Jump to content

Sfat achizitie masina grup VAG


nclsamy310
 Share

Postare recomandată

Ce inteebare...?Cine își ia mașină ieftină, și-o caută cu lumânarea cum se zice. Eu tocmai mi-am luat un Passat E5 din Germania, mai scump sau egal cu prețurile din piață și nu cu multe dotări și tot are destule bube. Nu vreau să mă gândesc ce e prin piață...Am fost și în piețe (sunt două acum) și într-adevăr am găsit două mașini care puteau fi verificate. În rest, mai bine nu.

Modificat de DaNNinho
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masinile bune nu se gasesc in targul auto. Alea bune sunt exagerat de rare, sau se vand mult prea repede ca sa ai timp sa le gasesti.

 

Targul auto e piata samsarilor unde isi fac veacul si se cunosc intre ei. E periculos pentru ca stau acolo mult, discuta intre ei, si invata unul de la altul metode de fraierit cumparatorul. Nu recomand deloc achizitia unei masini din targ.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde de noroc. Eu acum am aflat dupa 8 ani, ca masina are dati inapoi vreo 70k km, prin minunata aplicatie de la rar. Incerc sa o vand si primesc poze pe whatsup cu km dati inapoi. Chiar si asa masina a fost si este impecabila tehnic, dar asta cu km inapoi ma roade un pic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Subsemnatul

Multumesc ptr raspunsuri !Am trecut si eu in ultimul timp prin cateva tg auto.Ultimul vizitat a fost cel de la Cluj,care mi-a lasat un gust amar.Credeam ca nitel mai sus,la Zalau,o sa fiu poate mai norocos.Se pare ca ,mai bine nu,din spusele dvs.Am fost si prin tara pe la cativa proprietari de masini.Oameni cu,care vb la tlf si incerci sa ii faci sa inteleaga,chiar ii rogi sa nu te puna pe drumuri aiurea, sa ajungi la o masina ,la care sa descoperi ca sunt probleme.Ma pricep la masini,dar sunt sigur ca pot fi si eu fentat,dar daca tot vb la tlf si chiar ii rog sa nu ma puna pe drum aiurea,de ce oare o fac?Multi cred ca nu o sa le descoperi problemele avute la masini,si joaca la 2 capete.Pacat! Ptr mine de fiecare data inseamna bani si timp pierdut.

Apropo,nu v-am zis.Eu caut un touran cu 7 locuri,motor 1,9 cu 105 cai,asa sa nu para cumva ca nu stiu ce masina scumpa sau pretentioasa mi-asi dori.

Sanatate tuturor !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Subsemnatul Tu cauti o masina "ceruta" si relativ veche (10 ani +). Oricum ar fi, nu gasesti nici una impecabila,  toate au probleme mai mici sau mai mari. Lumea e neserioasa, pe autovit, olx toate sunt full si impecabile (nu zice nimeni ca ar avea probleme)

Daca arata bine in poze , verifici seria de sasiu ca sa vezi un istoric (e oricum si aici relativa treaba). La noi toate au 180-200k km , dar in realitate masinile din 2016 au km astia. E normal ca la masini de 400-500k km sa le pice piese. Cele care ajung in Romania sunt masini de firma, chiar daca el teoretic sunt masini "de familie". .

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Subsemnatul ce cauti tu e foarte rar la noi. Am cautat si eu pentru o ruda aproximativ o luna, iar pana la urma si-a luat din germania un Caddy si ala cu ceva probleme, dar corect la pret.

La noi dai doar de "baieti" cu masini pregatite, iar daca nu sunt pregatite arata groaznic. La telefon iti spun ca sunt impecabile iar in fata "nu stiu boss, asa am luat-o. Oricum mai asteapta 2 sa o cumpere". Am batut intr-o duminica 1200km prin tara pentru doua masini, una cu volant si vopseaua terminate, cu acte dubioase, iar una cu cel putin 100.000km dati inapoi. Culmea, cea cu km dati inapoi era foarte ok, dar viitorul propretar nu a vrut-o din principiu.

