Jump to content

 Funcționarea acestui site este susținută de cele 3-4 firme ce afișează bannere între posturi. Ar fi o plăcere pentru noi dacă ar fi adăugat site-ul nostru în lista de excepții ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult susținerea acestei comunități. Promitem și veți vedea că nu avem reclame intruzive și nici deranjante. Mulțumim! :) 

zorg

Scanarea cu VCDS - erori aparute

10.790 postări în acest subiect de discuţie

bogdany88

am o problema la masina sa aprins martorul de la motor in bord si imi scutura masina la 30-40 km la ora si iese un fum negru de toata frumusetea....am facut o scanare si am 2 erori la motor: ce trebuie sa fac pt a scapa de fumul negru si te scuturare??

Address 01: Engine        Labels: 03G-906-016-BKC.lbl
   Part No SW: 03G 906 016 CD    HW: 028 101 194 5
   Component: R4 1,9L EDC G000SG  6246  
   Revision: 12345678    Serial number: VWZ7Z0E2012360
   Coding: 0000072
   Shop #: WSC 01324 785 00200
   VCID: 67DDDDB956BC477A68-8032

2 Faults Found:
16683 - Boost Pressure Regulation 
            P0299 - 000 - Control Range Not Reached
             Freeze Frame:
                    RPM: 2394 /min
                    Torque: 182.0 Nm
                    Speed: 106.0 km/h
                    Load: 58.4 %
                    Voltage: 14.21 V
                    Bin. Bits: 00001000
                    Absolute Pres.: 2019.6 mbar
                    Absolute Pres.: 1601.4 mbar

16485 - Mass Air Flow Sensor (G70) 
            P0101 - 000 - Implausible Signal
             Freeze Frame:
                    RPM: 2205 /min
                    Torque: 0.0 Nm
                    Speed: 99.0 km/h
                    Load: 0.0 %
                    Duty Cycle: 96.8 %
                    Bin. Bits: 00001000
                    Mass Air / Rev.: 245.0 mg/str
                    Mass Air / Rev.: 665.0 mg/str
 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EEXCALADE

Verifica tubulatura intercooler ,circuit vacuum

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
kamacho

Salut! 

Cand schimb Boost Pressure Control Valve (1K0906627B) pentru masina din semnatura, il schimb pur si simplu sau mai e nevoie de ceva reglaje/calibrari?

Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n

nu, nu este nevoie, cand schimbi electrovalva

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Akos09

Salutare! 

Am vrut astazi sa pornesc lupo(3L) fara succes.Pana acum nu am avut nici un fel de problema,masina a stat vre o saptamana nepornita....

Problema e in felul urmator:

-am dat la automat de cateva ori,nici un semn ca ar vrea sa porneasca,cam 5 secunde invarte dupa care decupleaza electromotorul

-dupa o vreme cand invarteam de cheie nu se mai intampla nimic

-am observat ca martorul acela de la pedala de frana  nu se stinge cand apas frana

-am scos la liber.invarte dar fara nici un semn ca ar porni

-am verificat sigurantele de pe baterie, toate sunt ok

La engine nu am reusit sa ma conectez,cu toate ca dupa ce am luat masina(acum vre o 5 luni) ma puteam conecta,acum "no response from controller",insa pe cutie am gasit urmatoarele erori care reapar dupa ce le sterg:

              Address 02: Auto Trans       Labels: None
Control Module Part Number: 6N0 927 735 C
  Component and/or Version: DS085 Getriebe      1070
           Software Coding: 32767
            Work Shop Code: WSC 131071  
                      VCID: 38795E27189CBDDE63D-0960
Fault Codes have been Erased

3 Faults Found:
00263 - Transmission 
            27-10 - Implausible Signal - Intermittent
01314 - Engine Control Module 
            49-00 - No Communications
01155 - Clutch 
            17-10 - Control Difference - Intermittent

Am gasit ceva in legatura cu ECM,am luat bornele jos, am deconectat ecu,toti pinii aratau ok,dupa care am pus toate la loc,aceeasi poveste...
 

Modificat de Akos09

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Iulian Popescu

Buna ziua,

Dupa schimbarea lichid, discuri si placute frana pe fata am facut azi un scan cu VCDS-ul pentru ca am avut impresia ca ABS-ul nu mai intra la o franare mai brusca:

 

01-Engine -- Status: OK 0000
03-ABS Brakes -- Status: OK 0000
04-Steering Angle -- Status: OK 0000
08-Auto HVAC -- Status: OK 0000
09-Cent. Elect. -- Status: OK 0000
15-Airbags -- Status: OK 0000
16-Steering wheel -- Status: OK 0000
17-Instruments -- Status: OK 0000
19-CAN Gateway -- Status: OK 0000
25-Immobilizer -- Status: OK 0000
42-Door Elect, Driver -- Status: OK 0000
44-Steering Assist -- Status: OK 0000
46-Central Conv. -- Status: OK 0000
52-Door Elect, Pass. -- Status: OK 0000
53-Parking Brake -- Status: OK 0000
56-Radio -- Status: OK 0000
77-Telephone -- Status: OK 0000
 
 ...
 
