Jump to content

Sistemul multimedia - Superb 3


teodosie
 Share

Postare recomandată

Interesant. În cazul asta nu știu ce sa zic. La al meu Bolero pe Superb 3 funcționează perfect cum am zis, fără CarMode. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am sa va impartasesc experienta mea cu Androidul la telefon. Am un S7 Edge si saptamana trecuta mi-a cerut update. Auzind la un coleg ca isi facuse ceva mai demult si imediat dupa aparuse o stire ca au sistat upgradeul la android 7 din cauza ca sunt problem, acum la vreo 2 luni de la acel episod am crezut ca e ok si I-am dat sa-si faca. Proasta alegere.

In prima faza totul a fost ok, chiar l-am incercat , mergea prin mirrorlink aproximativ la fel ca inainte, toate bune si frumoase. Zilele trecute am vrut sa folosesc din nou waze si nu am  mai reusit sa-l conectez, abia intr-un final am reusit sa-l folosesc doar ca telefon prin Bluetooth. Cu alte cuvinte telefonul e praf, acum caut sa vorbesc cu colegii de la IT sa vad ce ma sfatuiesc, sa-l aduc la setari de fabrica, in fine. Zilnic mai apare cate ceva la el, alarma a luat-o razna, nu mai suna la alerte, deci mare atentie la updateul de soft, e varza.

Sper sa fie de folos celor care inca nu au facut vreo modificare, fiti cu bagare de seama.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Android + Samsung = Love

Android + Samsung Note = Boom

In alta ordine de idei, car play este cel mai bine integrat cu Masina, Telefon si Watch.Nu zic ca nu are momente cand nu se conecteaza, dar acestea se pot evita usor daca legi tel prin cablu inainte sa pui contactul si sa apuce sa se lege prin bluetooth. 

BTW pe newsletter AVIA apare oferta la "Bluetoot" :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@skoderia Eu am S7 normal, am Android 7 de cand a aparut pt el (acum aprox o luna cred) si nu am probleme cu nimic, totul merge ca si inainte si pe Mirrorlink si pe Android Auto si pe telefon in sine. Da un reset la setari de fabrica, ceva sigur nu e ok la tine, nu update-ul e de vina.

@nsm Cu riscul de a starni o polemica, daca esti iLover nu inseamna ca tot ce face Apple e minunat. Si unele si celelalte au plusuri si minusuri. Eu unul nu am patit de cand am Android 7 sa nu mi se conecteze la masina nici macar o data, si il conectez zilnic de cel putin 3 ori pentru ca pun Waze-ul pe infotainment cand ma urc in masina. Ca idee, am avut cateva iPhone-uri si cateva alte telefoane cu Android, iar acum am Samsung S7. Dintre toate, iti spun sincer ca prefer S7-le. Celelalte telefoane cu Android au multe scapari de integrare a softului cu hardware-ul telefonului si uneori iti vine sa dai cu ele de pamant, dar Samsung a reusit sa-l integreze aproape perfect incepand cu S6 si acum S7. Apple reuseste sa tina softul asa stabil pentru faptul ca pune multe restrictii, dar eu unul m-am saturat de ele. In schimb replica ta cu Android + Samsung e o replica clara de persoana care foloseste doar Apple si nu a folosit nimic altceva decat pe telefoane/tablete/ceasuri slabe. Ori compari un telefon de 3000 lei cu unul tot de atat, ori nu compari :) Peace.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe Mirrorlink si ecran oglinda pe infotaiment (deci nu CarMode) aveti control de pe volan pentru next/ previous track la aplicatiile audio? (nu ma refer la Rockscout)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@sln Parca nu, dar nu bag mana in foc, daca imi amintesc testez dupa amiaza. Eu folosesc strict Waze-ul, cand ma urc in masina conectez telefonul si dau drumul la Waze. Din cand in cand mai pune prietena clipuri pe Youtube, ii place sa se uite in mers :)) Si am setat in Waze sa nu mai vorbeasca prin BT ca sa nu-mi mai opreasca radioul/muzica de pe sistemul audio. E varianta perfecta pentru mine - din cotiera urla telefonul cand e ceva legat de navigatie/gropi/politie si in boxe merge in continuare muzica de pe masina.

