Jump to content

Golf Alltrack 1.8 TSI


CristiALF

Postare recomandată

lambda_dryver

Daca iti permite timpul sa te ocupi de asa ceva si ai un spatiu inchis (macar o parcare subterana) in care sa poti lucra, nu este dificil de aplicat. Ceara este absolut banala. Orice ceara de marca vine cu applicator inclus in pachet: te duci la spalatorie, o speli cum trebuie, stearsa masina si apoi aplicata ceara. Se aplica cate 2-3 elemente si apoi se sterge primul si tot asa. Pentru Sealant / Nano-ceramica, este un pic mai dificil... Trebuie spalata masina, inclusiv cu manusa de microfibra si sampon cu Ph neutru, degresare x2 facuta cu alcool izopropilic / tehnic si abia apoi aplicat Sealant-ul. Se poate face si singur, dar, repet, toate operatiunile trebuie facute in mediu inchis!

Exemplu:

1) Daca stai la casa -  spalare la spalatorie, dusa masina acasa si spalata cu sampon si manusa, uscata cum trebuie, bagata rapid in garaj, degresare x2, aplicare Sealant / Nano-ceramica, stearsa, lasata masina nemiscata minimum 1 ora (in functie de varianta de protectie aleasa).

2) Daca stai la bloc cu parcare subterana -  spalare la cea mai apropiata spalatorie, rugat (stimulat :)) ) baietii de la spalatorie sa te lase sa o speli cu sampon si manusa tot acolo, uscata cum trebuie, rapid mers cu ea in parcarea subterana, degresare x2, aplicare Sealant / Nano-ceramica, stearsa, lasata masina nemiscata minimum 1 ora (in functie de varianta de protectie aleasa).

Evident, la orice atelier de detailing te-ai duce, se va adauga si manopera pentru aceste operatiuni. Pentru produse, te poti uita pe oricare din magazinele online de la noi, care comercializeaza produse pentru detailing. Nu dau nume pentru a nu face reclama... Legat de marca produselor, aici, personal, ti-as recomanda Gyeon, Koch Chemie sau Meguiar's. Sunt cateva produse si de la Sonax sau alte marci care sunt bunicele, dar nu le-am probat insistent cat sa ma pronunt. Daca optezi pentru ceara, spre exemplu, mi s-a parut interesanta cea Collinite 915. Avea un efect hidrofob foarte pronuntat. In schimb, nu stiu ce durata de viata avea...

 

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu

Mda...eu stau la curte dar nu am garaj si e cam aiurea cu statul prin parcari subterane :) .

Deci pentru mine solutia ar fi sa merg la unii care se pricep sa faca asa ceva si au atelier. Parca am vazut ca @toni a recomandat ceva pe topicul lui @C Z R despre detailing, o sa ma uit si sa le dau un telefon sa vedem ce preturi au..

Oricum, foarte bine detaliate explicatiile, multumim ! - sigur folosesc aceste informatii tuturor. 

Link către comentariu
lambda_dryver

Nu ai pentru ce! Sa postezi aici pentru ce varianta ai optat si, eventual, pareri la 2-3 saptamani dupa aplicare :D . Multa bafta!

Link către comentariu

Daca ajung sa fac, bineinteles.

Azi am fost la ANAF si am platit taxa minune pe masina noua = 1297 lei (153 g CO2)

Am toate actele pregatite, am fost si la Pipera cu gandul de a o inmatricula dar dupa ce in parcare era moartea si de-abia am gasit sa las masina afara pe sosea, pe bretea langa pod, in cladire am "tras" biletul 147 si la ghiseu erau cei cu 82 :) Asa ca am zis pas, riscam sa stau prea mult la coada si nu avea sens, o sa ma duc in alta zi peste 1-2 saptamani, fara masina, ca e mai bine. Eu ma gandeam ca e mai liber, concedii, bla bla...aiurea!

Maine o sa fac un drum pana la Buzau, pana acum am facut 500 Km. Azi am realimentat si un mic calcul la pompa arata pe ultimii 312 Km (din care vreo 180 in afara, restul in oras) un consum mediu calculat de 11.3L / 100 Km.

 

IMG_6452.JPG

IMG_6453.JPG

IMG_6454.JPG

Link către comentariu

nici un post fără poze, zic ?

desdul de mare taxa

Link către comentariu

Scoate-o la lumina sa se bronzeze ?

Si incearca programare online pentru înmatriculare(  la Cluj se poate) si ai scapat de stres si mirosit transpiratia altora la coada si iti ramane timp ptr fun  cu ?

