Jump to content

Golf 6 - Probleme apa interior


cr1st1
 Share

Postare recomandată

Salutare,
 

Sper sa nu deschid un al topic cu acelasi subiect, dar am tot cautat si nu am gasit nimic asemanator pentru G6.

De dimineata cand am plecat cu masina, printre blocuri cand franam/acceleram usor de pe loc, se auzea apa plimbandu-se undeva prin masina.

Am verificat mocheta fata/spate, nimic, uscata, in portbagaj la roata de rezerva, la fel, totul uscat. Scurgerile din usi sunt ok. Unde s-ar mai putea strange apa?

Ma mai gandesc cum ca scurgerile din praguri (daca exista asa ceva) sa fie infundate si sa nu se scurga apa de acolo.

Daca exista, unde as putea sa ma uit sa vad daca sunt infundate sau nu?

 

O alta faza dubioasa se intampla dupa ce ploua sau spal masina, pe la coltul pragului din stanga fata, tot picura apa cam 2 zile.  Are vreo legatura cu problema mentionata mai sus? Exista alt traseu de scurgere pe acolo?

 

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

esti sigur ca se aude apa si nu motorina din rezervor?

In compartimentul stergatoarelor ai scurgerile libere, nu sunt obturate ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am auzit niciodata motorina din rezervor si nu cred ca s-ar fi auzit tocmai azi.

La stergatoare nu am verificat. Imi poti explica te rog unde sunt acele scurgeri?

 

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze ca iti fur topicul, dar am si eu o problema cu apa in portbagaj (tot golf 6), nu este multa, dar am observat ca exista putina acumulata in zona rotii de rezerva precum si sus(in zonele care pot retine apa), mi s-a spus ca ar fi de la condens dar pare ceva mai multa decat un simplu condens.Care are fi cauzele posibile?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...
The_Wolf_PoP

Si eu am gasit apa in compartimentul rotii de rezerva, si as zice ca era chiar multa (cred ca am scos mai bine de 1 litru). Daca a reusit cineva sa-i dea de cap, va rog spuneti-mi si mie, eventual unde pot sa merg sa o repare. Nu imi dau seama de unde vine, coltul dreapta sus parea putin ud langa tapiterie dar nu cred ca este de acolo avand in vedere ca eu aveam "balta" la roata iar unde parea ud era foarte putin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare,dupa un drum la spalatorie am observat ca imi balteste mocheta in spate dreapta si ulterior am vazut ca am o balta de toata frumusetea si in portbagaj sub roata de rezerva.Am rasfoit vreo doua zile topicurile deschise pe aceasta tema si am vazut ca pot exista multe cauze care sa duca la aceasta problema.Cred ca am problema cu inundatia de mult timp dar numai acum am sesizat-o,ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca de o perioada mi se intareste frana in mers si de vreo doua ori mi-a aparut martorul din poza atasata si din ce am citit pe forum se poate sa am apa la servo frana  care cauzeaza aceste probleme.Ma puteti ajuta cu un sfat sau ce as putea face sa gasesc exact cauza acestor probleme-->apa in masina + pedala frana intarita in mers+martor ASR aprins in bord.Multumesc in avans!

18664459_1384271644982835_3926316136517486105_n.jpg

Modificat de C o s m i n
mutat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

buna, si la mine a aparut apa in zonele hașurate cu roșu, mai exact in spatele mochetei unde se pastreaza trusa sanitara si in zonele încercuite, mașina un g6 combi.....a mai întâmpinat cineva problema asta și sa o rezolve într-un fel.....?...... mașina are trapă panoramica.

tmp-cam-2080080283.jpg

tmp-cam--1983999271.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie verificate furtunele de scurgere 

Ori sant infundate ,ori curge pe la imbinare furtun in partea de sus 

634877000.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Bună ziua, este cineva care a rezolvat problema aceasta? As vrea sa știu și eu cum se poate ajunge sa se vadă dacă furtunul de evacuare al apei este ieșit din îmbinarea din partea superioara..... doar prin demontarea panoramic ului? 

Și încă o chestia, pe un se scurge apa în partea de jos? În fata prin dreptul aripii? Trebuie demontata apărătoare aceea interioara, carenajul de plastic de sub aripa? Iar în spate? 