Nu folosesc aplicatii de muzica din telefon pt ca prefer muzica pe care mi-o pun singur pe card SD si in marea parte a timpului ascult radio :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@RzzV Sa fie clar:

de 18 ani am avut doar telefoane varf de gama, lucrez in telecom si aleg ce vreau fara sa imi pese de pret. 

La inceput foloseam Ericsson (avea bluetooth inca din 2001 pe T39), pe urma Nokia care a culminat cu N95 8 GB in 2007. De cand a fost introdus Iphone 4 in Ro, am trecut pe Ios. In paralel am folosit si Microsoft si blackberry cu toate iteratiile lor de sisteme. Concluzia mea personala e ca Android nu e petru mine. Eu sunt client si Apple are cel mai bun customer care din industrie. 

Idem cred si despre VAG; au cele mai de bun produse din industrie, ergonomice, well buid, atentie la detalii

Modificat de nsm
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu faceam referire la suma pe care o dai pe un telefon in general, ci la faptul ca daca e sa compari un S7 cu un iPhone 7 vei vedea ca Android nu ofera experienta slaba fata de ios - pt alte telefoane slabe cu Android, da, de acord cu tine.

Despre telefoanele vechi n-are rost sa vorbim, iar Windows Phone deocamdata e mult sub Android si IOS. Corect, poate Android nu e pentru tine, dar asta nu inseamna ca e slab, ci doar prost adaptat pt multe telefoane care il folosesc. La capitolul customer care sunt de acord cu tine, Apple e peste toti.

P.S. Cum banuiam, de la iphone 4 ai folosit iphone. Si eu am folosit iphone de la 3gs pana la 6, dar apoi am zis sa mai fac o comparatie si cu Android.

Dar deja suntem offtopic aici, daca vrei putem continua pe PM :)

Modificat de RzzV
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am avut de la 3G, na! :P In plus am avut mereu si Android ca poate poate razbesc si ei. Toate cumparate din banii mei ca si asta e important la evaluari.

Ideea e simpla, IOS poate fi folosit si de un copil si de o bunica si este solid si predictibil in utilizare pana la cele mai mici detalii, pentru un pret enorm.

Android e foarte bun value for money insa pana nu stabileste clar care e calendarul default sau contactele unde si care se sincronizeaza, plus toate prastiile de aplicatii ce fac ce vor ele in termeni de privacy si power usage...e un cosmar pentru orice utilizator normal, iar pt mine e iritant sa incerc sa ajut un prieten ce s-a confuzat cu Android-ul lui ce a crezut ca e la fel ca un iphone.

 

LE: ca sa fiu si on topic, din experienta mea atat Carplay cat si Android Auto sunt foarte stabile, iar Android Auto castiga pentru Google Maps, serviciu ce cred ca va fi ridicat la rang de utilitate publica globala.

Modificat de sln
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

I-am dat revenire la setarile de fabrica, pare sa fie ok acum, voi incerca sa instalez diseara cele necesare si vad pe urma. Ideea era ca si unui coleg cu acelasi telefon a inceput sa-i faca figuri, de asta mi s-a parut ciudat. Prea multa tehnologie au ajuns sa puna pe ele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

e adevarat ca prea mult strica... si nu doar la telefoane ci si la masini...

@sln Google Maps e tare la noi in Romania. Sunt tari in care Apple Maps este foarte bun deoarece se bazeaza pe TOMTOM care au o lunga traditie in Europa de vest.

Pe apple ii intereseaza tarile cu potential ridicat. Cum la noi se utlizeaza undeva la 100 k iPhone 7 pana in prezent, sunt invizibili.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oameni buni, luati aminte de la cineva patit.

