Jump to content

Golf Alltrack 1.8 TSI


CristiALF

Postare recomandată

Cred ca am dat si de prima problema. 

De ceva timp (1-2 saptamani) tot aveam impresia ca aud niste zgomote ciudate de sub masina, aveam impresia ca se aude undeva de sub masina pe partea stanga, dar cum nu facea decat rar, nu prea ma prindeam ce este. Ba nu intelegeam ce ar putea trosni pe sub masina, ba ma gandeam ca mi se pare mie si ca e ceva de prin portbagaj care se misca si face zgomot pacalindu-ma. Dar in seara asta am fost pana in Mall Vitan si acolo in parcare am dibuit care este problema, ce poate fi chiar serioasa: cand misc de volan pe loc stanga dreapta, de multe ori in anumite momente trosneste ceva pe sub masina :o - nu imi dau seama ce este exact, dar logica ar fi: caseta de directie (?!), planetara/e (?!), ceva pe la suspensie/brate sau ceva slabit pe undeva (desi nu vad ce naibii ar putea sa trosneasca?!). Trosnitura pare a fi mai mult spre partea centrala/central-stanga a masinii sub partea frontala/motor(dar nici chiar spre capatul rotii..), asa imi pare mie. N-am mai avut 4x4 deci nu stiu daca poate fi ceva legat de asta - nu cred, dar nah.. Pentru ca face cand misc volanul, am legat de cele mai sus in general..

Masina merge normal, in mers face foarte rar, mai ales pe la plecari din parcare gen cand mai brachez din roti gen - de aia imi era si foarte greu sa prind momente cand se repeta zgomotul. 

Oricum, trebuie sa ajung neaparat la service. Sunt in culmea fericirii :) 

 

Link către comentariu

Bine ai venit in club...clubul posesorilor de vag-uri noi cu probleme.

Cu răbdare și tutun o scoți la cap dar...nu te stresa inainte de vreme. Îmi pare rău de pățania ta...

Link către comentariu

Nu ma stresez, dar ma enerveaza faptul in sine. O masina la 2600 Km nu are voie sa aibe astfel de probleme (indiferent ce ar fi, chiar si ceva slabit la o adica - desi nu cred ca este asa ceva).

Iti dai seama, la o adica, sa imi umble aia in ea sa schimbe caseta de directie..gen. 

Apropos, cum e cu problemele pe garantie: trebuie sa sun sa fac programare, pot sa ma duc si direct?

Maine cred ca dau o fuga la PBN oricum, ca voi fi iar prin Herastrau cu cel mic si probabil o sa ajung si la Porsche.

 

Link către comentariu

Cred ca e caseta, se schimba pe garantie din fericire ... Au fost citeva cazuri si pe forumul Seat.

Link către comentariu

Te duci cu o bricheta si o sticla de benzina si ..restul e lesne de inteles. 

Glumesc, mai destind atmosfera pe aici. Te duci la ei si le spui că vrei sa faci o constatare pentru garanție. Mai departe ar trebui saurmeze poezia  clasica cu mențiunea că a ta e 4x4 si are o cutie de transfer si cardan si bla-bla...sa nu crezi.

S-ar putea sa ai "bafta" de o casetă noua...

In cazul meu, când m am dus sa reclam functionarea necorespunzatoare a ambreiajului mi a zis injineru în fata ca "asa face toate" iar eu cu zâmbetul pe buze i am spus ca e perfect atunci..."o sa l schimbați dumneavoastră ca la voi ajunge masina" . :) 

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Caseta de directie a fost prima la care mi-a zburat gandul, normal. Dar sa mor daca inteleg de ce naiba sa aiba probleme atat de repede o caseta (desi am mai auzit de astfel de belele la alte masini)?! Singura explicatie logica care imi vine este legata de vreun defect de fabricatie al casetei... 

