Jump to content

Golf Alltrack 1.8 TSI


CristiALF

Postare recomandată

Vezi ca pentru curatare piele exista un kit de la MaFra in pasi, care include si detergent spuma. E destul de scump dar da rezultate. Altfel, no stress, se face cu piele perforata si alcantara instant.

Link către comentariu

Eu am luat-o pentru detergent, ca am ațele portocalii pe volan. End of offtopic ca ne-o luam :))

 

Link către comentariu

Mi se pare cam ciudat ca volanul sa fie uzuat asa devreme, mai ales ca este vorba de partea din spate si laterale. De obicei se uzeaza intai pe fata.

Incerca intai sa-l cureti cu ceva, solutii sunt gramada, desi nu recomand solutia de la Mafra. Mai curand ceva gen Leather Master sau Sonax Profiline.

Link către comentariu

Ce-i drept mie nu prea imi transpira mainile dar totusi, 50.000km, aproape dublu fata de tine si arata ca nou ?
Ai gresit pH-ul baiatul meu :))

Link către comentariu

Se pare ca m-am inselat si se curata destul de bine, vedem diseara rezultatul final.

Link către comentariu

Hai sa va explic scurt teoria pielii de pe volan. Volanele pana la G6 se faceau la Arad la o firma unde am lucrat (ma ocupam de furnizorii de piele, deci stiu ce vorbesc). Volanele de G7 nu s-au mai facut la Arad pentru ca... pret, asa ca VW s-a dus la alt furnizor mai ieftin. Insa venise Skoda la noi, Skoda 3 (Octavia si Superb) sunt facute la Arad.
Ideea sta asa, dupa ce pielea e curatata, stoarsa si uscata in "masina de spalat" (chiar asa arata instalatia aia ca o masina de spalat), pielea se taie in doua, chiar se taie in 2, are o grosime de 3-4mm si se mai taie odata in 2. De acum inainte avem 2 feluri de piele, stratul de sus si stratul de jos. Cel de sus e intotdeauna cel mai dorit pentru ca este cel mai fin, cel de jos nu e asa fin si nu prea e dorit de clienti, asta inseamna ca stratul de sus e mai scump si stratul de jos e mai ieftin.

Ce a facut VW? La VW UP (volan facut tot la Arad) ca sa dea ei impresia de piele buna (injinerii de la VW si "expertii" in piele au decis asta), au luat stratul de jos, l-au acoperit cu spuma sa nu se vada ca nu e piele fina si au tras un strat de vopsea. treaba rezolvata.... din punctul lor de vedere :), rezultatele se vad deja, la o piele normala daca atingi cu unghia pielea fara sa apesi foarte tare sa o zgarii nu se vede nimic, la pielea asta avand strat de spuma, si la o atingere usoara se vede urma de la unghie si daca ai si apasat putin, l-ai zgariat.

Cam asta e. Ca sa faceti o diferenta intre pielea de sus si pielea de jos, vedeti volanul de BMW de prin anii 2009 si pielea de VW Golf 5. La BMW se vede ca e mai "zbarcita" (aia e pielea de jos) si la VW e fina (aia e pielea de sus), pe vremea aia VW inca isi dadea interesul sa puna calitate pe masini. Si la mine, an 2016, volanul arata de parca are masina 230 de mii... asta e.

Link către comentariu
1 hour ago, john_skoda said:

Cu alte cuvinte, era jeg ?

Nu stiu inca ce era, ca sunt cam debusolat..Si inca nu zic hop, ma mai uit diseara sa nu am surpriza sa fi aratat bine cat era inca ud si pe urma..Mi s-a mai intamplat, sunt patit.

Volanul oricum pare sensibil, am spus asta de cand amluat masina, aceasta “piele” foarte fina (sau ce naiba o fi) se zgarie foarte usor si desi se simte foarte bine in mana, mie unul imi da senzatie ca nu e foarte calitativ (adica rezistent). 

Link către comentariu

Da-l incolo de volan, iti faci inima rea degeaba. Schimbi masina si asta e... o sa ai mereu rulaj mic... :))

Link către comentariu
  • 2 months later...

Intre timp am ajuns si eu cu chiu cu vai la 40.000 Km. Nu am fost chiar pe faza, dar asta e..

Mi-as dori sa imi pot face timp in urmatorul weekend pentru a reface tratamentul cu sealant, dar inca nu stiu daca voi reusi..

IMG_4858.jpg

Link către comentariu
  • 5 weeks later...

Ceva pareri legate de 18" ?.. Sebring sau Kalamata (Alltrack specific)? :huh: Inca sunt indecis...

 

sebring.JPG

kalamata.JPG

Link către comentariu

Ideea e ca nici anvelopele nu sunt cele mai fericite: la nr 1 sunt noi de 40 ceea ce nu e bine pentru mine (am doar 225/45 la 18” in carte), iar la 2 sunt noi dar mediocre dpmdv (Goodyear Efficient Grip ) - macar daca erau cele noi cu ..Performance, dar nu..
Eu de fel dorind Pilot Sport..deci va imaginati ce situatie minunata. Oricum as incerca sa iau doar jantele daca e posibil.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!