-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------

Este cumva ciudat pentru ca status-ul modului pare a fi OK, dar daca incerc sa accesez separat modulul "03-ABS Brakes" acesta nu se initializeaza.

Asa arata modulul inainte de intrarea in service:

Address 03: ABS Brakes        Labels: 3C0-614-109-C4.clb
   Part No SW: 3C0 614 109 AE    HW: 3C0 614 109 AE
   Component: J104    C4 440 V1   0015  
   Revision: --025---    Serial number: 00000795282029
   Coding: 0000275
   Shop #: WSC 00028 028 00001
   VCID: 61C9430FB8BC7116FBD-8034

No fault code found.

Pana luni dimineata cand o sa merg la service as putea verifica ceva (sigurante, relee) sau e strict o greseala ce tine de manopera service-ului?

 

Multumesc anticipat.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
uratzelul_flo

Sau schimbat si acele cabluri abs?

Modificat de uratzelul_flo

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Iulian Popescu

@uratzelul_flo din factura de la service se pare ca nu.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Akos09

Am rezolvat problema,era o problema de contact imperfect.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei1496

Si unde a avut loc acel contact imperfect?

Daca tot ai rezolvat problema, spune-ne si noua.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
skodita100

Address 01: Engine (J623-CRKB)       Labels: 04L-907-309-V1.clb
   Part No SW: 04L 906 021 FD    HW: 04L 907 309 E
   Component: R4 1,6L EDC   H22 5714  
   Revision: 86H22---    
   Coding: 01190012032415092000
   Shop #: WSC 01357 011 00200
   ASAM Dataset: EV_ECM16TDI01104L906021FD 002002
   ROD: EV_ECM16TDI01104L906021FD.rod
   VCID: 6CDDB5598722032270-8038

2 Faults Found:
19206 - EGR System 
          P0401 00 [096] - Insufficient Flow
          Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00000001
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 5
                    Mileage: 193485 km
                    Date: 2017.07.12
                    Time: 06:47:40

                    Engine speed: 2431.00 /min
                    Normed load value: 50.2 %
                    Vehicle speed: 71 km/h
                    Coolant temperature: 92 °C
                    Intake air temperature: 90 °C
                    Ambient air pressure: 1010 mbar
                    Voltage terminal 30: 13.340 V
                    Unlearning counter according OBD: 40
                    Exhaust recirculation valve 1 bank 1: mass flow - nominal value: 8.3 kg/h
                    Exhaust recirc.valve 1 bank 1: posit.feedback - Act.value: 18.79 %
                    Exhaust recirculation valve 2 bank 1: mass flow - nominal value: 43.8 kg/h
                    Exhaust recirc.valve 2 bank 1: posit.feedback - Act.value: 59.58 %
                    Exh.recircul.valve 1 bank 1: pos.feedback - Act.value: 71.04 %
                    Air mass at air mass meter 1: 107.9 kg/h
                    O2 sens. 1 bank 1 upstrm oxi cat: raw value: 1.8728

19226 - Particulate Trap Bank 1 
          P2002 00 [237] - Efficiency Below Threshold
          MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00000001
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 9
                    Mileage: 193486 km
                    Date: 2017.07.12
                    Time: 06:47:58

                    Engine speed: 1772.00 /min
                    Normed load value: 41.2 %
                    Vehicle speed: 85 km/h
                    Coolant temperature: 92 °C
                    Intake air temperature: 88 °C
                    Ambient air pressure: 1000 mbar
                    Voltage terminal 30: 13.300 V
                    Unlearning counter according OBD: 40
                    Exhaust mass flow of low-pressure EGR: calculated: 8.043
                    Differential pressure ratio: low-pressure EGR: 26.5 kg/h
                    Exh.recircul. 2: differential pres.sensor 1 bank 1: adap. value: 68.4 hPa
                    Exhaust recirculat.2: different.press.sens.1 bank 1: raw value: 70.8 hPa
                    Exh.recircul.valve 1 bank 1: pos.feedback - Act.value: 86.29 %
                    Exhaust recirc.valve 2 bank 1: posit.feedback - Act.value: 34.08 %
 

Modificat de skodita100

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EEXCALADE

DPF infundat ,necesita regenerare/curatare

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Akos09
5 hours ago, Andrei1496 said:

Si unde a avut loc acel contact imperfect?

Daca tot ai rezolvat problema, spune-ne si noua.

http://www.lupo3lklub.dk/forum/viewtopic.php?t=4002

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius golf5

Salut.

 

Am faut si eu azi o scanare si am cateva erori.(anexat). Please help!