Exista si o parte "buna" - ca pot replica problema foarte repede, nu imi vor putea spune ca nu se aude nimic :) 

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

Aaa...stiu ca nu suna încurajator dar sunt șanse foarte mari ca piesa de schimb sa fie refurbished...din păcate :).

Link către comentariu

Sper ca nu, pentru binele meu si al lor. Fiind chestie de garantie fabrica, nu vad ce interes ar avea sa imi dea cine stie ce piesa, ca nu o platesc ei oricum, e pe cheltuiala VW.

 Nu cred ca au atata tupeu ca in cazul meu sa zica ca asa fac toate. Ar fi prea mare tupeul si ar fi periculos pentru cel ce ar scoate asemenea prostii pe gura. Oricum..pana acum eu sunt foarte multumit de interactiunea cu dealerul. Vedem acum cum e si cu Service-ul, eu sper ca la fel.

3 minutes ago, volvol said:

Nu seamana cu "problema" asta?

 

Nu stiu, asta nu e problema de Golf 7, e pentru platforma veche. Dar nu exclud sa poata fi ceva asemanator, am si zis de suruburi slabite, desi o consider cea mai putin posibila. Dar ar fi cea care m-ar bucura cel mai mult, normal :) 

 

Link către comentariu

Din păcate există o diferență foarte evidentă între atitudinea Vânzărilor si cea a Service-ului, mai ales la problemele care implică garantia. Când e sa îți ia banii sunt voiosi si binevoitori. 

Sa ne tii la curent cu evoluția problemei.

 

Link către comentariu

Inca o data, daca e de la caseta, e problema cunoscuta, ca si cu stopurile la Seat si se se schimba fara comentarii. 

Link către comentariu

Nu e nimeni Sambata la service, am trecut acun 1 ora pe la ei. 

O sa ii sun Luni. Am mai frecat azi de volan: ba am senzatia ca se aude de la brate/suruburi, ba ca poate fi caseta. Bine ca ma pot folosi de masina totusi.

Link către comentariu

Am sunat si mi s-a facut programare :) , pe 1 Septembrie. Smecherie si cu garantia asta, bine ca ma duc doar peste 8 zile. Ma rog..este adevarat ca nici nu am ceva foarte grav (dar daca as fi avut, oare tot peste 8 zile ma programau ?!) a.i sa nu mai pot merge cu masina. 

Ce nu mi-a placut insa, este faptul ca mi s-a facut programare la ora 10:00 si mi s-a spus ca o sa iau masina seara pentru ca nu se stie cand va intra efectiv pe elevator. Pai wtf?!, daca am programare la 10, ma gandeam ca la 11-12 sa fie si un elevator liber, ca doar de aia am programare, doh! -_- 

Ma rog..astea sa fie problemele cele mai mari. Zilele astea balanta gandirii a tot inclinat spre potentiale probleme cu suruburi/brate/prinderi/chestii in detrimentul casetei... 

Link către comentariu

Eu pana ce nu am apelat la cunostiinte nici nu au vrut sa se uite la masina mea cu problema AC-ului desi vorbeam frumos cu ei si le explicam ca totusi plec in vacanta intr-o saptamana intr-o tara unde fara AC cam esti mort... interesant dupa actiunea "cunostinta" dintr-o data s-a putut macar uita pe masina( bine, mare lucru nu am rezolvat nici asa dar macar gestul" Le doare in cur in ultimul hal... 

Link către comentariu

ANPC chestii... mai ales ca e o posibila problema de tren de rulare, siguranta circulatiei etc.

Link către comentariu

La colegul Cristi ce treaba are ANPC -ul, ca doar nu i-a dat nimeni flit la service? A vrut omul programare la Porsche (banuiesc ca la PBN) si a obtinut. Daca se grabeste poate incerca si la ceilalti (Midocar, Avia, Brady etc.).

