Jump to content

Recomandare Inlocuire parbriz


chapooera
 Share

Postare recomandată

@Dolfin NU contest faptul ca NU exista parbrize albe penru Vw Passat B5.5 ... doar ca pentru seria mea de sasiu NU s-au fabricat decat cu tenta verde...cu parasolar gri si si fara parasolar! Eu aveam pe masina parbriz cu tenta verde si parasolar gri din fabrica! Iar motivul schimbarii a fost ca era foarte putin zgariat de la sergatorul dreapta care NU fusese schimbat de neamt niciodata. Eu la toate masinile pe care le-am avut pana acum schimb in Octobrie toate stergatoarele...asa am tot timpul stergatoare bune peste iarna si evit neplacerile!

Asta e parbrizul OEM...

2016-07-2109.10.4530b80.jpg


Asta e cel Pilkington...

2016-07-2115.27.34f78d7.jpg

Modificat de mariuscbn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Salutare! Sper ca am postat unde trebuie. Am achizitionat si eu un Golf 5 motor de 1.9 TDI din 2004 dar care are parbrizul spart. Am sunat la o firma ce inlocuieste parbrizuri si mi-a zis ca sa imi faca programare sa ii dau mai intai marimea la parbriz, zicea ceva de genu ca poate fi ori de 14 ori de 18 . Acuma intrebarea mea este cum se masoara asa ceva sau scrie undeva lucrul acesta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai ti s-a spus si pe softpedia sa te duci la o firma ca lumea de parbrize, nu la saraciile astea care te intreaba pe tine niste date care trebuie sa le stie ei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut,

As avea nevoie de cateva sfaturi referitor la achizitionarea unui parbriz nou pentru un VW Golf V 2007-2008, hatchback. 

  • de unde ar trebui sa il cumpar
  • ce producator sa fie

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la ager service iei parbriz pt masina ta, exact ce ai avut de fabrica, doar ca ieftin si montaj de calitate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...
ionalexandrudan

Salut. Am si eu de schimbat un parbriz, azi m-a fericit un ATV cu o piatra in el. S-a facut "o floare" cu 11 ramificatii.

Dar nu scriu aici ca sa ma plang, ci referitor la discutia dintre Dolfin si mariuscbn de acum cativa ani->AM poate fi exact si 100 % ca si OEM, lucrez in domeniul lampilor auto, asadar exemplu: skoda octavia 3,  lampa spate, proiect terminat in 2016. Pana in 2016 livrat electronica OEM, conform contractului, iar  dupa 2016 AM. Retineti, BOM-ul (bill of material) a fost si este identic in ambele cazuri! Materialele folosite au fost identice, atat la OEM, cat si la productia de AM.

Pretul, bineinteles mai mic, pentru ca dupa EOL (end-of-life) acesta este negociat si scade dupa o formula bine stabilita intre OEM si furnizorul de componenta.

Asadar, poti gasi AM identic cu OEM, dar la pret mult mai mic si la calitate (repet) identica.

Platim marca/brandul/numele.

Alt exemplu: am lucrat la Mahle. Mahle si Mann sunt identice la filtre la grupul VAG, BOM-ul este identic, dau un ex., la filtrul de aer, difera DOAR ambalajul si codul de piesa indicat prin contract de fiecare producator de piesa.

Eu voi pune parbriz de la un anumit producator, care face parbrize pentru VAG atat OEM, cat si AM, tenta verde. Sticla este identica in materie de compozitie, grosime, claritate si dimensiuni.

Sper ca m-am facut inteles si am adus putina lumina cu informatii din aceasta industrie automotive.

Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

P.S. Parbrizele au cam toate protectie UV si tenta de culoare, acesta este unul din motivele pentru care polishul la ele nu este recomandat, iar firmele nu se risca sa deterioreze acest strat foarte fin de culoare si protectie; retineti,  parbrizul nu va mai oferi acelasi confort si aceeasi protectie.

 

Modificat de ionalexandrudan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!