Jump to content

Golf Alltrack 1.8 TSI


CristiALF

Postare recomandată

Vacanta plăcută si lipsita de peripeții. Sa ne scrii pe topicul de Grecia cum e (daca e Grecia). Sunt foarte curios ce părere ai  de drum, tara, servicii.

Link către comentariu

Da, o sa scriu la final. Pana acum e bine ?

Azi am facut si baita ?

B99D5E17-F2E4-4D38-BE66-C6DAE4B1DD52.jpeg

Link către comentariu

Chiar Thasos pare să fie, Marble Beach plus nelipsita spălătorie de la plecare, excelent amplasată.

Cred că e relaxant Alltrack-ul pe drumurile alea, eu eram foarte stresat să nu ating. :)

Vacanţă plăcută!

Link către comentariu
  • 1 month later...

Salutare,

N-am mai scris nimic de ceva vreme...

Dupa intoarcerea din Thassos, la sfarsitul lunii Iulie am fost plecat 1 sapt in zona Apuseni, am facut vreo 1500 Km in 6 zile :)

Si cum oameni #$#$%^% sunt peste tot prin Romania, m-am intors de acolo cu asa ceva pe portiera dreapta spate:

 

IMG_4371.thumb.JPG.2ab6546556e4cfd4c702b75768a8873a.JPGIMG_4372.thumb.JPG.203505062b1327f6bee3938321d9e1e3.JPG

Cum situatia nu putea fi lasata asa (chiar daca nu era atat de deranjant) si la Casco nu am dorit sa apelez, mi-am facut programare si ieri am mers la baietii de la Turbocon unde am rezolvat problema indoiturii. Fiind acolo am profitat de ocazie si am inchis si mica buba din parbriz pe care o aveam de cand lumea:

IMG_4392.thumb.JPG.17613d5f0d131ddb2b58aa9941655259.JPG

Rezultatul (mai ramane sa aplic retusul aferent):

IMG_4412.thumb.JPG.f8d25f564772444408fded853b73792e.JPG

Astazi am avut alta programare, de data aceasta la Brady pentru schimb placute frana fata si lichid frana - 1100 lei. M-am cam speriat degeaba in sensul ca mai mergeau placutele considerand ca mai aveau 4mm carne pe ele (dar deh...mi-au spus in urma cu 4000 Km ca sunt tocite spre 80% si am zis sa nu stau pana se aprinde beculetul, sa nu risc sa devina prea subtiri, sa se dezintegreze si sa zgarii discurile cumva..). In prezent am 38650 Km si cam asa arata placutele vechi. Next time, daca o fi sa mai tin masina atat timp, o sa le tin un pic mai mult eventual.

IMG_4416.thumb.JPG.e53b29c15d6e75f80ad8d37a5582f898.JPG

In alta ordine de idei , asteptand azi pe la Skoda, m-am urcat in noul Superb si mi-a placut, avea pachetul de piele crem cu scaune electrice si ventilate, foarte tare masina, spatioasa. Bine...vreo 39000 EUR  un 2.0 TDI, dar asta e alta discutie :))

In rest, toate bune, cu o singura exceptie: volanul s-a facut foarte naspa, nu stiu de ce...calitate slaba a pielii + probabil ca e si incalzit..DAR, inca nu ma deranjeaza atat de mult incat sa il inlocuiesc. 

 

Link către comentariu

Am crezut ca ai vindut masina ... au mai luat si altii muchii de portiere in tabla ... si in overfendere. Prea multi cocleti pe sosele ... noroc ca albul iese bine si la pensula.

Link către comentariu

Zi cum e cu plusul de copite la drum lung, in viata de zi cu zi, consum de benzina, ulei, etc. :)

ps: eu am primit una in usa fix in ziua in care am luat-o de la pbv si am oprit sa iau un tort. A fost o chestie de 5 minute maxim.

Link către comentariu
1 hour ago, vdragos said:

Am crezut ca ai vindut masina ...

Auch... :D 

1 hour ago, vdragos said:

.. au mai luat si altii muchii de portiere in tabla ... si in overfendere. Prea multi cocleti pe sosele ... noroc ca albul iese bine si la pensula.

Da, asa e... Bine ca nu e mai rau.

@cristi511Viata e mai frumoasa cu mai multe copite, asta e clar :)) Sincer..pana acum n-am intalnit situatie sa nu o pot rezolva, de obicei utilizez S cand e nevoie/aglomeratie. Consumul depinde de talpa: in general la drum lung am 8.5-9.5% in functie de incarcare, excese, urcari, situatii. Sunt situatii (putine) cand pot sari si in 10.5% pe anumite intervale (datorita aglomeratiei evident :)) ). Pe drumuri de munte pietruite / forestiere am avut si 15% in urcase si mers incet. 

Masina poate consuma si 7.5% daca merg incet, linistit, lin..adica 90-100 Km/k, cu depasiri facute usor. Nu e cazul meu insa :icon_geek:

Consum de ulei nu am. Ma rog, ceva este acolo, evident, dar nu il vad/sesizez. Am fost atent la nivelul de pe joja inainte de a pleca in Grecia si l-am verificat astazi , dupa vreo..4000 Km in care..am mers. E tot acolo, la jumatate. Daca or fi disparut 100ml nu stiu..nu ii vad. Mobil 1 isi face treaba foarte bine zic eu. 