Modificat de calint
Link către comentariu

Ce bine arată jucăria, dai dracu de bani, ca vin greu si pleacă repede insa zâmbetul si starea de spirit te întineresc ;)

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

In acest weekend am scos masina la prima "prafuiala" :) si am depasit si 1000 Km

image.jpg

image.jpg

Link către comentariu

Ieri m-am intors dintr-un weekend la munte, am mai adaugat deci vreo 400 Km, asa ca am ajuns pe la 1300, sper ca in una din zilele urmatoare sa bag si un drum de 100 + 100 pe A2, sa mai adaug la rodaj si sa-l termin oarecum..

Am ajuns pe la Zarnesti si cu ocazia asta am mers si pe un drum pietruit si cu gropi (nu mari), pe unde am prafuit putin masina. Nu ma intelegeti gresit, se poate merge cu absolut orice masina pe acest drum, doar ca sentimentul de a avea o garda mai mare la sol este foarte placut in astfel de cazuri cand faci slalom printre/prin gropi si stii ca sub nici o forma nu ai cum sa atingi. Fiind inca in rodaj nu am facut nimic deosebit pe serpentine/drum (dar feelingul este ca se pot face destule :D ), la intoarcere am mers o idee mai tare. Este minunata directia progresiva in curbe/serpentine. Drumul relativ prost pe ultima portiune + aglomeratiile aferente de la intoarcere m-au dus la o medie indicata in jur de 9.2l / 100 Km

Am re-verificat ceea ce spuneam pe topicul lui @The_Ego, eu la 140 Km/h , in D6, am undeva la 2850 rpm si un consum ce variaza in jurul a 8.2-8.5%,

Azi mi-am depus actele la inmatriculare si gratie minunatei DRPCIV trebuie sa fac maine inca un drum sperand ca voi ridica si actele (desi azi le-am depus la ora 11:00 si la 14:30 cica ar fi trebuit sa le ridic.. :grrrrrr: ).

 

Link către comentariu

Trebuie sa-ti mai faci un drum pe Paraul Rece si dupa ce termini rodajul ;)

Consumul imi pare normal pentru motor si dimensiunile masinii. Posibil sa se mai reduca, dar nu te astepta la minuni. Parca am scris si eu cand am fost in Piatra Craiului - doar ca am lasat masina pe partea cealalta la Gura Raului - cu mers tare pe serpentine, si cu ceva aglomeratie am avut peste 10. 

Link către comentariu

Da, stiu, nu ma astept la minuni, dar sper sa mai scada putin.

Ieri am terminat si cu inmatricularea, in sfarsit..

O sa mai fac un drum pe Paraul Rece si peste 2 saptamani, dar nu pot totusi sa merg tare cu copilul in masina :) 

 

Link către comentariu

 Nu ajuti consumul cu trasee gen Paraul Rece :D dar poate ai norocul si prinde junioru' gustul curbelor.

 

 

Link către comentariu

Mergi si tu fara copil. Fii-mea n-are probleme cu viteza si curbele, insa cu 4mo se poate merge mai tare decat poate ea accepta, asa ca daca e drum de fuga si viraje si vreau cu golful plecam fara ea :)

Link către comentariu

Eu nu vreau sa omor masina/anvelope pe circuit totusi :) 

@cristi511 Fi-miu nu prea agreeaza viteza, seamana cu maica-sa...deh..

Florine, nu pot merge fara copil, ca asta e ideea principala, sa il duc pe el la munte. Dar clar o sa incerc sa ma dau un pic mai tare decat acum.

Link către comentariu

Cu circuitul sunt de acord, si pe mine ma ardea la inceput sa duc Golful pe Adancata sa vad ce poate, dar am mai fost cu alte masini pe circuite si stiu ce impact au cateva ture asupra cauciucurilor in primul rand - si inca nu sunt dispus sa le schimb.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am mai bifat un weekend la munte si am ajuns la aproape 1950 Km. Pentru ca am depasit cei 1500 km minimi pentru rodaj inca de la plecare, mi-am permis si eu pentru prima data sa merg ceva mai tare pe serpentine, am reusit performanta ca pentru prima data sa umblu la padele in manual sau pe modul Sport :D. Nu prea e bine, pentru ca desi masina e silentioasa chiar si in ture, tot devine adictive si iti vine sa schimbi doar la 6k rpm :)

Azi la plecare m-am intalnit cu un R alb in Bran, B-100-ETG parca...stie cineva al cui este ? M-a depasit la un moment dat, n-am avut ce sa fac, era pornit omu' :))si 300 CP chiar pareau a conta! :D . Ce sa zic...mi-ar prinde si mie bine vreo 230-240CP si vreo 350 Nm sa-i asez bini de tot pe asfalt asa... --> vise din viitorul indepartat.. -_-  

 

Deci dupa vreo 400 Km in care am mers intr-un mod sustinut acolo unde s-a putut, cu toata coloana de la intoarcere (vreo 1.5 ore), am avut un consum mediu de 10.1 de la alimentare. Am facut si un test, la intoarcere, 50 Km exclusiv pe autostrada, tempomat setat la 136 Km/h --> consum 9.3l %  

De la achizitie consumul mediu ramane la 11%, in conditiile in care aprox 1200 Km sunt facuti in afara localitatii, restul in oras. 

