Jump to content

Inmatricularea autovehiculului


SYNDROM3
 Share

Postare recomandată

 Ma refeream la Seat Romania adica importatorul oficial, nu am ajuns pana la Seat in tara mama. Chiar si fostul proprietar a sunat in Germania la Seat si atitudinea lor a fost la fel ca a celor din Romania.....

Mai asteptam cateva zile si daca nu se intampla nimic incepem sa cautam si alte "solutii".

Foarte interesant este ca am aflat de la fostul propietar cine a inmatriculat masina in Germania si se pare ca fost facuta chiar de un dealer Seat (aceasta masina a avut montat ulterior in Germania filtru pentru Euro 4 si carlig de remorcare, amandoua fiind trecute in acte).

 

Modificat de snack
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Vreu sa inmatriculez o remorca noua. In afar de acte si asigurare ce trebuie sa platesc si unde? Am programare la politie pe maine in Oradea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Situatia prezentata de mine in posturile anterioare s-a rezolvat. 

Dupa multe saptamani de asteptare cei de la RAR au dat un raspuns si au acceptat ca Masina sa fie inmatriculata si sa i se faca autentificarea dar doar dupa ce toate seriile sunt la fel si cele care nu corespund sa fie sterse. Problema a fost ca cei de la RAR au trimis notificarea la RAR Sibiu prin e-mail dar si propietarului prin posta Atlassib (propietarul nu a primit absolut nicio scrisoare/notificare de la posta rapida asa ca scrisoarea a ajuns inapoi la Bucuresti). Cei de la RAR au trimis scrisoare undeva la finalul lunii iunie.

Dupa mai multe telefoane si discutii scrisoarea a fost ridicata direct de la Bucuresti apoi s-a efectuat autentificarea si modificarea seriilor la RAR Sibiu fara alte batai de cap.

Toata aceasta "distractie" a durat aproximativ 2.5 luni.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NuCeTaNu.Numerele si talonul se platesc la politie.La mine in judet doar la ora 15 da numerele si adeverinta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Pentru cine are de inmatriculat. Pe situl DRPCIV apare un anunt de maxima urgenta. Se pare ca trecerea la WLTP e cu mari batai de cap:

"IMPORTANT !

Pentru vehiculele noi categ.M1, M2,N1 clasa I, omologate NEDC, înmatricularea este obligatorie până la data de 31.08.2018.

Deținătorii de vehicule noi (neînmatriculate) sunt rugați să contacteze urgent dealerii auto de la care au fost achiziționate pentru confirmarea tipului de omologare, iar cererile de înmatriculare a acestor categorii de vehicule vor fi soluționate de serviciile publice comunitare în regim prioritar."

Mai multe detalii: https://www.nwradu.ro/2018/08/tocmai-ati-cumparat-o-masina-noua-atentie-sa-nu-ramaneti-cu-ea-neinmatriculata/

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am prea inteles la cei cu masini aduse din germania second hand, cu numere provizorii unde se incadreaza asta. Ca scrie masini noi dar mai scrie si in paranteza neinmatriculate?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna dimineata,

in legatura cu inmatricularea, masina are asigurarea valabila pana la 30.08, eu am facut alta asigurare pt inmatriculare incepand cu 31.08, pe numele noului proprietar, la drpciv ma prezint incepand cu 31 ? sau pot merge si "maine" ?

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In momentul depunerii actelor trebuie sa prezinti o asigurare VALABILA in acel moment pe numele solicitantului (proprietarul din noul talon). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

A adus recent cineva masina din Olanda pe roti? Imi puteti spune va rog ce valabilitate au numere de export?

De asemenea pe langa acel card de ce mai ai nevoie la inmatriculare?

Multumesc

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Pentru inmatrcularea unei masini aduse pe roti din germania am nevoie de chitanta de unde am scos nr de tranzit ?  Am pierduto si stau cu griji ca poate nu mai pot inmatricula masina fara acea chitanta.

 Ce  acte am nevoie pentru inmatriculare? Am contract VC brief mare brief mic.

Mai trebuie traduse actele?

Nu am numerele de la proprietarul vechi.  Dar am numerele galbene cu care am facut ITP-u (TUV-ul) in germania si numerele de tranzit cu care am adus masina .

Modificat de cristi16v
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare. Pentru inmatricularea unei masini adusa din UE, se mai platesc ceva taxe pe la posta/CEC/trezorerie sau doar taxa de talon si taxa de placute la ghiseul de la drpciv? 

Pe site-ul drpciv.ro apar doar cele 2 taxe ce pot fi achitate la ghiseu, insa pe alte site-uri apare si taxa de inmatriculare, care din cate imi aduc aminte a fost scoasa. De asemenea mai apare ca taxa de talon trebuie achitata la posta/CEC/trezorerie. 

Cum e pana la urma? 

Multumesc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se plateste 13 Lei la trezorarie sau CEC si taxele pentru talon si numere  se platesc la ghiseu la depunerea actelor . 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

13 lei reprezentand taxa de ce...? 

Singura taxa de 13 lei pe care o vad pe drpciv e cea de autorizatie provizorie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"ART. 11 - Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal

(1) La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuţii sociale obligatorii, autorităţile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacţie care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacţii/activităţi pentru a reflecta conţinutul economic al tranzacţiei/activităţii.
Organul fiscal este obligat să motiveze în fapt decizia de impunere emisă ca urmare a neluării în considerare a unei tranzacţii sau, după caz, ca urmare a reîncadrării formei unei tranzacţii, prin indicarea elementelor relevante în legătură cu scopul şi conţinutul tranzacţiei ce face obiectul neluării în considerare/reîncadrării, precum şi a tuturor mijloacelor de probă avute în vedere pentru aceasta."