Mare grija si la acte, cu putin ghinion ramai cu o gramada de fiare...Multi se feresc sa iti dea fiscal si te pun sa faci actele direct cu neamtul, dar te poti alege cu o masina data la casat, furata, sau cu alte probleme. In situatia asta nu ai cu cine te certa, pt ca samsarul nu apare in nici un act.

Parerea mea si cum voi proceda la urmatoarea masina: din Romania doar de la proprietar cu banii dati dupa ce vad fiscalul(contractul stampilat), sau direct din Germania.

 

Bafta si nu te grabi, acum 3 ani cand mi-am luat masina am cautat-o 8 luni :)) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Subsemnatul

scrie-mi in privat, cred ca te pot ajuta.

Modificat de dydu_kuf
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Compara piata cu ce gasesti aici, dupa cum vezi majoritatea sunt trecute de 250.000km, alea cu sub 150.000km au pret pe masura.

 

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/auto/gebrauchtwagenboerse?NO_OF_SEATS_FROM=6&NO_OF_SEATS_TO=9&CAR_MODEL%2FMODEL=1709&CAR_MODEL%2FMAKE=1065&sort=3

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-autos/seite:2/vw-touran-7-sitzer/k0c216

 

Decat o teapa de 4000-6000euro in targ cu masina din 2006 si 180.000km mai bine iti cumperi o masina cu 3000euro cu 280.000km iar de diferenta o pui la punct.

 

Exemplu, doar ca nu cred sa aiba km aia: https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/vw-touran-312628714/

Uite asta arata ok, dar este euro 3, atentie la norma euro: https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/vw-touran-7-sitzer-1-9-tdi-dsg-tuev-04-2021-anhaengerkupplung/1098145545-216-1298

 

Iti recomand daca vrei sa iei masina de afara, sa o cumperi cu tuv-ul facut.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Urmareste si olx pentru ca apar si masini care au fost la unic proprietar si dupa 10-11 ani o schimba omul. Sunt destul de rare si e greu de gasit exact configuratia dorita dar cu putina rabdare si noroc poti gasi o masina buna.

Eu asa am luat caddy si chiar de curand un prieten a gasit la fel un leon. 

Ce e in targuri e jale.

Modificat de Sop
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca toti cautati chilipiruri, fix asta primiti. Cand o masina e mai ieftina pe autovit decat pe mobile.de, voi nu va ganditi ca masina aia nu e ok?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Calitativ, primim cat platim.Pe bani putini primim putina calitate.Nu exista ieftin si bun.In Romania este recomandat sa cumperi o masina SH, fie de la o cunostinta in care ai incredere sau reprezentante ori dealeri auto in genul Welt Auto care iti ofera la un pret ceva mai scump, un produs in care poti sa ai incredere, avand un trecut cunoscut.Masini de calitate poti sa gasesti pe situri dedicate vanzarilor auto, de la persoane fizice care isi vand masina, foarte bine intretinuta, cu un istoric usor de verificat.Din targul auto, mai ales de la samsari, nu mi-as cumpara masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o dilema si mi-ar fi de ajutor niste sfaturi.

Detin momentan, de aproximativ 3 ani jumatate, un VW CC 2.0 TDI 140cp. Masina nu are o multime de dotari, e basic. Am cumparat-o la 20k km si acum are 125k. Cum in urmatoarea perioada (nedefinita 1 luna - 1 an) as vrea sa-mi schimb masina, am inceput sa ma informez. Tinta este: 2 ani vechime maxim, pana in 30k km iar ca dotari piele (de preferat, nu obligatoriu), incalzire in scaune, pilot automat, navigatie si cutie automata. Mai mult nu imi trebuie.