Va mulțumesc și drumuri bune! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

demontezi plafonul. nu panoramicul.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La ce mașina? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze, este vorba de golf 6 variant panoramic. Plafonul adică capitonajul din interior nu? Sbn el se poate umbla /observa furtunasele de scurgere mufate la scurgerea din panoramic? Mulțumesc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, poți vedea furtunele sub plafon. Ele pleacă din colturile trapei și merg spre stâlpi. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Buna .am nevoie de o informatie daca ma poate ajuta cineva .am un golf 6 panoramic si evident probleme cu apa in interior .am vizionat filmulete am citit ce am gasit .am rezolvat cu scurgerile pe spate la mine sunt infundate spre capat. Am demontat aripile roti si le-am gasit. Chestia e ca nu gasesc localizarea furtunelor din fata .am demontat aripa si nu am gasit nimic. aripa de la roata. Sa duca scurgerile inspre stergatiare? Trebuie neaparat sa gasesc acele supape de la capat pt ca sunt pline de murdarie la mine. Multumesc 

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ies pe la stâlpii fata, la usa/balama

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de raspuns. Ma.m uitat la stalpi chiar de doua ori ia.m puricat nu sunt acolo. Am desfacut roata si aripa pe fata si tot nu am vazut nimic sa.mi fi scapat mie aici ceva? Trapa nu o pot deschide cred ca e ars motorasul .la sf lunii asteia vin in romania si rezolv problema imi e teama numai sa nu inghete cumva apa pe furtunase cand vin in ro. Nustiu exact cum o sa fie vremea.   Masina e golf 6 combi panoramic. Astept incontinuare idei .multumesc 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauze posibile :

furtune scurgere infundate ,fisurate ,dezlipite sau sarite de pe scurgerile trapa .

Mai sus am pus eu niste schite , se vede pe unde sant scurgerile fata , poti avea acces sa le desfunzi si verifici in partea de jos daca desfaci in fata stergatoare si ridici sau scoti protectia de plastic , sau pe sus daca poti deschide trapa manual sau scoti sticla din fata ,are 3 șuruburi  pe fiecare parte .La furtune ai acces daca desfaci plasticele de pe stalpii fata ,demontezi parasolarele si departezi plafonul .

 

 

 

 

 

Modificat de calint
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salutare sunt intereset de acest subiect, am o Jetta 2011 si am apa la pasager fata. Ca si rezolvare pana acum am dat cu silicon  la grilajul de protectie al aerotermei dar dupa prima ploaie am gasit balta la locul ei. Aveti alte sfaturi ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Va salut.

In urma ploilor de zilele trecute, am gasit un Golf 6 care are trapa panoramica cu foarte multa apa in el in special in partea drepata a pasagerului, in portbagaj stanga si oala rotii de rezerva cu multa apa. Daotorita topicului acesta (va multumesc) si a catorva tutorial de pe YT am reusit sa desfund cele 4 scurgeri si am sa va detaliez.

Avand in verere ca prima data am sesizat ala doar in partea din fata a pasagerului, am dat jos capitonajul din dreapta al parbrizului si am vazut ca era furtunul scos din cauciucul de mufare care intra in caroserie (vezi fig. 23 fata), am luat o sarma (cablu de cupru pentru curent de 2) si am bagat prin coltul din dreapta fata al trapei sa vad daca e frutunul infundat. Am turnat apa prin coltul din drapta al trapei si am observat ca vine apa si prin plafon. Am scos parasolarele, plafoniera, manerele fata de pe plafon si stalpii laterali dintre usi, sa pot avea acces la futunul din colturile trapei din fata. Am repetat testarea cu apa in colturile trapei si am observat ca de infiltreaza apa pe langa mufa de imbinare, am bagat mana si mufa avea ceva joc, am zis sa o siliconez pe interior cu silicon negru NEacrilic pentru acvarii.


634877000.png.df08e5c80003fe8620761071c0
 

Am scos stergatoarele, grila stergatoare si protectia de scurgere aerotermei, am curatat de frunze, mizerie si am taiat moțul scurgerii cauciucate.

Atentie NU scoateti acele scurgeri cauciucate din caroserie de pe fata ca NU prea mai puteti sa le puneti la loc (sau munciti daca le scoateti foarte mult sa le  mai bagati la loc), luati un cuter cu lama ingusta si noua si taiati “floarea” scurgerii cca, 1,5cm din ea…va veti chinui putin din cauza locului ingust, dar credeti-ma ca e solutia cea mai simpla….repetetati operatiunea si pentru scurgerea din partea soferului.

Scurgere dreapta fata pasager.