Va spuneam azi ca telefonul o luase razna, l-am resetat, l-am zapacit, am reinstalat tot pe el. Ma duc la masina cu sperantza, il conectez si nimic, si da-I si omoara-l in fel si chip, nimic, mort, nu vrea sa-l vada prin mirrorlink cu niciun chip. Intr-un final il intrep in privat pe colegul de forum "RzzV". Sta omul si se gandeste si imi spune, mai, dar tu ce cablu folosesti? Pai vechiul cablu de la S3 pe care l-am folosit si pana acum si cu care a mers pana deunazi. Imi zice el, ia incearca cu cablul original ca si eu am avut surprize. Ma duc, folosesc cablul original si ce sa vezi, se conecteaza instant. Am zis ca innebunesc.

Mai fratilor, merge, dar acum numai cu cablul original, sa nu te iei cu mainile de par? Asadar am zis sa scriu sa vada si altii ca sa nu mai pateasca asemenea.

Toate cele bune va doresc si multumiri colegului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum ți-am spus si pe whatsapp aseara, eu imi cumpărasem un cablu special sa il am in masina si nu imi mergea, asa ca am testat cu mai multe si toate fac figuri in afara de cel original cu care a venit telefonul. Cu ala merge de fiecare dată perfect. Cu altele ori nu merge deloc, ori ba merge, ba nu merge. Eu am lăsat cablul telefonului in masina si am altul in casa cu care îl încarc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mult prea tare. Apropos, in manual scrie ca se recomanda conectarea prin cablu OEM Skoda ?!? Are cineva asa ceva  ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca va cumpara cineva cablul de la ei. Ideea e sa fie cablul original al telefonului. Unele cabluri ieftine facute de producatori terti au calitati indoielnice, firele sunt legate prost, sau nici nu sunt cate trebuie (sunt puse doar a.i. sa se incarce telefonul, nu sa si trimita date corect).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am patit asa cu Samsungul sotiei pe fabia. Pana nu am pus cablul original nu a mers. Problema mea era ca eu incercam cu un cablu original de Kindle nu de Samsung. Desi este de date si cel de Kindle (prin el transfer cartile), nu a vrut sa mearga. Si culmea, ca sa fie si mai dificil, cel de kindle arata similar cu cel de samsung (lungime, culoare, mufe).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revenind un pic la mirrorlink - am vrut să îl configureze și m-am lovit de faptul că aplicația LG mirrorlink nu vrea sa pornească cu eroarea LG won't start on a samsung phone that does nit have mirrorlink installed. 

Ce am instalat - car mode samsung, lg mirrorlink si butonu' minune (videoclipul de mai inainte). Telefon S7 cu android 7. Ce greșesc?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Idem pe S6 edge. Mi-a mers o singura data, in rest nici vorba sa treaca de acea eroare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ma prind de ce vouă va da eroarea aia. Si eu am tot Android 7 pe S7 si niciodată nu mi-a dat eroare aplicatia. Sigur ai Mirrorlink activat pt masina in setările telefonului? Apropo, aplicația nu porneste decat când e conectat la masina, dacă o pornești pe telefon direct nu porneste deloc. Eu nu am Car mode samsung instalat pt ca nu e necesar si nici butonul minune din clipul postat aici. E suficient sa activezi comutator universal din accesibilitate si ai butonul original de android pe ecran apoi. Folosesc doar LG Mirrorlink.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gorillaz_Doktor

Ios a integrat telefonul cu masina. Cand am cumparat actuala, aveam Samsung S5 -nava amiral. Nu se conecta cu android auto neam. Si am incercat alte 2 Samsung-uri -tocmai aparuse S6 Edge. Niet, nada, zip, zero, zilch. Mi-am cumparat iphone 6s. S-a conectat instant.  Putem spune ca Android auto e un flop, aplicand aceeasi intransigenta pe care o avem cu prod de masini. Daca Skoda ar avea acelasi procent de defectiuni (nu mai zic daca ar trebui sa cumperi tu nush ce releu ca sa plece de pe loc), aceasta comunitate nu ar exista.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Topicul asta nu e android vs ios. Fiecare are dudele lui (update -uri care nu merg cum trebuie, touch care nu mai raspunde decât  dupa reboot, incepe sa se miste greu dupa un timp, hărți proaste si mai sunt si altele. Si toate simptomele astea sunt pe iphone 6). Cele două curente, iphone&ios si android, se adreseaza unor utilizatori diferiti. Fiecare va sustine ca al lui e cel mai bun..sau va intelege ca mai exista si altii cu alte nevoi, diferite fata de a le lui, nu neapărat mai proaste sau mai bune ci diferite. Chestia asta seamana cu religia...