Log-WVWZZZ1KZ5W225992-248300km-154286mi.txt

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy

CAre te intereseaza sau ce nu stii sa rezolvi din ele ?

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n
14 hours ago, Marius golf5 said:

Salut.

 

Am faut si eu azi o scanare si am cateva erori.(anexat). Please help!

Log-WVWZZZ1KZ5W225992-248300km-154286mi.txt

inlocuit bujiile 2-3 si 4. Schimba toate bujiile.

La G85 trebuie vazut care este problema. Volanul sta pe drept sau sta stramb, cand mergi drept ?

Servomotor climatronic rece-cald pe stanga, de schimbat - daca nu lucreaza cum trebuie

Lumini la picioare, de verificat - daca ai leduri, pune-i becuri

Rezistenta suplimentara incalzire habitaclu - Z35 - de reparat

 

 

 

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius golf5
10 hours ago, F l o r i n said:

inlocuit bujiile 2-3 si 4. Schimba toate bujiile.

La G85 trebuie vazut care este problema. Volanul sta pe drept sau sta stramb, cand mergi drept ?

Servomotor climatronic rece-cald pe stanga, de schimbat - daca nu lucreaza cum trebuie

Lumini la picioare, de verificat - daca ai leduri, pune-i becuri

Rezistenta suplimentara incalzire habitaclu - Z35 - de reparat

 

 

 

mersi mult de raspunsuri. in legatura cu volanul, sta stramb spre stanga

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
soimica

Marþi.docx

In urma scanarii pe o Skoda Octavia af 2004 motor ALH au rezultat urmatoarele erori de mai sus,  am verificat sigurantele, toate bune

motorul se tureaza foarte greu si nu are putere deabia poti sa pleci cu masina de pe loc si se aprinde instant martorul ceck engine, 

ce ar trebui sa verific? Multumesc.

Modificat de soimica

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy

Schimba ECU.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
soimica

dar ce s-ar fi putut intampla la ECU?

merge schimbat cu alt Ecu de ALH?

 

 

M-am lamurit, am citit si am vazut ca vinovatul este driverul bosch 30344 din interiorul ECU.

Multumesc!

Modificat de soimica

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
ted_cm

Salut,

Tocmai mi-am achizitionat o interfata si,avand in vedere ca nu am folosit si nu am experienta cu asa ceva,nu am facut decat o scanare.Am sa va rog sa-mi spuneti ce este in neregula cu sectiunea atasata si ce masuri ar trebui sa iau. Nu am stiut de unde sa sterg erorile...si nu am facut nimic,din precautie. Precizez ca nu am sesizat vreodata modificari in functionarea motorului. Multumesc!

Address 01: Engine        Labels: 03G-906-021-BLS.clb

   Part No SW: 03G 906 021 RN    HW: 03G 906 021 AB

   Component: R4 1,9L EDC G000SG  1989 

   Revision: --H11---    Serial number: VWX7Z0ID3NE04A

   Coding: 0000072

   Shop #: WSC 01324 020 00200

   VCID: 7CF02FB23F7027A1B5-8028

 

1 Fault Found:

000275 - Intake Air Temp. Sensor (G42)

               P0113 - 000 - Signal too High - Intermittent

             Freeze Frame:

                    Fault Status: 00100000

                    Fault Priority: 2

                    Fault Frequency: 1

                    Reset counter: 255

                    Time Indication: 0

 

             Freeze Frame:

                    RPM: 0 /min

                    Speed: 0.0 km/h

                    Load: 0.0 %

                    Voltage: 11.86 V

                    Temperature: 24.3°C

                    Temperature: 24.3°C

                    Temperature: 23.4°C

 

Readiness: 0 0 0 0 0

Modificat de ted_cm

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n

verificati cablajul intai.... daca e ok, atunci inlocuire senzor

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
ted_cm

Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
duduratoy

Salut, masina din semnatura, daca ma puteti indruma in solutionarea problemei, ca nustiu ce sa ii mai fac!

Atasez mai jos cateva poze cu eroarea care apare

Am schimbat senzorul cu pricina (senzor temperatura turbina) acum doua zile, ieri a aparut iarasi spirala in bord, astazi am fost in service aproximativ jumatate de zi, verificat cablajul la sange, nu sa gasit nimic in neregula, mai inainte dupa 30 km a aparut iarasi spirala in bord, implicit eroarea!

Senzorul schimbat e pus pe OEM

Dupa ce sa schimbat senzorul sau resetat valorile senzorilor din cate am inteles

Multumesc

eroare senzor 1.jpg

eroare senzor 1.jpg

eroare senzor 1.jpg

Mai jos am pus o poza cu senzorul care sa inlocuit

Au inlocuit ce trebuie?

senzor.jpg

Modificat de duduratoy

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EEXCALADE

Verificat mufa / cablaj pana la ecu / alt senzor

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×