Am dat de asa ceva: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=273176034&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=19&maxMileage=200&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&fnai=prev&searchId=1c999af6-4d75-06d6-0ae3-9e98985f2e24

Imi spuneti si mie va rog frumos care ar fi inconvenientele unei astfel de achizitii in momentul de fata? "merita"? A se ignora interfata mai invechita a sistemului multimedia, de care sunt constient. Pretul mi se pare mai mult decat decent iar alte variante gen Superb/Arteon mai pompeaza pretul cu 10k pentru o masina cu pana in 30k km dotata bine, ceea ce nu imi permit. Un Passat B8 mi se pare o masina corecta, dar putin prea serioasa pentru conceptiile mele de acum (24 ani). Exceptie face un model cu cateva dotari si cu pachet R-Line, ceea ce iar ridica pretul mai mult decat imi permit.

Modificat de NordicN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Singurul incovenient ar fi ca CC-ul inca pastreaza aceeasi linie de cand s-a lansat cu primul model si schimbari spectaculoase nu au fost in desgin-ul lui dpmdv ( comparativ cu look-ul unui arteon sa zicem ) ; totodata este o masina frumoasa ; motorul de 184 cp s-a fabricat o perioada relativ scurta de timp ; cu un soft stage 1 poti scoate ~ 225-230 cp, ceea ce o va face destul de echilibrata ; iei in calcul si alte masini ? pt ca ~28k are pret de lista ( de noua ) mazda 6 attraction cu cutie automata..fara discount-uri, rabla, sau alte cele ; mai mult ca sigur pe la 25-28k reusesti sa iei o echipare mai buna dupa reduceri si rabla.

Modificat de bgd_b92
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@bgd_b92 Din cauza viitorului loc de munca voi fi contractual "obligat" sa detin modele din grupul VAG. De aceea mazda iese din discutie. Eu credeam ca motorul de 184 cp este cel de 170/177 putin optimizat. Sunt un tip linistit in trafic, deci orice e mai mult de 140 cai mi-ar fi suficienti (pentru ca vreau un upgrade de la actuala masina). Eu sunt inca atras destul de tare de linia asta de design. Ma gandeam ca poate cu dcc si cutie automata isi va schimba notabil tinuta de drum.

@deenman

  • Modelul din primul link mi se pare mai putin atractiv la interior decat un CC. Este doar o parere personala. In plus, mi se pare ca este destul de mic spatiul in spate.
  • La A4 B9 ma gandeam si eu ca o alta varianta. Piticul care mi s-a creat mie pe creier este de la faptul ca CC-ul are doar 100km, deci practic e nou. Recunosc ca m-ar atrage motorul de 2.0 benzina de pe A4 care ar aduce cu el comfortul fonic.
  • Ultimul model de A4 este din Lituania, nu din Germania. Nu prea am incredere in acel anunt, avand in vedere ca este de mult postat si are un nivel de echipare peste medie la un pret dubios.

Cum este Audi A4 din punct de vedere al izolarii fonice in comparatie cu CC?

 

Multumesc frumos pentru timpul vostru!

Modificat de NordicN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai 24 de ani, pentru ce ai nevoie de loc pentru pasagerii spate?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mihai.onu94
38 minute în urmă, deenman a scris:

A4-ul rosu din anunt e din SUA, deci e de evitat dmpdv. 

DSG-ul nu stiu cat de mult va schimba tinuta de drum a masinii, dar iti va schimba tie mult perceptia asupra masinii. 

Modificat de mihai.onu94
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

CC-ul pus de tine e importat de prin Europa, nu a fost pentru DE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare,

tatonez cu achizitia unui B8 sau golf 7, ambele variant din germania si am o singura nelamurire (ma rog sunt mai multe dar nu vrea sa pornesc inca un versus intre acestea), la B8 de ce la unele modele nu mai exista butonul de ESP off langa schimbator. Intre 2 modele vizualizare, bag de seama de existenta butonului doar pe variantele 4motion. Daca este asa, care este logica?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e nicio logica, la unele modele ESP off se face din unitatea media, chestie de gust.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi pentru lamurire

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

prima tocmai nu mai e in garantie , deci poti negocia in jos pretul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dintre cele doua, clar prima, motor mai puternic, 4x4 si dotari mai multe

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!