Jump to content

Golf 7 1.6 TDI / 1.4 TSI nou


Designer
 Share

Alegerea potrivita pentru nevoile mentionate  

107 voturi

  1. 1. Ce motorizare ar fi indicata?

    • 1.4 TSI 125 CP - cutie manuala 6 trepte
    • 1.6 TDI 110 CP - cutie manuala 5 trepte


Postare recomandată

Statistica (sprintmonitor.de) spune asa:

G7 1.6TDI (105-110CP) ~5.32 l/100km

G7 1.2TSI (105-110CP) ~6.23 l/100km

G7 1.4TSI (122-125CP) ~6.40 l/100km

G5-6 1.6MPI (102CP) ~7.74 l/100km

Toate manuale. 

Fata de batranul 1.6MPI oricum o sa ai o reducere semnificativa de consum indiferent de varianta pe care mergi.

1.6TDI si cutia in 5 trepte superlungi nu m-a impresionat deloc, nici 1.4TSI (122CP nu m-a dat pe spate), dar eu zic ca daca nu faci minim 20k km anual, 1.4TSI e alegerea potrivita. E mult mai rafinat, mai fiabil, mai elastic, mai puternic, cutie M6, suspensie spate independenta, iar pentru diferenta de consum de aprox 1l/100km chiar nu merita compromisul, nici macar in cazul aceluiasi pret de achizitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa, si cand vine momentul sa o vanda dupa 6 ani facuti cu ea si 6x15 000km=90 000km reali, cine i-o mai cumpara? ca dupa pataniile cu motoarele benzina sa vezi cine mai cumpara tsi-uri SH FIE ELE si pe curea! romanu tot roman, dejeaba ii zici ca e revizuit ca nu intelege.

 

Pt oras nu recomand nici un TDI.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mitul TDI-ului s-a cam dus, doar unii cu mintea obosita mai cred in el. Eu mi-as pune semne de intrebare in cazul unui diesel cu km putini, nu pentru benzinar.

Daca tii masina 6-8 ani, pretul de revanzare e ultima chestie pentru care sa-ti faci griji. Ca o sa iei pe TDI cu 1000 de coco in plus fata de TSI e egal cu 0, si oricum mai putin decat diferenta la achizitie. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare.. 

Dupa unele discutii cu apropiati cat si opiniile voastre m-am gandit sa mai astept putin..strang bani pentru un 2.0 TDI. Ies destul de scump, judecand dupa configuratorul de pe vw.ro , probabil pe ici-colo ceva reduceri pe la vreun dealer.. dar sub 20k pt. un comfortline cu ceva in plus (rezonabil) nu cred ca poti iesi. Mizez pe faptul ca voi tine masina mult (>6ani) si imi va oferi satisfactie pe termen lung. Dpdv al fiabilitatii cat si performantei pe asemenea caroserie de compacta.. as dori sa aflu mai multe dar de la apropiati nu am avut plangeri prea mari (pt precedentul de 140cp). E un pret destul de mare pt o compacta dar.. 

Orice opinie e apreciata!

Modificat de Designer
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, iti iei diesel și după câteva luni te abonezi pe topicurile despre DPF, EGR,  o sa constați ca o sa ai consum de 10 în oraș, iarna ingheti, o să-ți bage căldură când ajungi la destinatie etc

Greu de înțeles obsesia cu diesel, pt cineva care face putini km și aia preponderent urban! 

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

24 luni are garantie . totusi sa nu comparam 2.0 tdi cu orice pe benzina (fiabilitate, consum , cuplu, placere condus, etc) . Nu are concurent . Si apoi 200mii km nu o sa faca decat schimburi . Eu am avut G7 2.0 tdi pana la 170k km nimic , nici o problema , e adevarat am facut drumuri multe pe afara dar pe drumuri praf (cta -stambul , iar pe la bg e ca pe aratura), apoi l-am vandut dar cred ca si acum merge fara repros la un coleg in bucuresti .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@skodita100 tocmai, ca ai facut majoritatea kmilometrilor în afara orașului și nu ai avut parte de probleme cu dpful si egr si altele care apar de la mersul chinuit în oraș. Până și eu observ la bătrânul meu ALH ca daca merg câteva luni doar prin oraș isi pierde din vlagă si abia după vreo 100 de km de drum european își revine.   

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema este ca benzina din Romania nu e curata. Am pus de 98, de 100 dar nu e curata (de la toti Mol Rompetrol Petrom..altele nu stiu). Sunt super incantat de noua masina. Am 26000km fara incidente. Euro 6. Dar benzina e de Euro 4.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!