La colegul Andrei e alta discutie, ca el sta in provincie si e oarecum captiv, nu are asa multi dealeri pe linga el. Dar problema lui e diferita ... se manifesta cu intermitenta si nu a gasit un service dispus sa-si bata capul cu investigatii mai serioase.

Cit priveste caseta, pe forumul monomarca sunt doua Leonuri noi care au schimbat caseta pe garantie la 10 mii si 20 de mii pentru pocnituri la manevrarea volanului, unul din ei la revizie, fara sa o reclame ... si mai e unul care a schimbat la 126 de mii pe kulanz, cu 50% din piesa de la Seat. De aceea zic ca daca e caseta, e problema cunoscuta si se inlocuie fara comentarii. Interesant este ca la Seat directia electromecanica a avut si actiune de fabrica cu update de soft.

Link către comentariu

Si daca-i sare surubul de la pivot pana vine sorocul programarii? Nu e ca si un AC nefunctional doar, ca sa citez un exemplu de mai sus...

Link către comentariu

Pai poate sa nu mai mearga cu masina sau sa caute alta programare mai rapida ...

Paza juridica si decizia de folosire a masinii e la sofer, nu la importator. De asemenea si alegerea unitatii unde se reclama defectul.

Link către comentariu
9 hours ago, CristiALF said:

Ma rog..astea sa fie problemele cele mai mari. Zilele astea balanta gandirii a tot inclinat spre potentiale probleme cu suruburi/brate/prinderi/chestii in detrimentul casetei... 

Nu prea e de joaca!! Tu ai curaj acum sa mergi cu 130 km/h cu copiii in masina?

Mergi macar pentru o proba de drum si o parere, Doamne fereste de ce-i mai rau.

Link către comentariu

Pai n-am cum sa merg la proba, ca se va face proba la programare :) , ca ei oricum trebuie sa o urce pe elevator dupa drive test, asa ca datul cu parerea la volan/in masina e una, verificarea efectiva e cea mai importanta. Cum nu e loc/disponibilitate pe elevator pana atunci, degeaba as merge mai devreme. 

In alta parte nu vreau sa merg, vreau la PBN. Dragos are dreptate, la mine nu e o problema deocamdata, oamenii mi-au facut programare, e ok. 

@teologul: asa este, poate fi potential periculos. Dar sansele sunt foarte mici sa se intample ceva grav. Adevarul este ca intamplarea face ca Vineri o sa plec la mare pana Duminica si o sa merg si pe autostrada. O sa merg mai incetisor putin, gen 110-115 probabil, merg la consum cu ocazia asta :) 

Deci iar a ceata totala..poate fi si de la caseta, ca le poti spune si pocnituri (asa cum au patit cei cu Seat), se incadreaza...Sunt tare curios care e problema reala.

 

Link către comentariu

A aparut si in aria de Octavia 3 o masina la 50k la care s-a schimbat caseta in garantie din cauza de pocnituri ...pe forumurile din afara de Golf se pare ca e o problema destul de intalnita, nu e ceva serios (nu pune in pericol sigurata, cica ar veni de la duritatea diferita de material dintre cremaliera si dantura coloanei de directie), la unii s-a rezolvat cu gresare. La altii se schimba cu totul ...

Link către comentariu

Nu o fi serios, dar mai apare urmatoarea intrebare, presupunand ca e caseta si mi-o si schimba: ce ma fac mai tarziu, daca "trosneste" si viitoarea la un moment dat ? 

In alta ordine de idei azi la 9:20 am plecat de acasa si la 11:20 eram deja la umbra in Eforie :) , mers normal, 130 cu cc. Ce bine e cand nu e aglomeratie pe drum.

image.jpg

Link către comentariu

Atunci nu-ti ramine decit sa speri ca se fiabilizeaza componenta pina expira garantia ... Nu e o speranta desarta, la cit costa o caseta de directie, nu e niciun producator fericit sa inlocuiasca trei-patru pe garantie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!