Jump to content

Aditu
 Share

Postare recomandată

Salut,

Poate e o problema, poate nu. Poate e un feature, poate nu.

Eu tind sa cred ca e un feature ceea ce voi descrie, dar problema e ca ma incurca asa cum functioneaza acum.

Cand plec de pe loc, (motor rece si cald), ori tremura ori se tureaza in exces. In ambele cazuri imi iese o plecare de pe loc stangace, de incepator si cred ca nici nu e sanatoasa pentru ansamblul ambreiajului.

1. Vreau sa plec usor, asa ca pisc putin acceleratia (1100-1300rpm) si apoi incep sa slabesc ambreiajul. Cum incep sa eliberez se tureaza suplimentar fata de cat turasem eu initial, si sare spre 1500-2000rpm. Rezulta un patinaj in ambreiaj evident si o plecare stangage tare. E un fel de feature cred ca sa nu iti moara motorul, Dar in cazul meu nu ar trebui sa corecteze turatia. Ma incurca. Am reprodus cu incetinitorul si exact asa se manifesta. ECU tureaza suplimentar, desi nu e cazul. 

2. Vreau sa plec usor si mai intai iau piciorul de pe ambreiaj putin si apoi accelerez. Tremura usor la inceput, apoi eu cand incep sa accelerez si eu usor, fie se tureaza mai tare decat am eliberat eu pedala si patineaza, fie nu se tureaza deloc si tremura pana isi mareste singura relantiul si apoi continui eu accelerarea.

3. Daca plec mai tare, mai smuls, nu are timp sa apara nici una din situatii. Dar apar cand vreau sa fac manevre de parcare, cand plec incet de pe loc in trafic... Uneori imi plec perfect. Dar mi se pare o limita mult prea fina. Sau TSI-ul asta m-a facut sa fiu atent la ce miscari fac la plecarea de pe loc, a.i. nu mai stiu eu sa fac o plecare de pe loc (incepator nu sunt, si cred ca am condus destule masin)

 

Am zis ca nu mai stiu eu sa plec de pe loc. Am tot exersat, dar mai mult am chinuit-o. Nu pare o problema functionala totusi. Mai degraba un feature care incurca. La alte masini pe care le-am mai condus nu am avut probleme (nu asa la test drive ci intre 200 si 2000km: O2 Tdi, Mini cu turbina benzina, Polo aspirat benzina, C4 Picaso aspirat benzina, Transporter TDI, Corsa benzina, Duster dci, Polo TDI, Aveo benzina, Focus 1.0 Ecoboost, etc...).

Pareri? Caz singular? Mai e altcineva? E ceva specific TSI-ului, motoarelor turbo pe benzina, motoarelor mici pe benzina si turbo....? Sfaturi despre cum sa procedez? Are vreo chichita? Sau ii dau un sprit inainte sa iau piciorul de pe ambreiaj...?

 

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Eu am un Golf 1.2 TSI , tot CYVB.

Si mie mi se pare ca se comporta putin ciudat la plecarea de pe loc

Daca accelerez la 1800-2000 RPM , cand ridic ambreiajul scade brusc turatia si da putin in nas.

Daca accelerez mai tare , trebuie ori sa plec mai patinat ori imi da brusc un "sut" .

Inainte am avut un 1.6 benzina aspirat. Nu sunt incepator, am circulat destul de mult, dar parca la plecari de pe loc cu TSI-u tot timpul trebuie "sa ma concentrez"  ....

Cred ca are de a face si cu faptul ca intra repede in cuplu la turatii joase  din cauza turbinei , dar cand debreiez scade turatia si probabil turbina  nu mai da suficienta putere.

Am gasit doua solutii:

1) plec mai turat /patinat si ma asigur ca nu scade turatia sub 1500-1700 rpm.

2) plec foarte usor,  aproape doar din ambreiaj in asa fel incat sa nu "intre turbina" .

Concluzia e clara : Trebuia sa iau DSG !!!  :)

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai poate fi o problema la switch-ul ambreiajului. Un coleg cu Golf 5 GTI avea un tremurat urat si apoi smucea la plecarea de pe loc. La el asta a fost problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, clar cere foarte multa atentie si concetrare plecarile usoare cu TSI-ul asta. La DSG ma gandesac si eu, sau ceva similar daca trec la concurenta.

De verificat treaba cu switch-ul ambreiajului. Sau poate ceva pe acceleratie sa fie.

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am umblat 5 ani cu 1.4TSI CAXA pe O2 FL si da, confirm si eu ca la plecarile de pe loc iti trebuia extra atentie si picioare fine ca ori pica in nas pentru cateva secunde, ori se tura mai tare si patinai mai mult ca si normal ambreiajul... de fapt imi facea la fel cum a descris si initiatorul topicului. La motorul actual (cel 1.4TSI 150 CP ACT) de asemenea este prezent simptomul dar parca mai putin sesizabil...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Relantiul , ca e la valoarea normala ~900 rpm ca e la 1500( sa zicem) cand e rece  motorul este mentinut de ECU.  Daca tu in mod normal pleci cu un  motor cald cu ambreajul patinat  de la 1300 rpm  , cand ai un motor rece mentinut turat la 1500rpm, daca lasi ambreajul fara sa mai acelerezi peste atunci ECU v-a compensa.. si de multe ori o face in hopuri. Incearca sa mergi in treapta 1 sau 2 la relanti , cand vei da de un mic damb vei observa cum compenseaza ECU in sarcina si turatia nu v-a scadea sub 900RPM dar cand vei trece de acel mic obstacol sa vezi cum urca pentru o clipa turele.   E valabil la multe masini pe benzina.  In cazul vostru cu motoare mici si fara cuplu la turele astea probabil ca si mai evident.

 

Modificat de noobsound
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Confirm si eu manifestarea asta la plecarile de mai jos. Si mai tremura si uneori...totusi, daca mentin din acceleratie putin mai bine, acel tremurat tinde sa nu mai apara. Eu personal, cred ca atunci cand ridic piciorul de pe ambreiaj, cred ca il ridic si pe alaltul, daca nu sunt foarte atent...:scratch: si am permis de mult...Oricum asa cum se zicea si mai sus, este totusi sensibil "pragul" asta la plecarea de pe loc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 11/3/2016 at 21:09, noobsound a scris:

 In cazul vostru cu motoare mici si fara cuplu la turele astea probabil ca si mai evident.

Si asta cred ca e o explicatie . La urma urmei e un motor mic de 1.2 si pana nu intra mai serios turbina ... e .... un motor mic ! :))

Incerc acum si sa calc mai tare acceleratia in timp ce ridic ambreiajul , dar  tot e un echilibru foarte fin ca sa nu zvacneasca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact. Ciudat e ca la unele drumuri imi iese de minune, perfect spre aproape perfect. La alte drumuri iese catastrofa de la pornire la destinatie. De exemplu cand ma duc la serviciu plecarile ies bine, iar cand ma intorc...nu prea, spre deloc bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Binenteles aici depinde si de fiecare cat este de "priceput" cu pedalele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu tine de pricepere la pedalat. sistemul de comanda  ambreiaj hidraulic care e implementat de vw e de toată cacaoa. nu are finețe câteodată, e doar in modul on-off, fără valori intermediare. 

ce ar putea ajuta un pic ar fi o aerisire de ambreiaj. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!