Poze nu am, toate gazele soselelor sunt pe masina mea...am dovedit cateva :) 

IMG_6666.JPG

IMG_6668.JPG

IMG_6669.JPG

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Busted ! :)  pur si simplu atrage privirea , iesi in evidenta imediat cu asa o frumusete  :rolleyes:

GOPR2851.JPG

Link către comentariu

Intr-adevar @Doomy, m-ai prins :) , azi am fost in Herastrau. Merci, dar nu stiu daca atrage chiar atat fe multe priviri, este un break la baza, multa lume cred ca habar nu are ca e putin diferit. Cei care ajung sa vada spatele incep sa se mai intrebe cate ceva :) - si aici am observat ca mai sunt cate unii prin trafic (sigur ii intalniti cu totii) care nu se lasa ei usor depasiti, se simt raniti in orgoliu probabil..o parte din astia, odata depasiti (ei crezand mereu ca au super bolizi) se linistesc.,,

O sa pun si eu o poza din acelasi loc de azi, urmata de alta cu un consum de azi, Herastrau - casa, mers la consum (mi-am facut o ambitie :)) ) pe modul Eco cu coasting folosit cat mai mult, S/S activat, mers lejer. Mai putin de 9.7% n-am reusit, si era liber in oras :D 

 

 

IMG_6745.JPG

IMG_6746.JPG

Link către comentariu

Avem exact aceleasi consumuri oras si afara, dar cu motoare total diferite , 1.8 TSI 4motion DSG vs 3.0 V6 4matic 7G-Tronic. Ma asteptam sa ai un consum mult mai mic fata de a mea, tinand cont ca motorul tau este EU6 si oficial ai niste consumuri la jumatate, fata de cele obtinute in traficul real.

Dar la cum arata masinuta si la ce performante are, consumul este doar un detaliu neinsemnat. Sa te bucuri de ea si sa-ti aduca cat mai multe zambete pe fata! 

Link către comentariu

Merci, si tie la fel, ai super motorizare. 

Mai exista insa o necunoscuta la mijloc, eu de-abia am 2500 Km, deci s-ar putea ca dupa inca niste mii bune de Km, motorul sa inceapa sa consume mai putin. Sau nu :) , ramane de vazut. Totusi momentan nu stiu daca este foarte relevant, asta e ideea. Mai vedem dupa 10.000 Km daca se schimba ceva..

 

 

Link către comentariu
bbogdanmircea

Mie mi se pare consumul absolut normal, bineinteles daca mergi dupa CB si subturezi in ultimul hal cred ca poti scoate un 6 sau chiar mai jos , dar cine are timp rabdare de asa ceva :D mai ales cu 1.8 TSI .

Foarte frumoasa masinuta, impreuna cu topicul cu Seat XPerience sunt preferatele mele .

Modificat de bbogdanmircea
Link către comentariu

Merci Bogdan.

Acum nu stiu ce sa zic cu subturarea..ca modul Eco e destul de subturat, unde naibii sa cobori mai jos, ca e deja foarte subturat :) . Probabil ca in afara poti scoate consumuri de 7 aprox mergand cu 80, dar ..wtf ?! cine are rabdare si nervi? Nu mi-am luat-o sa merg la consum, in oras am inceput sa merg pe Eco din ratiuni de ..relax si ca oricum n-am pe unde sa alerg (plus ca sotia oricum merge usurel cu ea), ca altfel nu e vis, iti taie din putere foarte mult, se simte bine de tot. Partea buna e ca daca muti cutia in Sport (gen ai nevoie pentru o depasire/sprint ceva) se rezolva instant si pe urma revii in Drive si Eco implicit. 

Si mergand incetisor incerc sa ma si temperez cat de cat, dupa cum spuneam si cu alta ocazie, in modul Sport devine destul de addictive..

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

Cristi, mai da-l naibii de consum, bucura-te de masina, pe bune, de asta ti-ai luat benzina :) 

M-ar interesa consumul, de curiozitate, doar in rodaj, dupa care, doar bucurie si zambete :) 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!