Jump to content

Inmatricularea autovehiculului


SYNDROM3
 Share

Postare recomandată

21 minutes ago, xez said:

emihai90 asta incerc si eu sa explic , este diferenta intre CERTIFICAT CARE ATESTA SCOATEREA BUNULUI DE PE ROL FISCAL si CERTIFICAT ATESTARE FISCALA.........primul ,intr-adevar, se elibereaza NUMAI dupa semnarea contractului , in baza acestuia , pe mine ca si cumparator nu ma intereseaza caci nu imi trebuie ..........al doilea ma intereseaza caci imi este necesar la inmatriculare , SE POATE SCOATE oricand , si ma asigura pe mine ca si cumparator ca nu am surprize..........dupa cum am spus , sunt in cautarea unei masini si absolut toti vanzatorii , pe langa faptul ca mint cu nerusinare despre starea masinii in anunturi,confunda aceste doua certificate si spun ca nu se scoate fiscal decat in baza contractului , ceea ce este o aberatie.

Aberatia despre care vorbesti nu este in nici un caz din vina vanzatorului. Daca tu ai gasit pana acum absolut toti vanzatorii mincinosi ai motive sa te ingrijorezi si de faptul ca nu ti-ar stampila contractul de vanzare cumparare la ANAF. 

PS: Vezi ca faci o mica confuzie in ceea ce priveste certificatele... La politie nu iti trebuie Certificatul de atestare fiscala, asa cum ai scris mai sus

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu unul nu stiu la ce certificat atestare fiscala te referi tu, care trebuie la inmatriculare. Ma uit pe site la DRPCIV si in nicio situatie nu se cere niciun certificat fiscal, nici daca vehiculul a mai fost inmatriculat in RO, nici daca e adus din afara SH, nici daca e noua masina.

Tie iti trebuie ca vanzatorul sa scoata masina din evidenta -> automat in momentul acela se pune o viza pe actul de dobandire (poate fi contract V-C sau factura fiscala in cazul in care vanzatorul e PJ) - stampila nr 1 -> cand te duci tu la impozite locale sa declari masina, aia se uita dupa stampila nr 1 si iti mai pun alta viza, gen ca s'a luat in evidenta pe numele tau (stampila numarul 2) -> la inmatriculari, aia se uita dupa stampila nr 2.

Sper ca m'am facut inteles.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@tudy_cnu exact si intocmai

Colegul solicita vanzatorului un document pe care nu este obligat legal sa il prezinte, iar asta genereaza problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Băieți am înțeles punctul vostru de vedere, într adevăr vânzătorul nu este obligat legal sa prezinte certificatul de atestare fiscala, îl poate face doar dacă dorește...... Si atunci pun următoarea întrebare....... 

Cumpăr masina de la x, toate bune, facem contractele, aștept apoi sa primesc viza pe contract câteva zile, viza care nu vine pentru ca x are datorii la fisc de care bineînțeles ca nu a spus nimic și îl  doare în cot ca mașina rămâne pe numele lui la finanțe, căci oricum nu va plăti vreodată, în cazul  asta eu ce fac cu o mașină pe care nu o pot înmatriculat pe numele meu deși am respectat procedura întocmai? 

Modificat de xez
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un vanzator serios, nu are interes sa vanda masina dar sa o pastreze la fiscal.

Pentru ce sa plateasca el impozit si eventuale amenzi, cand tu vei folosii masina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@xez cu ce te'ar linisti daca vanzatorul ti'ar trimite fiscalul respectiv? Teapa nu iti poate trage.

Daca nu poate sa o scoata din evidenta, ca sa iti dea contractul vizat si stampilat de taxe si impozite locale, nu ii dai banii pe masina. In cel mai rau caz, faci un drum degeaba pana in localitatea de domiciliu a respectivului si pierzi o zi pe drum, plus combustibilul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai problema, am mai scris mai sus, e ca prima data trebuie făcut contractul, la semnarea căruia trebuie sa ii dai banii, nu cred ca semnează cineva un contract fără sa ii dai banii, procedura care se face la biroul de acte auto...... Abia după aceea trebuie mers ala primărie..... 

Nu mai pun situația în care trebuie programare online sau e weekend.....

 

Emihai - nu ai întâlnit niciodată oameni care la prima vedere par super serioși, apoi se dovedesc a fi niște panarame? Sa știi ca un domeniu vânzărilor auto sunt tare numeroși... 

Modificat de xez
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@xez , da, pt unele sectoare asa este avand in vedere pandemia ; nu stiu sigur daca si pentru altele, insa daca este din sector 4, totul se face online ; eu, in sector 3, trebuie sa ma duc sa stau la coada, si il pot scoate in aceeasi zi ; am avut 13 masini, si nu am dat si nici nu am luat la vreuna fiscalul in aceeasi zi ; mai ales daca vorbim de cotete cu motoare pana in 2000 cmc care sunt si pe persoana fizica..nu te indemn sa faci la fel, este alegerea ta, astea sunt situatiile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti face contractul direct la primarie, mai mult ca sigur sunt in zona birouri pentru acte auto.