Captura-de-ecran-din-2020.10.10-la-20.16



Scurgere stanga fata sofer.

Captura-de-ecran-din-2020.10.10-la-20.18


Asa arata varful taiat al scurgerii cauciucate care trece prin caroserie.

Captura-de-ecran-din-2020.10.10-la-20.18


Mufa de scurgere la imbinarea in trapa, cu o surubelnita lata am introdus silicon negru NEacrilic de acvariu pe santrul din interior si am reintrodus-o la loc.

WhatsApp-Image-2020-10-10-at-18.54.30b5c

- Silicon pentru acvarii Soudal negru 300 ml:  https://www.hornbach.ro/shop/Silicon-pentru-acvarii-Soudal-negru-300-ml/5524242/produs.html


Diverse poze...

WhatsApp-Image-2020-10-10-at-16.24.41-15


WhatsApp-Image-2020-10-10-at-16.24.4156d


WhatsApp-Image-2020-10-10-at-16.24.43-13


WhatsApp-Image-2020-10-10-at-16.24.43df0




Ca tot era pusi pe treaba si aveam elan de munca am zis sa verificam si portbagajul, buzunarul din stanga era un si am constatat ca in oala pentru roata de rezerva era foarte multa apa.

WhatsApp-Image-2020-10-10-at-16.24.40---


Dupa ce am scos un dop de scurgere, ne-am pus pe demontat lateralele porbagajului. Am repetat testul cu apa si am vazut ca apa iesea printre furtun si mufa cauciucata de imbinare in oala rotii....pe semne mufa era colmatata de noroi!
Aici scurgerile sunt bagate in oala rotilor si sunt extrem de usor de scos (NU ca pe fata) , efectiv tragi de cauciuc si il poti baga la loc dupa taiere.
 Am taiat 1,5cm din acel moț care colmateaza sgugerea si am bagat totul la loc.


Scurgere stanga spate.

WhatsApp-Image-2020-10-10-at-16.24.40ca2


Scurgere drepata spate.


WhatsApp-Image-2020-10-10-at-16.24.38f72



Am sa las si cele 2 filmulete de pe YT de unde m-am mai inspirat eu, poate vor fi utile si altora.

 





 



 

Pentra acasta lucrare aveti nevoie de un borcan rabdare si inca o mana de ajutor...timp de lucru 7 ore, DA 7, ati citit bine!!!
PS: Inainte sa montati toatul la loc, verificati fiecare colt din trapa turnand apa si verificati ca apa sa iasa pe scurgeri fara a se infiltra in masina!
Multa bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut, 

 

Weekendul asta m-am ocupat de aceasta problema : 

Am desfacut capitonajele stanga / dreapta si ce sa vezi..surpriza ?

Toata apa de la trapa curgea in interiorul masinii...mufa de la furtun era sarita pe ambele parti.

Am scos tot noroiul din ele, le am spalat foarte bine si le am pus la loc...acum sper sa fi rezolvat toata problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare, din nou am aceiasi problema....acum pe bancheta din spate stanga am o pata de apa...mentionez ca am desfacut furtunele le-am spalat le am pus la loc si acum....curge pe bancheta din spate de la ce poate fi ? 

plafonul nu este ud sau ceva...ma puteti ajuta ? 

 

Multumesc,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...
Romeo Claudiu
On 04.12.2019 at 20:55, danito a scris:

Pana in momentul de fata nu am gasit rezolvare. Nu pare nici o gaura infundata. Date fete de usi jos, chedere, curatate. Nici o diferenta. Acum cum am intrat in periaoada friguroasa, dimineata este apa pe pragul din interior pana in cheder, asta ma gandesc ca este de la condens, altceva nimic. Nici o rezolvare momentan.

Salut .

Se demontează ștergătoarele,grila și apoi se vad capetele cu supapa@, Dopuri în capete .

La mine le-am scos

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salutare,

In urma ploilor recente plafonul unui Golf 6 Variant arata ca in pozele atasate. Cine ma poate ajuta cu un service pentru a rezolva problema asta si cam la ce cost se ridica lucrarea? 

Multumesc!

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare am si eu o problema la un golf 6 2012 variant (fara trapa) cu apa in interior pe partea pasagerului din fata si cel din spate este inundat.Ma poate ajuta cineva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Mie imi curge apa in portbagaj, si la roata de rezerva si pe stalpul din stanga… si nu am trapa, golf 6 variant…a mai patit cineva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!