Jump to content

Suspensie si articulatii - New Beetle


SRP
 Share

Postare recomandată

Salut,

In urma cu aproximativ doua luni i-am cumparat sotiei un Beetle (a fost adus din Austria).  Pana l-am inmatriculat, am umblat eu cu el, l-am dus in service pt verificat, pt distributie etc ...si mi-a placut asa mult cum merge, ca pana l-am inmatriculat mi-am luat si mie unu :)

Acum avem doua Beeteluri, diesel ALH.

Beetelul sotiei - cu roti pe 15, imi pare ff rigid, se simte fiecare groapa, la fiecare denivelare a drumului parca masina "vrea" sa se rupa in doua fara succes. Condus pe uscat si umed s-a comportat impecabil. Am observat doar ca atunci cand se intampla sa trec peste capace de canal, simt ca si cum ii fuge spatele putin intr-o parte.  E  f f stabil, consumul mi se pare putin cam mare avand in vedere dimensiunea masinii si motorul ALH recunoscut pt un consum mic (il compar si cu ASV-ul de pe Seat Leon cu care faceam pe acelasi traseu cam cu 130-150 km mai mult cu un plin, sau cu Octavia tot cu  motor ALH care e mai mare si consuma mai putin. 

Beetelul meu - cu roti pe 17, nu simt gropile aproape deloc (desi ma asteptam sa fie altfel avand in vedere rotile), etste confortabil... nu stiu daca pt ca are suspensiile schimbate cu unele SACHS.  Consumul este cam la fel cu cel de mai sus; masina nu este la fel de rigida la denivelari, capace de cal etc.

Acum intrebarile:

Azi a fost prima data cand am condus pe zapada Beetelul sotiei echipat cu roti pe 15 si cauciucuri Michelin Alpin noi. A fost zapada maricica pe drum insa nu iesit din comun... si am simtit masina ff ciudat..ca si cum ar aluneca  uneori intr-o parte... am crezut ca e polei, insa nu era. Chiar si sotia care era pe scaunul din dreapta a zis ca a simtit la un moment dat masina ca pe o sanie... fara sa franez/bruschez etc.. la o mica denivelare a drumului.

Intrebarea este pt cei care au Beetle: este ceva normal la aceasta masina? Fiind mai rigida decat altele, asa se simte pe zapada? 

Beetelul meu nu l-am scos la drum  de cand au venit ninsorile pt ca nu am apucat sa-i schimb cauciucurile...deci nu am putut sa vad cum se comporta pe zapada...insa am condus ff multe masini din gama VAG..si nu am simtit nici o masina in felul acesta pe zapada...la denivelari etc  Dumul il cunosc ff bine pt ca il fac zilnic de cativa ani, acelasi stil de condus...si nu mi s-a mai intamplat sa ma simt asa in nici o alta masina.

Va rog sa-mi spuneti parerea voastra ...Ar putea avea masina ceva problema sau asa se comporta ele in conditiile astea  pt ca sunt mai rigide. ?

Merci!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa-i faci un test de amortizoare si o geometrie

Modificat de uhu10uhu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

maine am programare pt geometrie. sper sa fie de aici problema.

oare se poate regla ceva si la rotile din spate? 

daca ar fi fost directia de vina, nu ar fi trebuit sa se observe urura neuniforma pe cauciucuri ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am fost la service pt geometrie.

partea stanga e in parametrii dati de producator (indica cu verde(), in schimb partea drepata a masinii era dereglata, fata si spate se indica cu rosu si nu s-a putut regla. trebuie sa schimb puntea spate iar apoi o sa revin pt reglaj. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte bizara treaba cu schimbatul puntii. Masina a avut vreun accident ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am luat-o second, de cand am luat-o nu.

de la inceput am simtit-o ciudat ... se simtea ciudat si la o mica groapa... un capac de canal... insa am crezut ca asa e normal fiind mai rigida ea de felul ei.

vineri ii schimb puntea. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Mie unu mi se pare o masina doar de drum drept, suspensie slaba ruliu ca la o barca, in curbe intrate tare subvireaza si te duci drept cu tot cu esp. Tehnic masina e super super ok amortizoare noi fata sachs bucse, capete de bara fara jocuri, geometrie ok, bucsele pe spate ok cauciucuri pe 205/55/16, deci da e o masina instabila. Am un prieten cu jante pe 18 si suspensie h&r sta ca un lemn pe strada

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!