Sau poti cumpara masina de la un dealer si nu de la vanzator privat.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bună ideea cu dealerul, dacă găsești mașina care iti place acolo...... În fine, am lungit discuția prea mult, poate sunt eu paranoic. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@xez Dar cine zice ca trebuie sa dai banii fix la semnarea contractului?

Te vezi cu vanzatorul, faceti actele, semnati contractul. Apoi te duci cu el la primarie sa scoata masina din evidenta

In momentul acesta, odata ce contractul e 100% completat cu toate datele inclusiv stampila aia oficiala, tu poti sa ii dai aluia banii si vanzatorul iti da cheile, certificatul de inmatriculare, cartea masinii si cele 3 exemplare de contract. 

Asta poti sa o faci daca la primaria vanzatorului se poate sa scoti acest act in regim de urgenta. La mine la Focsani s'a putut cu 65 de lei, taxa de urgenta.

 

Alta varianta pe care o ai, in cazul in care nu merge treaba asta cu urgenta: Faceti actele la distanta, iti trimite contractul, tu il semnezi si scanezi color, vanzatorul il printeaza, se duce cu el la primarie si scoate de la evidenta masina. Peste 2-3-5 zile cand i se aplica viza pe contract, va intalniti, ii dai banii, primesti cheile si actele si aia e. In situatia asta practic vanzatorul trebuie sa aibe incredere in tine ca nu te razgandesti.

Daca tu totusi te razgandesti, nu stiu ce se intampla. Ca vanzatorul automat va rupe acel contract, pentru ca nu a primit banii pe el. Probabil va reinregistra masina, nu stiu. Sa ne ajute cineva mai experimentat in situatii de genul.

 

Da, toata lumea zice ca procedura e aiurea din punctul asta de vedere, dar sunt metode prin care sa faci totul legal si safe. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai vezi, vânzătorul trebuie sa aibă încredere ca nu ma răzgândesc..... Pe de alt aparte eu cumpărătorul trebuie sa am încredere în cuvântul vânzătorului...... Oricum ai întoarce situația e nasol  tot pe încredere se merge........de asta ziceam ca prezentarea acelui certificat fiscal lămurește lucrurile și pentru vânzător și pentru cumpărător. 

Modificat de xez
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In prima varianta pe care am expus'o eu, nu trebuie sa aiba nimeni incredere in nimeni. Eu am parcurs toata procedura de vanzare in aproximativ o ora. Doar ca singura chestie e ca trebuie vanzatorul sa se intereseze la primarie la el, sa vada daca se poate sa obtina stampila aia pe loc. 

Fiscalul respectiv iti arata ca el nu are datorii, atata tot. Nu stiu cu ce te incalzeste treaba asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai e si versiunea in care, de exemplu, masina costa 5000 de euro. II dai o suma x, exemplu 4300 la semnarea contractului si restul de 700 in momentul cand primesti documentele cu viza fiscala. 

 

Asta daca agreaza si vanzatorul, evident

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In perioada asta mai greu cu fiscalul,se da doar prin posta si dureaza.Dar ne putem interesa la finante daca respectivul are datorii-daca are cont pe ghiseul .ro e mai simplu,se vede clar daca sunt debite restante.Eu am vandut o masina in decembrie,se putea merge direct la finante  -dupa ce am facut contract VC am mers la finante,obtinut stampila pe contracte dupa care cetateanul mi a dat banii iar eu actele masinii , contracte,chei si masina .Mai trebuie sa ne alegem cu cine stam de vorba,eu cred ca asta e primul lucru de luat in seama.

Modificat de vali zak
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut, deranjez si eu cu o problema, caut cea mai buna varianta de rezolvare a ei. Pe scurt, vreau sa inlocuiesc actualul Golf 4 cu un altul. Cred ca am gasit ceea ce caut, maine o sa merg sa vad masina. In anunt masina apare cu numar de Bucuresti, la telefon proprietarul mi-a spus ca fiscalul o sa il scoata de la Primaria Bragadiru, si o sa dureze cateva zile, deoarece se poate face doar on-line. Nu trebuia ca masina sa aiba numarul de inmatriculare cu IF? Am rasfoit ce s-a mai discutat pe topic, si as avea nevoie de o confirmare daca am inteles bine. La ultima masina pe care am cumparat-o lucrurile au mers foarte repede si usor, am mers cu vanzatorul la primaria de care apartinea si am luat pe loc certificatul, am achitat pretul si aia a fost, doar ca a fost acum cativa ani in urma. Acum, daca certificatul nu se poate elibera pe loc, cea mai buna varianta si pentru mine si pentru vanzator este sa intocmim un contract de v-c, si de abia cand o sa imi dea fiscalul o sa ii achit si eu pretul masinii? Sau sa mergem la un notar, si acesta sa ne redacteze un contract gen mi-au fost predate masina, cheile , cartea de inmatriculare, eu ca am platit masina si ramane sa primesc certificatul fiscal de la primarie?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Va salut, se da următoarea problema...... Un prieten a cumpărat o masina înmatriculată pe România de la un intermediar, primind contract vc între proprietar acte și intermediar cu viza fiscala și contract vc între intermediar și prietenul meu..... În mod normal acum ar trebui ca intermediarul sa ii dea fiscal la rândul lui dar nu cred ca o va face pentru ca bănuiesc ca nici nu a declarat o la primărie de vreme ce a ținut-o doar 3 săptămâni....... Amicul meu vrea sa caute proprietarul din acte, sa facă contract vc și sa primească fiscal de la acesta pentru a și transcrie mașina, dar eu aici cad o problema  și anume.... 