Chitanata asta cred ca trebuie doar pentru numerele provizorii

Pentru inmatriculare , din ce vad pe site-ul lor , nu se cere chitanta asta si nici alta taxa de inmatriculare . Doar numerele si talonul se platesc la ghiseu.

Spoiler

– Cererea de înmatriculare a solicitantului;
– Fişa de înmatriculare vizată la Direcția Taxe și Impozite Locale de care aparține cumpărătorul;
– Cartea de identitate a vehiculului (CIV), în original şi copie;
– Certificatul de autenticitate eliberat de Registrul Auto Român;
– Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
– Actul de identitate al solicitantului, în original şi copie;
– Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termen de valabiliate;
– Copia asigurării RCA, în termen de valabilitate;
– Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
– Taxa de înmatriculare de 60 RON – NU se mai achită, taxa a fost eliminată;
– Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare;
– Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare;
– Timbrul de mediu NU se mai achită, taxa auto a fost eliminată;
– În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum și împuternicirea reprezentatului legal al acestora;
– Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul, persoană fizică;
– În situaţia în care persoana care a realizat achiziţia intracomunitară a mijlocului de transport şi solicită înmatricularea acestuia, nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art.153 din Legea nr. 571/2003 cu modificările şi completările ulterioare, se vor depune, după caz şi următoarele documente:
• formularul “Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, dacă mijlocul de transport este nou în sensul titlului VI din Legea nr.571/2003, cu modificările şi completările ulterioare,
sau
• formularul “Certificat”, dacă mijlocul de transport nu este nou în sensul titlului VI din Legea nr.571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

În conformitate cu prevederile Ordinului comun MAI-MFP nr.168/2039/2010 – publicat în M.Of. nr.327/06.09.2010, certificatul se obţine de la ANAF, Administraţia Finanţelor Publice competente pe raza cărora solicitanţii îşi au domiciliul sau sediul.

Uite o poza cu ce am platit eu

Spoiler

..20181122_122602.thumb.jpg.0ea0aa32585a595d0a1c549c12fe25c3.jpg

 

Modificat de cristi16v
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua , sper ca e bine unde postez . Am o mică problemă , săptămâna trecută am cumpărat de la un autohaus un Golf 7 2.0 tdi 150cp la care s-au făcut actele pe numele meu cu numere provizorii pentru o lună cât sa ajung cu ea in romania , problema este ca pe brieful mare si cel mic adresa este scrisă greșit, adică în loc de  strada Nicopole este scris Nicoloe, daca nu citești atent și ești in grabă nici nu se observă. Întrebarea  mea este dacă voi avea probleme la rar , la înscriere cu ea , brieful mic oricum expiră pe 15.12 si nu cred ca se mai uita cineva la el , in contractul vânzare cumpăre si asigurare este scrisă corect. Mulțumesc si o zi bună

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca o sa ai probleme. La mine au gresit numele .  In loc de Cristian au scris Christian.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Ce fel de document-act de proprietate trebuie la inmatriculare daca eu ca roman cumpar de la un alt roman o masina cumparata cu factura de la o firma din slovacia care la randul ei a cumparat masina cu factura de la o reprezentanta din DE?

Fac un contract de vanzare-cumparare cu romanul? Imi trebuie certificat fiscal de la roman daca nu e inmatriculata?

Masina are inca numere de zoll.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toate actele de legatura , contract si fiscal de la romanul care a cumparat masina fara tva pe firma din Slovacia :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut! Am incercat sa deschid un topic nou dar nu merge sa selectez categoria.. deci imi cer scuze si sa nu fie cu suparare ca ma plang aici

Am si eu o mica-mare problema

Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns

Pot inmatricula (sau reinmatricula findca e inscrisa ro ) o masina fara talon

Avand restul actelor necesare: CIV, RCA ITP, Fiscal, contract de instrainare-dobandire, impozit platit

Talonul fiind luat de politie din lipsa de itp acum 2 saptamani ( din cauza ca sunt destul de tampit sa plec la drum fara sa verific ITP) 

Fostul proprietar este din Pitesti si eu din Bucuresti si nici nu pot sa dau de el

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te programezi si faci ITP la RAR, apoi primesti talonul.

Ce amenda ai platit?

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am facut frate ITP la RAR, trebuie sa iau talonul de la pitesti

Se poate sa o inmatriculez fara talon daca sunt noul proprietar?

Modificat de vdragos
Citare absolut inutila
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In teorie ar fi suficienta dovada de talon si anexa pt itp primita de la RAR 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Logic ar fi ca tu cu dovada itp si actele de vanzare-cumparare sa poti ridica certificatul de la politie.

Suna la politie si intreaba sau mergi pana la politie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Sper ca ma adresez in topicul potrivit. Va cer parerea in legatura cu 2 cazuri. 

Cazul 1: proprietarul X are 2 masini, A si B.  pentru A are amenzi neplatite. vrea sa o vanda pe B.  Poate sa obtina certificatul fiscal? 

Cazul 2; X si Y sunt casatoriti si impart acelasi domiciliu. X detine masina C pe numele lui si nu are amenzi;  Y detine masina D pe numele lui dar are amenzi neplatite. 
X vrea sa vanda masina C. Poate sa obtina certificatul fiscal? 
 

Multumesc in avans!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Nu, dacă nu plătește amenzile de pe rolul său.

2. Aici nu sunt sigur, dar tind să cred că da.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!