Azi la Brady am cerut niste oferte de jante...1900 lei / buc de Pretoria pe 18". Dar nu ma grabesc...la anul ar fi momentul pentru ca probabil voi dori sa imi iau oricum incaltari noi de vara (desi ar mai merge pana in 2021 cele actuale probabil).

Link către comentariu

Da ..si nu, depinde.. Ma indoiesc serios ca R-ul hatch al tau e la fel de greu ca Alltrack-ul sau ca tu mergi in afara cu 2/3+1 si atatea bagaje.

Link către comentariu

inseamna ca asa consuma masinile la noi :ROflag:

tot atat consuma si 7P-ul meu cu AC pornit tot timpul , 2 persoane , in rest conditii identice ca mai sus

9.2 e media pe ultimii 8000 km , maxim 1500 in oras

cum arata volanul de te nemultumeste ?

 

Link către comentariu

Cam asa. Partea din fata este ok, dar parti din laterale si spate arata cum vedeti.

A64172B1-9AEE-41B0-9ECF-271068D81D9A.jpeg

C6C75BA9-4A8F-444C-8C55-20532EAD2F20.jpeg

Link către comentariu

Ai strâns de el până ai scos zeama din volan, cred că e din perioadele alea cu consum peste 10.0%... datorită aglomerației, evident! :))

Am un volan de A4 care arata la fel, dar cu 200k in plus la kilometraj. La tine e prea devreme. :(

E trist si cu indoitura de la ușă, trebuie parcat cat mai departe de orice mașină, bine ca ai rezolvat relativ ne-invaziv cu PDR.

Am patit si in Grecia, nu doar la noi, de doua ori am parcat aproape de altii si de doua ori m-au ciobit. La un hypermarket in RO stăteam in masina cand o tipă a deschis usa in mine si pleca senină ca a evaluat ea mașina si nu are nimic (de fapt nici nu se uitase).

Fierul se repară dar te cam ia inima de câtă "grijă" au alții sau ajungem sa ne luăm hârburi cu toții!

Modificat de ct_act
Link către comentariu

incredibil ... asta e lipsa de respect pentru banii dati pe masina

totul e bataie de joc in ziua de azi ... materiale proaste 100% , e uzat complet volanul

asa arata la mine la 230.000 km dar fabricat in 2012 cand inca aveau putin bun simt

 

230k.jpg

Link către comentariu

@CristiALF unde ai resoftat masina pana la urma? am vazut ca erai in cautari la un moment dat, dar poate mi-as scapat mie.

Si eu sunt fan Mobil1, dar eu am mers pe ESP 0W30. Tu parca bagi 5W30?

Link către comentariu

@ct_act Unde suspectez ca s-a intamplat nu aveam pe nimeni langa mine cand am parcat, deci nici nu stiu cine mi-a dat-o. Oamenii sunt nesimtiti, nimic nou aici.

@tavitara Pari surprins ?. Oare ma pot adresa garantiei (cand la trenul de rulare mi-au zis ca e 1 an sau 10k km, probabil ca la volan sunt 500k km, nu?! ? )?

@ska Da, eu folosesc 5w30. Ai PM.

Link către comentariu
1 hour ago, CristiALF said:

Cam asa. Partea din fata este ok, dar parti din laterale si spate arata cum vedeti

Ai un motiv de upgrade pentru volan custom! :)

Link către comentariu

Folosești ceva crema de mâini, de soare sau aftershave special?

Link către comentariu

Sa nu mergeti la pariuri vreodata ca e clar :))

Nu folosesc nimic si nici sotia. Explicatia e mult mai usoara, nu trebuie sa va ganditi la scenarii: pur si simplu materialul este prost calitativ. Poate (!), cu atat mai mult in combinatia de volan incalzit..nu stiu si nici nu ma intereseaza.

Stiu doar atat: la cat a costat masina, dupa 3 ani si la 30k km (cat avea cand am inceput sa observ), asa ceva este inadmisibil (puteam sa ii dau si cu aftershave, ca nu trebuia sa arate asa). Poate pun o poza diseara cu volan de piele la 307 SW din 2005 si 193k Km...

 

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

Clar nu are voie sa arate asa. Nu cred ca e de la incalzire pentru ca au mai fost cazuri la alta marca, cand se vedea pe exterior urma de la rezistenta de incalzire. Eu am tot cu incalzire si tot 30k si nu are nici o urma. Nu mai ai garantie?

Link către comentariu

Ai incercat sa-l cureti?

Cam asa era si al meu la Mazda, masina din 2017 si vreo 56k KM, l-am frecat putin (mai mult) cu niste servetele umede pentru copii, am sters cu o carpa de microfibra (nimic special, 5 la 10 lei din Auchan) si acum este impecabil :)

Link către comentariu

Inca nu, dar era pe lista de facut - o sa imi fac timp asta seara sa vedem ce (daca) iese. Merci de sfat. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!