Din moment ce proprietarul din acte a dat fiscal intermediarului, atunci e clar ca a și scos o de pe numele lui, deci chiar dacă amicul meu face contract cu el, cum poate acesta sa ii dea certificat fiscal dacă mașina nu mai apare pe numele lui?....... Plus de asta, proprietarul poate vinde mașina de doua ori? 

Modificat de edypro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa ia legatura cu intermediarul si sa-l intrebe de fiscalul proprietarului trecut in actele masini, intrebare pe care trebuia sa o puna inainte de a cumpara masina.

Modificat de xmisterx
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SHARANMAN2018

Salut.

O să vă scriu și eu mai jos ce pași am urmat când mi-am înscris SHARANUL pe Firma Plătitoare de TVA .

Asta dacă aveți voi TIMP / CHEF SA UMBLATI DUPA ACTE și doriți să nu mai apelați la "SAMSARII INMATRULARILOR" .

 

1. R.A.R. ( Eliberare. C.I.V. + I.T.P. + CERTIFICAT AUTENTICITATE )

- PROGRAMARE ON-LINE                                                                                                                                                                                                                                            - ACT IDENTITATE                                                                                                                                                                                                                                                      

- CERERE ACTIVITATE R.A.R. ( SE COMPLETEAZA OLOGRAF LA R.A.R. )                                                                                          

- DOCUMENTELE DIN U.E. (BRIEF-URI) ORIGINALE                                                                                          

- CERTIFICAT DE CONFORMITATE ( COC - ELIBERAT DE PRODUCATOR )

 

2. TAXE SI IMPOZITE ( Eliberare. FISA DE INMATRICULARE VIZATA )

- CERERE ELIBERARE CERT. ATESTARE FISCALA (P.J.)                                                                           

- DECLARATIE FISCALA                                                                                                                                    

- FACTURA ACHIZITIE U.E. ( ORIGINAL + COPIE TRADUSA )                                                                            

- C.I.V. - R.A.R. (COPIE)                                                                                                                                       

- BULETIN (COPIE)                                                                                                                                                    

- ACTELE SOCIETATII ( CERTIFICAT DE INREGISTRARE + CUI - COPIE )                                                    

- FISA DE INMATRICULARE ( GATA COMPLETATA )

 

3. INMATRICULARE LA POLITIE

- PROGRAMARE ON-LINE                                                                                                                                          

- CERERE ( Se DESCARCA de pe www.dprciv.ro )                                                                                        

- FISA DE INMATRICULARE ( VIZATE DE CEI DE LA TAXE SI IMPOZITE )                                                 

- CHITANTA PLATA CERTIFICAT INMATRICULARE 49 RON ( se achită la CEC )                                                 

- BULETIN (COPIE)                                                                                                                                     

- ACTELE SOCIETATII ( CERTIFICAT DE INREGISTRARE + CUI + STATUTUL - COPIE )                                                    

- DELEGATIE PT. INMATRICULARE                                                                                                         

- FACTURA ACHIZITIE U.E. ( ORIGINAL + COPIE TRADUSA )                                                                                                                     

- ASIGURARE RCA (COPIE)                                                                                                                        

- C.I.V. - R.A.R. ( ORIGINAL + COPIE )                                                                                                            

- DOVADA I.T.P. - R.A.R.                                                                                                                              

- CERTIFICAT AUTENTICITATE R.A.R.                                                                                                         

- ACTELE MASINII DIN U.E. ( BRIEF-URILE din GERMANIA + NR. ZOLL ) (ORIGINALE)  

sau                                                                                                                                                                          

- dacă o aduceți pe platformă să vă dea CMR-UL cel ce vă aduce mașina                                             

- TAXA ATRIBUIRE NUMERE INMATRICULARE PREFERENTIALE 45 LEI                                                          

+ 40 LEI TAXA PLACUTE INMATRICULARE TIP A ( SE ACHITA NUMERAR LA DEPUNEREA ACTELOR )

 

Cam ăștia sunt toți pașii de urmat .

Spor la alergat .

Modificat de SHARANMAN2018
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!