale, deocamdată mașina îmi pornește foarte bine din compresie dar când va veni frigul ala mare.....o să mă uit la mașina cum va sta în parcare. Ms Bogdan ptr recomandări, o să mă gândesc la Leccaro....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incearca si harry la bucov. vezi unde iti convine mai mult ca timp si bani. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Un electrician bun in zona ploiesti?pt un passat .ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

O recomandare pentru remediere turbo,pierdere presiune vacuum,eroare p0299,limp mode.Zona Ploiesti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

O recomandare de vopsitorie auto in PH ?

Modificat de dinuionut22
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salut, pana la urma, in afara de Darius Motors, mai cunoasteti vreunul in care merita sa merg cu o Jeta 2014, 1.6 tdi? Cred ca am o probl cu egr-ul, dar ramane de vazut dupa diagnoza. 

Va mulțumesc anticipat, 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!