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gorillaz_Doktor

Nici nu am vrut sa fie un android vs ios.  Le-am avut pe amandoua si am apreciat la fiecare +uri si -uri. Se discuta de sistemul multimedia S3 si conectivitatea lui cu diferitele siteme de operare ale telefoanelor inteligente. In materie de mirror link, android nu exista. Pt a exista inseamna sa ai telefon cu mirror link de la Sx in sus si cu android auto, iar cand pornesti unitatea multimedia, sa se conecteze si sa functioneze impecabil in minim 99% din cazuri. Ceea ce se intampla la Iphone. La android auto trebuie sa instalezi tu un "add-on" third party, sa faci tot felul de reset-uri la setari din fabrica si alte interventii, care imi spun mie ca end user ca Android + skoda multimedia = not love. Vb de android pe samsung, versiuni oficiale, instalate din fabrica cu android auto, telefoane high end (navele amiral), nu variantele ieftine. Dupa cum spuneam, daca skoda ar vinde masini care trebuie resetate ca a mearga, nu ar mai exista comunitatea. Pot accepta modificari de soft pt modele vechi de telefoane, dar nu pt modelele de top. Eu sa fiu factor de decizie la skoda presam maxim samsung sa gaseasa un remediu si sa-l includa inntr-un update. Le are si Apple pe ale lui, dar in materie de unitate media skoda, a livrat un soft care functioneaza in peste 99% din cazuri. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa fim realiști. Cu s6 si s7 android auto funcționează tot timpul - faptul că pt tara noastra nu e încă versiune oficială a aplicatiei e altceva si asta se rezolva simplu instaland-o din afara marketului android. Iar Mirrorlink merge corect dacă respecți ceva ce la iphone respecti: cablu original, telefonul fără modificări.

Momentan, apple car play e mult sub Mirrorlink si android auto, ca despre asta vorbim. Nu despre cat de bun e telefonul x sau y. Bune sunt si samsungurile de top, si iphoneurile.

Da, există țări unde apple are hărți foarte bine facute si nu ai nevoie de altceva, dar pentru tara noastra deocamdata e cam mort pe partea asta. Iar pe mine unul hărțile ma intereseaza cel mai mult din tot ce pot face pe Smartlink.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@RzzV cred ca am mai intrebat, daca ma (ne) poti lamuri:

1. prin MirrorLink ai control la aplicatie audio din telefon? Adica previous/ next track.

2. cu MirrorLink conectat mai este disponibil bluetooth-ul masinii ca sa conectezi un al doilea telefon?

Modificat de sln
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@sln La prima intrebare ti-am raspuns si atunci ca nu stiu, nu am incercat pt ca nu folosesc aplicatii audio din telefon, prefer radioul masinii sau cardul SD conectat la media pe sistemul masinii. Atunci ti-am zis ca o sa testez si iti spun, dar din pacate am uitat de fiecare data cand am ajuns la masina.

La a doua intrebare, raspunsul este da. Concret: eu tin telefonul conectat pe Mirrorlink - il pun in cotiera si isi vede de treaba de acolo (cu cablul conectat la USB-ul din spate) si prietena mea pune uneori muzica prin BT de pe telefonul ei - cand nu ii place ce am pus eu pe card iar la radio nu e nimic interesant. Ultima data am facut asta sambata (acum 2 zile), eu aveam telefonul cu waze-ul pus pe ecranul masinii, aveam si conectat prin BT telefonul si am vorbit la el in boxele masinii, iar apoi dupa ce am terminat conversatia, ea a pus Media pe Bluetooth la telefonul ei, al meu ramanand cu Waze pe ecranul masinii si functional.

Daca pentru cineva e un mister atat de mare Waze-ul pe ecranul masinii, va pot face un video incepand cu momentul in care ma urc in masina, pana pun Waze-ul pe ecranul masinii si imi vad de drum.

Modificat de RzzV
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!