Jump to content
fragrances09

Problema ambreiaj

Recommended Posts

fragrances09

Salutare colegi! Acum 2 sapt am schimbat kitul ambreiaj + volant, am pus Sachs. De câteva zile, pierd presiune la ambreiajul hidraulic. Am aerisit totul dar nu debraiaza bine, agata, trebuie să fac 3-4 pedale ca să iasă din viteza. Mecanicul mi-a zis ca este de la pompa, nu de la cilindru. Voi ce știți despre asta? Am înțeles că pompele se strica mai greu, mulți cunoscuți mi-au spus că cilindrul este de vină, ca nu-și mai face cursa cum trebuie...help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
calin.g

In cele mai multe cazuri cilindrul e de vina, nu ai dacat sa-l inlocuiesti, risti sa ramai cu ea in drum, nu e f. scump.

Edited by calin.g

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09
2 minutes ago, calin.g said:

In cele mai multe cazuri cilindrul e de vina, nu ai dacat sa-l inlocuiesti, risti sa ramai cu ea in drum, nu e f. scump.

Da, asta am să fac și tot ce sper este să nu fie de la pompa. În weekend am să înlocuiesc cilindrul..

Share this post


Link to post
Share on other sites
calin.g

Ai aerisit si cilindrul de ambreiaj? Inainte de schimbarea ambreiajului aveai vreo simptoma asemanatoare?

 

 

 

Edited by calin.g

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09

Am aerisit după schimbarea kitului. Înainte nu aveam pb asta dar am descoperit că aveam montată volant masa simpla valeo...

Share this post


Link to post
Share on other sites
romytaxy

Pe vasul de lichid/gaura de aerisire baga presiune cu un compresor, apoi aeriseste, daca nici asa nu rezolvi de vina poate fi cilindrul/pompa de ambreiaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09
1 hour ago, romytaxy said:

Pe vasul de lichid/gaura de aerisire baga presiune cu un compresor, apoi aeriseste, daca nici asa nu rezolvi de vina poate fi cilindrul/pompa de ambreiaj.

Am să fac și asta...mai trebuie doar să improvizez un capac etanș cu gaura pt compresor...

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09

Salutare colegi! Revin cu problema mea nerezolvată. Am schimbat cilindrul de ambreiaj ,am aerisit instalația..dar problema mea tot nu a dispărut. Mai exact când sunt în mers si vreau sa o scot din viteza pe liber sau din treapta 3 în 2 agață un pic si parca se face pedala puțin moale...dacă fac dublu ambreiaj  iese mai ușor. Deci ce sa fie,? Pompa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
rayn

Schimba pompa,oricum a ramas ultima din ecuatie.:P

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09

Asta am să fac...idei ceva ? Știu că se află sub pedala. Pot face asta singur sau tre să merg neapărat la nenea mecanicul. Cilindrul l-am schimbat singur..dar la pompa nu prea sunt dumerit

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09

Salutare, am schimbat si pompa si problema tot a rămas... Tot agata când decelerez...respectiv tre să fac 2-3 pedale ca să iasă bine..sau să țin apăsat ambreiajul până scade viteza la o anume valoare apoi iese f ușor..... Să fie sincroanele, sa fie kit ul de ambreiaj defect ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09

Nimeni cu problema asta ?????

Share this post


Link to post
Share on other sites
danielgolfV

  Salutare,

   Am schimbat pompa ambreiaj, cea veche am gasit-o crapata. Dupa ce am schimbat-o, am facut aeresire (asta se intampla seara pe la 9), am dat o tura prin cartier pedala teapana bine nicio pb. Dimineata cand sa plec la munk pedala la podea, dupa cateva pedale si-a revenit. In timp ce merg simt ca se slabeste, dau cateva pedale isi revine...!!!

Ce sfaturi si pareri aveti?

Share this post


Link to post
Share on other sites
deenman

Cauta cilindru receptor care este pe cutia de viteze cam intre motor si baterie. Este prins in 2 suruburi, scoate-l afara si vezi daca nu cumva are gaura in el (eu asa l-am avut) si e o problema foarte cunoscuta la golf 5.

 

clindru-receptor-ambreiaj-pentru-cutii-v

Share this post


Link to post
Share on other sites
danielgolfV

Dar nu am avut probleme cu el inainte de a se duce pompa....!!!!

O sa verific si asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09
7 hours ago, danielgolfV said:

Dar nu am avut probleme cu el inainte de a se duce pompa....!!!!

O sa verific si asta.

Ai si probleme cu scosul\bagatul în viteză?

Share this post


Link to post
Share on other sites
danielgolfV

Bag perfect in viteza, dar dupa ce dau 3-4 pedale sa se intareasca. Nu pierd lichid de frana pe nicaieri!

Share this post


Link to post
Share on other sites
deenman

Ai verificat ce ti-am zis?

Share this post


Link to post
Share on other sites
danielgolfV

Nu am reusit sa verific, luni poate pentru ca azi si maine este sarbatoare!

Dar de ce inainte de a schimba pompa nu facea figuri cilindrul? Pompa am gasit-o crapata.

Mai adaug faptul ca pompa veche avea codul 1K0721388S, iar cea noua are codul 1K0721388AC cea cu S la sfarsit nu se mai fabica si se potriveste cea cu AC si AB la sfarsit. Poate fi si asta o problema?

Share this post


Link to post
Share on other sites
danielgolfV

Dupa 3 zile si-a revenit. Cik s-a autoaeresit mi-a spus cineva. Acum nu mai am probleme. Ambele coduri de care am pomenit pot substitui oricand pompa veche pe care am avut-o.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rmg

@fragrances09: eu m-as gandi la distanta pe care o opereaza acel cilindru receptor de pe cutie. Nu stiu exact cum este la modelul asta, de multe ori cilindrul receptor impinge o tija in placa de presiune. Daca ai schimbat ceva pe acolo, gen volant simpla,, poate s-au modificat distantele. Zic si eu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
fragrances09

Am avut masa simpla si am pus masa dubla,sachs. Am schimbat si cilindrul ...cilindrul împinge în furcă,iar furca este prinsa pe cilindru. Totuși...ambreiajul a picat de tot când m am întors de la mare, nu intra in viteza, se aude zgomot f tare, când apas ambreiajul se simte discul cum se învârte. Urmează să dau jos și să pun masa simpla, urmând ca mai apoi să duc piesa la garanție....probabil piesa contrafăcută.

 

Edited by cogdao

Share this post


Link to post
Share on other sites
Antonio7654

Salutare !! La un audi a3 2015 2.0.tdi 150hp cod crl 175.000km am întâmpinat o problema !! Pedala de ambreiaj rămâne apăsată jumate, (dar doar când o conduc mai sportiv)  și nu înțeleg dece ! Cutia schimba foarte bine , nu agata deloc , volant nu se aude, ambreiajul nu patineaza .. Ați întâmpinat o așa problema ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri